Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 34
    hidhert
    Anėtarėsuar
    26-07-2002
    Postime
    172
    gj.p e ruandes dhe gj.p e jugusllavise jan krijuar per krimet kunder njerzimit dhe per gjenocid ne mungese te nje gjykate penale bortrore, mungesa e krijimit te kesaj gj. i mbeshtet sh.b.a rusise dhe israelit ne menyre qe ushtaret e tyre mos te denohen per krime perkatesisht , palestine , ceceni , dhe amerikaneve qe mos tu cenohej supremacia absolute dhe potenza ushtarake economike qe arsye te tilla luajne nje ruol negativ dhe mos perpuethes me idoellogjine e tyre qe mund ta quajme edhe perandorike .
    per mendimin tim shqiperia duhet te largohet nga amerika ( sic eshte largur deri tani ne shumicen e rasteve) dhe duhet marre nje qendrim te besueshem ndaj partnereve europian sepse e ardhmja e jone duhet te jete europa ( deri tani shume me e drejte se sa politika amerikane) ne tegjitha planet economike gjeopolitiche dhe ushtarake. Ne qofte se arrijme kete objektiv
    ne nuk kemi me nevoje per ameriken ( edhe duket shume qarte qe U.E. po shtrihet drejt lindjes dhe jo pa asnje qellim, sigurisht qe motivet dhe arsyet e verteta do te duken shume me vone)
    e cila me politiken e saj te plogesht dhe me diplomacine e manipoluar po hap porta te reja drejt nje burokrazie botrore ku elementet dhe ndjeksit e saj jane te verber per nje qellim
    qe shpresoj qe shpejt te paralelizohet f. m. n. ku mban voten e vetes kjo mund te jete kjo nder arsyet qe shqiperija nuk mund ti thoje jo amerikes. Por duhet kaluar kjo veshtersi se pari duke u pranuar ne U.E.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-09-2002
    Vendndodhja
    Fshati Henas i Mallakastres
    Postime
    40
    Space

Qe ne na identifikojne vlera te ndryshme kjo nuk priste nje debat ta vertetonte. Une nuk jam ketu qe te te mbush mendjen ty por qe te shpreh opinionin tim per kete apo ate teme dhe ta ballafaqoj ate me tendin apo te te tjereve. Pra thjesht nje ballafaqim vlerash. Ti duhet ta dish shume mire pra se une do e konsideroja humbje kohe dhe energjishe nje angazhim te tille qe do merrej me ndryshimin e opinioneve te tua. Megjithate duket qarte se mendimi yt u shterua, mendja jote u lodh dhe argumenti yt u plogeshtua.

Tim

Une personalisht nuk arrij ta kuptoj se si funksionon ajo mendja juaj. Si mund te thuash se Shqiperia duhet te largohet nga amerika kur shqiperia amerikes i eshte ne borxh deri ne gryke. Sa mosmirenjohes dhe imoral duhet te jete botekuptimi i nje kombi qe ta bej nje gje te tille. Sa e mpire duhet te jete mendja e nje populli qe te peshtyje mbi Ameriken kur asaj ai i dedikon jeten e vet kombit dhe e mijerave qytetareve te vet.Cdo llaf, opinion dhe mendim i juaji eshte ne esence teper hipokrit, cinik dhe i paskrupullt.

Me kete menyre te menduari ju ne rradhe te pare i uroni vdekje dhe mjerim te mbare atyre mijerave bashkombesave tuaj qe pa ameriken dhe aktivitetin e saj do ishin shqyer nga bajonetat e serbit. Sikur neser nje Kosovar qe nderhyrja amerikane i shpetoi jeten atij dhe familjes se tij, do kerkoje ti ndertoje amerikes nje lapidar vlerash duke e nderuar ndermarjen e saj, ju do ti dilni perballe e do ti thoni qe ai nuk duhet ta bej kete pasi amerika bombardoi serbine per interesin e vet dhe se ajo sot kerkon te bej lufte me irakun. Ai pra ne emer te idealev boshe tuaja duhet te heqe dore nga nderimi i asaj vepre qe atij i siguroi ekzistencen.

Sot pra vleresimi juaj per ameriken nuk buron aspak nga fakti qe amerika shpetoi jeten e mijerave bashkobesave tuaj por nga fakti se amerika kerkon te bej lufte me irakun. Fati i Irakut per ju qenka me i larte dhe i vlere ne vleresimin e amerikes se sa fati i vete bashkatdhetareve tuaj. Qe ju pra te jeni konstant ne mendim, nevojitet qe kur mohoni aktivitetin e amerikes duhet qe bashke me te, te mohoni edhe vete vepren dhe pasojat e tij, veper qe i ka shpetuar jeten mijera shqiptareve, bile edhe vet kombit tone ne 1919. Pra duhet te mohoni vete jeten e bashkombesave tuaj dhe kombit tuaj.
    Juve fakti qe keta shqiptare jetojne sot fale nderhyrjes amerikane nuk iu ben aspak pershtypje, por fakti se amerika kerkon te bej lufte me irakun qenka kaq vendimtar saqe iu ben ju edhe ta percmoni ate. Rrofte Iraku pa ne e dreq te shkoje jeta e mijera shqiptareve. Ja ku edhe nje here del fare qarte fakti se cdo bulze e mendimit tuaj eshte anti-jete edhe per vet ne si komb. Dhe te gjitha keto ju i beni ne emer te miresise, paqes, civilizimit dhe humanizmit....... por jo qe i sherbejne shqiptareve por irakianeve, ceceneve e ku di su kujt tjeter e bote.

Ja pse ky mentalitet ju klasifikon ju si hipokrite me brire e cinike dhe perfaqeson nje rryme teper perverse mendimi.
    Eshte mjerim per kombin tone fakti se ka sot edhe njerez te tille ne Shqiperi. Ne kujtuam se e lame pas komunizmin por mendimi juaj ngjall perseri mentalitetin e barazise dhe nenshtrimit e me te fuqishmit nga masat me inferiore. Amerika pra duhet ti nenshtrohet moralit dhe normave te kombeve shume here me poshte se ajo, e nqs nuk e ben ajo akuzohet si imorale apo e paskrupullt.

Une nuk e kuptoj dhe nuk e marr vesh sa here duhet te vuani ju nga aktiviteti dhe mentaliteti i degjeneruar i Europes qe ta kuptoni se ato vlera nuk jane per ju. Sa me shume duhet te percmoheni prej tyre, diskriminoheni prej tyre, sa me shume duhet tju mohohen vlerat dhe aftesite apo tju shkelen te drejtat baze qe te pranoni se aty nuk jeni njerez te plote. Kudo qe veni ne Europe konsideroheni barbare vetem e vetem se jeni shqiptare, dhe ju e dini se nqs ka dicka qe ju nuk e ndryshoni dot eshte pikerisht te qenit shqiptar.
    Dhe ju prape gjeni vullnet dhe deshire per te vleresuar ate ambient qe ju trajton si skllever. Zoti na ruajt me ju.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Tarasi : 06-12-2002 mė 03:13

hidhert
    Anėtarėsuar
    26-07-2002
    Postime
    172
    ndryshimi midis meje e teje qendron pikerisht tek shikimi, visionin dhe vlersimin qe jep jo vetem nje populli por te gjith popujve
    ja pra une jam per nje demokrazi planetare
    kurse ti je i mbyllur akoma ( nuk perdor shpreje qe nuk me takon ti shprehi sepse edhe kjo perben nje bagazh kultural) ne kufijte e ballkanit dhe jo vetem por ne kufirin me te panjohur asaj te mendjes ja pra shikimi yt ndalon dhe nuk arrin te shikosh me tej
    ne nje horizont ku visionet si te tuat e bejne me te vertet te hirt
    e bejne me te larget dhe ajo qe eshte e aferm espansioni absolutismi consumismi te tille krijojne idollogji e demagogji
    ne menyre qe te mos ndaloje makinat turbokapitaliste ushtarake
    per te vetmen motiv sundimin total
    dhe ja qe duhet patjeter nje shikim tjeter qe te dalim nga kjo skeme teater e teme e demaskuar nga te gjithe ate qe lidhen me rrymat e reja qe besojne ne nje bote jo te perkryer por me te mire ( ne cdo tre seconda vdes nje femije per uri e din se cfare do te thote se nuk as presh as buke as kripe une nuk pretendoj qe te jem nene teresa por te pakten ta vlersoj drejt) ku te kete paqe ( dhe hyrja eshqiperise ne u. e garantonte paqen dhe te drejtat dhe lirite themelore te individit dhe te kolitivitet) dhe mbi te gjitha drejtesi drejtesi jo ajo divine apo naturale por ajo me sostanzialiia dhe conkrete e njeriut.
    mund te shkruaj infinit

kerkuesi
    Anėtarėsuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    Z taras!
    "Voten ne te djathte, pra drejt republikaneve, nuk e zhvendosi deshira e Bushit per lufte por sulmet terroriste"

Une kam shkruar qe nga kjo lufte i fitoi zgjedhjet.

"Me tej mos harroni se ne Europe keni mbi mesatarisht 15% te elektoratit ne ekstremin e larget te djathte, nazist, fashist, racist etj etj elektorat ky qe rritet nga dita ne dite e qe i gjithi kerkon spastrimin e emigranteve ne nje kohe kur keta nuk kane terrorizuar askend atje e as kane vrare mijera apo kane shkateruar miliarda."

Edhe pse bejne tere keto gjera skane prap si ka ndodhe asgje(Nuk e di pse vetem amerikes i ndodhin keto?!)

"Nora
    E keqja juaj eshte se kerkoni te jepni mendim kopetent kur nuk e keni haberin fare per cfare flisni..
    Cfare lidhje na paska Bushi me tregetaret e armeve??"
    Pa komente

"Iraku kontrollon vetem 7% te prodhimit boteror, prodhim ky qe u zevendesua nga Arabia Saudite qe filloi te prodhoi me shume"

Kush te tha gje per irakun ty.Pa ma nxirr ku kam shkrujt une per irakun.

"Kush na paska qene zone e ndikimit Rus, Afganistani??? Me fal po ne cbote jeton ti se mua me duket se si bie te jetosh ne ate qe jetoj une"

Per vete faktin qe une jetoj ne rep. ceke dhe jam me ne koherenc se ty ta-ras me ate cka ngjet ketej nga bota sllave.

Do te te shkruaja edhe me po skam kohe te merrem me budalalleqet e tua sdu te bie deri ne fund ne nivelin tend,te degjeneroj ne ofendime(ashtu sic bere ti me mua) pasi e di qe edhe ti ke ndjenja vetem se nxitohesh nga pak.
    PAUCA SED MATURA

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    40
    Ah ju idealistet me vizione planetare. Sa bukur qe jeni gati ti kendoni kenges se denglave e fluturoni me presh edhe mbi kurrizin e jetes se vete identitetit tuaj.

Qenie morale, idealiste e endrimtare.....keto jane karakteristikat tuaja. Morali anti-amerike qe ju shpalosni ka vetine e tufezimit tek ju. Ai eshte instinkti prej turme qe ka nje individ. Ju vazhdoni ti qendroni ketyre idealeve edhe kur keto kthehen ne vet-vrases per ju. Na rrofte Iraku dhe vizioni planetar pa ne djall vafshin njerezit tane. Drejtesia juaj eshte ajo e skllavit, mjeranit, bythegrisurit, te prapambeturit te paemnacipuarit etj etj, ajo qe i sherben atij dhe qe larteson ate.

Eshte e qarte se cdo grimce e mendimit tuaj buron nga emocioni apo pasioni irracional se shume ndryshe do flisnit ju per ameriken nqs do kishit perjetuar nje tragjedi nga e cila iu shpetoi vete amerika sic ndodhi me Kosovaret. Mossolidarizimi me Kosovaret sot per nderimin e amerikes nxjerr ne pah jo vetem karakterin individual por edhe mendimin fisnoro-regresist dhe anti-komb qe shume prej jush shpalosin pa rezerva. Cfare eshte e mire dhe jetedhenese per ata sot nuk nderohet nga ju vetem e vetem se nuk puqet me idealet apo vizionet tuaja boshe pa asnje interes te drejtperdrejte. Por neser mund te ndodhe e kunderta, dhe nqs vendet ndrohen pa problem ne kemi humbur funksionimin si komb dhe sillemi si fise seicili ne hesap te vet. Ne kurre nuk do gjejme nje simbol qe ta duam te gjithe ta nderojme te gjithe dhe ta respektojme te gjithe.

Kerkesa per shpagim dale nga vatra e te mjeruarve, e te prapambeturve i jep jete per cudi edhe vete vlerave. Vlera qe ne essence paraqesin nje hakmarrje qe kthehet ne nje kundershtim imagjinar dhe akuzon per imoralitet (imperializem apo influence) kombin me te larte e me ekselent te ndertuar nga njeriu.

Ti pra i dashur, nuk je per demokraci planetare, por per barazi planetare. Ti nuk e shef boten si nje bashkesi diferencash apo rangesh por si nje komunitet te njevlershem pa dallime. Ne thelb kendveshtrimi yt eshte komunisto-internacional. Demokracia qe ti predikon ska rregull e disipline, ska respekt per me te vlerin me te aftin e me te mirin, ajo nuk i bindet askujt, as njef ajo autoritet, dhe fundi i saj detyrimisht eshte kaosi dhe anarkia. Demokracia jote eshte parimore dhe vlerat apo etikat e saj dalin nga ideali dhe jo nga nevoja reale per mbijetese, perparim apo progres. Kunder pra cdo rregulli ekzistence. Ato jane gati te degradojne ne vetmohim vetem e vetem qe ti sherbejne idealit bosh. Dhe shqiperine vetem ideali se ka shpetuar kurre. Ne gjithmone na eshte dashur te luftojme per mbijetesen tone si komb dhe gjithmone na eshte dashur ti sherbejme interesit tone. ideali yt i hyn ne pune vetem botkuptimit tend. Ai ne praktike eshte vrases dhe jete-mohues per vete idenititetin kombetar ne te cilin ti ben pjese pashmangshemerisht.

Cdo komb eshte i destinuar te zhduket nese ai nuk i sherben interesit dhe nevojave te tij, por normave idealiste si keto tuajat.

Perjashtuar Maska e SSALB
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Royal Leamington Spa, UK
    Postime
    107
    E analizuar me thjesht pyetja e ngritue eshte SHBA apo KE.

Pergjigja eshte fare e qarte, perse te behsh mbeshtetes i numrit 2 kur mund te mbeshtesesh numrin 1. pavarsisht se sa e padrejte eshte politika e jashtme e amerikes, pavaresisht se sa krime ndaj njerezimit ata bejne cdo dite, politikani i mire gjithmone eshte ne gjendje te beje pllitike largpamese. Shqiperia ka vite me rradhe po po vjen verdalle si pordha ne breke per tu futur ne NATO, ne KE e ku di une se cfare. Qe jo vetem na kane vene miljona kushte, po dhe kerkojne te humbasim identitetin si komb. Kur ne anen tjeter mund te behemi krah i numrit nje ne bote, pa kaluar nepermjet 10000000 burokracirave e rregullave. Pavaresisht se Evropa eshte me e pelqyer Evropa ne si komb na ofron me pak se Amerika. Kemi humbur shume vite duke u verdallisur per ti pelqyer Evropes. Eshte koha te lidhemi me dike qe na pelqen si partner per ate qe jemi.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-10-2002
    Vendndodhja
    Portugal
    Postime
    100
    Taras te pershendes per kembenguljen tende ne te verteten e dukshme dhe ate te padukshme ne ate te faktuar dhe ne ate qe ti akoma e mban brenda shpirtit tend.
    Nuk ka dyshim qe Amerika duhet te jete partneri jone ne te ardhmen dhe per kete jam i sigurte qe po te me kerkohej vota une do te isha nje nder ata qe do i thoja Po Amerikes.
    Sa shpejt harroi ky popull vuajtet qe hoqi historikisht per tu shenuar te pakten ne harten e botes.
    Sa shpejt harroi ky popull historine e tij qe as 100 vjet pra nje shekull nuk i ka mbushur, kur greku ne njeren ane e serbi ne anen tjeter shqyenin nje popull si ky i yni qe nuk u be kurrre barbar.
    Sa shpejt harruam Kosoven tone te dashur qe mizeria serbo-ruse e dogji e vrau e na e shkeputi nga duart tona sikur te mos eksistonte.
    Sa shpejt harruam Camerine o njerez kur besoj tashme jeni te njohur me fakte te pakundershtueshme per krimet kunder njerezimit qe Greqia i beri kesaj popullsie shqiptare.
    Sa shpejt harruam edhe fqinjet tane pertej detit qe historikisht asnje e keqe nuk u ka ardhur prej, mundesisht vetem te mira.
    Besoj nuk e harroni Gjergj Kastriotin legjendarin e famshem dhe heroin tone kombetar njekohesisht Heroi i Evropes.
    Sa shpejt harroni se perse u desh te mbyllej kufiri pergjate diktatures, kur edhe se ishte diktator Enver Hoxha, Ai e dinte se nga kush i vinte e keqja.
    Sa shpejt e harruam Gjermanine qe na pushtoi dhe Italine gjithashtu qe na humben shansin per tu bere shtet.
    Ku eshte historia jone ore njerez(qe vetem shqiptare nuk mund te ju them)?
    Ku eshte toka jone dhe ata njerez qe u martirizuan, u flijuan per kete komb?
    Ja kerkoni tokat tuaja qe ju a kane marre me vendime e traktate te Evropes?
    Ja kerkoni ne daci te zgjidhni ceshtjen came se edhe jugun e Shqiperise ja u marrin ata?
    Ku jeni o shqipetare qe i thoni vetes shqipetare?
    Ja kjo eshte historia jone.
    Ata qe kundershtojne Tarasin nuk jane gje tjeter vecse njerez me ideologji enveriste qe nuk kane thumb nacionalizmi dhe dashurie per atdheun e tyre.
    E perse mos ta duam Ameriken?
    Amerika eshte shendeti i Shqiperise, per te tjerat nuk pyes.
    Mjaft na moren me qafe keta europiane qe na hiqen here si miq e me shume si armiq.
    Ne duhet te krijojme shume lidhje me Ameriken qe ti kujtojme Evropes qe eksistojme dhe nuk jemi kafshe ashtu sikur na cilesojne.
    Ne duhet ti kujtojme evropes qe na keni shkelur dhe nuk meritoni ndihmen tone
    Ne duhet ti kujtojme evropes qe te na respektoje me pare po bejme edhe ne ca lidhje te pakuptimta me Ameriken qe te zhvillohemi.
    Ne duhet ti kujtojme evropes qe neve kemi kulture te lashte, jemi popull i lashte, jemi njerez dhe jo Dinosaure ashtu sikur duan ata te na cilesojne.
    Evropa kesaj rradhe nuk meriton respekt ndaj edhe bileta jone eshte vetem Amerika.
    Kur Evropa te ndegjegjesohet per te keqen qe na ka bere atehere do ti lejojme ti bejme miq perseri.
    Kjo Evrope shkaterroi kombin Ilir qe nuk ishte as i vogel ne numer e as ne siperfaqe.
    Ata na kane shkaterruar ndaj edhe ata nuk meritojne respektin tone.
    Neve jemi populli me i vuajtur i Ballkanit ndaj sot per ne Serumi shpetues eshte vetem Amerika.
    Ata qe jane kunder Amerikes dridhen nga Rusia qe tashme ka vdakur
    Ata qe jane kunder Amerikes dridhen nga kjo evrope qe arrogante dhe barbare qe na la te copetuar dhe te mallkuar me predikimet e tyre.
    Nuk deshiroj me te degjoj brockulla evropiane, se na lane budallenj.
    Hapni fantazine dhe shikoni realitetin ne sy.
    Nuk keni turp qe beni miq ata qe ju vrane deri 50 vjet me pare.
    Ja keta jane shqiptaret e mi qe hiqen si shqiptare dhe qe lajne ***** me shurre.
    Sot ka ardhur dita qe neve te vendosin.
    Fatos Nanos ja kam friken sepse keta evropiane e kane lene te korruptohet pa mase ne menyre qe firma kur ai te jete i dehur te shkruhet me lehte.
    Faleminderit

kerkuesi
    Anėtarėsuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    taras e keqja jote ,per mendimin tim, eshte se ti fiksohesh pas nje mendimi qe te vjen ne momentin e pare kur shef dicka .ska rendesi ,per ty,se ca do te thote autori me ate qe ka shkruar,ti vetem ngelesh te ai mendimi i fillimit.
    mua me vjen keq qe duhet gjithmone te te pergjigjem pothuajse me te njejtat fjale por ti me detyron.
    une vete jetoj ne evrope dhe i jam pershtatur stilit evropian,por kjo sdo te thote qe jam kundra amerikes (dhe nuk di te kem shkruar qe jam kunder miqesis me ameriken).mgjs sme pelqen qe amerika i fut hundet kudo kjo sdo te thote qe jam kundra pasi si shqiptar e kam pare ameriken gjithmon,dashur padashur ne krah te interesave shqiptare dhe te betohem qe per kete i perulem. por ama kjo mbaron ketu. une nuk mendoj se ne duhet ti lepijme prapanicen amerikes kurdohere sic beri dr berisha qe dhe patriotizmi,vlera me e madhe qe i ka ngelur dhe krenaria e te qenit nip i pirros dhe i skenderit,vajti dhe e shkeli me kembe.e perse? vetem se keshtu deshte ambasadori i AMERIKES. mbase per kete nuk kane faj populli i amerikes dhe qeveria (une kete nuk e di)por ama ai ishte xhefri eshte amerikan,eshte perfaqsuesi i shtetit amerika dhe si i tille i perfaqson te dy.
    e pra taras duhet te jemi realist. une me kete sdua te them qe sduhet te lidhemi me ameriken ,JO per kundrazi,por ama ta respektojme dhe te bashkpunojme deri aty sa te kemi interes bilateral e jo te behemi ZARA te amerikes.
    PAUCA SED MATURA

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    40
    Ne kete debat une iu erdha me dy fakte te pakundershtueshme dhe teper te pastra te mbeshtetjes amerikane ndaj nesh 1) Veto e Wilson ne 1919 ne Konferencen e Paqes ne Paris, ndaj ndarjes se shtetit shqiptar midis Serbise, Italise dhe Greqise, dhe 2) Lufta qe amerika beri dhe fitoi per ne ne Kosove ne 1999.

Kush ishte pergjigjia juaj?? Jo po amerika kerkon te bombardoje Irakun, dhe ti fuse hundet kudo.

Thone se ai qe nuk di te bindet s'ka per te qene kurre udheheqes.
    Ne pra pa iu bindur detyrimit qe kemi sot per aplikimin e parimeve dhe moralit amerikan s'kemi per te qene kurre ne gjendje per te qeverisur veten e te cajme perpara ne rruge te drejte pa pasur nevoje per nje shembull. Ne e provuam me Enverin dhe deshtuam.

Ndjenja juaj me titullin "Nuk e duroj dot ameriken se ajo kerkon ti fuse hundet kudo" eshte sa qesharake aq edhe non-sense. Kjo veti e amerikes ne na ka shpetuar lekuren plot dy here. Ju kerkoni te shpalosni nje modesti teper perverse ketu kur mohoni gjykimin e fakteve nga interesi personal. Modestia juaj buron nga mungesa e cdo fije pergjegjesie qe keni ju ndaj vete kombit tuaj, qofte kjo edhe thjesht solidarizim moral me bashkkombasit tuaj. Asgje nuk iu kerkohet ju sot vecse te respektoni ate figure qe i siguroi ekzistencen nje pjese te kombit tuaj. Pra ne thelb te respektoni ARRITJEN e amerikes kur futi hundet ne Kosove, arritje pra qe eshte vete jeta e shqiptareve dhe Kosova e pavarur. Ju pra nuk keni asnje lloj respekti per keto dhe pa piken e turpit pretendoni ta beni kete ne emer te miresise, humanizmit, paqes etj etj.

Kthimi ne "ZARA" te amerikes eshte vetem degradimi dhe degjenerimi qe ju kerkoni ti beni realitetit, se deri me sot amerika as ka tentuar dhe as ka kerkuar ndonjehere kthimin tone ne "ZARA" te saj. Por edhe sikur ta bente, di ti te me thuash se keshtu i "lire" sic je ke arritur nje nivel begatie dhe progresi me te larte nga cdo ta kishe po te ishe "ZAR" i amerikes??

Amerika nuk e pruri Geixh ne shqiperi qe ne ti nenshtrohemi vullnetit te tij por qe ne ta ballafaqojme ate, ashtu sic beme me shume te drejte. Geixh perben nje problem per ne, dhe problemet nuk zgjidhen duke iu fshehur. Me takimin ne shqiperi problemi Geixh u mbyll dhe ai humbi vete fuqine e tij qe buronte nga mos-ballafaqimi. Ai tashme mund te konsiderohet si nje ceshtje e konsumuar dhe e dale nga skena. Ballafaqimi me Geixh i tregoi botes se ne tashme jemi kaq te civilizuar, largpames dhe te pafriguar sa edhe kundershtarin tone me ekstrem dhe me te paskrupullt e ulim ne tavoline dhe e konfrotojme pa na u dridhur syri. Ekstremiteti i Geixh ne nuk na tremb. Bile ne e sfidojme ate mjaft ashper. Ne jo vetem qe as nuk i konsiderojme kerkesat e tij, por si pergjigje i parashtrojme tonat qe jane diametralisht te kunderta me te tijat. Ky akt pra e kthen Geixhin ne teper irrelevant, dmth pa lidhje me zgjidhjen e problemit ne fjale.

Kjo na nxjerr ne fitues, dhe kete prape e beme me ndihmen e ameikes. Te pakten kjo situate eshte shume here me e favorshme per ne sesa menjanimi i Geixhit apo sharjet me te ne distance.

Se fundi, mendimi eshte padyshim pasqyre e ambientit ku ti jeton, pra atij Europian. Ty te pelqen atje edhe pse te diskriminojne, te hane hakun apo te konsiderojne te paplote se je shqiptare; kjo ndodh se atje eshte shume here me rehatshem se ne nje ambient qe te mban ne presion dhe konkurence te vazhdueshme per te permiresuar apo rritur vlerat e tua, keshtu qe ti mund te funksionosh me i plote dhe me i vleresuar si individ. Rehati i Europes si dhe morali i saj inferior ta ka mpire trurin e te ka kthyer ne endrimtare "rebele"; ne nje rebel qe revolten e tij nuk e bazon ne triumfin e nje kaste me te larte vlerash apo begatie por mbi triumfin e vullnetit dhe deshirave te me te mjerit, inferiorit e bythegrisurit (mundesisht keta te jene sa me aziatiko-arabike). Atje pra ju gjeni aleancat e vlerave si dhe ato te shpirtit.

kerkuesi
    Anėtarėsuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    Z tara!
    me me keto qe po shkruan ti duket sikur te paguan njeri per ti bere propagand amerikes,ose koha qe ke kalu ne amerike ka qene e nevojshme per te te futur ty te terin ne kthetrat e propagandes se tyre.
    me poshte ti ke shkruajt
    "keshtu i "lire" sic je ke arritur nje nivel begatie dhe progresi me te larte nga cdo ta kishe po te ishe "ZAR" i amerikes?? "
    e pra taraso keto jane idealet e tua qe skane nevoj per komente,une e di qe amerika mbahet si shteti qe ben propaganden me te madhe por jo qe ti te arrish deri ketu sa te mohosh vetevten.

edhe dicka sa per ate punen e diskriminimit nuk e di se kush mund te jete i diskriminuar.pyet njehere ndonje ,qe di se cndodh ne vendet jashte amerikes, dhe po degjove ndonjerin qe te thote se shqiptaret ne ceki jane te diskriminuar atehere ke te drejte te me thuash ca te duash.
    ndersa sa per ameriken ato nuk ju diskriminojne ju se se dine se nga bie shqiperia dhe sma do mendja ta dine se ku ndryshon nje grek turk italian gjermon rus turkmenistan kazakistan tunizian (nqs i njofin ketom popuj......!!!!!!!!!) nga nje shqiptar .sma do mendja tu binte ndermen se ku binim ne para luftes se kosoves.

e taras spo te shkruaj me se me lodhe me dogmat e tua.
    hajt shendet !
    PAUCA SED MATURA

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Futbollistėt shqiptar nėpėr Europė
    Nga dodoni nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 01-07-2014, 10:44
  2. Kronologjia e ngjarjeve tė Shqipėrisė drejt NATO
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 08-05-2009, 09:31
  3. Kuvendi miraton ligjin e gjobave ndaj biznesit
    Nga AlbaneZ nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 20-03-2008, 09:39
  4. A duhet tė firmosė presidenti shkarkimin e kryeprokurorit Sollaku?
    Nga KastroZiso99 nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 11-09-2006, 15:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •