Me pelqen shqiponja kepi, detajet tek krahet e krenaria qe i ke dhene.
Eshte veshtire te gjesh materiale skulpture ne Tirane?
Më vjen mirë Pushi që të ka pëlqyer Shqiponja .
Falm. për paraqitjen e përshtypjes .
Tani ;- mother molldin e përgadita kësi soi - edhe me dru përanash që ta kem më lehtë të manipuloj me te por edhe shkaku i derdhjes kur ta bëj ,se do e kthej Shqiponjën me kokë teposhtë e këta do luajnë rolin e këmbëve për të mbajtur drejt por poashtu edhe peshën e Shqiponjës.
Para .
Mbrapa.
Me kokë teposhtë.
![]()
Kjo është mother moldi i demoluar.
Këtu kur nxjernja kallëpin nga modeli .
![]()
Kepi woooooooooooooooow
Punime te papame vertet.
Je shume talent maj naqe.
SeLi
Falem. për komplimentin selina_21 .
Këtu ,kallëpi i larë ,pastruar dhe duke u relaksuar në mother molld.
Pjesa e prapme e kallëpit në maother molld.
Pjesa e përparme e kallëpit në mother mold.
Kallëpi komplet i montuar dhe i gatshëm për derdhjen e parë për provë - nesër kismet .Ia kam pak sa frigën ,por shpresoj që mundi nuk do më shkon kot.
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga kepi : 12-08-2008 më 22:11
Tung.
Sot e bëra derdhjen e parë për provë të Shqiponjës .
Provën e bëra me gips dhe e lëngështova gipsin përafërsisht në viskozitetin e kemikaljes që do e përdori për derdhje - mbushje . Pra ky gips me këtë përzierje që bëra unë nuk është as 50% në fortësinë origjinale të gipsit që përdoret për punë të rëmdomtë dhe se është më i dobët se 70% i gipsit ( përzierjes ) që bëhet për punë arti .Kështu e bëra përzierjen ,se desha të gjëj volumin e materialit që të derdhi -mbushi Shqiponjën dhe njëkohësisht të shohi se ku mund të më mbetën ajër nëpër model .
Gipsi është gips dhe se është shum shum fragjil -thehet ,kur është i hollë .
Krahët e shqiponjës janë diku 1cm të trasha e pendlat janë 0.5 cm të trasha ,prandaj edhe gipsi mu thye në dy vende .
Por kemikalja qëdo e përdori për mbushje origjinale ka veti plastike dhe besoj se nuk do më thehet siç mu thye gipsi .
Në përgjithësi jash shum i lumtur që më doli prodhimi edhe më mirë se sa që e pata menduar.
Këtu janë fotografitë kur demolova kallëpin.
Kur demoloja kallëpin.
Ate shishen e coka colës e futa aty në mes tek baza për të shfrytëzuar pak sa material .
Hapsira bosh e sajuar nga shishja e coca colës.
![]()
Këtu kur demoloja mother molldin.
![]()
Krijoni Kontakt