Po, kur ke perbrenda vrerin qe te ka lene turku, doemos qe do vjellesh......vjellja eshte tipike e te vrerosurit!!
Karakteri "humanitar" i nje misioni, nenkupton ate fetar??!! Qekur keshtu Tunxh??!!Nese i numerojm tash nje dhe nje, na del se, aktiviteti i kforit eshte "me te vertet" me karakter humanitare....po te ish ai me karakter "missionar", duhej qe se paku rrethi, ose ata femije apo familje, mos te ishin musliman, ose musliman me tradita te lenura pas dore, pra, ku synetimi nuk eshte si rrend shoqerore i njohur....
Perbuzje nuk eshte ndaj "ndihmes" se ofruar, or analfabet turqeli, por eshte ndaj falenderimeve te shprehura prej nje gjysem-analfabeti, i cili nuk ia k aidene se per çfare po flet kur nxjerr prej gojes fjale si :"......më lejoni që në emrin tim dhe tuaj të falënderoj Komandantin e Forcave Turke dhe këto shoqata turke që janë duke kontribuar sa në ngritjen e vetëdijes fetare, kombëtare dhe shkencore......"Eshte mbush nje faqe e terre e gazetes, duke mos thene asgje, perpos perbuzjes se nje ndihme te ofruar........synetimi eshte faktor ekonomik qe e rrendon kuleten familjare, nese ofrohet ketu nje "lehtesim", ai duhet se pari nga mediumet te mirepritet.....
Ku e sheh kontributin e turqve ne "ngritjen e vetedijes kombetare dhe shkencore" ti Tunxh??!!
T'i themi faleminderit per 500 vjet pushtim apo per 500 vjet misionarizim???!!.ose me fjalet e gazetarit do te thoja "500 vjet missionarizem me siguri se kane mjaftuar, nuk ka nevoje nen umbrellen e natos turqia te vije te na mesoj islamin.......".....po, do te kish nevoje te vije te na mesoj te themi "faleminderit".....
Lum kosova per kesoj lloj gazetari.....
Lum Kosova per turqeli si puna jote Tunxh!!!!
Jarigas
.......thuaj thjesht faleminderit, ngase ki sherbim ja u ka lehtesuar familjeve nje shpenzim te "domosdoshem"....nese mendon se eshte problem se ka musliman qe e presin bibilushin, atehere ate problem e ke vetem ti....ironia, e din ku qendron ???......tek teje perzonalisht.....edhe teje ta prene asaj kohe, apo ??...pyete njehere babin sa para ka harxhuar, e si do te reagoje ai ne diten e sodit, nese KFORI turk i mer shpenzimet e synetimit persiper....
na informo....
tung
albanish by nature
"domosdoshem"??!!!! Ne kuptimin se pa "synet" vdesin??!!
Epo ç'ju ka bere feja juve mer jahu...trute pershesh iua ka bo......
O rob i Allahut, Allahu te rruajte!!!!..nese mendon se eshte problem se ka musliman qe e presin bibilushin, atehere ate problem e ke vetem ti....ironia, e din ku qendron ???......tek teje perzonalisht.....edhe teje ta prene asaj kohe, apo ??...pyete njehere babin sa para ka harxhuar, e si do te reagoje ai ne diten e sodit, nese KFORI turk i mer shpenzimet e synetimit persiper....
Une e kuptoj se niveli yt intelektual nuk te le te kuptosh gjerat qe dalin jashte kornizes fetare, por te pakten lexoje postimin e tjetrit perpare se te vjellesh vrerin qe ke perbrenda!!
Problemi qendron ne "falenderimin per ngritjen e vetedijes kombetare dhe shkencore"......o Tunxh!!! Lexò mer jahu, se e ke edhe me Kuran!!!!
Jarigas
......synetlleku eshte nje nder perjetimet kyce ne jeten e nje njeriu....se ti nuk e kupton edhe pse ke goja rrenja muslimane, deshmon per mungesen e kultures qe ke....me vjen keq per fatin qe paske pat o gazi.....synetlleku eshte nje nder ritet kulturore me te vjetra te njerezise !!!, qe edhe shqiptaret bejne pjese ne kete trashigimi njerezore eshte per tu admiruar.....kurse cfare mendimi ke ti per kete ???...........mjerim....jo, asnjehere synetlleku nuk eshte i domosdoshem, ai eshte nje akt shoqerore, ku sidomos nenat krahas marteses se femijes se tyre synetllekun e kane si nje "highlight" te jetes....kesaj i thone pikerisht KULTURE......nje dukuri shoqerore e thurur me GEZIM FAMILJARE dhe SHOQERORE.....hajt futja nje gote per te haruar mjerim qe te rrethekon......
..........mos u kap per cepe jorelevante....mos ik si qeni i rrahur....
..thjesht dhe pa komplikime..... mos valle ka shkuar dikush me dhune ja u ka marre femijet ???......e njihja diku para 15 viteve nje shqiptare emigrant (nga kukesi) qe punonte ne tetove dhe me tregonte se femijet per me i be synet i kane larguar ne pyell qe mos te mirret vesh se cka bejn.....edhe njehere, ju jeni per tu mjeruar oj frymo....pfui....ose tregohu burre njeher dhe thuaj, MIRE E KANE BERE TURQIT qe ja u kane kompletuar atyre shqiptareve qe kane deshiruar, nje mungese ne jeten e tyre.....per kete ju takon nje faleminderim.....por problemi eshte se nuk je burre....edhe njehere, futja nje gote, do te del hesapi me mire....
tungi
Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 05-08-2011 më 11:31
albanish by nature
Po, shume e drejte Tunxh, kush nuk kupton rendesine e synetllikut, eshte njeri pa kulture!!!Biles, mund te themi se e gjithe bota perendimore , eshte pa pike kulture.....ne shyqyr qe na shpetoi Turqia mer jahu se perndryshe do te kishim ngelur pa "kulture" si e gjithe Evropa.....apo e kishe fjalen per kulture turko-harape ti Tunxh??!!!
Krishti ishte bere synet, e pastaj??? Edhe Dita e Veres, eshte njera nga festat me te vjetra te njerezise, por me duket se per islamiket nuk ka dhe aq vlere vjetersia......Muhamedi nuk e ka pas dit se çfare eshte vera dhe dimri.......synetlleku eshte nje nder ritet kulturore me te vjetra te njerezise !!!, qe edhe shqiptaret bejne pjese ne kete trashigimi njerezore eshte per tu admiruar...
..i thone "kulture turko-harape"....o Tunxh!! Po qysh mer jahu, me siper shkrove se eshte i domosdoshem synetlliku, ketu e ktheve pllaken dhe thua se nuk eshte i domosdoshem...e nuk mjafton qe je derdimen dhe harron çka shkruan vete, por ia fillon edhe me gomarlleqe te tipit "akt shoqeror"!!!! Cfare domethene kjo fjale o Tunxh!??!!..kurse cfare mendimi ke ti per kete ???...........mjerim....jo, asnjehere synetlleku nuk eshte i domosdoshem, ai eshte nje akt shoqerore, ku sidomos nenat krahas marteses se femijes se tyre synetllekun e kane si nje "highlight" te jetes....kesaj i thone pikerisht KULTURE...
....ahahahahah....pse Tuxh, ç'i rruhet shoqerise se je bere synet ti...do ta perdore shoqeria veglen tende??!!....ahahahahhah.....ke shkel tiTunxh!!!!...nje dukuri shoqerore e thurur me GEZIM FAMILJARE dhe SHOQERORE.....hajt futja nje gote per te haruar mjerim qe te rrethekon......
Une iki si qen i rrahur???..........mos u kap per cepe jorelevante....mos ik si qeni i rrahur....
Po ti s'ke jo vetem kapacitet intelektual qe te debatosh si njeri, por as guxim qe te pergjigjesh si burre.....ai analfabeti injorant falenderon Turqine per "ngritjen e vetedijes kombetare dhe kulturore" e ti vjen e na shet dengla!! Pergjigju si burrat: qendron ne kembe nje falenderim i tille ndaj turqve, po apo jo!!!
Po ti sikur ishe rritur ne Vjene mer katnar me kulture "gjermane"....tashi na paske njohur nje kuksian qe paska emigruar ne Tetove per pune!!!! Epo keshtu eshte kur llap shume ti derri malokut.....te dalin rrenat sheshit.......e sidoqofte, meqe je aq i trashe per te kuptuar thelbin e debatit, po ta sqaroj prape: Nuk i behet vone njeriu se ç'bejne turqit me turqelite, pro nuk mund t'i lejohet nje derr analfabeti te paditur qe te falenderoje turqit ne emer te shqiptareve per "ngritje te vetedijes kombetare dhe shkencore"!!!! More vesh kungull Stambolli???....e mjaft me ato terkuzat pa kuptim qe shkruan.........nuk je duke debatuar me vetimen ketu...!..thjesht dhe pa komplikime..... mos valle ka shkuar dikush me dhune ja u ka marre femijet ???......e njihja diku para 15 viteve nje shqiptare emigrant (nga kukesi) qe punonte ne tetove dhe me tregonte se femijet per me i be synet i kane larguar ne pyell qe mos te mirret vesh se cka bejn.....edhe njehere, ju jeni per tu mjeruar oj frymo....pfui....ose tregohu burre njeher dhe thuaj, MIRE E KANE BERE TURQIT qe ja u kane kompletuar atyre shqiptareve qe kane deshiruar, nje mungese ne jeten e tyre.....per kete ju takon nje faleminderim.....por problemi eshte se nuk je burre....edhe njehere, futja nje gote, do te del hesapi me mire....
Jarigas
....europjanet natyrisht se e kuptojn punen e synetllekut, ngase kane kulture te avancuar dhe jane ne gjendje te "dallojn" mes te vetes, dhe te huajes....per krishterimin "origjinal" synetlleku akoma eshte "normal".....te kam thene, miru me nuh musen, se do te mesoj shume gjera o coban i lales....kjo nuk e anashkalon apo mbulon "mungesen" tende perzonale ne "kulture" te mirefillte SHQIPTARE, e cila rrenjet i ka natyrisht ne trashigimine e fene e ibrahimit alejhiselam....
....o gazmend, pjesa dermuese e njerezise nuk e sheh "krishtin" ashtu sic e shihni ju, per pjesen dermuese te njerezise dhe ne historine njerezore qe nga lindja e krishtit e deri ne ditet e sodit krishti eshte "njeri".....ata qe behen synet i referohen Ibrahimit alejhiselam, babes te feve monoteiste aktuale.....dhe i referohen keshtu nje "kulture" te vjeter mbi 3500 vjet. Se ti nuk ke sense per kulture na ke deshmuar nat e dit ketu, kuptohet, nga, a mos e ke patur valle nenen dhe baben me kulture, po qe ti te njihje vleren e synetllekut...
...gazi, te thash edhe ne nje replike tjeter, nga diskutuesi pritet njecfare "aftesie" per parashikime dhe vajtje ne kornizen e muhabetit......synetlleku eshte ne kulturen islame shqiptare nje akt i "domosdoshem" ngase ka presion "shoqerore"....praktikisht kjo do me thene, se sipas kuletes, festa e synetllekut shtrihet nga duaja e hoxhes dhe nja 10 lek per berberin e deri tek shetitja e femijeve me helikopter......cdo njeri me nje fije kulture islame shqiptare ne shpirt, do te ju thoshte turqve "faleminderit" per ate akt bamires qe e kane bere.........synetlleku rrjedh vet nga fjala arabe "sunnet".....sunnetet per muslimanin nuk jane obligative.....praktikisht sunetimi i femijes eshte nje nder sunnetet qe jane praktikuar thuajse ne shkallen e "farzit" nder muslimanet, ngase e ka krahas faktorit fetare edhe ate shoqerore, eshte thjesht pas marteses gezimi me i madh per familjet muslimane (te njejte e praktikojn edhe cifutet, synetimi i krishtit ka qene deri vone feste kishtare edhe ne perendim).....
Pra, si cdo here, une nuk harroj se cka shkruaj, problemi eshte se ti te kena dembel dhe pa dituri perkatese, andi ka tetova tipave si ti ju thona "lesh k......ri) .....
....o shpici, se juve enveri ju ka rras ne nje blackout kulturore nuk ju ka faj askush.....ne kosove dhe iliride, me siguri edhe ne pjesen dermuese te shqiperise, nuk parashtrohet pyetja se a eshte "cuni" i bere synet.....o naiv, versho pak vetem folklorin tone dhe do te shohesh domethenjen e synetllekut....edhe nese nje familje nuk ka buke te haje, femijen i bejn synet, e gjejn nje rruge, fundi i fundit me sadakaja ja bejn shoqeria femijen synet....nuk ka shqiptare te lindur MUSLIMAN qe nuk eshte i bere synet....une jam 100% i sigurt, se edhe ti je bere synet.....sidomos bektashinjt kane qene te prire per sunnetet e te "dashurit" te tyre, qe ka qen Muhammad Mustafaja.....nese don ndihme mund te te ndihmoj, inshallah veren 2013 do ti bej dy djemt e mi synet, nese don, mund te transplatosh lafshen e djemve mi qe keshtu te humbish "cdo" gjurme muslimane ne trupin tend...
....lerre se ik , por deri ne vjene te ndegjohen cingliminglat e teneqeve qe ti kam lidh per bishti......nuk behet fjale ketu per "hoxhen" dhe falemnderimet e tija.....fjale behet "pse bash turqit qe i urrejm deri ne palc" e kane marre persiper kete mesele fetare...........ti do te ishe i pari qe do te mbronte bataljonin italjan, nese ai do te ndihmonte ne renovimin e nje kishe apo manastiri qe i kerecenohet shkaterimi....apo ???..........une psh. do te isha me teje, nese dic e tille do te ndodhte.....cudi, perse ti nuk e ke ate zemer ndaj muslimaneve......
.....o gazi, dije, shqiptaret musliman e mbajne trashigimine e "gjergjit"...ne jemi ata qe e mbajme shqiptarine.....si cdo shqiptare, edhe une, kohen e lire e shpenzojm ne vendlindje, parat e e fituara i investojm ne vendlindje, dhe kur na rrezikohet vendlindja i dalim zot asaj edhe me sakrificen me te madhe, jeten tone...
Une pushimet verrore i kam kaluar ne vendlindje, pra dy muajt e veres kam vajt atje o coban....a aq te punon radaka ???....behet fjale per vitet e 90-ta....perzonit ne fjale ja kam haruar emrin, por akoma edhe ne 2011 ka disa kuksjan qe punojn ne fshatin tim, bile njerin e quajn Nuhi....zakonisht i punojn kullosat, pasiqe oboret mbulohen nga gjelberimi se rrijn shtepijat nga 6 muaj apo me shume te mbyllura dhe pa kujdesje....
Natyrisht, synetimi eshte "ngritje" e vetedijes kombetare....ngase shqiptaret jane popull musliman, dhe synetlleku eshte pas marteses sic e ceka me lart, nje akt me karakter shoqerore....sa per shkencen ja ka trus ne te thate, po aty nuk te djeg....teje thjesht te djeg "pse bash turqit", pse nuk e bene "amerikanet", apo "francezet".....une te tregoj pse, qe teje, gazmend kodoshi, te ta shtojn inatin, deri ne ate shkalle, qe ti hash bolushet e tua...
tungi
albanish by nature
...e pra, une jam europian.......kurse ti aziatik....per çfar epo diskuton tahi??
....t'ka rrejt hoxha ty Tunxh.....shqiptaret i kane rrenjet tek pellazget, qe jane shume me te vjeter se Ibrahimi e se Mahmuti!!!....kjo nuk e anashkalon apo mbulon "mungesen" tende perzonale ne "kulture" te mirefillte SHQIPTARE, e cila rrenjet i ka natyrisht ne trashigimine e fene e ibrahimit alejhiselam....
...vertet...perveç dijetarit dhe vetimes, ti je i vetmi qe po e thu kete ......ok, kam per te te konsideruar te te njejtit nivel me ta!!!... Se ti nuk ke sense per kulture na ke deshmuar nat e dit ketu, kuptohet, nga, a mos e ke patur valle nenen dhe baben me kulture, po qe ti te njihje vleren e synetllekut...
...edhe kete ta ka lene me amanet Ibrahimi dhe Mahmuti, Tunxh??!!....besa, ti qenke njeri me kulture te thelle............synetlleku eshte ne kulturen islame shqiptare nje akt i "domosdoshem" ngase ka presion "shoqerore"....praktikisht kjo do me thene, se sipas kuletes, festa e synetllekut shtrihet nga duaja e hoxhes dhe nja 10 lek per berberin e deri tek shetitja e femijeve me helikopter...
...o derdimen!!! Nuk ka problem sepse jane falenderuar turqit per kete akt fetar bamires, por sepse jane falenderuar si "ngrites te vetedijes kombetare dhe shkencore"!!! A ha shqip o turqeli......sa here duhet te ta perseris??!!...cdo njeri me nje fije kulture islame shqiptare ne shpirt, do te ju thoshte turqve "faleminderit" per ate akt bamires qe e kane bere.....
Po emigranteve nga Shqiperia qe vijne e punojne ne Tetove, si i thoni, ti zoti malok me kulture "gjermane"??!!Pra, si cdo here, une nuk harroj se cka shkruaj, problemi eshte se ti te kena dembel dhe pa dituri perkatese, andi ka tetova tipave si ti ju thona "lesh k......ri) .....
...."shpici" i Muhamedit dhe Aishes e kishe fjalen ti??? Apo ai i Allahut, babait te Manatit dhe Uzes??!!....o shpici,
Te imitosh çifutet si majmun, nuk do te thote te jesh i kulturuar??! Pastaj te jesh idiot e te mendosh se rrethprerja eshte diçka fetare, eshte njesoj si idiotesia e atyre qe mendojne se te rrisin lesht e harapit ne surrat, i ben fetar si Muhamedi!!....nuk ka shqiptare te lindur MUSLIMAN qe nuk eshte i bere synet....une jam 100% i sigurt, se edhe ti je bere synet.....sidomos bektashinjt kane qene te prire per sunnetet e te "dashurit" te tyre, qe ka qen Muhammad Mustafaja.....nese don ndihme mund te te ndihmoj, inshallah veren 2013 do ti bej dy djemt e mi synet, nese don, mund te transplatosh lafshen e djemve mi qe keshtu te humbish "cdo" gjurme muslimane ne trupin tend...
Te besh rrethprerjen nuk do te thote te jesh mysliman o Tunxh...ishte thjesht si puna e vaksines ne kohera kur higjiena nuk mund te te mbronte nga infeksioni....pak a shume koherat kur Muhamedi e fshinte prapanicen me bajga te thata(sipas Buharit).....more vesh ti Tunxh, mora thuaj!!!!
...sepse i djeg barku per kopilat qe kane lene ne trojet shqiptare, apo jo??! Apo ti di ndonje arsye tjeter??!!.....fjale behet "pse bash turqit qe i urrejm deri ne palc" e kane marre persiper kete mesele fetare........
O turk!!! Sa here duhet te te perseris se nuk po diskutohet per ate qe bene turqit, por per idiotesirat qe ka nxjerre prej goje ai "hoxha"??!!!...ti do te ishe i pari qe do te mbronte bataljonin italjan, nese ai do te ndihmonte ne renovimin e nje kishe apo manastiri qe i kerecenohet shkaterimi....apo ???..........une psh. do te isha me teje, nese dic e tille do te ndodhte.....cudi, perse ti nuk e ke ate zemer ndaj muslimaneve......
Pse nuk iu pergjigje pyetjes sime, por vazhdon akoma te vjellesh gomarlleqe??!!
Ne ç'menyre, duke e share dhe mallkuar??!! Duke falenderuar turqit qe ai mposhti per 25 vjet rresht??? Duke lavderuar gjuhen harape e turke karshi asaj shqiptare??.....o gazi, dije, shqiptaret musliman e mbajne trashigimine e "gjergjit"...ne jemi ata qe e mbajme shqiptarine....
Duke jetuar si harape e si turq e akoma me keq, duke menduar si ata??? Tregona, Tunxh, ne ç'menyre???
"synetimi eshte "ngritje" e vetedijes kombetare"Natyrisht, synetimi eshte "ngritje" e vetedijes kombetare....ngase shqiptaret jane popull musliman, dhe synetlleku eshte pas marteses sic e ceka me lart, nje akt me karakter shoqerore....sa per shkencen ja ka trus ne te thate, po aty nuk te djeg....teje thjesht te djeg "pse bash turqit", pse nuk e bene "amerikanet", apo "francezet".....une te tregoj pse, qe teje, gazmend kodoshi, te ta shtojn inatin, deri ne ate shkalle, qe ti hash bolushet e tua...
Keshtu e mbakeni trashegimine e Gjergjit ju , Nuqi??!!!
Nuk mund te vazhdoj e t'i pergjigjem nje idioti, pasi te tjeret ndoshta nuk do te kuptonin ndryshimin midis nesh.......thjesht, do te te trajtoj si vetima!!!!
Jarigas
c'na qat b*then aman... shkruni adresat se ndoshta i hyjne ne pune dikujt e mos na lodhni shume jo anej jo knej..
ne pz e di qe ka cdo vere kesi organizime njohe plot qe jane bere synet nga turqit ne prizren asgje te keqe ...
Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!
Krijoni Kontakt