Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    mbase nuk u shpreha mire

ne perballjen me realitetin persh. ne perballjene me humbjen e nje njeriu te dashur
    besimtari ka shume rruge neper te cilat ecen, qe ti ngushellohet shpirti per humbjen
    kurse ateisti thjesht e pranon kete fakt dhe kaq

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    e habitshme se si sot ka mesim fetar ne shkolla, aq me teper femijeve te vegjel, sepse eshte ndryshe kur i meson dikujt qe eshte i rritur dhe ne gjendje te gjykoje.
    Ne ç'vend je ti?
    Eshte shume i mire besimi fetar ne shkolla ,do te ishte e padrejte ne qofte se ne shkolla mesohet vetem per evolucionin.

Edhe ne qofte se evolucioni eshte i vertet dhe feja e rrejshme do te duhej femijet te mesonin edhe per fete.
    Me miliarda njerez jane besimtar dhe femijet do te duhej te mesonin edhe per kto gjera se jane pjese e shoqerise.

Femijet ose le te mesojn ne shkolla per te dyjat opcione ose mos ta mesojn asnjeren dhe te merren vetem me mesimet qe nuk kane lidhje me kto te dyja.

Pse femijet e besimtarve duhet gjithmone te degjojn teori per evolucionin dhe asnjeher per teorine e krijimit.

Ne nje klase me 30 nxenes ku se paku 20 prej tyre vijn nga familje besimtaresh pse ata te diskriminohen dhe te mesojn vetem ato çka jane per ateistet.

Njerezit duhet te jene te lire te zgjedhin ate çka duan dhe do te duhej te kishte sa ma pak diskriminime

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    un jam ne gjermani berlin.
    eshte e vertete qe ne gjermani mesimi fetar (religion)eshte ne programin shkollor i ndare ne katolik dhe evangelist por ideja e kryebashkiakut te berlinit per ti zevendesuar ato me ETIK UNTERICHT dmth me "etiken"si edukate morale me duket shume e mire pasi nuk i distancon femijet te kulturave te ndryshme,perkundrazi i edukon me norma unike morale.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    shqiptaria ti pergjigjesh.... atje lart eshte zoti i shqiptareve,qe na sheh e na do te miren...kur te rritet do e kuptoje vete pastaj....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Canna-log Maska e Artson
    Anëtarësuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    Femijet i mi me pyesin gjithmone se cfare feje kemi dhe une i pergjigjem se nuk kemi asnje fe.Ato thone pse?.Nuk di si ti pergjigjem se jane akoma te mitur.
    Thuaji qe feja eshte nje perralle qe u tregohet te rriturve qe te flene gjume edhe diten, nderkohe qe ata qe 3gojne perrallat u plackisin gjithcka.
    Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anëtarësuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga engjellorja Lexo Postimin
    mbase nuk u shpreha mire
    ne perballjen me realitetin persh. ne perballjene me humbjen e nje njeriu te dashur
    besimtari ka shume rruge neper te cilat ecen, qe ti ngushellohet shpirti per humbjen
    kurse ateisti thjesht e pranon kete fakt dhe kaq
    Perseri nuk e ke thene tamam. Atesti e di qe cdo njeri ka ciklin e tij/saj te jeteses, lind dhe vdes. Nese ke pranuar kete realitet, nuk ke pse te shikosh per rruge te tjera, qe me shume te mundojne duke genjyer vetveten. Dhimbja per humbjen e dikujt te dashur, nuk ka lidhje me fete.

Fakti qe femijet nuk kane njohuri per fene, derisa u mesohet diku apo nga dikush, eshte nje shembull qe tregon qe fete jane te krijuara nga njerezit.
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    shqiptaria ti pergjigjesh.... atje lart eshte zoti i shqiptareve,qe na sheh e na do te miren...kur te rritet do e kuptoje vete pastaj....
    kjo pergjigje eshte e drejte por per femijen e nje shqiptari qe ka lindur jasht shtetit dhe shkollohet jasht nuk eshte e mjaftueshme,pasi femija i ben pyetjen e dyte - kur eshte keshtu(feja jone eshte shqiptarija), perse o babi ike nga shqiperia?pastaj vjen pyetja e trete- mire ti, po pse kane ikur kaq shume shqiptare nga shqiperia?dhe femija kerkon qe ti thuash te verteten.isha kurioz te di si do i pergjigjeshe ti femise tend.

Femijet i mi me pyesin gjithmone se cfare feje kemi dhe une i pergjigjem se nuk kemi asnje fe.Ato thone pse?.Nuk di si ti pergjigjem se jane akoma te mitur.
    Zgjidhja më e mirë mendoj se është t'i sqarosh sa mundesh rreth sa më tepër mitologjive, si ajo shqiptare, greke, vikinge, romake, babilone, kineze, egjyptiane, hebraike, arabe, inkase, maori, dhe rreth figurave të këtyre mitologjive pa lënë jashtën plakun e vitit të ri, gishton, kacamicrin, etj. Kuriozitete interesante rreth këtyre mitologjive dhe se si secili grupim 'beson' vetëm mitologjinë e vet për të vërtetë.

Çelësi është tek informimi rreth këtyre duke i shpjeguar besimet dhe praktikat e secilës. Me kalimin e kohës, kur rriten dhe pak, fëmijët nisin të krahasojnë vetë e mësojnë të gjykojnë në mënyrë të pavarur. Kjo është dhe një mënyrë e mirë për t'i ndihmuar në mendimin kritik, sepse duke i vënë para krahasimit, i detyron të mësojnë të peshojnë gjërat e përfundimisht të mendojnë vetë.

Përshëndetje.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Një epidemi e rrezikshme
    Nga Apolloni31 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-05-2009, 16:08
  2. Disa nga Ilacet me te zakonshme dhe efektet e tyre
    Nga Vinjol në forumin Mjeku për ju
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  3. Atropina
    Nga Vinjol në forumin Mjeku për ju
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:11
  4. Të mësosh aktrimin njëherësh me abetaren
    Nga TiLoNcE në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-09-2005, 09:48
  5. Femijet anemik behen agresiv!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 19:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •