Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 14 prej 14
    i/e regjistruar Maska e aadili
    Anëtarësuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    Pak më tepër informacione rreth këtyre objekteve do të ishte shumë mirë dhe do ta zbukuronte këte temë.

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Akvaduti i Shkupit është ndërtuar në shekullin VI ne kohën e mbretit Justinian. Ky Akvadukt shërbente për furnizim me ujë banorët e qytetit të ri, të ashtuquajtur Justinian Prima. Disa thonë që Akvaduti u ndërtua në shekullin XV gjatë sundimit të Isa Begut dhe Musafa Pashës.

Xhamia e larme
    është ndërtuar më 1495 kurse e rindërtuar nga themeli dhe e zgjeruar më 1833 nga ana e Abdurrahman pashës, biri i Rexhep pashës, që janë mbrojtësit e Tetovës, të cilët kanë qenë edhe dashamirë të mëdhenj të artit. Të gjitha këto të dhëna i kuptojmë nga mbishkrimi i ruajtur mbi hyrjen në xhami si dhe nga nishani i varrit i cili ruhet në turben e ndërtuar në oborin e xhamisë.

Muzeu arkeologjik i Ohrit, dikur ishte shtëpi private e familjes Robevci, u ndërtua në vitin 1825. Llogaritet si objekt që përfaqëson arkitekturën qytetare të Maqedonisë.

Kapa-An Shkup gjendet në çarshinë e vjetër te Shkupit. Është një ndër objektet më të bukura që përfaqëson kulturën e qytetit. U ndërtua në shekullin XVI gjatë luftës Turko-Ruse dhe shërbente si qendër tregëtare. Nga disa burime thuhet se ishte meritë e Musledin Hoxhës, i biri i Abdul Gani-t i cili në vitin 1550 ishte shkencëtar i sulltanit Selimi i II-të.

Ura e Gurrit Shkup është një ndër monumentet më presitigjioze që lidh pjesën e majtë dhe të djathtë te qytetit. Supozohet se u ndërtua në shekullin e VI gjatë perandorisë të mbretit Justinian ndërsa të tjerë supozojnë se është ndërtuar në kohën e sulltan Suljemanit dhe Dushanit.

Sarai i Nijazi Begut Resnjë u ndërtua në vitin 1905 deri më 1909 nga pasaniku i kohës Nijazi Begu. Fatkeqesisht ky objekt sot shërben si Pallat i Kulturës në Resnjë!

Shën Naumi, Manastiri Shën Naumit gjendet në breg të liqenit të Ohrit dhe pranë burimit të lumit Drini i Zi. Shëjtori Naum në periudhën prej 900 deri 905 e ndërtoi kishën “St. Arhangjel” duke ia përkushtuar Gavrilit dhe Mihailit. Në të njëjtën ai edhe u varros pas vdekjes se tij në vitin 910.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zombi : 08-10-2007 më 15:30
    • The rest is silence.

3. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Zombi për postimin:

Xhenet.M.S. (29-09-2013)

i/e regjistruar Maska e aadili
    Anëtarësuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    Flm. Zombi për këto informacione.

i/e regjistruar Maska e Yrref
    Anëtarësuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    Yjesia Arusha e Madhe
    Postime
    253
    Them se pervec kishave, xhamiave dhe Haneve, maqedonia ka edhe 2 nobeliste:
    1. Nena tereze
    2. Ferid Murati

Kaq.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Kontesti me Greqinë: rrezik për tensione ndëretnike
    Nga RaPSouL në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 248
    Postimi i Fundit: 01-08-2012, 12:36
  2. Sllavomaqedonizimi i historisë shqiptare
    Nga Artti në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 19-06-2012, 17:46
  3. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  4. Ilirët - diskutimi mbi ta
    Nga Leonard Alili në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 10-10-2006, 16:02
  5. Athina nis negociatat për emrin e Maqedonisë
    Nga Hyllien në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 14-10-2004, 18:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •