Close
Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 95
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Tradhetia ne Cift eshte kur njerezit u mbaron ajo dashuria qe kane per partenerin dhe kane frike te ndahen.Ose me mire kur tradhetine e kane ne karakter.

i/e regjistruar Maska e Eda64
    Anëtarësuar
    01-09-2006
    Vendndodhja
    eda_19642000
    Postime
    104
    po pyetje me vend eshte kjo tem ,normal do ja tregoj nje rast qe eshte gjarje e vertet qe ka ndodhur ketu ne amerik,ishte nje cift i ri por sa ishin martuar ,ishte shum i bukur dhe e kaloshin mir si cift i ri se e kishin marr njeri tjetrin me dashuri ,pas 2 vitesh linden nje qun ,kjo nusja iku ne shqiperi vetem te rrinte tek prinderit edhe burri ndejti ne amerik te punonte ,mirpo erdhi nusja nga shqiperia e kaluan disa koh ,cifti duke bere muhabet nder koh i thot burri gruas a me ke tradhetuar ndonje here qe jemi martuar ,i thot gruaja per koken e qunit jo as te kam tradhetuar as te tradhetoj ,mirpo i thot tani nusja po ti a me ke tradhetuar por ama te drejten sic te kam treguar une se muhabet po bejm je qun edhe menofshta ,i thot burri po i thot kohen qe ishe ne shqiperi une e gjeta nje njeri dhe te tradhetova une ty se kisha nevoj u mesova keq me tani jo ,por ishte shum e mir ajo ,atehere cfar ben gruaja shkon edhe kjo e gjen nje dashnor edhe ja ben prej nadi ketij e ja bjen ne shpi ,edhe vjen burri ne shpi e gjen nusen me dashnorin e vet edhe i thot gruas po ky kush eshte ,ky eshte burri im i ardhshem se kur te iki prap ne shqiperi prap ti do me tradhetosh ma mir ik merre ate ti se une per ty nuk jam se une po ta tregoj ner sy kur se ti me hangre pas shpine mos ti shikoj syt e ballit sic ma bere ta bera ,atij i ik truri dhe u ndan pastaj vetem per kte rast me kuptuat ka raste te tilla ,ka edhe hakmarrje nepermjet burrit e gruas ,se burri kur se do me zemer gruan keshtu veprojn flm

i/e regjistruar Maska e Eda64
    Anëtarësuar
    01-09-2006
    Vendndodhja
    eda_19642000
    Postime
    104
    me dasht me tradhetu burrin moj naq ka sa te duash por njeriu ruan rrespektin e njeri tjetrit se do te kalojn nje jet normale se kur ven kuror thua aty ,as burri as gruaja mos te tradhetoj bjeri tjetrin keshtu nuk eshte e cuditshme shpejt apo me vones ,flm naq shum se keshtu ndodhin.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Besoj tradhtia ne cift lind e 1 shkaqet financiare , e 2 mos perputhjet mes tyre , po ti hym me thell mund te gjejm dhe shum e shum shkaqe qe cojn tradhti mes nje cifti .......

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    po po ndodh dhe jo pak here, te pakten ne shqipri, ne sweeden se di . aty e bojn per Hoby kam degju, per njohje te botes,etj etj.

shkurt,

tradhtia fillon kur fillon ndryshimi ne lidhje,
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku Lexo Postimin
    po po ndodh dhe jo pak here, te pakten ne shqipri, ne sweeden se di . aty e bojn per Hoby kam degju, per njohje te botes,etj etj.

shkurt,

tradhtia fillon kur fillon ndryshimi ne lidhje

Edhe una e kam degjuar qe ndodh , po sarrij te konceptoj qe e bejn tradhtin per nje cop buk huh , ne cdo vend te botes tradhtia bohet per hobby jo vetem ne sweden ,
    aty se ke keq ...

Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    copa e bukes s'eshte tradhti, eshte nevoje per te mbijetuar. thjesht perdor nje cilesi qe ke per t'u ushqyer.

problemi eshte kur s'rri dot pa provu noj gjo te re

---voudou.. ---

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Per te mbijetuar ka shum menyra , vetem disa zgjedhin rrugen me te leht , kurs ajo qe thua ti koha deshira me provu gjona te reja esht bishtdredhur ene se lun topi do edhe e ben e ka ne natyr ...

Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    ka si s'ka por ka dhe rrugezgjidhje, per t'ja hedh shefit

per te kap ndonje vend me te mire pune, ose edhe per t'u knaq dhe per te heq mendjen nga streset e mardhenies se ke.

---voudou.. ---

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga bebushja Lexo Postimin
    Pse lind tradhtia ne cift

Tradhtia ne cift eshte nje dukuri, e cila lind kryesisht nen kornizen se nuk je duke perjetuar nje jete te lumtur ne cift. Sipas sondazheve me te fundit, 60 per qind e femrave e justifikojne tradhtine qe i bejne partnerit me pakenaqesine qe kane me te. Ne njefare menyre, tradhtia perkthehet keshtu si nje menyre per t'i rikthyer vetes te drejten per te qene i lumtur. Pasi, ne fund te fundit, ka kaluar tashme koha kur femrat duhet te duronin fatin e tyre deri ne fund te jetes dhe te sakrifikoheshin per burrin e vetem. Eshte edhe nje thenie e vjeter, qe pas disa vitesh qe rrine se bashku, femra arrin te kuptoje se nuk eshte me e lumtur dhe e kerkon qetesine e saj ne nje lidhje te re. Per kete arsye, ajo nuk e ndalon veten te hidhet ne krahet e dikujt tjeter.

Por tradhtia mund te linde edhe si nje forme hakmarrjeje ndaj partnerit per te cilin merr vesh se te tradhton me dike tjeter dhe ne te tilla raste zgjedhin vellain, shefin apo mikun me te mire te partnerit apo partneres. Dhe sa me e perverse te jete kjo strategji hakmarrjeje, aq me shume vuajtje shkakton. Nderkaq, nje arsye tjeter e cila vlen me shume per tradhtine e femrave, eshte ajo qe keto te fundit kane gjithmone e me shume deshire te ndihen te deshiruara nga meshkujt. E nga ana tjeter, eshte nje nostalgji e brendshme per kohet e para te dashurise, atehere kur doje cdo gje prej tij apo prej saj, por qe tani nuk jane me. E ne te tilla kriza, kur ve re se nje koleg i zyres te sheh, atehere eshte momenti me i pershtatshem per te rene brenda ne kete katastrofe te re, e cila quhet "tradhti".

Por ka edhe dashuri me shikim te pare. Ti ke vite qe jeton me nje partner dhe papritur sheh dike me te cilin dashurohesh me shikim te pare dhe kupton se ky i fundit paska qene burri i vertete i jetes tende. Ne kete rast e humbet teresisht kontrollin e situates dhe je gati ta ndjekesh edhe deri ne fund te botes ose deri ne hotelin, ku ai te le takimin. E nese nuk je dakord per kete ndjenje, qe sapo te ka lindur, ky zjarr ka per t'u shuar menjehere, te jeni te sigurt. Ama, nese vertet bindeni se eshte dashuria e jetes suaj, mos u ktheni me mbrapa, edhe pse jeni duke tradhtuar partnerin tuaj real, i cili nuk eshte ai i duhuri per ju. E ne fund, eshte nje arsye te cilen te gjithe e kane provuar dhe e kane pranuar. Pas vitesh te tera ne te njejtin shtrat, nisin te shfaqen shenjat e para te merzitjes. Dhe nis te kuptosh se ke gjithmone e me shume deshira seksuale, te cilat nuk arrin dot te t'i kenaqe partneri yt aktual. E ne kete rast, ti ke nevoje te gjesh nje partner te ri seksual, pa hequr dore ama asnjehere nga ai qe ke pasur ne fillim.

Arsyet qe cojne drejt tradhtise

1. Nje jete e pakenaqshme ne cift mes dy paleve

2. Forme hakmarrjeje ndaj partnerit qe tradhton

3. Deshire per t'u ndjere i deshiruar seksualisht

4. Nostalgjia per kohet e para te dashurise

5. Ka edhe dashuri te forta me shikim te pare

6. Nevoja per pervoja te reja pas merzise ne shtrat

Ose me shkurt , Tradhetia lind pasi egziston edhe serioziteti
    Sui generis

Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Tradhëtia nëpërmjet internetit!
    Nga Erlebnisse në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 23-02-2012, 21:55
  2. Tradhëtia
    Nga ChuChu në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-11-2007, 21:35
  3. Kur tradhetia nuk te çon ne divorc..
    Nga shefqeti11 në forumin Pyetni psikologun
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-03-2007, 11:12
  4. TraDheTia..!!
    Nga Dj-GabrieL në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 27-04-2006, 07:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •