ok ok pak me vonese e lexova po po mar piese dhe une
une jam nje krishter por nuk kam vajtur me shum se 10 here ne kishe apo ti puth doren priftit .kam pothuajse dije te mjaftueshme per fene myslimane .
ne radhe te pare dua tu them se sa me shume qe ta vazhdonit kete teme nuk do te dilni asgjekundi nuk do te mjaftonin te tera faqet e internetit te zjidhin ndryshimin e fese myslimane apo kristiane apo budiste.
le te hyj ne teme po u pergjigjem reth fese kristiane vetem atyre qe duan pergjigje.
Perse bie e ashtuquajtur KAMBANA. qe ta dini kambana eshte thjesht mjet i kohes ajo bie vetem dhe vetem per te treguar oren dmth ne mengjes nje dite re filloi ne dreke jemi ne mes te dites dhe ne mbasdite beni car keni per te bere se dita po mbaron
por ajo bie dhe ne raste te vechanta dhe ne menyra degjuese te ndryshme pershembull ndryshe ajo bie kur martohen dhe krejt ndryshe kur ka vdekur njeri . besoj se u bera i qarte ne kete teme
sa per patatinat dhe veren qe jep prifti ne kishe pas nje ceremonie fetare .
Ato jane thjesht tradite psh jezusi naten qe do gjykohej mblodhi te 12 nxenesit e tij ne nje tavoline dhe mori buken dhe u tha hani nje cope prej kesaj dhe mendoni sikur te jete nje cope e trupit tim qe do te coptohet per mekatet e gjith botes dhe pastaj u dha te pinin vere duke u thene pini nga kjo vere dhe mendoni sikur eshte gjaku tim qe do te derdhet per mekatet tuaj .
po te lexosh biblen me kujdes do te kuptos se jezusi duke i pare nxenesit se ata nuk besonin se ai do te kryqezohej dhe do te "ringjallej" tu shpiegonte me kete menyre per here te fundit .
perse ky veprim kryhet dhe sot neper kisha?
per mendimin tim sich e thashe dhe me lart eshte thjesht nje tradite per te mos haruar njerezit sakrificen qe beri ai per te miren e tyre. psh" sic kemi ne ne muze armet e skenderbeut per te kujtuar veprat e tij)
dhe tjetra perse nje njeri shkon dhe shpreh mekatin e tij ne nje prift .Dhe prifti i thote shko se mekati te eshte falur.........
ja pra ne ne fene kristiane kemi te drejten te pendohemi ne nje mekat qe kemi bere se sich e tha ai shoku perpara nuk ka jete pa mekate dhe per fat te keq nuk ke mundesi ti shmangesh e pra ne qofte se une do te kuptoja se kam ber mekat 2 gjera do te beja 1 do te ulesha ne nje vend te vetmuar krejt i perulur ne moral dhe ne shpirt nuk ka rendesi se ne car pozicioni ndodhet trupi dhe do te beja nje lutje te nxiere naga shpirti per te treguar se me an te asaj lutjeje jam penduar shpirterisht . sa per ata qe e bejne kete gje ne kishe ne pranine e nje prifti eshte thiesht teme psixike qe do te thote se ky njeri do me te vertete qe dikush ta degjoje per mekatin qe ka bere .
prifterinjte kryejne gjera fatale........
po eshte e vertete prifterinjte jane ata qe kane kryer kryejne dhe do te kryejne gjera fatale .
per tu sjaruar po them vetem nje gje
a nuk ishin prifterinjte ata qe e shpune jezusin ne kryq......
e pra mos mendoni se po pate nje prift keni pare nje njeri te zjedhur apo besimtar te zotit ajo qe shikoni eshte nje njeri ti thjeshte dhe mekatar si gjith ne te tjeret po meqe nse ai sherben ne shtepine e zotit dhe dihet se ka me shum die ne lidhie me shkrimin e shenjte "Biblen" per ate arsye ata do te gjykohen te paret dhe me ashper nga vete perendia.
besoj se me te shumten kureshtie e shojta drejt fese kristiane .
ju do pyesni po si ka mundesi qe nje njeri si ty qe ka vajtur ne kishe vetem 10 here eshte kaq i sigurte ne teorite e tij.
dhe une pergjigjem eshte thjesht fakti se qe naga mosha 8 vjec dhe deri ne moshen 16 vjech kam qene ne nje grup ne sarande qe mereshim vetem dhe vetem me studimin dhe sqarimin e bibles pra kur nuk kuptoja ndo nje gje i beja pyetje nje me te dituri dhe sot e kesaj dite nuk kam pushuar te bej pyetje)
po pyes nje gje myslimanet ata qe e kane lexuar "Kuranin" shume mire
a thote se ne qofte se kur nje njeri te bie ne qafe duhet tia kthesh atij me te njejten menyre ?
dhe duke e mbyllur paqe kristiane myslimane budiste etj etj se kjo lufte fetare do te sjelli fundin e botes sich e thoni dhe ju diten e qametit
miqesisht "Genti"
Krijoni Kontakt