Close
Faqja 102 prej 255 FillimFillim ... 25292100101102103104112152202 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,011 deri 1,020 prej 2545
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    nuk më kishte shkuar ndërmënd një gjë e tillë.Isha munduar që të zbuloja ndonjë kuptim me alfabetet që njihja---por pa rrezultat.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    nuk më kishte shkuar ndërmënd një gjë e tillë.Isha munduar që të zbuloja ndonjë kuptim me alfabetet që njihja---por pa rrezultat.
    Mua me duken shenja shume evidente te planeteve.
    Edhe vete alfabetet imitojne dicka te meparshme, prandaj kane te gjithe ngjashmeri mes tyre. Puna eshte ec e gjej fillin

Nese i vishen edhe emra atyre simboleve besoj se del emri i ritualit qe zbatohej, apo i urimit ose lutjes
    Ndryshuar për herë të fundit nga BARAT : 24-06-2008 më 09:52

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Alfeko me fal qe dola pak nga tema, por eshte e rendesishme te permendej, sepse ka shume konfuzion rreth termave dhe simboleve.
    Madhëri(Dias)

nuk je aspak jashtë teme---as unë nuk jam vlerësuesi i punës së mbrekullueshme që bëni në këtë forum.

Problemi qendron këtu:

Ekziston një greqishte e dorëshkruajtur e cila ka shumë fjalë shqipe në përbërjen e saj.Të ngrej dikush peshën e njohjes së këtyre fjalëve ,është një peshë shumë e rëndë ...gjigande=katastrofi e ç ka na bordelloset për greqishten e lashtë deri më sotë.Isiqio përbën bazën e kësaj teme.Unë mund të ndihmoj në këtë drejtim....por duhet shumë punë,ndaj më mirë lër ta ruajmë paralelishtë në këtë temë.Ekzistenca e fjalve shqipe në greqishten e lashte vërteton AUTOKTONIN PELLAZGE TË ARVANITËVE EDHE ÇAMËVE......çamët......A e dini se vallja kombëtare e greqis është " vallja çamiko" .A e dini se greqin e banojnë 4 milion arvanitas?.Sllavët edhe turqit e shpallën veten e tyre jogreke.Cilët janë grekët ???? i ellines ine i metekondes tis elliniqis pedhias=grekët janë pjesmarrsit e shkollimit grekë,ka thënë Isokrati dikur,por edhe sotë po këta janë grekët,pasi gjuha mëmë e këtij kombi edhe në ditët tona -është arvanitja shqipe-sllavja edhe turqishtja e mëvonshme.....ndaj ti gëzojmë shkollat greke që na hapën zogu-hoxha-nano-berisha

me pak fjalë : sjellja e fjalëve shqipe, të shkruajtura në greqishten e lashtë ,është një rrevolucion që e përmbanë kjo temë.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Mua me duken shenja shume evidente te planeteve.
    Edhe vete alfabetet imitojne dicka te meparshme, prandaj kane te gjithe ngjashmeri mes tyre. Puna eshte ec e gjej fillin

Nese i vishen edhe emra atyre simboleve besoj se del emri i ritualit qe zbatohej, apo i urimit ose lutjes
    është për tu patur zili metoda matematike edhe gjeometrike që njihnin të parët tanë.Flasim për një shkencë shumë të zhvilluar në këtë drejtim --edhe në shumë drejtime të tjera.Fatkeqsishtë librat shkencorë nuk u përkthyen edhe nuk u dorërishkruajtën që të shpëtonin - që nga koha fesë se shen paulit e këtej.Injoranca greko-latine e zhyti botë në mjerim e padituri.Marrja e pushtetit nga romakët(shek 3 p es ) shënon rënien përfundimtare të kultur e demokraci treguesve,edhe ardhjen e injorancës në drejtim të mesdheut.Injoranca bizantine u pasua nga "allahu ek berr".Rrevolucioni Anglez shënoj rënien e kësaj injorance,por akoma mbeten në fuqi papët edhe janullaqet-si simbolë i pështirë i djegjes së dijetarve nën dogmën e epokës së gurit=beso edhe mos kontrollo.

me ç mjete e zbuloj atomin Dimokriti???.
    nga e njihënin me saktësi thellësin më të madhe të detit jonë të lashtet???etje

disa nga këto punime gjigande kanë shpëtuar falë biblës edhe kuranit....duke thënë 3 të vërteta edhe dhjetë gënjeshtra-kurani me bibën -tërhoqën edhe tërrheqin vëmëndjen e njërzisë,vetëm se të vërtetat nuk kanë lidhje me përrallat e injorancës së epokës bizantine,por i përkasin të shkuarës së lavdishme.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Shiko dhe simbolet e Zeusit, qe ka postuar Dias, Nje prej tyre eshte pothuajse identik me ate qe ke postuar ti. Pra Zeus-Jupiteri.
    Besoj se njefare rruge u mor per ate mbishkrim

Ku eshte gjetur ai mbishkrim Alfeko?

Duke pare simbolet e Zeusit qe jane:

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Te njejten ""tendence"" ka dhe gjuha e nje populli ""tjeter""", te vjetrit """greke"""

Shih shnderrimin e emerores Zeus ne gjinoren DIOS, dhanoren DII, dhe kallezoren DIA.

Eshte per tu theksuar rasa kallezore me prapashtesen a te gjinise femerore e cila dhe sot e kesaj dite perdoret per te kallezuar emra mashkullore ne dialektin geg.

Psh Sali-a ne vend te Sali-u
    ketu thote qe iliriet zotit i kane thene Dei, si duket ja kane fut kot se ska asnje reference per kete...

Old Indic Dyaus pitar
    Greek Zeus patér
    Latin Iupiter, Diespiter
    Umbrian Iupater
    Illyrian Deipaturos

Hittite šiuna- 'god', but šiwatt- 'day, daylight'
    Luwian tiwaz- 'sun god'
    Old Indic deva 'a god', Dyaus 'god of daylight, sky god', divasa 'sky', diva- 'day'
    Greek Zeus, genitive Dios 'god of clear sky'
    Latin deus 'god', dies 'day'

linku:
    http://indoeuro.bizland.com/archive/article5.html

Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Root/Stem: *deiwo-

Meanings: a deity, a god, Daylight god

http://indoeuro.bizland.com/project/...cs/word30.html

origjina e fjales Zot ne te gjithe gjuhet evropiane thote se e ka nga kjo fjale proto-evropiane deiwo qe do thote Dita e qiellit...

vetem me vjen keq si e kane nenvlersu gjuhen shqipe (bashke me Keltike dhe Armene) qe jane dege te vecante te Indo-Evropianishtes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 24-06-2008 më 11:07

Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga clint Lexo Postimin
    zeusi eshte dielli,dielli eshte me i vjeter se zeusi.
    ka mundesi qe 2 fjalet e kane formuar termin Diell.., Di (zoti) elli (ylli) ===Ylli i Zotit?..se fjala diell dhe yll/ill jane shume me te vjeter prej atyre jane formur emrat Illiret (illiria) dhe Helenet (Helena-Ellena)

Ellena = Ell (yll), Ena (Hena...H eshte futur vone ne fjalorin shqiptar)
    Illiria = Toka/Vendi e yjeve...prej nga ka rrjedh edhe emri mbretetir te pare ilir...Ylli (hylli) dhe i mbretit te dyte Bardhylli.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 24-06-2008 më 11:29

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    PER ALFEKON,

numrat pararomake,dmth numrat etruske,pashe nje postim ku i permendi.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 24-06-2008 më 11:26

Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    Root/Stem: *deiwo-

Meanings: a deity, a god, Daylight god

http://indoeuro.bizland.com/project/...cs/word30.html

origjina e fjales Zot ne te gjithe gjuhet evropiane thote se e ka nga kjo fjale proto-evropiane deiwo qe do thote Dita e qiellit...

vetem me vjen keq si e kane nenvlersu gjuhen shqipe (bashke me Keltike dhe Armene) qe jane dege te vecante te Indo-Evropianishtes.
    Eshte pranuar ne kete teme dhe ne te tjera te lidhura me te;

nuk ka rrace Indo-Europiane
    nuk ka popull Indo-Europian
    nuk ka gjuhe Indo-Europiane

Keshtu qe keto referencat me Indo-Europianizma hiqi nga kjo teme e coji ku te duash diku tjeter por jo ketu.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •