Deshmues,
une te quaj te deshtuar ne respektimin e te drejtave univerzale e nuk te quaj te deshtuar total, se psh per propagande s'ka kush ta kaloje.
Per ate, dije dallimin dhe simbas saj fol.
Pershendetje
Deshmues,
une te quaj te deshtuar ne respektimin e te drejtave univerzale e nuk te quaj te deshtuar total, se psh per propagande s'ka kush ta kaloje.
Per ate, dije dallimin dhe simbas saj fol.
Pershendetje
Psh. me thuaj se ke te drejte universale kam shkelur tek ju???
Po keshtu se pari, perpara se te perdoresh nje fjale mesoi kuptimin, se une nuk i bej dikujt propagante. Kundershtari nuk mund te jete ne te njejeten kohe edhe kundershtar edhe propogandues, sepse jane dy gjera te kunderta. Propoganduesi asjnehere nuk hidhet ne sulm pasi keshtu humbet aftesine e propogandes. Une e pranoj se jam kundershtar, por jo ndaj universaliteit qe ti pa menduar e perdor. Une kundershtoj cdo besim tjeter pervec krishterizmit, kjo eshte ceshtja ime personale dhe per ekte askush nuk ka te drejte qe te me imponoje. Po keshtu edhe ju, per ju islami eshte i verteti dhe te tjeret te ginjeshter. hidh syte dhe shih se sa ofendime jen ber ne adresen time dhe te besimti qe une ndjek, por kjo nuk me merzit dhe nuk me shqeteson pasi ginjeshtra gjithomone perpiqet te luftoje te verteten. Por e verteta nuk MBROHET por deshmohet, ndersa ginjeshtra MBROHET dhe nuk deshmohet se ska cte deshmoje.
Pershendetje.
Deshmues,
i ngaterron gjerat.
E drejta Univerzale e gjithkujt eshte te besoj ne Ate qe do, dhe qe zemra e tij/saj e ka me se afri.
Ti, si nje i Krishtere, nuk mundesh me ato qe i quan "fakte" t'ia imponosh nje Muslimani fejen tende. Kjo eshte shkelje e te drejtes Univerzale. E ti kete po e ben. Perdite e shan dhe e gjuan perdhe fene muslimane.
Nuk e pashe ta shaje asnje fe tjeter, pervec saj. Kesaj i thuhet propagande. E propaganda eshte reklamimi/shpifja/servimi/kozmetika/genjeshtera/retorika.
Te besh propagande, dmth te kundershtosh ate kunder se ciles ben propagande. Kjo eshte ajo qe e ben ti. Kurse ka edhe propaganda tjera. Mund ta propagandosh Krishterizmin pa e fyer as Muslimanizmin e as ndonje Fe tjeter.
Sepse me duket se Jezusi ka thene "Beja tjereve ate qe edhe ti deshiron ta bejne ty"
Me nje fjale, duaje vellaun/motren edhe nese ata (simbas teje) jane ne rrugen e gabuar. Mundohu t'u tregosh me paqe se jane ne rrugen e gabuar e jo te urresh.
Urrejtja askujt si ka sjellur te mire. Aq me mire stereotipet.
(E stereotipet ne qoftese dyshon ne e di, jane pergjithesimet e nje populli/grupi/kolektivi te caktuar, qe behen per te shfaqur mendimin se nese nje anetar i atij grupi eshte i "tille", atehere i tere grupi eshte i njejte).
Une i dua te gjithe njerezit...
StarCraft.
Deshmuesi
Te bej dhe un 1 pytje ty.
Pse prifti i jep njerzve ne kishe patatina?
:^zilet
shume fantastike
P A T A T I N A !!!!!!!!!?????????????
K E M B A N A !!!!!!!!!!!!!!!!????????????
DESHTUES pse nuk i pergjigjes pyetjeve qe te behen?
ne kishe kendohet edhe me kitare tani pas nja ca vitesh ke mundesine te aplikosh per D.J. KISHE
Guri i rende peshon ne vend te vet.
Jo vetem patatina po jepen edhe bursa studimi per ata kristiane qe vijne rregullisht per te ndjekur mesimet biblike.
Une po te isha treguar pak "i shkathet" te ajo shoqata ku shkoja vite me pare sot do isha ne ndonje shtet evropian per te ndjekur shkollen qe do preferoja. Por nuk jam nga ata qe e shesin besimin per interesa te ngushta, te cilat kane pak vlere.
Jepen edhe viza 6-mujore shenken qe disa prej kristianeve te kene mundesi te bejne edhe tregti. Per kete mund te deshmoje nje shoku im ketu ne Tirane, i cili bashke me vellain me treguan per vizen 6-muajore te siguruar nga kisha dhe e bukura ishte se ai nuk e kishte lexuar asnjehere biblen, vetem kishte degjuar nje varg (nuk e mbaj mend mire tani se cilin varg) dhe ishte bere kristian i kulluar, 24 karat. Po sigurisht te kesh vize shenken behesh kristian e shkuar kristianit.
Pra tironse, nuk jepen vetem patatina por edhe gjera me te medha nga kisha dhe kjo eshte nje nga strategjite baze te thirrjes se "besimtareve" ne kishe.
Kurse ne muslimanet nuk japim asgje nga keto, vetem japim kete keshille, se nese do ndiqni rrugen e Zotit, te adhurimit te nje Zoti e largimit te idhujve po ashtu te largimit nga berja e Jezusit zot apo kujtdo tjeter atehere keni "vizen" e Zotit se do te meshiroheni.
Vertete kane shpetuar ata te sinqertit te cilet kur degjojne te permendet Allahu zemrat e tyre rrenqethen dhe lotet u dalin nga syte.
Kur te mer mendt Perenia, s'ka kush te bo dermon...
.........Thuaju: Pėrjetimi i kėsaj bote ėshtė pak, e pėr atė qė ėshtė i devotshėm, bota tjetėr ėshtė shumė mė e dobishme. Nuk do tju bėhet pa drejtė as sa fija.
( Suretu Nisa 4 :77 )
Guri i rende peshon ne vend te vet.
Gjeja me me vlere qe bene te krishteret ne Shqiperi eshte sjellja e Drites tek Shqiptaret. Cdo gje pas kesaj , nuk ka ndonje vlere te madhe. Nders nese deshironi qe te dini se cfare sollen myslimanet e Arabise ne shqiperi , hidhni syte kudo dhe do ta konstatoni ate shume shpejt.
Me kujtohet nje episod qe me ka treguar nje miku im guzhinjer,
dhe ngjarja eshte kjo:
Ne kampine voskopojes erdhen disa mesuesa Arabe te nje bashkesie myslimane, dhe kishin sjelle per pushime femije shqiptare muslimane. Pergjegjesi i ketyre femijve e porosit guzhinjerin , qe kur te blinte Vicin per mish, te mos e merte te therur, pasi do ta therte vete ai Arabi. Keshtiu Arabi e merte Vicin dhe pasi i mbildhte te gjithe femijet rethe rotull e therte ate ne sy te femjve. Me pas kur ende Vici nuk kishte dhen shpirt dhe gjaku i buciste, Arabi i jepte thiken cdo femije dhe i thoshte qe te vinte dhe tja ngulte Vicit ne bark . Kjo , thoshte miku im, eshte mesimi me i poshter qe nje i ritur mund ti beje nje femije. Sepse ai eshte duke e mesuar per ta bere kete femije kriminel. Mendoj se eshte me mire "Patatina" se sa Thika ne doren e nje femije.
deshmuesi
prsh deshmues!
Pergezimet e mia per durimin qe keni por nuk ia vlen te konsumoni energjite tuaja me njerez qe ne themel te "dijeve" fetare kane te betonuar diferencimin fetar.
Sa per ty starcraft ben mire qe kur flet per deshtake zhvish lekuren e kompeticionit ,mos perdor aq kompetence dhe vendos ne pune mprehtesine ne menyre qe te mos marresh vleresim si inteligjence e deshtuar.Behet fjale per fe jo per oratori intelektuale.Nese ka nje njeri qe nuk respekton lirite universale njerezore ne kete mes ai je ti.Mos ia bej gropen tjetrit kur ka probabilitet te biesh vete brenda.....
Jam plotesisht dakort se hoxha kendon per te adhuruar Allahun 5 here ne dite ne shenje falenderimi dhe respekti per fuqine e tij.Ne kete menyre ai behet shembull per te tjeret duke i ftuar edhe myslimanet e tjere besimtare ne namaz.
me respekt arusha84
glob
Krijoni Kontakt