edhe dicka tjeter
une nuk mund te quaj te moralshem nje burre qe nuk e do me gruan por nuk e ndan per syte e botes dhe mban dashnoren nga ana tjeter
Ksenocentrizmi eshte adhurimi deri ne absurd e ēdo gjeje te huaj,duke e quajtur veten dhe inferior ndaj te huajve........ksenofobia eshte e kunderta,ti e ndjen veten superior ndaj te huajve por ke dhe frike prej tyre se po te zaptojne vendin.......une nuk e fut veten tek asnjera........ti ku e fut veten shoku tanku?......ate kompleksin....nuk ka ilaē...ashtu ngelesh gjith jeten....as Zombie nuk eshte e afte te ta gjeje ilaēin.tung
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Por ja qe mentaliteti yne,ka nje nen te vecante i cili e lejon nje dicka te tille...pra lind pyetja,sa te shendosha kane qene familjet tona nderkohe qe zbatonin rregullore te kesaj natyre,te ashtuquajtur "sakrifice per te patur nje familje te bashkuar dhe solide"?..alnosa,po flisja per familjet ne fjale nuk po tregohem pergjithesues se e di une,te gjuan ndonjehere me tulle ti![]()
ne cdo kohe kjo gje nuk ka justifikim
nuk mund te quhet kurrsesi nje familje e shendoshe nje e tille
Une?...here kseno ashtu dhe here kseno keshtu,ose me sakte,jam nje adhurues vlerash,te brendshme apo te jashtme qofshin...sa per ilacin duhet te them se ndihem vertet teper i zhgenjyer,shpresoja se te pakten prej teje do te merrja nje pergjigje disi me konkrete,disi me afer zgjidhjes...dreqi e mori"...gjithmone kaq inkurajues je![]()
Cuditerisht i habitshem shpjegimi yt midis ksenocentrizmit dhe ksenofobise!
Per kuriozitet desha te dija realisht mendimin tend mbi kete teme,nuk te kuptoj pasi ti bie ne kontradite me ato qe thua ne fillim e ato te fundit!
Ti qenke asnjeanes dhe si i tille e paske shume te lehte gjykimin,po a mendon ti ne te vertete qe ke te drejte ti dhe vetem ti?!
Ne cfare tipologjie karakteri e fut ti veten tende?
Te zombit nuk para e kerkojme sherimin,po te njerezimi po,sepse jemi humane dhe prej kesaj ndryshojme nga kafshet..
Ilaci me i mire besoj se eshte mirekuptimi te njeri tjetri,mbeshtetja,miqesia....po me shume prej tyre shikimi dhe pranimi i nje te vertete sado e hidhur qofte!
Dhe kjo e vertete ne vendin tone ekziston dhe nuk jam aspak e te njejtit mendim me ty...perendimi ka te metat e tij,po a nuk e ke kuptuar qe ne Shqiperi ai lloj civilizimi qe eshte jashte mundohet te kopjohet me anen e degjenerimit,ambicjes dhe perfitimit ne kurriz te te tjereve.
Po mbase ndarjet jane me te pakta,dhe ke te drejte....po desha te te pyes qe a te duket se duhen ne te vertete????
Apo thjesht nuk duan te ndahen pasi ekziston nje mentalitet i prinderve per nje familje qe nuk duhet te prishet kurre?
Une personalisht do zgjidhja te jetoja ne harmoni me dike dhe jo thjesht per tju nenshtruar nje ligji jo te drejte ku ne te cilen lejohet tradhetia,nje e dashur menjane dhe ku ne te cilen familja eshte "e shenjte"!!!
"Carpe Diem"
ajo masa qe thua ti, dikur quante prostitute edhe nje femer qe pinte cigaren, vazhdon t'a quaje do thuash ti ,e megjithate, me hapa breshke po ndryshon, por c'ti besh kur femrat te vetmin mjet argetimi kane telenovelat pa vlere me heronjte pozitive qe shkojne me motrat, me gruan e vellait etj
une them se duhet te kete qene me e emancipuar nje femer ne kohen e socilizmit (packa se e shnderuar ne burre) se sa nje femer shtepiake ne ditet e sotme.
Krijoni Kontakt