Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27
    Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016

Lufta e Trendafilave...

Lufta e Trėndafilave

Duke marre shkas nga bisedimet e diteve te fundit ne faqet e ketij forumi si dhe duke u mbeshtetur ne idene e filmit "War of the Roses" (me artistet Michael Douglas, Kathleen Turner dhe Danny DeVito, te shfaqur vite me pare ne Shqiperi) si dhe nje emision te perditshem, i cili transmetohet cdo mengjes ne valet e njeres nga radiot me te degjuara te MI, USA vendosa te hap kete teme.

Ideja e kesaj teme do jete lufta e trendafilave ose ndryshe lufta midis dy sekseve. Te gjithe mund te jepni mendimet tuaja nq se mendoni se njeri nga sekset (femer/mashkull) eshte me superior (i zgjuar, i forte) se tjetri, gjithashtu mos harroni te jepni arsyet perse mendoni keshtu. Si teme mund ta hidhja ne nje nga nenforumet e tjera te ketij forumi por qellimi im eshte qe te gjithe ta diskutojme kete teme nga ana shoqerore, historike, gjeografike a si te doni. Pra ky forum mu duk se kish mjaft hapesire per ju te jepni shembuj nga gjithe njohuria juaj per te mbrojtur bindjet qe keni.

Para se tu le rradhen te shprehni mendimet tuaja mbi kete teme doja tu kujtoja se ata te cilet do marrin pjese ne diskutim duhet te kene parasysh se ne fund te fundit te gjithe e dime se ashtu si femrat dhe meshkujt nuk bejne dot pa njeri tjetrin, pra nuk eshte nevoja te hidheni ne ofendime apo biseda te pa kontrolluara per kete forum (cdo pergjigje e ketij lloji do fshihet).

Se shpejti do hedh nje lloj testi te mbeshtetur ne fakte historike te cilin do e bejne vajzat me vete dhe cunat me vete per te pare ne fund se cilet nga trendafilat e ketij forumi jane me te zgjuar...vajzat apo cunat.

Le te filloje sulmi

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Pjesa dominuese e miqve te mi me te ngushte e me te mire perbehet nga meshkujt. E ti kerkon t'u shpallim lufte. Bahh, gje qe s'behet.

Pse mos hapim nje teme ku ne vend te vetemburrjes, te cmojme gjerat pozitive te seksit tjeter. Ka per t'i sherbyer dhe harmonise se forumit

Duke shperndare TRAKTE Maska e DEBATIKU
    Anėtarėsuar
    12-08-2002
    Vendndodhja
    po ju ku jetoni?
    Postime
    221
    Ti fjori do te hidhemi ne sulm dhe te biem si heronj po jo me xhan jo me mire keshtu duke u grindur cna fut spica kot ti.
    Te tere te zgjuarr jemi te bukur jemi cduam teste ne apo jam gabim ,jo po dhe ne jam gabim per mire jam se do te shtohet puna ty dhe moderatoreve se po shpalle lufte heronjte nuk do vonojne te vijne.
    me respekt dashuri DEBTIKU
    You can waste a whole lifetime
    trying to be
    what you thing is expected of you
    but you'll never be free.

WIND_OF_CHANGE Maska e matilda
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Midis atyre qe pelqej e admiroj nuk mund te gjej asgje te perbashket...............-
    Postime
    89
    Pershendetje!!!
    Per mendimin tim gjithmone koha ,historia dhe shume gojedhena kane treguar se mashkulli eshte me superior sesa femra,gje me te cilen une nuk dua te bie dakord ,por qe qendron.
    Por e besoj kete ,duke filluar me shoqerine shqiptare,ne familjet shqiptare,e pergjithshmja eshte mashkulli ne qender te gjtihckaje dhe femra eshte gjithmone e fshehur pas hijes se tij.
    Pa dashur ketu te fyej egoizmin tone femeror qe ndoshta nuk duam ta pranojme ,por eshte per mua nje fakt i vertete.
    Duke filluar qe nga kohet e vjetra psh gruaja e Skenderbeut ,ajo nuk heshtte te ishte nje burrneshe por ajo megjithese kishte shume aftesi per te patur nje rol me te rendesishem ne politiken e asaj kohe ,nuk mori pjese pasi ishin burrat ata qe natyra i kishin angazhuar me detyren e mbrojtes se familjes dhe te vendit.
    Duke kaluar pastaj tek politika jone,politikanet tane perpara viteve '90,ishin vetem meshkuj dhe kur zonja Nexhmije Hoxha u perpoq te hynte ne politiken shqiptare ajo u luftua nga te gjithe politikanet meshkuj.
    E per te mos ta zgjatur me teper por deri dikur mashkulli mbante trofeun e superioritetit,por gje te cilen nuk e besoj me ,pasi evoluimi i femres dhe natyres dhe aftesive te saj ka arritur ne permasa te cilat ka raste qe i kane sfiduar meshkujt ,sigurisht pa dashur te hap dyluftim midis dy sekseve.
    Por pika kryesore dhe me e rendesishme eshte se sidoqofte bazuar tek keto 2 sekse ,pa ekzistuar rendesia e superiorit ,rrjedh dhe vazhdon te ekzistoje njeriu.
    Por tani nuk besoj se ka me shkalle superiore dhe inferiore.
    Kane arritur ne nje perqindje qe une me shifra do ta shprehja 60% per meshkujt dhe 40% per femrat.

Per tu orientuar midis rreziqeve te meshkujve ,femrat perdorin syte e tyre si sextan,seksin e tyre si busull dhe gojen e tyre si timon.
    Faleminderit Matilda!!!
    Kur linde ti,qave te tjeret qeshen per ty.Perpiqu te jetosh ne nje menyre te tille qe kur te vdesesh ti,te qeshesh,e te tjeret te qajne per ty.............

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    41
    Tema eshte teper interesante. Koha na ka treguar se femra shqiptare eshte si ajo Zana e malit. Ajo ne historine tone eshte shfaqur gjithmone e dashur, e zgjuar, besnike edhe trime, e biles kur ka qene nevoja e ka rrokur edhe pushken perkrah burrit. Nuk kam deshire te flas ne pergjithesi per temen, sepse kam deshire ti referohem realitetit shqiptar. A e dime ne sa femra shqiptare kane rritur femije jetima sepse burrat ose kane ikur heret ne mergim, ose jane vrare ne lufterat shekullore. Grate shqiptare kane qene zot shtepie. Pesonalisht mendoj se ne shqiptaret shume me teper duhet te tregojme respekt per femren. Nese jemi ne ata qe edhe sot shahemi, rrihemi e vritemi per femra, jemi po ne qe (uroj te jene te pakte) qe kollaj vendosim dore mbi to. E verteta eshte se edhe ne boten e civilizuar ka dallime ne mes femres edhe mashkullit, por me tendenca barazimi.

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Mashkulli eshte qenie superiore persa i perket aftesive fizike! Ne sensin biologjik jane te afte njesoj si femra ashtu edhe mashkulli!
    Forcen, qe natyra i ka dhene mashkullit, ai nuk duhet ta perdore ne menyre abuzive sepse ne fund te fundit nje mendje e holle femre e le shume mbrapa nje fizik perfekt mashkullor! Nje mashkull mund te jete subjekt ne shoqeri apo familje! Nje femer eshte shume me teper! Mashkulli ka atributet e veta dhe eshte protektor i padiskutueshem por rolin e femres nuk e luan kurre! Ai nuk eshte i afte te rrise femije apo te administroje familjen, kjo pjese plotesohet nga femra! Mashkulli dhe femra jane dy gjysma qe bejne nje!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-10-2002
    Vendndodhja
    Planeti "TOKE"
    Postime
    71
    "Abetarene do ta fusim ne shkollen e vashave.
    E gjeta tha ai se cupat jane femra dhe ju pjell mendja. Jo more jo.
    Cupat do rriten e do behen Gra, e burrat bejne sic thone grate"

Filozofi e shekullit te kaluar qe vlen ne cdo kohe.

Nga lufta midis dy sex nuk do te nxirrni asgje. Nga paqja midis tyre arrihen shume rezultate, e ne te gjithe jemi fryt i asaj paqeje, haaaaaaaaa, hajde edhe ti kooperativist me shoket...

i/e regjistruar Maska e pelin
    Anėtarėsuar
    15-08-2002
    Postime
    214
    Une bie dakord me Minen qe burri dhe gruaja jane dy gjysma te nje te plote,qe kompletojne njeri tjetrin.
    Nga kjo pikpamje vecorite e tyre nuk mund te quhen avantazhe ose disavantazhe,aftesi apo mangesi.Shume karakteristika te tyre nuk kane kuptim te krahasohen.
    Fare shkurt une do ta cilesoja gruan si tip afektiv,te sunduar nga ndjenja ndersa burrin si tip aktiv,te dominuar nga veprimi.
    E bukura eshte ne syte qe e shikojne _Wilde

Pa dyshim qe ju keni te drejte, po tema te tilla nuk shtyhen pa deshmore.
    Ja nje akt heroizmi une i pari sa per nxejme:

Femrat mburren e rrafin gjoksin (ne kuptimin figurativ kuptohet se nuk e rrafin dot me verte) se bejne gjene me fantastike ne bote; mbajne nje jete tjeter ne trupin e tyre per 9 muaj te tere.
    Nejse, me pak fjale ato pra i paskan mbajt femijet ne trupin e tyre dhe pas 9 muajsh e nxjerrin mes dhimbjesh te medha. Po e vertete, nuk e mohojme.
    Po per meshkujt e keni menduar ama se e mbajne jo per 9 muaj, por per nje jete te tere kalamane ne bark? Tani ne bark... jo tamam ne bark... po diku aty afer . I vetmi ndryshim eshte se kur "lindin" meshkujt pershkohen nga nje kenaqesi dhe jo dhimbje. Aty pastaj e marrin stafeten grate qe pershkojne me sprint 900 metrat e fundit
    Mua me ben pershtypje dicka: Pse te tere perqendrohen gjate 900 metershit te fundit pa e pare garen fare nga fillimi? Kjo nuk eshte e drejte.
    Une protestoj!
    Ftoj te gjithe burrat me mustaqet tre here e siper rreth veshit qe ka forumi te mbyllemi ne fabriken e biskotave dhe te hidhemi ne greve urie.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    Fiori e degjoj cdo mengjes kur shkoj per ne pune. Eshte nje nga emisionet qe me ben me shume per te qeshur nag ato te radios. Gjithnje kam qene kurioze te bej telefon biles kam telefonuar disa here te luaj por gjithnji ka qene i zene.

Mendoj ti shkruaj radios nje e-mail dhe ti them se loja e tyre eshte bere shkas per hapjen e nje diskutimi teper te gjate ne furumin shqipetar.

Une per veten time kam vendosur te lexoj nje cope here ca do shkruani.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •