Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Redmond, WA, USA
    Postime
    181

Donacione shoqatave bëmirëse shqiptare

A di dikush emra shoqatash apo agjenci qeveritare që pranojnë donacione nga gurbetçarët.

Do të ishte mirë të listohen ato shoqata dhe agjenci këtu me numra telefoni, persona kontakti, dhe fushë veprimi.

Besoj që do të ketë edhe vullnetarë nga webmasterat që do të kishin postuar nga një reklam për këto shoqata në momentet kur nuk kanë kilent me reklama nëpër web sajtet tyre. Por kjo është e dorës së dytë.

Së pari duhet ta dimë cilat janë ato shoqata dhe agjenci që pranojë donacione.

Ju lutem mos postoni informata si

Nëna Terezë në Prishtinë.

E dini që nga diaspora nuk është lehtë të gjejmë një kontakt të tillë.

Jepeni
    1. Emrin e shoqatës/agjencionit
    2. Vendin (adresa e poltë preferohet)
    3. Numrin e telefoni
    4. Një emër personeli të shoqatës

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Vertete nje pyetje interesante kjo por une per vedi spara dij se cilat shoqata jane humanitare ne bote,apo thene ç`koqur: ç`fare humaniteti ushtrojne ato...
    Kam edhe shume mungesa ne te kuptuarit e konceptit ç`quhet ne te vertete humanitet?
    Ne Zvicer p. sh. ekziston qe 6 vite nje Shoqate (Verein) me emrin Kompasverein ne Qytetin Bischofszell 9220,ne rrugen industriestrasse 24.Ketu te mbeturit pa pune me faj apo pa te,te cilet kane sigurim papunesie per 18 muaj (pra 18 muaj ata kane te drejte te qendrojne pa pune se i paguan sigurimi i papunesise, sigurim ky qe paguhet çdo muaj nga te ardhurat mujore te secilit gjate kohes qe personi punon) keta 18 muaj detyrohen te punojne falas per kete shoqate "Humanitare" ,kuptohet kishtare. Kete burg, kamp i punes se detyruar e me zi e ka formuar Kisha Evangeliste e kantonit te Thurgaut. Kjo shoqate kishtare "Humanitare" u gjene pune permes kanaleve kishtare ketyre te burgosurve te pafajshem(gjersa keta vet s`arrijne te gjejne pune askund se kisha ua merr vet punen me qellim dhe me force) dhe per punen qe bejne keta ajo inkason para me te cilat neper bote (shqiperi, Kosove, Rumani, Bullgari, moldavi etj) konverton perdite me keto para njerez ne kete fe. E keqja me e madhe qendron ne ate qe ne mesin e punetoreve qe me se shumti jane te papune, 65 % e tyre nuk jane te krishtere, se Evangeliste jo se jo, por edhe kjo mungese ku muslimanet 65 % detyrohen me dhune te punojne per kishen... tejkalohet heshtazi nen petkun e "Humanitetit".
    Keshtu une duke pare kete rast kam ardhur ne perfundim qe : Aty ku thuhet qe ka Humanitet, aty fshihet kriminaliteti me i madh... dhe kjo nuk eshte aspak e demshme nese thuhet edhe per shoqatat tona "Humanitare" si Nene Tereza...etj!

Une do te thoja qe nje Fond Ndihme do te mundnim ta formonim ne vet,anetaret e forumit ,forum ky qe ka mbi 25 mije anetare...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Redmond, WA, USA
    Postime
    181
    Ka disa shoqata që merren me jetimore, prindërit e të cilëve fëmijë janë vrarë nga serbët. Unë personalisht kam dëshirë të ndihmojë këtë lloj shoqatash. Por idea mund të shfrytëzohet më gjerë, si në shoqata invalidësh, spitale, klinika, shtëpi pleqësh, kontribute në pensione, bursa shkollore e shumë gjëra të tjera.

Idea për fond të forumit është shumë e mirë. Le ta merr këtë iniciativë ndonjë vullnetarë dhe le ta bëjë këtë punë "by the book".

Gjithashtu edhe jashtë kolektivit njerëzit kanë nevojë që individualisht të dhurojnë ndihma shoqatave veç e veç.

Prandaj ju lutem listoni këtu shoqatat që pranojnë ndihma:
    Jepeni
    1. Emrin e shoqatës/agjencionit
    2. Vendin (adresa e plotë preferohet)
    3. Numrin e telefoni
    4. Një emër personeli të shoqatës

Flm.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Redmond, WA, USA
    Postime
    181
    E kam fjalën për shoqata dhe agjenci nga Kosova, Shqipëria, Mali i Zi, Maqedonia, Çameria, Kosova Lindore, dhe Kalabria.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Redmond, WA, USA
    Postime
    181
    Shoqata e Invalidëve “Shpresa”
    http://www.shpresa.org
    Shkup, Maqedoni
    Pranon ndihma dhe donacione

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Redmond, WA, USA
    Postime
    181
    Gjeta edhe një listë madhe për OJQ të fëmijëve në Shqipëri
    http://www.crca.org.al/database.html

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Redmond, WA, USA
    Postime
    181
    Fondacioni Shqiptar i Bursave
    http://www.fshb-mk.org/

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983

Ndihmoni kush mundet

Kush mundet të ndihmoi me fonde organizatën e bashkimit të emigrantëve Shqiptarë,për të realizuar ëndërrën e bashkimit të shqiptarëve emigrant në Greqi,të cilët janë më të përçarët,më të diskredituarit nga shteti dhe nga punëdhënësit.Po të egzistojë një fond moinetar për të përballuar disa shpenzime,organizata më e madhe,që vjen nga bashkimi i dy shoqatave më të mëdha,do të dijë ti përdor me efikasitet këto fonde për forcimin e radhëve të emigrantëve,në mbroojtje të të drejtave të tyre.
    Për komunikim në adresat : danelcana@hotmail.com

rudimezini@hotmail.com
    tel.0030.6932.849587 /6979214251

i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! Maska e biligoa
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    Citim Postuar më parë nga Ali Baba Tepele Lexo Postimin
    Kush mundet të ndihmoi me fonde organizatën e bashkimit të emigrantëve Shqiptarë,për të realizuar ëndërrën e bashkimit të shqiptarëve emigrant në Greqi,të cilët janë më të përçarët,më të diskredituarit nga shteti dhe nga punëdhënësit.Po të egzistojë një fond moinetar për të përballuar disa shpenzime,organizata më e madhe,që vjen nga bashkimi i dy shoqatave më të mëdha,do të dijë ti përdor me efikasitet këto fonde për forcimin e radhëve të emigrantëve,në mbroojtje të të drejtave të tyre.
    Për komunikim në adresat : danelcana@hotmail.com

rudimezini@hotmail.com
    tel.0030.6932.849587 /6979214251
    pershendetje atdhetare
    Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.

i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! Maska e biligoa
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216

Exclamation

Citim Postuar më parë nga Agron_ca Lexo Postimin
    Fondacioni Shqiptar i Bursave
    http://www.fshb-mk.org/
    kjo eshte kot fare.............
    Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.

Tema të Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Plavë e Guci
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  4. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •