Nuk e di se a eshte trajtuar kjo teme, sigurisht ne ndonje menyre apo forme, besoj qe po, por mendoj qe mund te diskutojme me direkt dhe me hapur...
Mendoj qe tek ne e kam fjalen ne pergjithesi tek shqiptaret, ekzistojne dallime shume te medha, ne mes gjenrates se vjeter, asaj te mesme dhe te res...Nuk flas per dallime fizike, por per dallime, psikologjike.. Dhe nnuk dua te hy tek faktoret, sepse sigurisht ka shume..por dua te futem ne nje segment me te holle, apo si ta quaj ne nje segment thene kushtimisht shpirteror...! Kam verejtur sidomos ne Kosove, ne mes te gjeneratave ekzistojne probleme shume te medha...
Te vjetrit tek ne ne Kosove, me perjashtime shume te vogla, kur eshte dicka profesionale, jane shume EGOIST dhe e luajne intelektualin e MAdhe, apo artistin e MAdh dhe asi sensi kane, sepse pervoja ua ka krijuar, qe ne nje menyre shume te sofistikuar "te bindin" per ate cka e synojne, apo per ate se ata i dine te gjitha... !!
per te mos e zgjatur shume, qe me len hapesire per nje debat te hapur, nuk dua qe ta shikoj kete "fenomen" prej prizmit social apo psikologjik, por dua qe me fjale sa me te thjeshta dhe me raste konkrete qe te arrijme ne nje perfundim.
Me then me disa fjale e kisha thene keshtu:
Egiozmi, josiguria , frika etj etj, qe kane gjeneratta e vjetra, krijojne aso situata apo pengojne ne pune gjeneratat e reja, pse mos te them, qe e pengojne ne pergjithesi te ardhmen tek ne...
Sa kam shetitur dhe pare ne vende tjera, ndalem ne BALLKAN, gjeneratt e vjetra ne vendet tjera , jane shuem me te hapura, ndaj gjeneratave te reja, i ndhihmojne gjenerates se re e shume e shuem tjara, gje q
Krijoni Kontakt