Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 135

Tema: Mentaliteti.

l'aquila tornera a volare Maska e brandon
    Anėtarėsuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Problemi qendron se shoqeria Shqiptare nuk eshte pregatitur per kete ndryshim te menjehershem vlerash. Vec kesaj ne shpirtin e tij kane lene gjurme disa sjellje prej te cilave ( edhe ai me liberali, apo i demokratizuari) eshte e veshtire te clirohesh.
    Deri jo shume kohe perpara vajzat nuk dilnin mbremjeve, dhe n q s e dilnin shoqeroheshin nga nena apo vellezerit. Ishte e pamendueshme qe nje vajze te shkonte per te vallzuar vetem dhe te kthehej ne 4 te mengjesit, apo te nisej per weekend me nje shok.
    Jo se te gjitha shkonin te virgjera ne martese ,por format e zakonit respektoheshin.
    Sot meshkujve te tradhetuar nuk u intereson me qartesia e atesise se femijes ( ne kuptim te ngushte), por nje raport te ndertuar mbi bazen e dashurise, dhe emocioneve qe e lidhin me personin. Ka plot shembuj ( Ne Evrope se kane fare problem te martohen me femra qe mund tu s jellin dhe 2-3 femije me vete), ndoshta dhe ne Shqiperi , ....
    Sidoqofte jane gjera me te cilat duhet te mesohemi pasi eshte kalim nga nje kulture ne nje tjter
    La vida es un carnaval

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga brandon Lexo Postimin
    Ka plot shembuj ( Ne Evrope se kane fare problem te martohen me femra qe mund tu s jellin dhe 2-3 femije me vete), ndoshta dhe ne Shqiperi , ....
    Sidoqofte jane gjera me te cilat duhet te mesohemi pasi eshte kalim nga nje kulture ne nje tjter

Ta dish Brandon qe kjo qe thua ti nuk pranohet fare ne Shqiperi....eshte teper e "ulet" ne syte e mentalitetit te tyre,duke harruar qe kane vete nena dhe motra,te cilat mund te vuanin nje dite vete dhe qe atyre qe paragjykojne sdo tu vinte fare mire per to!!!
    Eshte teper e veshtire futja e shqiptarit ne kete mentalitet evropian,ndoshta nuk eshte per ate qe jeton ne Evrope prej vitesh,po ama per shqiptarin e Shqiperise eshte!!!

respekte brandon....i lexoj me kenaqesi pergjigjet e tua!
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Mentaliteti eshte nje plage shoqerore qe ne nivel te larte apo te ulet ekziston kudo.
    Jane ato bindje dhe mendime qe na nguliten ne tru qe te vegjel nga presioni shoqeror, dhe qe krijojne nje filter paragjykues. Nje lloj shpelarje truri ne shkalle popullsie qe kerkon dekada ne mos shekuj qe te ē'rrenjoset.
    Kuptohet qe eshte produkt i injorances.

Te kuptoj mire DIA_NA, jam plotesisht dakord me ty, fatkeqsisht realiteti eshte i hidhur.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA Lexo Postimin
    Eshte teper e veshtire futja e shqiptarit ne kete mentalitet evropian,ndoshta nuk eshte per ate qe jeton ne Evrope prej vitesh,po ama per shqiptarin e Shqiperise eshte!!!
    atehere do ja sjellim ne nga evropa . Fundja nje numer i konsiderueshem shqiptaresh eshte jashte atdheut.

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    atehere do ja sjellim ne nga evropa . Fundja nje numer i konsiderueshem shqiptaresh eshte jashte atdheut.
    SHume e drejte....

Do ishte gjeja me e mire qe do te benim,po ama duhet te digjemi ne nje here ose dy i nderuar,ne menyre qe kjo te hyje dhe qe brezat e ardhshem mos e njohin dhimbjen qe shkakton nje paragjykim i bazuar nga nje mentalitet i lashte dhe aspak human!
    Eshte beteja jone dhe ne cdo beteje per te fituar,ka edhe humbje...
    Nje sakrifice qe ne duhet te bejme per te ndryshuar shume gjera,nje sakrifice njerezimi qe duhet te jete e forte dhe e pamposhtur.

respekte
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    SHume e drejte....

Do ishte gjeja me e mire qe do te benim,po ama duhet te digjemi ne nje here ose dy i nderuar,ne menyre qe kjo te hyje dhe qe brezat e ardhshem mos e njohin dhimbjen qe shkakton nje paragjykim i bazuar nga nje mentalitet i lashte dhe aspak human!
    Eshte beteja jone dhe ne cdo beteje per te fituar,ka edhe humbje...
    Nje sakrifice qe ne duhet te bejme per te ndryshuar shume gjera,nje sakrifice njerezimi qe duhet te jete e forte dhe e pamposhtur.

respekte
    une u dogja njehere, rashe viktime e thashethemeve, siē eshte e parashikueshme ne keto raste. Te pakten aty nga vij une ka plot raste ndarjesh(mosha e re kuptohet) dhe njerezve nuk po i ben me pershtypje. Te pakten brezi jone do jete goxha perpara.

P.S. Me djegje nenkuptoj ndarje .

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    une u dogja njehere, rashe viktime e thashethemeve, siē eshte e parashikueshme ne keto raste. Te pakten aty nga vij une ka plot raste ndarjesh(mosha e re kuptohet) dhe njerezve nuk po i ben me pershtypje. Te pakten brezi jone do jete goxha perpara.

P.S. Me djegje nenkuptoj ndarje .
    Edhe une u dogja si puna jote dhe po e vuaj akoma plagen e paragjykimeve,thjesht sepse kisha ca vite me teper!
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Edhe une u dogja si puna jote dhe po e vuaj akoma plagen e paragjykimeve,thjesht sepse kisha ca vite me teper!
    fatkeqsisht gocat jane ato qe vuajne me shume, sepse nje djale kur ndahet thone qe ec se ka goca plot, kurse kur ndahet nje vajze thone obobo do ngelesh pa burre.

Me vjen keq qe vuan ende paragjykimet, por ti mos ua ver veshin, kur i thone llafit , dhia e zgjebosur bishtin perpjete, injorantet qe nuk kane me se te merren ate pune kane, nuk shohin trarin ne syrin e vet por qimen ne syrin e tjetrit.
    une per vete i kam hequr vize mentalitetit shqiptar, nuk dua tia di ēa thone te tjeret. Megjthate per vajzat eshte me e veshtire.

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    une per vete i kam hequr vize mentalitetit shqiptar, nuk dua tia di ēa thone te tjeret. Megjthate per vajzat eshte me e veshtire.

Te falenderoj per pergjigjen....
    Rashe preh e ketij mentaliteti sepse kam ikur e vogel nga Shqiperia dhe jetoj ne France qe prej 17 vitesh dhe gabimi im ishte se i mendova qe gjerat do ishin si ne perendim ku dashuria snjeh moshe dhe ku paragjykime te tilla nuk ka...
    Do te doja qe dikush tjeter mos vuante neser,pasi ky lloj mentaliteti te ben te ndihesh teper e "ulet"!

respekte
    "Carpe Diem"

Ndoshta ta kanė infektuar personat qė ke ndejtur ne Shqipėri kete virus!

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •