Para
Mbas
![]()
Para
Mbas
![]()
Para
Mbas.
![]()
Para
Mbas
![]()
Para
Mbas
![]()
Para
Mbas
![]()
Para
Mbas
![]()
Ky është një projekt që kur fillova unë të punoj ,si kontraktor kryesor kishte qenur i vëllai i të zotit të shtëpisë e që unë e mora vesh diku mbas dy javësh mbasi u grinda me kontraktorin kryesor, se e bënte punën shkil e shko .Mbasi erdhi zotriu atëherë më tregoi se kontraktori kryesor ishte i vëllai i tij .
Por unë i thash ,as që ma ndin se është vëllau tënd ( edhe përse nuk e kam ditur ) ,por kryesorja është që ai e bën punën shkil e shko e ti shpenzon qindra mijë dollarë .
Atëherë për të mbrojtur vetën e shëtisi nëpër shtëpi ( të zotin e shtëpisë ) dhe ia tregoj të metat teknike të konstrukcionit nga të cilat shtëpia nga ndonjë erë mbi 90 milja në orë apo borë mbi 30 centimetra edhe mund ti rëxoheshte rafsh me tokë .
Atë moment e thëret të vëllanë dhe i thotë , që sot e tutje The Albanian Boy is thë Bos over hiere .
Nëse duash të punosh kështu vazhdo e punonëse jo ,je ilirë dhe mblidhi veglat dhe baju .
Vllau i tij punoi edhe dy ditë të tjera ,mblodhi puntorët dhe veglat dhe hiku .
Atëherë unë fillova nga fillimi,duke riparuar të metat e tij teknike dhe vazhdova mandaj me pllakat e gibsit, plasterim, ngjyrosje( ngjyrat sipas shij së tij ) , punët e gurit, punët me druj dekorativ mrenda,i ndërova planin me harqe dekorative, i shtova dritare në dhomën e diellit , dyshemet, shkallët, banjot ,zyrat, kopshtin mbrpa , para, anësh, disa riparimet të fasadës dhe porchit në front riparime të ujësjellsit, kanalizimiit( nga neglizhenca e të vëllait ).
Me një fjalë në këtë menshën ( shtëpi të madhe ) punova rafsh dy vite e gjysëm vetë i dytë .
==================================
Këtu vetëm guart në front të shtëpisë janë puna ime .
![]()
Hyrja për anësh,poashtu ia bëra me gurrë reth e rotull ( se ishte me plastika ) dhe unë ia dizajnova ata trekandëndëshat kandrejt për të mbajtur ate çatinë e vogël dhe nënçatinë ia bëra hark me dru qershie .
Shtëpi nga mbas,para se ti vendosi guart .
Shtëpia nga mbas ,mbasi e mbulova me gurë, ia regullova hyrjen për në besment, kopshtin reth e përqaek shtëpisë dhe instalim të dritave për kopshtin.
![]()
Kopshti prapa shtëpisë në punim e sipër .
Hyrjen për në besment ia bëra me gurë ( rasa ) dhe mure për anash , dhe ia lidha me platformë të gjithë pas shtëpinë .
Puna e rasave të gurit, platforma dhe çimentoja e pas shtëpisë e para nga zyra e tij në katin e dytë dhe normalisht dhe avllitë e drurit të vendosura.
![]()
Këtu në anë të djethtë i vendosa një urdhë artificiale me një ujvarë të vogël dhe me ditra egzotike për aksham qejf ,mbas shtëpie .
Kjo është shtëpia e kompletur me gjithçka e parë nga mbrapa.
Një punim me rasa në anë të djathtë të shëtpisë për në besmentin tjetër dhe për të dalë në rugë përanash .
![]()
Krijoni Kontakt