Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 85
    Citim Postuar mė parė nga dias10 Lexo Postimin
    Gjuhen shqipe e di cdokush qe e flet ate qe ne lindje. Por ka nje diference te madhe te dish gjuhen shqipe me te jesh i edukuar ne subjektin gjuhesor 'Gjuhe Shqipe', te jesh studjues i dialektikes se saj historike, i morfologjise dhe gramatikes. Per fat te keq Brooklyni nuk i ka keto. Brooklini, ka vetem shansin e paperseritshem, te polemizoje me dike, qe nuk do i vinte rasti tjeter ne jete. Brooklyni ka shansin qe te polemizoje me dike, qe mund te beje per uje te ftohte ne kete fushe dhe njerez qe paguhen prane Ures se Brooklyn per te dhene leksione gjuhesie dhe historie.
    Brooklinin me ate qe ai po mundohet ta ofendoje, me stilin e peshtire arnauto-bizantin, e bashkon vetem gjaku. Por mesa duket, gjaku yne qenka fort keq i perzier dhe nuk lejoka qe kembet mos ti bien kokes, sic ndodh rendom ketu, dhe gjithkund ku injoranca perben shumice absolute.

Degjo, ti mund te jesh kushdo ne ato boten reale (qe jam i sigurte qe matet me meter kub hapesire), por ketu je askushi, madje dhe me pak se aq. Dhe kete sapo e firmose me lart me duart e tua. Sic e thashe dhe me lart, kini mendjen mos ndryshoni kurre. Jo per ndonje gje, por na duheni per te pare here pas here realitetin dhe botekuptimin e dhimbshem shqiptar.
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Citim Postuar mė parė nga pryll Lexo Postimin
    Zeuso shifet nqs toponimi haset nė vene tė tjera, pėr tė konstatu atė qė thu ti, pra nėse rrėnja ėshtė shqip dhe mbaresa sllavisht pėr arsye administrative. Nė rastin e Kosovės toponimi haset nė botėn sllave, pra nuk ėshtė tipik i rajonit. Ėshtė si rasti i Podujevės (Besianės), etj.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kos-

Raste tė tjera kemi dhe Preshevėn e Malishevėn qė nė dallim nga rasti i Kosovės e Podujevės, mund ta kenė rrėnjėn shqipe.
    Dakord por lexo cfare kam thene:

Citim Postuar mė parė nga Dias10;
    Kjo eshte nje mundesi qe nuk duhet perjashtuar fare
    Kur them mundesi do te thote opsion , dmth ka vend per diskutim.
    Une e di qe KOS eshte nje pjese e rrenjes se nje fjale sllave sepse e kam pohuar me lart:

Citim Postuar mė parė nga Dias10;
    mundesia me e madhe eshte qe Kosove te jete nje toponim sllav i vendosur gjate dyndjeve bullgare ose gjate perandorise se tyre.
    por hodha mundesine qe ajo te jete dhe nje fjale shqip.
    Nese ju sjeni dakord me te nuk perben problem per mua.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoēit
    Postime
    573
    Pėr tė mrojt tezėn "qė ka mundėsi tė vijė nga kosi apo nga kosa" duhet me pa toponime tė tilla nė Shqipėri me kos e kosė. Gjo qė me sa di nuk janė tė pėrhapme. Ndėrkohė qė ka toponime sllave deri nė Bjellorusi siē e pe me variantin sllav. Pra ēdo gjo nė rastin e emrit tė Kosovės, tė ēon tek sllavėt. Pėr mu ky, i Kosovės, Podujevės, e tė tjera raste toponimesh sllave si Bistrica, Golloborda, etj. me tė cilat jena mush, hyjnė ke rastet qė i ka vdek nona dhe nuk ka ēa i diskutohet.

Se me fillu me bo amalgama si ato qė po bojn ca tipa mė lart, qė e kanė lon tė hap si diskutim se nga vje emri Kosovė, dhe japin si njėlloj tė vlefshme barsaletat "ku su ovo" etj, duket si me thonė qė Crna Gora dmth Guri Currilave dhe Golloborda - Goja Bardhė a ku di un.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga pryll : 14-09-2008 mė 18:47

Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Degjo, ti mund te jesh kushdo ne ato boten reale (qe jam i sigurte qe matet me meter kub hapesire), por ketu je askushi, madje dhe me pak se aq. Dhe kete sapo e firmose me lart me duart e tua. Sic e thashe dhe me lart, kini mendjen mos ndryshoni kurre. Jo per ndonje gje, por na duheni per te pare here pas here realitetin dhe botekuptimin e dhimbshem shqiptar.
    Une te degjova, eshte rradha jote te degjosh:
    Ne menyre fare te paprovokuar ben si me poshte:
    E fillon me ironi (krejtesisht te panevojshme):

Ah, ketu bravo. Shpjegim me te mire nuk ka:
    E vazhdon me nje paralelizem ironik per te me provuar mua gabim

Tetova=tete (8) + ove ose mund te jete dhe teto (sic i thone nga jugu grave) + ve
    Kumanova=Ku man (aty ku mban) + ove
    Uznove (fshat ne Berat)=Uz (uzo, pije alkoolike) + ove
    etj etj.
    Vazhdon me nje fyerje fare primitive:

Ju lumte per guximin e marre qe keni.
    Dhe ne fund mundohesh te me lendosh ne ate qe per njerez si puna ime eshte shume e ndjeshme: kontributi i mjaftueshem me aftesite tona per kombin:

Goxha kontribut po i jepni kombit
    Pse zoteri? Cfare te shtyn te me provokosh? Pse merresh me mua dhe nuk ben komente per mendimin tim spontan qe dhe nese mund te ishte gabim nuk perben arsye per sulm personal?
    Nese synove perjashtimin tim sot nga ky diskutim, te lumte ja arite qellimit.
    Por mos e be kete me te gjithe ata qe shkruajne ketu sepse e duan gjakun tone te terbuar.

Citim Postuar mė parė nga dias10 Lexo Postimin
    Une te degjova, eshte rradha jote te degjosh:
    Ne menyre fare te paprovokuar ben si me poshte:
    E fillon me ironi (krejtesisht te panevojshme):

E vazhdon me nje paralelizem ironik per te me provuar mua gabim

Vazhdon me nje fyerje fare primitive:

Dhe ne fund mundohesh te me lendosh ne ate qe per njerez si puna ime eshte shume e ndjeshme: kontributi i mjaftueshem me aftesite tona per kombin:

Pse zoteri? Cfare te shtyn te me provokosh? Pse merresh me mua dhe nuk ben komente per mendimin tim spontan qe dhe nese mund te ishte gabim nuk perben arsye per sulm personal?
    Nese synove perjashtimin tim sot nga ky diskutim, te lumte ja arite qellimit.
    Por mos e be kete me te gjithe ata qe shkruajne ketu sepse e duan gjakun tone te terbuar.
    Une nuk synoj asgje i nderuar. As me pelqen ironia ne shkrime e replika, sepse dhe ne karakter ne jeten e perditshme nuk jam i tille. Kisha krijuar disi respekt per njohurite dhe nje pjese te shkrimeve tuaja ne temat e historise ketu ne forum. Por ama nuk mund te rrij dot pa shprehur zhgenjimin tim ne kete teme. Nuk i falet nje studiuesi qe i thote vetes vertet studiues se gjuhes dhe historise te bej te tilla lojra femijesh ne kete teme per hir te nacionalizmit te lodhur shqiptar. Ti e di shume mire sa i gabuar je ne qendrimet e tua ne kete teme, por egoja jote prej gjuhetari nuk e lejon kete gje. Nuk e lejon sepse pasioni per kombin qenka kaq i madh, por kaq i madh sa vetem transformohet ne dem per te. E pra, qellimi i nje intelektuali te vertete dhe patriot eshte te ndaje njohurite e verteta me pjesen tjeter te shoqerise. Por me sa kuptoj une, sot nje pjese e madhe e intelektualeve shqiptare jane bere viktime e mendesise "Shqiperia c'eshte, cka qene dhe cdo te donim te ishte".

i/e regjistruar Maska e Longarus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    553
    Une nuk synoj asgje i nderuar. As me pelqen ironia ne shkrime e replika, sepse dhe ne karakter ne jeten e perditshme nuk jam i tille. Kisha krijuar disi respekt per njohurite dhe nje pjese te shkrimeve tuaja ne temat e historise ketu ne forum. Por ama nuk mund te rrij dot pa shprehur zhgenjimin tim ne kete teme. Nuk i falet nje studiuesi qe i thote vetes vertet studiues se gjuhes dhe historise te bej te tilla lojra femijesh ne kete teme per hir te nacionalizmit te lodhur shqiptar. Ti e di shume mire sa i gabuar je ne qendrimet e tua ne kete teme, por egoja jote prej gjuhetari nuk e lejon kete gje. Nuk e lejon sepse pasioni per kombin qenka kaq i madh, por kaq i madh sa vetem transformohet ne dem per te. E pra, qellimi i nje intelektuali te vertete dhe patriot eshte te ndaje njohurite e verteta me pjesen tjeter te shoqerise. Por me sa kuptoj une, sot nje pjese e madhe e intelektualeve shqiptare jane bere viktime e mendesise "Shqiperia c'eshte, cka qene dhe cdo te donim te ishte".
    A edhe me Kosoven ja ke fillu me u marr tani .
    Shko ne Sharr e provoje pak djathin e fameshem te tij .

E kuptoj cdo te thuash. Praktikisht je i shqetesuar se mos i ndikuar keqas prej nacionalizmit mund te udhehiqem ne konkluzione te gabuara. Edhe sikur te ishte keshtu, pra nacionalizmi te me erresoje arsyen dhe gjykimin deri ne ate shkalle sa ne vend ti sherbeje sadopak ceshtjes kombetare te beja efektin e kundert, ky eshte thjesht nje gabim. Nje terheqje vemendje prej teje ose gjithkujt do ishte mese i mirepritur dhe i mjaftueshem.

Per sa i perket nacionalizmit; une do mbetem nacionalist i paster. Une jam nga jugu por une e dua Kosoven dhe Gegerine po aq sa Toskerine e Camerine.
    Por dashuria per kombin nuk do mi erresoje syte, as gjykimin. Ne punen time modeste une do te ndjek parimin:
    Plato eshte shoku im por shok me te mire kam te drejten dhe te verteten.
    Une kam dhe nje parim tjeter:
    Trimi i mire me shoke shume.
    Keta 'shume shoke' nuk jane shqiptare(pra nuk ndikohen nga shqiptarizmi "shkencedemprures"), por njerez te nderuar me te cilet une punova dhe disa konkluzione te miat jane rezultat i nje pune te perbashket.
    Pra mos u merakos, dashuria jone e tepruar nuk do i sjelle dem Shqiperise. Demi i vjen nga mosdashuria, qe per fat te keq eshte shume e perhapur tek shqiptaret, dhe natyrisht prezent dhe ketu ne forum, qe nuk shqetesohen sa kane bere ata per atdheun, por sa ka bere atdheu per ta.

Per sa i perket termit Kosova pavaresisht se cila gjuhe eshte burimi i saj, Kosova eshte per Shqiperine si Dardania per ILIRINE.

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anėtarėsuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    O jevg i Shker**** kush je ti o M** qe vjen ktu dhe na thau se si te japim kontributin tone ndaj kombit tone, ti qe thua se serbet qenkan rrace superiore dhe e mahnitshme dhe i quan Dardanasit injoranta sepse ato flasin djalektin Gheg.

Degjo te gjithe jena trima mbrapa ekranit te kompjuterit por ama ne boten e vertete ti nuk ke b*** qe tja thuash nje Shqiptari ato qi po i thua ketu.

Une shpresoj qe ne gjithe keto territore te valevitet flamuri me zhgaben e zeze

dhe ne nuk do shqetesohemi me per etimologjine e emrit Kosove, ajo do i perkase te shkuares.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dias10 : 14-09-2008 mė 22:42

Citim Postuar mė parė nga Gjelosh PRekaj Lexo Postimin
    O jevg i Shker**** kush je ti o M** qe vjen ktu dhe na thau se si te japim kontributin tone ndaj kombit tone, ti qe thua se serbet qenkan rrace superiore dhe e mahnitshme dhe i quan Dardanasit injoranta sepse ato flasin djalektin Gheg.

Degjo te gjithe jena trima mbrapa ekranit te kompjuterit por ama ne boten e vertete ti nuk ke b*** qe tja thuash nje Shqiptari ato qi po i thua ketu.
    O malok i keq qe i je ngjitur postimeve te mia si mu-ti pas kepuce, or cecen i Shqiperise. Nga mbive or kerme qe erdhe ne kete forum? Ik mer vrit veten nje ore e me pare mor cope kafshe e pagdhendur, o gje e trashe, o virus i injorances

Dias, e kam fjalen se duhet te mos harrojme se vetem ne Shqiperi me shume se gjysma e toponimeve jane sllave te pastra, te vertetuara me se miri nga historianet e gjuhetaret. Madje keto toponime shkojne deri ne Greqi dhe perputhen plotesisht me te dhenat historike. Vete historia nacionaliste e viteve te diktatures e ka pranuar gjithmone nje gje te tille. Dihen shume mire faktet historike qe cuan ne emertime te tilla, prandaj nuk e kuptoj se si mund te gjesh ende vend per interpretime!

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dardani apo Kosovė
    Nga Statovci nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:31
  2. Kombin shqiptar 7 milionėsh nė Ballkan e kanė mbuluar retė e zeza
    Nga Davius nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  3. Kosova: unjust politics
    Nga bqato nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 08:07
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52
  5. ICG: - UNMIK-u ka lejuar ndarjen e Kosovės
    Nga kosovar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 10-06-2002, 06:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •