Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Papa në Vatikan: Kapitalizmi prodhon padrejtësi

PAPA Ratzinger sot deklaroi qe il capitalismo produce igiustizia(kapitalizmi prodhon padrejtesi)dhe shtoi qe nje sistem ekonomik qe bazohet tek fitimi,prodhon padrejtesi sociale,egoizem,dhe parane qellimin e vetem te jetes,gjithashtu,indiference ndaj vuajtjes dhe varferise.
    personalisht mendoj si Papa por shtoj qe njerezimi nuk ka mundur akoma te gjeje nje sistem ekonomik me te mire se kapitalizmi(komunizmin e pame se çfare ishte),mos valle njerezimi eshte i pa afte te gjeje nje sistem me te drejte ekonomik se kapitalizmi,qe te balancoje egoizmin personal te fitimit me interesat e te gjithe njerezve,siç dihet pasuria eshte e koncentruar ne pak duar,dhe askujt nuk i rruhet per ate qe nuk ka buke te haje.
    ju çfare mendoni
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Asnje pergjigje,bravo......pra eshte ashtu siç them une me siper,asnjerit nuk i rruhet per ata qe e kane barkun bosh(dhe kjo jo per faj te tyre qe e kane barkun bosh,por per faj te 1milion faktoreve qe funksionojne ne kete bote te çmendur)
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anëtarësuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    E hu sa i vonuar qe eshte papa me kete thenie, prandaj dhe s'desha te nderhyja. Sa per fatalizmin qe ekziston, per gjoja mosekzistence me te mire jetese, kujto thenien e Galileit, kur tha, qe megjithate bota rrotullohet! Une do te thosha, e megjithate, ka me mire se kaq sa njohim une, ti, ai, ajo, ne, ju, ata, ato......
    -------------------------------------------------
    SHIKOJ DHE NUK BESOJ ATE QE SHIKOJ
    BESOJ DHE NUK SHIKOJ ATE QE BESOJ(nga mua)

beby Maska e jesu
    Anëtarësuar
    08-10-2006
    Vendndodhja
    Reklamat nuk lejohen pa lejen e admin
    Postime
    354
    Land mos u nxito mor djal, se do fleme dhe pak gjume qe te riteme ne te vegjelit.
    Mendimi i m per kete teme:
    Jam shume dakort me theniet e Papes por...
    Nga ana tjeter shoh nje kapitalizem te ashper mbijeton ai qe punon por kjo duket dhe si drejtesi njekohesishte. Pse do thoni ju ai qe punon ai dhe do kete. Kurse ne kohen e diktarures (Enver Hoxha) hante dhe ai qe sishte i zote.
    Keshtu kapitalizmi eshte i ashper dhe i drejte, gjithmon e verteta djek..
    Jeta eshte e bukur mjafton te dish ta jetosh!

Fuqia ekziston brenda teje!!!

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Jesu e ke gabim, ka plot njerez qe punojne si kali(bile dhe intelektuale te mirefillte,por te ndershem ,qe bejne pune te rendomta)nga mengjesi deri ne darke,dhe ne fund te muajit ngelen me barkun bosh,pra mos e redukto temen,kush punon ha,ne po flasim per padrejtesite.(komunizmin dhe kapitalizmin e dime mire se çfare jane)
    Gjeja e re qe tha PAPA sot eshte,mundesia e gjetjes se nje sistemi ekonomik qe te reduktoje ne minimum padrejtesite njerezore,dhe te zhduket varferia dhe mjerimi ne bote.
    PS.mos e politizoni temen,PAPA nuk eshte komunist
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anëtarësuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    Kur flet per reduktim, minimizim te padrejtesive, s'ka si mos jem dakord, pasi ky proces ndodh me oshilacionet e tij te pashmangshme. Po per zhdukje te varferise dhe mjerimit, si zor ta pranoje, jo e jo praktika e jetes se perditshme, por as logjika time. Edhe ne kete drejtim do kete sigurisht reduktim, zbutje te shkalles se varferise dhe mjerimit dhe gjithnje e me shume do shfaqet lloji relativ i tyre. Pra sa ka njeri ne krahasim me tjetrin, apo nje grup shoqeror me nje grup tjeter shoqeror. Jam gjithashtu dakord dhe me jesu-ne, per krahasimin qe ben. Sistemin e sotem kapitalist, s'ka pse ta veme ne ballance me nje sistem te deshtuar, por me premisat dhe mundesite qe ka njerezimi per ta transformuar dhe zhvilluar ne te mire te tij, ku jo te haje dembeli, por as mos vuaje ai qe punon, punetor apo intelektual qofte.
    ------------------------------------------
    SHIKOJ DHE NUK BESOJ ATE QE SHIKOJ
    BESOJ DHE NUK SHIKOJ ATE QE BESOJ

beby Maska e jesu
    Anëtarësuar
    08-10-2006
    Vendndodhja
    Reklamat nuk lejohen pa lejen e admin
    Postime
    354
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Jesu e ke gabim, ka plot njerez qe punojne si kali(bile dhe intelektuale te mirefillte,por te ndershem ,qe bejne pune te rendomta)nga mengjesi deri ne darke,dhe ne fund te muajit ngelen me barkun bosh,pra mos e redukto temen,kush punon ha,ne po flasim per padrejtesite.(komunizmin dhe kapitalizmin e dime mire se çfare jane)
    Gjeja e re qe tha PAPA sot eshte,mundesia e gjetjes se nje sistemi ekonomik qe te reduktoje ne minimum padrejtesite njerezore,dhe te zhduket varferia dhe mjerimi ne bote.
    PS.mos e politizoni temen,PAPA nuk eshte komunist
    Ajo cka thot papa do ishte gje e mire, por e pa arriteshme. Tere gishtat e duarve sjane njesoje keshtu qe duam apo suam do ekzistojne te gjitha shtresat.
    Jeta eshte e bukur mjafton te dish ta jetosh!

Fuqia ekziston brenda teje!!!

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Qe te mos keqkuptohemi,askush nuk e ve ne dyshim deshtimin e plote te komunizmit si sistem ekonomik,ne po flasim per padrejtesite qe jane ne kapitalizem,egon e çmendur per te fituar me çdo kusht,edhe me koston e lenies ne mjerim te miliona njerzve.
    kapitalizmi eshte sistemi ekonomik me i mire qe ka mundur te gjeje njerezimi,por ai nuk eshte perfect,eshte fare e lehte ti zbulosh padrejtesite e tij.
    PS.Per mendimin tim personal,Suedia ka nje lloj sistemi,i cili nuk eshte kapitalizem klasik,dhe eshte pak a shume i drejte,kush eshte ne Suedi e di qe atje ka nje mbrojtje sociale shume te fuqishme,pra ata kane arritur nje fare balance ndermjet egoizmit per fitim dhe interesit shoqeror,gjithe te tjeret jane jungle(kush o kafsha me e forte e xhungles)
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Nuk me rruhet shume per ate cfare ka thene "Ratze"(keshtu e quajn gjermanet)rreth kapitalizmit,pasi qe as atij nuk i rruhet, se a eshte kapitalizmi sistem i mire a jo,a kan njerezimi te hane apo jo,a vdes kush nga padrejtesite a jo etj.etj.
    Deklaratat e tije te herepas-hershme nuk jan as me shume as me pak se nje sinjal botes:Shiqoni edhe une jam gjalle,edhe une di te flas.
    Po ku ishte ai deri sa nuk u be pape.Cfare tha,cfare shkrojti,cfare levizi(pozitivisht)?Pak e hiq.

Kapitalizmi klasik eshte nje sistem i vrazhte,jo i drejt,jo human dhe tejet sado-mazohist.
    Kjo nuk dmth.qe une parapelqej komunizmin.Por ka mundesi qe edhe ne kapitalizem te ndertohet nje sistem social,i cili do te kujdesej qe te mirret nga i pasuri dhe ti ipet te varferit.Jo "alla Robin Hud" por ne nje forme dhe mase tjeter.Se ne fund te fundit te pasurit jan te pasur vetem pse ka te varfer.Dhe ne kete pasuri duhet te marrin pjese edhe te varferi,jo50/50 por per aq sa kan nevoje.

Nuk eshte i varfer ai qe nuk ka
    por ai qe gjithmon ma teper kerkon

Tema të Ngjashme

1. Bledi, 17-vjeçari dibran shpik tastierën që prodhon energji
    Nga DYDRINAS në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 18-11-2009, 08:46
  2. Delegacionet shqiptare ne VATIKAN
    Nga REALIST në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-11-2006, 09:49
  3. Arbnori, ambasador i ri në Vatikan
    Nga Tastiera në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-10-2005, 12:03
  4. Nano shkakton skandal edhe në varrimin e Papa Gjon Palit II në Vatikan
    Nga rudo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 23-04-2005, 23:46
  5. Vendimi: Papa do prehet në Vatikan
    Nga Sherri në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 09-04-2005, 04:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •