Close
Faqja 3 prej 14 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 135

Tema: Mentaliteti.

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    E lexova shkrimin e Di anes hapeses te temes,mendoj qe eshte krejtesisht gabim,edhe une kam shume vjet ne perendim dhe ne fakt nuk ve re asnje lloj diference mentaliteti ndermjet Shqiptareve dhe Europianeve,jemi njesoj,te gjitha keto te keqia jane te keqia te njerezimit,edhe ne europe njerezit jane plot me paragjykime,ka plot maskiliste,intolerante dhe per surprizen time kashume me teper llafazane se ne Shqiperi,ta bejne biografine nga koka tek kembet,edhe ketu ka krim,injorance,dhe mungese respekti,megalomani,nje shembull te vogel provo njehere te shkosh ne France dhe fol anglisht sepse ti nuk di frengjisht, dhe shiko me ēfare respekti do pritesh,edhe ketej ka shume qe nuk perdorin te lutem apo faleminderit. Di Ana,e dime mire realitetin Shqiptar dhe kete te ketushmin,nuk ka nevoje per ekzagjerime,te dy e dime shume mire qe arsyeja pse jemi emigrante eshte ekonomike dhe jo ēeshtje mentaliteti. tung
    shume flm per pergjigjen,

E respektoj mendimin tend dhe me vjen keq qe ti po krahason perendimin me nje mentalitet shume te vjeter shqiptar!
    E cka te beje ai shembull qe po na sjell ti?Po eshte mese normale qe ne France flitet frengjishtja ashtu sic flitet ne Angli gjuha e tyre e nenes!kjo gje mesa di une hyn te rregullat evropiane per integrimin dhe nuk ka te beje fare me ate mentalitet te vjeter qe po denoj une!!!
    NUk them qe perendimi eshte i kulluar,e di edhe une qe njerezit jane shume me te ftohte se ne vendin tone,po ama paragjykime nuk ka dhe as biografine nuk ta ben njeri si ne Shqiperi dhe ma merr mendja qe ti e di mire kete!
    Ne perendim,po flas per Francen,po respektove ,respektohesh....
    Arsyeja pse jemi emigrante eshte ne te vertete ekonomike dhe nuk e mohoj,po do te preferoja 100 here me mire te jetoja pa paragjykime ne nje vend te huaj,sesa e tille dhe e denuar ne vendin tim!
    Arsyen ekonomike e dinim po nuk dinim qe duhet te kerkonim dhe mirekuptimin ne nje vend te huaj dhe jo ne vendin tend.....gjithsesi e respektoj mendimin tend.

flm
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga ClaY_MorE Lexo Postimin
    Po tė fillojmė tė analizojmė njerzit dhe tė marrim mendimet e tyre do tė shfaqet mentaliteti.
    Mentaliteti nuk ėshtė asgjė tjetėr veēse "mendimi apo se ēfarė do tė mendojnė tė tjerėt pėr ju".

Ndaj nuk duhet ti futemi analizave

Po me dukesh teper i sigurte ne ato qe thua!!!
    Ne Shqiperi i nderuar,njerezit ecin me ate mentalitet dhe ndonjehere e shkelin ndjenjen pasi te tjere u qendrojne mbi koke ose justifikohen me ta!
    Pikerisht eshte kjo qe ti e pranon edhe vete qe me analizimin e njerezve shfaqet dhe mentaliteti!
    Mos nuk eshte e vertete qe se cdo mendoje tjetri per ate qe une kam me krah, ose cfare do mendojne prinderit nqs une bej kete,ose cfare do thote lagjia po mu nda vajza etj etj,nuk jane aktuale dhe reale ne Shqiperi?????
    KY lloj mentaliteti qendron dhe do qendroje deri diten ku ju ky brez kaq modern,mos ta pranoni qe ai ekziston dhe duhet luftuar....fatkeqesisht shumica prej jush e refuzojne,fshihen pas tij dhe e perdorin sipas interesave te tyre!
    Pikerisht problemi i shqiptareve i nderuar,eshte se u futen teper thelle analizave.....

respekte
    "Carpe Diem"

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anėtarėsuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA Lexo Postimin
    Ne Shqiperi i nderuar,njerezit ecin me ate mentalitet dhe ndonjehere e shkelin ndjenjen pasi te tjere u qendrojne mbi koke ose justifikohen me ta!
    Pikerisht eshte kjo qe ti e pranon edhe vete qe me analizimin e njerezve shfaqet dhe mentaliteti!
    Mos nuk eshte e vertete qe se cdo mendoje tjetri per ate qe une kam me krah, ose cfare do mendojne prinderit nqs une bej kete,ose cfare do thote lagjia po mu nda vajza etj etj,nuk jane aktuale dhe reale ne Shqiperi?????
    KY lloj mentaliteti qendron dhe do qendroje deri diten ku ju ky brez kaq modern,mos ta pranoni qe ai ekziston dhe duhet luftuar....fatkeqesisht shumica prej jush e refuzojne,fshihen pas tij dhe e perdorin sipas interesave te tyre!
    Pikerisht problemi i shqiptareve i nderuar,eshte se u futen teper thelle analizave.....

respekte
    Nuk ka vėnd nė botė qė nuk i futen analizave. Mos tė them qė i futen mė keq se Shqiptarėt.
    Jeta ime, mban emrin e saj..

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Di Ana ne France 50% e ēifteve te reja qe martohen jane te destinuar te ndahen brenda vitit te pare te marteses,perqindja tjeter merre me mend se ēfare ndodh vitet e tjera.Ne Shqiperi familja eshte akoma e forte,megjithese edhe atje po degjenerohet muabeti,personalisht kam njohur shume femra te huaja,definitivisht preferoj nje femer shqiptare me mentalitetin qe ka,pik
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA Lexo Postimin
    Give me a break per kete qe ke thene ?
    Nuk te intereson ty se c'do te thone prinderit per nje veprim qe do besh?
    Fjalet e lagjes nuk jane te njejta me te prinderve qe te kane bere koken .
    Mua personalisht po ,shume biles ,sado me mentalitet qe te jene.
    Kudo ekziston mentaliteti ,jo vetem ne shqiperi .
    Ke quan brez modern ti ?
    ehe Diana ....moderrnizimi i ..........
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alnosa : 28-09-2007 mė 16:50

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga ClaY_MorE Lexo Postimin
    Nuk ka vėnd nė botė qė nuk i futen analizave. Mos tė them qė i futen mė keq se Shqiptarėt.

Me interesojne shqiptaret......sepse jam e tille!
    Flm per mirekuptimin.
    "Carpe Diem"

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Citim Postuar mė parė nga alnosa Lexo Postimin
    Give me a break per kete qe ke thene ?
    Nuk te intereson ty se c'do te thone prinderit per nje veprim qe do besh?
    Fjalet e lagjes nuk jane te njejta me te prinderve qe te kane bere koken .
    Mua personalisht po ,shume biles ,sado me mentalitet qe te jene.
    Kudo ekziston mentaliteti ,jo vetem ne shqiperi .
    Ke quan brez modern ti ?
    ehe Diana ....moderrnizimi i ..........
    Pershendetje e dashur..si ke qene,mire?Zot, sa me pelqen!Je e papare me keto nderhyrjet e tua...je nje Shqiptare e vertete...ma merr mendja se Amerikanet e lagjes tende duhet te jene shqiptarizuar ne perpjekje per te te futur frymen e mentalitetit te tyre...nuk besoj se ka polic qe te te binde..muaaq..me kishte marre malli..

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ka plot qe njohin boten vetem nepermjet televizorit,sigurisht duhet te shkelesh me kembet e tua per te kuptuar qe tutto il mondo e un paese.........ksenocentrizmi eshte injorance e madhe dhe kompleks inferioriteti
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Citim Postuar mė parė nga Zombi Lexo Postimin
    Te injorosh kete veti.........eshte ilaci
    Si perftohet ky ilac?Do te kisha shume deshire ta dija!Zor se mund te gjenden barnat e duhura ne territorin tone per te prodhuar kete lloj ilaci...zakonisht i marrim nga jashte por,ose jane te skaduara,ose marrim receten gabim.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Di Ana ne France 50% e ēifteve te reja qe martohen jane te destinuar te ndahen brenda vitit te pare te marteses,perqindja tjeter merre me mend se ēfare ndodh vitet e tjera.Ne Shqiperi familja eshte akoma e forte,megjithese edhe atje po degjenerohet muabeti,personalisht kam njohur shume femra te huaja,definitivisht preferoj nje femer shqiptare me mentalitetin qe ka,pik
    ne shqiperi eshte familja e forte?
    booooooooo
    ne shqiperi ka mbaruar gjithcka, une kam jetuar dhe jashte po si ne shqiperi nuk kam pare
    u terbuan grate nga telenovelat se nuk kane jete sociale
    burrat i kycin me celes dhe shkojne me dashnoret
    ne shqiperi ne pjesen me te madhe te njerezve jane bere mode anitvlerat
    njeri i moralshem = gomar sipas modes se re

Faqja 3 prej 14 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •