Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 34 prej 34
    ......................... Maska e Pogradecari
    Anėtarėsuar
    15-10-2002
    Vendndodhja
    a
    Postime
    540
    Ti mariglennora mundohesh tja kapesh ketij Tarasit po nuk po e mer vesh qe ky miku di se c'flet (sikur ka mbaruar nja 4 universitete per te folur) ai po te thote qe nata eshte e erret dhe dita eshte e bardhe e ti kapesh me ca gjera kot.
    2 milione Amerikane kaluan oqeanin ne luften e dyte boterore "PERSE"
    kush e ndaloi komunizmin ne Kore
    kush e ndaloi komunizmin ne Vietnam
    kush e detyroi rusin te ndryshonte
    kush e ndaloi sadamin
    e kush po e lufton terrorrizmin

Sa per USA apo BE
    po te them vetem nje gje qe gjermania po behet gati ti ktheje shqiptaret
    kurse USA
    mbi 2000 shqiptare fitojne viza llotarije vit per vit dhe jemi 3 milion
    kurse ruse apo meksikane vetem 3000 qe jane me qindra milione

arsyeja: po mundohet te na beje njeres qe te dallojme naten nga dita
    nothing personal

shendet e para

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-10-2002
    Vendndodhja
    Portugal
    Postime
    100
    Taraso ato rrjeshtat e fundit te shkrimit tend te fundit ishin shume domethenese dhe fale ketij debati arrita te dal ne te njejtin konkluzion persa i perket "ambienteve" kontinentale.
    Jam i sigurte qe ne keto lloj ambjentesh ku jeton Mari si edhe une jane ambiente qe nuk te japin vlera perkundrazi vlerat i meritojne ata qe jetojne e punojne ne ato vende ku lufta per eksistence te ben me doemos te kesh vlerat tuaja dhe te krijosh vlera te reja per nje jete te re.
    Kjo eshte edhe ajo qe shqiptaret kerkojne.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-09-2002
    Vendndodhja
    Fshati Henas i Mallakastres
    Postime
    40
    Mariglen

Keto "No coment" duket se i ke shume qejf. I bie shkurt dhe te duken kuptimplote por une dhe shume te tjere nuk jemi ketu per te marre me mend opinionin tend por per ta "degjuar" ate. Pra shprehu e plote dhe e sakte per mendimin tend dhe jo me "No koment". Per te te injoruar di edhe une por s'besoj se ky eshte veprimi me i mire per te bere ne nje forum ku vijme te diskutojme.

Perpara pra se te arrish ne vleresime per "indokrinimin" tim nga propaganda amerikane, me thuaj se ku qendron gabimi im, ashtu sic te them une se ku qendron i yti. Pra debati nuk eshte me temen "Propaganda amerikane dhe Tarasi" por "Interesi shqiptar dhe Amerika". Ke te na thuash gje per kete??

Nqs ka nje gje qe une nuk i bindem jane parimet apo idealet boshe si ato ne te cilat beson ti; ato pra me titullin "Nuk e duroj dot ameriken se kerkon ti fuse hundet kudo".
    Pra une i bindem vetem interesit dhe nevojes dhe fokusi i ketyre eshte amerika. Ketu vetem ideali mungon.

Mua ne fakt me behet zemra mal qe ne Ceki ne na mbakerkan ne pellembe te dores por ideja eshte se Cekia nuk perfaqeson tamam tamam ndonje aleat strategjik per Shqiperine. Me sa di une Cekia nuk eshte as ne BE akoma.
    Te me besosh, gjeja e vetme qe une kerkoj eshte qe Europa te na jape hakun per ate qe jemi. Kriminelin shqiptar le ta kalbi ne burg e po te doje ta denoje edhe me vdekje. Sepse ajo nuk e ben kete aty shqiptaret vazhdojne te zhyten ne krim. Por edhe krimineli me i keq shqiptar kur vjen ne amerike as nuk e mendon dot te merret me krim. Por po ashtu dua qe ti vleresoje shqiptaret e ndershem e te punes per ate qe jane e per ate qe bejne. Sepse ajo nuk e ben kete shume shqiptare preferojne perseri te merren me krim. Kurse ne amerike punes, sakrifices dhe djerses jo pak njerez te thjeshte por te afte ia kane pare hajrin, midis tyre shume shqiptare. Pra shoqeria amerikane eshte e ashper, konkuruese, e veshtire por e drejte. Ju ngaqe s'hani dot te parat mohoni dhe kete te fundit.

Sa per ate komentin e fundit na e bere rup-sup. Sipas llogjikes tende amerikanet jane me negative sepse ata edhe pse nuk na diskriminojne, nuk dine ku bie shqiperia, kjo ne fakt per ne duhet te jete fyerja me e madhe. Duket se prioritet per ty eshte qe bota te marri vesh se ku bie shqiperia dhe jo qe bota ta ndihmoje shqiperine.
    ............kurse Europianet jane kaq te mire e te dashur se e dine ku bie shqiperia edhe pse na trajtojne si barbare apo na diskriminojne cdo vlere apo aftesi qe shpalosim.

Mos me keqkupto, gjeja e fundit qe dua te bej une eshte te qahem dhe ankohem per kete keqtrajtim. Personalisht e konsideroj kohe dhe energji te humbur ankimin ndaj ketij fenomeni. Prandaj edhe e theksoj kaq fort se diskriminimin qe na ben Europa ne duhet ta kthejme ne advantazhin tone, e te mesojme dicka prej kesaj. Reagimi yne natyral duhet te jete diferencimi nga ai ambient qe nuk na vlereson per cka japim dhe solidarizimi me nje tjeter ne te cilin ne kemi mundesi te lulezojme dhe funksionojme pa pengesa te tilla, ...ketu jemi ne amerike.

Per te ta mbyllur po te kujtoj se Shqiptaret kane tradite ne konsiderimin e amerikes dhe vlerave te saj per kombit tone. Edhe Noli i madh i kendonte dikur Shqiperise.... "Mbahu neno mos ki frike, se ke djemte ne Amerike."
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Tarasi : 11-12-2002 mė 03:20

kerkuesi
    Anėtarėsuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    pogradeci kur te bejme nje sondazh atehere mund te veshe voten.

sa per ato qe thua sbesoj se po flasim se si eshte naten dhe si eshte diten por po flasim dicka qe ska lidhje me to. nuk e di ne me kuptove.
    po ta ilustroj me mire: tarasi ne disa pika po me kundershton kot pasi une ato as i kam kap fare me ato ckam shkruar,pra ai vetem sa tregon qe "nata eshte e erret,kur une si kam thene jo"
    mbase tarasi do te tregoje qe eshte "ciceron" une kete sja mohoj por ketu nuk behet fjale kush eshte me ciceron,por se kush i shtron gjerat me drejte (jo gjera qe krijon tarasi por gjera per te cilat po flasim)
    ndersa per pjesen qe po debatojme dhe qe eshte koherente me temen dhe ato qe kam shkruar une (pasi tarasi duhet te me kundershtoje per ato qe kam shprehur e jo kot me kot per sadamin e ku di une se cfar qe se kam zene ne goje fare........) tarasi as qe sdo ta marri mundimin ti kuptoje sepse gjithcka qe ai ben eshte se do te tregoje se sa i "gojes" dhe per kete sme vjen cudi pasi i duket vetja "amerikan i vogel" dhe amerikanet svene njeri para vetes. tarasi asnjehere ska per ta kuptuar ,se nuk egziston vetem amerika por bota eshte me e gjere. nejse spo e zgjat me.

shendet pogradeci!
    PAUCA SED MATURA

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Futbollistėt shqiptar nėpėr Europė
    Nga dodoni nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 01-07-2014, 10:44
  2. Kronologjia e ngjarjeve tė Shqipėrisė drejt NATO
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 08-05-2009, 09:31
  3. Kuvendi miraton ligjin e gjobave ndaj biznesit
    Nga AlbaneZ nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 20-03-2008, 09:39
  4. A duhet tė firmosė presidenti shkarkimin e kryeprokurorit Sollaku?
    Nga KastroZiso99 nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 11-09-2006, 15:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •