Close
Faqja 5 prej 135 FillimFillim ... 345671555105 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 1343
    i/e regjistruar Maska e kepi
    Anëtarësuar
    30-07-2007
    Vendndodhja
    Në USA . Për kontaktim ,mund të më kontaktoni nëpërmjet EMail -it :- DuarArti@gmail.com ose RoyalGBConst@gmail.com
    Postime
    1,389
    Mjaft ndejtëm jashtë ,tani hymë mrenda ,në dhomën gjigante ku edhe u ngatërova me vëllanë e zotit të shtëpisë .

Këtu shihni harqet të mëdha dhe të hapura qi ia bëra për ndryshim nga i vëllai që ia kishte bërë derë me dy krahë.
    Kjo është dhoma e Diellit dhe është me tavan Kathedral ( që shkon ngjit me çatinë )

Puna e drurit e parë nga më afërr krejt dru dushku- lisi e ngjyrosur me të bardhë..

Qoshi majtë i dhomës me shtyllën e harkut ..

~Dreams Come True~ Maska e Rudina_USA
    Anëtarësuar
    23-10-2006
    Vendndodhja
    Smile even your smile is sad,because more sad than a sad smile is,sadnnes that doesen't smile never. Remember my friend.
    Postime
    135
    Shume punime te bukura.

Urime
    “During your life, never stop dreaming. No one can take away your dreams”

Anëtarësuar
    30-07-2007
    Vendndodhja
    Në USA . Për kontaktim ,mund të më kontaktoni nëpërmjet EMail -it :- DuarArti@gmail.com ose RoyalGBConst@gmail.com
    Postime
    1,389
    Pra kjo dhomë e parë nga jashtë ( mbrapa shtëpisë ) .

Anëtarësuar
    30-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,389
    Citim Postuar më parë nga Rudina_USA Lexo Postimin
    Shume punime te bukura.

Urime

Falem. Rudina.

Ishalla ju do bëni shtëpi edhe më të bukur .

Anëtarësuar
    30-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,389
    E njetë dhomë por parë nga fronti i shtëpisë ,me harkun tjetër.
    Dyshemet dhe shkallët janë krejt dru qershie nga Brazili .

Të njetat dritare të para nga jashtë .
    Shiheni se si ia kam bërë ata mbajtëset antike nga gurët dhe rat ,për lulet para dritareve .

Qoshi i djathtë parë nga fronfti me harkun dhe Kroun molldin dabëll në tavan .

Anëtarësuar
    30-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,389
    Për tani mjaft ,e do e vazhdoj nesër apo ndonjë ditë tjetër.

Lavdi Deshmoreve! Maska e Hero i Popullit
    Anëtarësuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Ke Varrezat e Deshmoreve: Between Nowhere and Good-Bye!
    Postime
    385
    Hallall plako. Vetem nje pytje mer dak se jam kurioz. Kete prezantim te punes tate ne Forumin Shqiptar, e ke bo per reklame mes forumistave d.m.th per klientele, apo tjesht per kenaqesi qe tu tregosh forumistave per artin tat?
    FLANGO MA NON FLECTO

Anëtarësuar
    30-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,389
    Citim Postuar më parë nga Hero i Popullit Lexo Postimin
    Hallall plako. Vetem nje pytje mer dak se jam kurioz. Kete prezantim te punes tate ne Forumin Shqiptar, e ke bo per reklame mes forumistave d.m.th per klientele, apo tjesht per kenaqesi qe tu tregosh forumistave per artin tat?

Falm. Hero i popollit .

Këtë prezantim në forum e kam bërë vetëm për qejf ,që njerzit të shohin se çka bëjnë bashkëatdhetarët e tyre rrugëve të botës ,mandej dikush edhe mund të përdorën ndonjë model në shtëpitë e veta .Dikush ( që ia mer mendja se mund ta bën vetë ) edhe mund të më pyes për mënyrën e ndërtimit e renovimit se si e kam bërë deri në finale ndonjë nga projektet .

Plako -
    Kur kam ardhur në Amerikë atë kohë ,nuk kam ditur as çka është çekiçi, as çka është dalta as çka material ndërtimi ,se për art as të mos flasi fare ( kam qenur tabula rasa komplet dhe ende me ngjyrim me brusha as që ia them ) .
    Thoi i gishtit të madh i dorës së majtë katër herë më është ripërtrirë këtu në amerikë nga çekiçi . Asi mjeshtr e artist i hatashëm kam qenë haahaha .
    Isha djal që erdha nga univerziteti e me univerzitet të mbaruar ,por nga unë priste familja në vendlindje ,kështu që nuk kisha luksin që të vazhdoj ndonjë studim apo kurs për ndonjë punë më të rehatshme e më me shum të ardhura,por iu kapa punës ndërtimtari që ditën e parë që shkola në amerikën ( për nja gjashtë muaj punova për tjetër kënd -për një grek) pasi kishte para të gatshme dhe kesh .
    Mandej fillova vetë, së pari ashtu në të zezë -New York hesapi ( vetëm me disa fjalë anglisht .por përdorja më shum italishtën ) ,pa leje e pa dije kush e din se çka në ndërtimtari ,po klientët ndaheshin të kënaqur.
    Pasi mësova pak gjuhën dhe fitova pak dijeni në ndërtimtari ,mësova pak edhe nga librat e ndërtimtarisë dhe mora lejen për ndërtimtari ,por me të drejtë vetëm të renovimit e jo ndërtimit ( shtëpi apo pallate ) .

E pasi fitova një dijeni ( në gjuhë dhe zanat ) që ishte më shum se e mjaftueshme për kontraktor renovimi ,dhe pasi bëra edhe pak të ardhura ,dhe iu përvesha mësimit si në shkollë fillore e të mesme ,prej ,, A,, deri në ,,Z ,, ,dhe mora Licencën për ,, General Builder Contractor ,, .

Me një fjalë ,tani mund të konkuroj në të gjithë Amerikën dhe Botën për ndërtim të pallateve rrokaqiej ,Aeroporte ,Porte Detare ,Urave, Autostradave ,Digave të liqejve artificialë e të tjera .
    Kuptohet që për kësij lloj ndërtimtarie duhet shumë e madhe parashë ( që unë nuk e kam ),për të tërhequr kredi për tendera por njëkohësisht dhe më kryesorja edhe me pasë lidhje me të mëdhejtë ( governerë,kongresmenë e senatorë ) apo ministri të punëve të shteteve të tjera .

Tani puna e bisnesit -
    Nëse dikush nga ky forum ( që gjindet në Amerikë -pjesën Veri lindore ) edhe e pëlqen punën dhe don që ti ndërtoj diçka unë e pranoj me gjithë qejf ofertën ,kuptohet nëse ndreqemi në çmim-pazar.
    Se mirë e lirë nuk ka kërkund ,e stomaku nuk mushet nga falemderimet .

Deri tani ( për 19 vjet eksperiencë ) kam punuar vetëm për një Shqiptar nga Tirana ( zotni djalë e zotni familje ) dhe ate më tepër nga ndjenja shoqërore dhe vëllazërore ,se më është gjetur dhe është dashur që ti gjindem.

Tjetra more daku është, edhe nëse dikush don që të grumbullojmë paratë ( një formë korporate sipas ligjeve dhe nëpërmjet advokatëve ) dhe blejmë një vend ( trual ) me disa Plote ( troje për shtëpia ) në një shtet ku trualli është më lirë ( si për fillim ) ,i ndërtojmë shtëpitë dhe i shesim ,e fitimi kuptohet sipas përqindjes së investuar .Me sa kam parë, shtëpitë në Amerikën verilindore shiten ende pa u mbaruar shtëpia komplet .
    Market më i mirë se Real Estate kërkund në botë nuk ka .

Besoj se do jesh i kënaqur me përgjigjen ,se të kam dhënë më shum informacion se që kërkove .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-03-2003
    Postime
    10,240
    Shum punime te bukura.. pergezime dhe pune sa me te lehte te deshiroj. :)
    #VamosArgentina

Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anëtarësuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277
    Citim Postuar më parë nga Hero i Popullit Lexo Postimin
    Mund te perdoren dyja menyrat, edhe per reklame edhe per kenaqesi pse jo ?!

Kepit kushton shtrejt ajo dyshemja me dru qershie ? duket shum kendshem te freskon syrin sepse ne jemi mesuar gjith njejt me bo pak ndryshime si puna e ksaj do ishte fantazi.

Faqja 5 prej 135 FillimFillim ... 345671555105 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjykata Kushtetuese: Deputetet mund te arrestohen, pritet arrestimi i Limaj
    Nga Nice_Boy në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 391
    Postimi i Fundit: 03-02-2014, 04:58
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Mbi dashurine
    Nga ani-ani80 në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 05-03-2006, 12:05
  4. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  5. Mbi Familjen Homoseksuale
    Nga Bekim Ismaili në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 26-03-2004, 18:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •