Close
Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 135 prej 135

Tema: Mentaliteti.

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Mendoj se tek tek ne shqiptaret me shume mbizoteron mentaliteti i vjeter...
    Mentaliteti i tille eshte nje semundje qe nuk ka per tu sheruar ndonjehere.
    Sigurisht qe ka persona qe e kane thyer kete mentalitet por kjo nuk e ke ndryshuar mendimin e shumices....
    Shumica perballe ketyre rasteve nis e rreh ēekanet e mentalitetit te mykur e shume te vjeter,qe vetem eshte i zoti ti bej keq njerezimit!
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-12-2007
    Postime
    119
    Pajtohem plotesisht me ju me lart qe flitni per mentalitetin qe zoteron ne vendin tone,po nuk pajtohem me ndonje qe e pasqyron dhe thot qe i injoron ata qe e gezojn kete veti,per mendimin tim keta njerez qe e fusin veten ne nje klase me te larte realisht jane ne te njejtin nivel mentaliteti me klasen tjeter.
    Ne qoftese dikush ka dicka me te pasur ne mentalitetin e tij mund tja ofroj ne forma me te ndryshem,ta ndaje ate me klasen qe e gezon kete mentalitet te rendomt,te kontriboje sado pak per ndryshim e ketij mentaliteti dhe jo te flase ketu ,per injorim te ketij fenomeni.Te gjith ne qe jemi jasht atdheut pak a shum jemi ne gjendje te mir ekonomike un personalisht jam mir fare po a jam i lumtur aspak fare,kur dikush te pyet se nga vjen fjalen Shqiperi e shqiptojn te gjith njelloj,aty bejm pjese te gjith dhe ai mentalitet na perket te gjitheve,pak rendesi ka se i kujt niveli i perket ti.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-05-2005
    Vendndodhja
    Shkoder
    Postime
    139
    Po shoh qe jane shume qe denojne mentalitetin ne Shqiperi. Ne fakt opinioni nganjehere ne Shqiperi te denon shume dhe kjo e ben nje njeri ne mjaft raste te vuaje, gje qe e konsideroj te padrejte, por nga njera ane mendoj se ky opinion eshte ai qe i ka mbajtur njerezit ne Shqiperi akoma te bashkuar, dhe nje familje relativisht te forte ne krahasim me vendet perendimore. Jam dakord qe ky opinion nganjehere te lendon me shume se duhet por ne shumicen e rasteve eshte shume i dobishem sepse i tregon njeriut rrugen ku duhet te ece. Ne perendim e marrin jeten me lehte, vertete bejne me qef ne fillim kur jane te rinj, por pastaj i sheh 40-50 vjeca, beqar qe sillen rrugeve mbremjeve me qen, te cilin e konsiderojne shokun e jetes. Bukuria e dikurshme eshte venitur dhe jeta i ka lodh, te afermit e farefisi jane te huaj, disa jane manjake, fytyren e kane te vrenjtur dhe qeshin 1 here ne muaj me korrespondence. Eshte e vertete qe nuk jane te gjithe keshtu, eksiztojne dhe familje te shendosha, por sheh ne Shqiperi njerez kaq te vetmuar apo manjake e pederasta me thase? Nje ere ndryshimi fryn ne Shqiperi, opinioni po ndryshon, por ky eshte nje proces qe ec ngadale dhe do kohen e tij. Mendoj se media, integrimi ne EU, rikthimet e shume shqiptareve qe kane jetuar ne europe ne atdhe, krijimi i mundesive te kalojne pushimet jashte, forcimi i shtetit dhe denimi i fenomenit te kanunit i cili eshte duke shkuar vete drejte shuarjes, do e ndryshojne kete mentalitet. Ne jemi nje vend ne tranzicion dhe mentaliteti jone eshte ne faze tranzicioni njelloj si vendi, dhe do kohen e tij. Por lind pyetja, cili eshte mentaliteti i duhur, sa duhet te ndryshoje mentaliteti shqiptar qe te jete "i mire"?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga unforgiven II : 31-10-2008 mė 15:13
    Kur u ndane, keshtu na rane.

i/e regjistruar Maska e showgirl
    Anėtarėsuar
    13-09-2008
    Vendndodhja
    brenda vetes time
    Postime
    169
    Sa teme e bukur! Diana te pergezoj.
    Une do te shtoja qe ka dhe Shume shqiptar qe jetojne ne vende te huaja dhe prape se prape konservojne ate lloj mentaliteti te prapambetur. Nuk me duket dhe aq e lidhur me injorancen sepse ju garantoj qe ekzistojne psh. cuna shqiptare te shkolluar, intelligjente, qe jetojne shume vite dhe studjojne ne vende te civilizuara e kur vjen puna (mosha e martese) i telefonojne fisit ne shqiperi per ti gjetur nje vajze "te mire" shqiptare....me kuptimin "te virgjer, te padale". Cfare i thoni ju kesaj?

Por...me e keqja eshte se ka Shume shqiptar (si edhe ne kete forum) qe kur vjen puna te flasin per kete mentalitet TE GJITHE edhe them te gjithe hidhen perpjete duke kundershtuar kete lloj mentaliteti e deri ketu ok...POR SA NGA JU KANE "GUXIMIN" QE NE JETE TE JENE VETVETJA??? dhe mos te ndjekin ATE ideal mashkull apo ATE ideal femer qe ka ndertuar shoqeria shqiptare e prapambetur??

PRA te dashur miq..une them qe NDRYSHIMI duhet te filloje nga VETVETJA e cdo personi. se per te "qelluar" opinione te gjithe jane te mire po nje gje eshte te flasesh e nje gje tjeter eshte ta besh.

Dhe vetem keshtu besoj se do ndryshoje mentaliteti i shqiptarit. Pra ju lutem mos harxhoni kohen kot te vini ketu ne forum, te denonconi kete lloj mentaliteti e pastaj dilni ne xhiro dhe mbani boten ne goje.

Respekte

i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005
    Posa lexova materjen e Fire - eyed -it "Hyjnor" , pėr femra "Efekti i pasqyrės" i cili tekst jo qė me la pa tekst, por pasqyroi njė tė vėrtetė konstruktive dhe racionale. Sot i thash gruas sime; "nėse don ti pėr ta mos pėlqyar tjetrėn, "konkuroi" me mirėmbajtjen dhe sjellėjen tėnde, atėher me siguri nuk do tė mė shkoi syri te tjetra, dhe e kundėrta".
    Mėnjėher kalova nė faqen e shkruar nga DI-ANA "Mentaliteti". Pėrshėndes Clay More, JESU sidomos me fjalinė "Jeta ėshtė e bukur tė dish ta jetosh" dhe "fuqia ekziston brenda teje". Mė nė fund me respekt tė madhė pėrshėndes Landi-nė,
    Edhe Unė jamė njė ndėr ata qe kam kaluar shumė kohė; nė Ish Jugosllavi - Kosovė, Perendim dhe nė Shqipėri. Mė sė miri kam kaluar nė Shqipėri, nr. 1, Nė Kosovė dhe pastaj nė pėrendim, gjithnjė duke ju referuar Mentalitetit. Unė, 5 vėllėzėr dhe dy motra jemi qė kemi krijuar familje. Jam i bindur qė tė gjithė kanė me thėnė atė qė e tha DI-ANA, por unė dhe familja ime JO, sepse ne futėm nė probleme qė realisht mund tė zgjedhim, e jo ne ato iracionale.
    Sa i pėrket temės Tabu, ai fenomen nuk ėshtė burim i shqiptarve. Fenomeni i tillė sėpari ka filluar pikrisht nė pėrendim dhe atė tė Jahuditė. Si autor mė zė botėrore ėshtė Frojdi. Andaj mos te bregosė zonja DI-ANA. Por mėsyja realitetit me sa energji ke dhe do ta thyesh atė mentalitet tėndin sė pari, e pastaj do tė shikosh se si ndryshojnė gjėrat tė te tjerėt.

Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •