Close
Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 135

Tema: Mentaliteti.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Artson Lexo Postimin
    Edhe ksenocentriket edhe etnocentriket ketu, me siguri te plote e them qe jane rritur e ngjizur me kete kulture dhe cdo shfaqje bashkekohore qe mundohen te tregojne, mbetet ne te ver8 nje dogme, pasi jemi po ne qe ruajme e transmetojme me fanatizem nen vete, mentalitetin qe godasim apo perqafojme.
    une kete nuk e kuptova fare , mund te jesh me i qarte te lutem?

Canna-log Maska e Artson
    Anėtarėsuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Po ta shpjegova do me duhet te te vras pastaj

Kur jam rrethuar nga njerėz tė vegjėl s'ndjej madhėshti, por mjerim! M.Roēi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Artson Lexo Postimin
    Po ta shpjegova do me duhet te te vras pastaj

nejse, po e pate thene ti, dhe meqe eshte dakord dhe billi99, jam dakord edhe une .

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804

Jam i nderuar..

Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    nejse, po e pate thene ti, dhe meqe eshte dakord dhe billi99, jam dakord edhe une .
    Ti si nje djalosh i zgjuar qe je xfiles , te thuash se je dakord per nje gje cfardoqoft ajo, vetem e vetem pse une jam dakord dhe kur se ke kuptuar dhe kjo pa ironi..s'di cte them me shume se JAM I NDERUAR.( por une i kam dhene nje rruge pakethim drejt vdekjes asaj- dogmes)

dhe une them amen per amen-in tend per postimin me lart te Mornindg star ne kete teme..dhe pa shaka bile..jeta nje eshte nese e jetojme sipas deshirave te te tjereve s'do te themi qe kemi jetuar ne.( sa keq as qe do te kishe moton qe ke Ti sot ketu ne forum, vertete sa keq.)

CIAO..vella nga Italia

me nderime,
    bili99
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 11-10-2007 mė 12:57

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga bili99 Lexo Postimin
    Ti si nje djalosh i zgjuar qe je xfiles , te thuash se je dakord per nje gje cfardoqoft ajo, vetem e vetem pse une jam dakord dhe kur se ke kuptuar dhe kjo pa ironi..s'di cte them me shume se JAM I NDERUAR.( por une i kam dhene nje rruge pakethim drejt vdekjes asaj- dogmes)
    mjafton qe e di se shkrimi eshte kunder dogmave dhe mentaliteteve te vjetra, pak rendesi kane te tjerat .
    pastaj i njoh postimet e artson, dhe disa nga postimet e tua per te arritur ne perfundimin se keni mentalitet te perparuar.

l'aquila tornera a volare Maska e brandon
    Anėtarėsuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Virgjeria konsiderohej si nje vlere e rendesishme sepse perfaqsonte nje garanci te dyfishte: qofte
    "seriozitetin" e nuses se ardheshme, qofte faktin qe nuk ishin bere "abuzime" klandestine.
    Ka pase dhe vlera te tjera : ajo e te qenit pa njolle (nuk me vjen fjala), apo dhe bukuria apo edukata.
    Por me sa di une ne shqiptaret nuk kemi qene dhe jemi aq fanatike sa c jane vendet muslymane apo dhe amerikanet latine qe e kane cuar virgjreine ne qender legjendash dhe traditash te pabesueshme.
    Virgjeria u lejon familjeve te nuses te rrisin cmimin e mareteses, nga cili perfitojne njerezit e vajzes: baba, vellezer, xhaxhallare qen dhe mace., .,.... ....dhe vajzave u tregohej qe po te arrinin te virgjera ne martese i dashuri do ti donte per gjithmone.
    La vida es un carnaval

Anėtarėsuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Kush do te mendonte te ushqente sot mentalitete te tilla?
    Ngelej e virgjer jo vetem per virtyt, por edhe se mungonin rastet . :ne te vertete per te bere nje fare
    gjeje duhej te kishe nje shtepi te lire, nje makine, ose nje dhome hoteli , gjera zakonisht te paarritshme ne ate epoke. Dhe ishte shume e nderlikuar te izoloheshe ne ndonje park apo pyll ;
    per ata qe banonin ne qytet per ambientet e papershtatshme ( si dhe ata qe pergjonin ciftet-si u thone ? ) ; ne fshat kihej frike se mos i shikonin dhe i njihnin ne nje atmosfere ku thashethemet godisnin si nje silure.
    Pa llogaritur rreziqet terrorizuese te nje shtatzanie te padeshiruar, ne nje kohe kur nuk kishte pilula dhe s dihej asgje per ciklin e fertilitetit.
    Te gjitha keto per te qene e panjolle dhe per te garantuar qartesine e atesine dhe krenarine e burrit
    te ardhshem duke krijuar keshtu nje tabu seksuale qe ndikonte gjithe kulturen dhe sjelljen
    La vida es un carnaval

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga Morning star Lexo Postimin
    Di-ANA eshte nje fjale e bukur qe me bie ndermend tani..

Asnje dreke nuk jepet falas.. kurre.

Cdo gje behet per nje arsye, per nje qellim.. meshkujt ne shqiperi kan deshire te gjith te martohen me femra te virgjera, ama te gjith kan qejf te bejn seks perdite.. dmth nuk mendojne gjate shume, duke dite se nee do besh seks perdite me femra te ndryshme, normale del ajo fjala "Cfar do mbjellesh do te korresh" mentaliteti i ndyre shqiptar i cili merret vetem me thashetheme, duke ofenduar edhe ulur personin qe jan ndryshe nga nje klan i krijuar brenda nje lagjie ose pallati, te ben te ndihesh keq sepse njerzit flasin mbrapa shpine edhe thone fjale nga me te ndryshmet.
    Nuk te ben te ndihesh keq nga fjalet qe thone ata, por thjesht jan shikimet edhe veprimet qe bejn disa njerez, te cilet kur flasin me ty te respektojne edhe te flasin emebel, kurse pas shpine ta fusin sa krahu, kta jan njerez te ndyre.. se ai qe ti thote gjerat ne fytyre ai ehte 100 her me i ndershem se kta tjeret, packa se edhe ky i fundit e ka "ndoshta" gabim ne ato qe thote.

ne shqiperi nuk vlersohet njeriu, vlersohet injoranca, te jesh injorant ne shqiperi trajtohesh mire, te mos dish se cfar eshte jeta, atehere ne shqiperi mund te besh shoke edhe shoqe sepse shumica jan injorante smarrin vesh nga jeta.. dikush qe se ka provuar asnjeher mergimin rrin akoma me floket bisht pellumb me kepuce me maja edhe me tuta sportive adidas bie fjala.
    edhe jan pikerisht kta njerez te cilet te marrin neper goje edhe te ofendojne pas shpine duke then se cuni filanit eshte drogaxhi, ose goca filanit eshte kurve!!!

Po ky mentalitet nuk zhduket o Diana sado qe te mundohemi neve, duhet te vdesin ca breza qe ne te kuptojme se kemi lind vetem per veten tone, edhe jo per komshin ose komshijen, ne duhet te ndihemi mire me veten ne radhe te pare, pa vari lesht se cfar thote agroni besniku ose suzana.. ne jemi te zotet e vetes tone edhe asnje sduhet te na gjykoje se cfar bejm ose me cfar merremi, nese dikush te respekton, respektoje per aq sa meriton.. as me pak as me shume.

fundja kemi lindur per veten tone, edhe nese kte se kemi kuptuar, atehere ky gabim sna falet, sepse do ndihemi gjithmone keq nese marrim parasysh fjalet qe thone komshinjt apo njerzit e lagjes.. le te pirdhen te gjith, un bej jeten time.
    E ke pershkruar teper drejte mentalitetin shqiptar....
    Nga shume pergjigjet tuaja ne kete teme mesova dicka qe me jep force....
    Dicka qe eshte...."Duaje dhe respekto vetveten dhe mos u ul para asnje lloj paragjykimi dhe mentaliteti,mos u ul sepse jeta eshte e shkurter dhe asnje nga ne se ka te dejten te uli tjetrin,jeta na perket dhe na jepet vetem nje here dhe ne vete duhet ta mbajme ate te paster ne veten tone,pa u prekur dhe degjuar se cthone te tjeret.
    Mendimet per jeten dhe vendosjet ndaj saj i marrin ne vete dhe asnje nuk ka te drejten e nderhyrjes ne jeten tone...asnje!

flm dhe respekte per te gjithe
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Gjithe "aparati" femeror " mbrohej para dhe per me shume dhe pas martese dhe shpesh behej ide fikse - nje obsesion.
    Burri nuk konsiderohej "burre" n q s nuk mbronte me "shpate" territorin e tij .
    N q s tradhetohej, pas shpines se tij qarkullonin batuta ironike dhe nenqeshje, te shoqeruara nga mimika dhe xheste aluzive. Kur "muhabeti" dilte ne drite duhej te reagonte.Te reagonte "si burre".
    D m th me dhune.
    Te gjitha keto ligje me te drejte jane modifikuar. Por viktima e kesaj situate nuk ishte vetem femra , por edhe burri ( p sh , neper novela apo filma kur donte ta falte ) qe gjendej nen presionin e nje ambienti , te mbyllur ne nje kulture qe e shtynte drejt qendrimesh prej te cilave nuk cliroheshe dot kollaj.
    Virgjeria ,vazhdon akoma sot, te jete nje vlere , ne shume vende (myslymane) dhe "mbrohet" me
    praktika te dhunshme si : infibulacioni( nuk e di se c fjale i korrespondon ne shqip ) - do te thote te heqesh ndonje organe, ta qepesh apo ti anullosh funksionin qe i ka dhene natyra.
    Keto femra qe femije i nenshtrohen ketij operacioni te tmershem vetem e vetem te arrijne te virgjera ne maertese.
    Po te mendojne "teknologjine " qe kane keto vende cdo operazion kryhet me mjete rrethanore , qelq, thike buke, duke provokuar hemoragji te renda dhe infektime per shkak te mjeteve te pa sterilizuara, si dhe pasoja qe mund te zgjasin per gjithe jeten
    Imagjinojini vete te drejat e njeriut dhe respektin per jeten njerezore.
    Nuk ka me nevoje per komente.
    Ngelet per te pyetur: Perse vazhdojne akoma keto praktika'? Perse grate nuk rrebelohen?
    La vida es un carnaval

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga brandon Lexo Postimin
    Gjithe "aparati" femeror " mbrohej para dhe per me shume dhe pas martese dhe shpesh behej ide fikse - nje obsesion.

Burri nuk konsiderohej "burre" n q s nuk mbronte me "shpate" territorin e tij .
    N q s tradhetohej, pas shpines se tij qarkullonin batuta ironike dhe nenqeshje, te shoqeruara nga mimika dhe xheste aluzive. Kur "muhabeti" dilte ne drite duhej te reagonte.Te reagonte "si burre".
    D m th me dhune.

Keto femra qe femije i nenshtrohen ketij operacioni te tmershem vetem e vetem te arrijne te virgjera ne maertese.

Imagjinojini vete te drejat e njeriut dhe respektin per jeten njerezore.
    .
    Ngelet per te pyetur: Perse vazhdojne akoma keto praktika'? Perse grate nuk rrebelohen?
    Sepse jemi ne nje bote ku macizmi i nderuar ze nje vend teper te madh dhe te zhvilluar ne mendjet e njerezve....
    Rebelimi nuk duhet te vije vetem nga grate,mendoj se do te ishte me i fuqishem po te behej nga te dy sekset...

respekte dhe flm per mendimet qe jep ne cdo teme timen.
    "Carpe Diem"

Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •