Un mendoj qe tradhtia lind me shum ngaqe nuk ka dashuri te vertete ne cift pasi dashuria e vertet nuk mund te vdese kurse nese nuk esht dashuri e paster e ka jeten e shkurter.
If My Heart Could Talk,You Would See How Much I Love You.
o Doci- ki te drejte mirepo edhe te dashurit e verteta ndodh qe bile psikologjikisht te tradhetojne , edhe ate e quaj tradheti une. Sepse nese i ipet mundesia ketij qe tradheton psikologjikisht, duke menduar vazhdimisht per dikend tjeter , ai, ose ajo do ta beje ate - tradhetoj . i am sure of that.
nje hulumtim qe eshte bere ne USA thuhet qe nje perqindje e femijeve qe lindin jane me dikend tjeter , dmth jo me bashkeshortin . sme kujtohet sa ka qene perqindja por do shikoj me siguru kete info.
mendoj qe njeriu nuk duhet te ngutet me vendos me nje person pa e njohur mire. gjthmon martesat dhe vendimet e shpejta sjellin probleme dhe mund te sjellin edhe tradhetin. shume me mire me bashkejetu nje kohe dhe me njofte mire nje person se pastaj me te tradhetu ose me tradhetu... dmth kur njihet dikush edhe mudnesit me ndodh keto gjera jane te vogla ...une jam kunder kesaj. qe njerezit kur jane ne lidhje me tradhetu....keta njerez i quaj pa karakter , te dobet... spo di. njerez shume shume te ligj.
Always do right - this will gratify some and astonish the rest.
Ja mbeshtes plotesisht mendimin bebushes![]()
* Jeta është Mundësi, Përfito nga Ajo*
Nuk mund ti shohesh gjerat bardhe e zi, por varet pasi s ka pergjigje te thjeshta pasi tradhetia mund te shkoje nga dicka "kalimthi" deri ne renie ne dashuri te plote qe con ne prishje raporti deri ne ndarje.
Fakti eshte se ne fillim nuk dihet asgje per shkallen e mpleksjes.
Klandestiniteti kerkon durim dhe ca talent. Edhe filmat policore ate na tregojne qe s ka asnje krim te
persosur.Mjafton nje skuqje ne fytyre, nje hutim, nje harrese dhe loja mori fund.
C te besh ? Ta zbulosh , apo te besh sikur s ka ndodhur gje?
C te beje njeriu ne nje situate te tille? Te rrefehesh apo mohosh?
Po te shohesh se si vene gjerat ne gjyq i pandehuri ka gjithmone interes te mohoje.
Duke mohuar lihet gjithmone nje vel dyshimi.
Po u rrefye eshte e sigurt qe e humbet gjyqin.(Keshtu bejne dhe heronjte e Balzakut; Zhak Koleni
dhe Kalvi ).Ne kete menyre ka nje mundesi me shume per ta shtyre ceshtjen, dhe qe nuk do ta kishte po te rrefehej.
"Mohim". Kur tradhetia s ka rendesi per nje cift , te mohosh mund te jete e dobishme per mos te prishur unitetin familjar. Nje genjeshter me qellim te mire.
Pastaj te hiqesh i pafajshem do te thote ti ofrosh (nje njeriu inteligjent) nje komerdare per te mos u mbytur ,nje mundesi per te dale nga situata. Eshte njesoj si te thuash:
"Dakord, u kuptuam, them qe te besoj. Shmangim nje krize dhe shpetojme raportin.
Kesaj here....."
Femrat zakonisht jane me te rrafinuara dhe e kuptojne ne se gjendja eshte e rende apo jo. Sidomos kur ka femije ne mes, por dhe per te lene te kuptohet qe ka dhe kufi.
Te tjere duan sqarime, sidomos meshkujt duan te dine, duan prova.
Ne me te shumten e rasteve dyshimet jane te bazuara.
La vida es un carnaval
Po ja qe jane gjera qe ndodhin mor SaS.
Historite jane nga me te ndryshmet , por kur tradhtetia nuk eshte vetem trasgresion, por njeri prej te dyve eshte dashuruar me te vertete me nje person tjeter dhe nuk pret vecse oren per te mbyllur raportin e vjeter per te fluturuar tek i riu, s ka nevoje as per sqarime as per hetues.
Kush ka vendosur te prishe nje raport, shpesh fillon i pari muhabetin: " Do flasim pak....."
Dhe keshtu fillon braktisja me pasojat qe ndoshta sjell.....
La vida es un carnaval
Mendimi im personal eshte ky:
njerezit qe tradhetojne ska asnje justifikim qe ti justifikoje per ate veprim qe bejne.
Po mar shembull sikur me ndodhi mua nuk dua te di fare arsyen pse e beri partneri im ate gje une nuk pres asnje lloj justifikimi sepse veprimi te sqaron vet justifikimet jane plotesisht te teperta dhe pa vlera.
Sepse po ta marim ashtu i bie qe dhe nje kriminel qe ka vrar apo ka ber krime te ndryshme i ka ber per nje arsye apo jo , dikush ka vrar nga inati dikush ka vjedhur se ka pasur nevoje dikush ka perdhunaur sepse e ka ndjer te nevojshme ne ato momente te shkoje me ate femer .....
keto jane gjepura per mendimin tim
Zoti i ka dhen njeriut llogjiken dhe i ka mesuar te miren te keqen dhe e ka len te vendose vete . Ti qe zgjedh te miren e ben me vetedije ashtu sikurse dikush qe zgjedh te keqen e ben me vetedije.
Me vjen keq ta pohoj te dashur miq po kjo bote po shkon drejt shkaterrimit dhe humbjes se vlerave njerezore. Se ne fund te fundit kjo na dallon nga kafshet llogjika.
ps: dhe ju lutem ate fjalet "gjella" qe nenkuptoni femren ne pergjithesi mos e perdorni eshte shume vulgare dhe ofenduese dhe pakuptim per mendimin tim sepse eshte reciproke ajo "gjell" do beheni dhe ju meshkujt
Ju pershendes te gjitheve
me respekt Michelle
hugs per hapesin e temes
Ndryshuar për herë të fundit nga Michelle : 25-10-2007 më 07:38
Nuk duhet vetem te vdesesh fizikisht qe te jesh "pa jete"...
Krijoni Kontakt