Lavamani .
Ana e djethtë .
![]()
Lavamani .
Ana e djethtë .
![]()
Hallall te qofte sa ta bej shpine e re do te theras ty :)
Suksese ne pune te metutjeshme..qenke vertete mjeshter profesionist
Veç bëre shtëpinë Besar ,se diçka do të ta bëjë edhe për dhuratë.
Dhe fam. për urime .
Kuzhina u mbarua komplet ,dhe pagesa për extra pllaka dekorative u fut në xhep .
Sot fillova punën në mozaikun e dyshemës të dhomës së ditës .
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga kepi : 12-03-2008 më 21:27
Kjo pra ,është qendra e mozaikut .
I zoti i shtëpisë rinte ulur në kauç dhe më shihte kur regulloja copat e mozaikut dhe kënaqej duke parë .
Si konturë i bëra dy rethe dhe perimetrin në formë katrori sipas pllakave të dyshemës .
Pjesët e ndërmjetme do jenë mbushje me gurë të ndryshëm natyrorë dhe ndoshta edhe dia pjesë qelqi me metalin plumb ( Pb ).
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga kepi : 12-03-2008 më 21:36
Qendra e mazaikut dhe dy rathët ,do jenë njejtë sikurse i shihni këtu ,ndërsa perimetrin e mozaikut ndoshta edhe mund ta ndryshoj nesër kur do filloj ta mbushi ,ta shohi se si do vinë gurrët në mbushje dhe sipas saj edhe mund të ndodhin ndryshimet .
Ja dhe një pamje nga këndi tjetër.
![]()
Pasi çdo gjë dukej në regull me perimetrin e rathëve dhe konturës së jashtme ,i mblodha copat e grurëve dhe pllakave me një vend dhe filluam ti shkepim pllakat e dyshemës , e përgaditëm vendin për nesër me një fjalë .
Një foto më fër .
![]()
Sot fillova të punoj mozaikun .
![]()
Mbasi mbarova rathët dhe qendrën ,fillova perimetrin dhe derdha gurët hapur që më lehtë të kërkoj çka më nevoitet .
![]()
Sot u lodha keq e mu këput midisi duke punuar vetëm me një dorë .Për sot e lashë me kaq. Për nesër Allahu Qerim .
![]()
Tung .
Mozaikun e mbarova sot, e nesër kismet do e mbushi me graut .
Por mozaiku ,nuk dual në bukuri ashtu siç mendova unë duke e mbushur me gurrë natyrorë dhe të shkapërderdhur ( ashtu siç është qendra e mozaikut ) ,se e zonja e shtëpisë deri sa unë punoja ,kishte shkuar dhe kishte blerë do qelqurina zbukuruese me ngjyrë të kuqe fesreng të erëta dhe disa të verdha në të gjelbërt ( një shije portorikane e turke e përzier ) ,bile edhe më tregoi se si deshte tia rëndisi në mozaik -mrenda orbitrave mes rathëve .
Ashtu deshte ashtu i bëra .
Llafi është ata të jenë të kënaqur me ate çka mbetën mbas e unë të ngrohi xhepin tim ,for the rest ,who give a .... !
Këtu kur pastroja copëzate mozaikut .
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga kepi : 14-03-2008 më 21:53
Krijoni Kontakt