Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    OBEN OHNE Maska e MISTRECE22
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    211

E Kane Femrat Me Te Lehte Ne Jete, Se Sa Meshkujt???

shume thone se per femrat, eshte me e lehte se per meshkujt, te kalojne barriera te ndryshme qe i sjell jeta.

arsye qe te pyesja veten, a qendron kjo, ishte nje shoku im dhe komenti i tij:
    "ju femrat, mjafton te buzeqeshni nje here, pa marre parasysh a jeni atraktive, apo jo dhe arrini ate qe kerkoni"

cfare do te thonit mbi kete koment?

ps. ju lutem,nuk dua te degjoj ketu gjera te tilla, si femrat jane ato qe mbajne mbi vete dhimbjet e lindjes, durojne dhimbjet e periodave etj, se per ate pune, meshkujt detyrohen te shkojne ushtar. lol

prandaj, do ju lutesha te mbanit nje diskutim te paster dhe me baza.

jam kurioze per mendimet e pjeses se shtypur te popullsise, meshkujve.
    :brire
    PARTY KA GJITHMONE TE DREJTE!

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Femrat jane shume me te lidhura me shoqerine...c'do problem qe kemi nuk e mbajme brenda por bertasim, qajme dhe se fundi kerkojme mendimet e shoqeve. Gjithmone kemi dike me cin te flasim per ndjenjat tona dhe nuk hezitojme shume per ti treguar shoqeve.
    Meshkujt ne anen tjeter duan te jene ne kontroll per c'do gje, dhe eshte e veshtire per to te flasin hapersi per ndjenjat e tyre. Problemet qe kane i mundohen ti zgjethin vete.
    Femra e ka me te lehte sepse nuk i perballon problemet qe sjell jeta vetem.

Mistrece me ate komentin se kuptoj ku do te dalesh. A thua qe me nje buzeqeshje arrijme ate qe kerkojme???

Ok, une mendoj se varet shume nga tipi i njeriut, sa i shkathet eshte dhe cfare normash i ka vene vetes qellim te zbatoje...
    Pragjykimet dhe discriminimi i sexeve si ndaj femrave dhe meshkujve, e bejne jeten te veshtire per te dyja palet.
    Por, nqs njeriu esht shum i mbyllur, dhe sinqeritetin e ka te varur ne qafe apo te shkruar ne balle, e ka jeten te veshtire...
    Kur isha ne gjimnaz vija re nje fenomen: mesuesit meshkuj i favorizonin femrat ne note, kurse mesueset femra favorizonin meshkujt...Prandaj une tani ne universitet perpiqem te marr klasa me profesore meshkuj, mund te kem pasur vetem 4 mesuese femra ne 27 klasa qe kam marre deri tani
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuska : 21-11-2002 mė 00:34

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Eliona...lere shoqerine e femrave...nis teme tjeter per shoqerine e per zgjidhjen e problemeve, se mashkulli per shokun e ve jeten ne rrezik, mashkulli ben me teper per shokun se per vellane. Nqs ka ndonje pike ku sekset ndahen me thike jane raportet ne shoqeri. me kaq e mbylla kete.

te kthehem tek tema. Megjithese eshte shume e pergjithshme Mistrece, pasi pengesat ne jete jane te karaktereve e formave te ndryshme. Ka aq shume shkalle ne te cilat mund te diskutohet ky problem, po une po kap nje, qe te mos e bej te gjate (per vete e per ju )

Ne " corporate world" sic i thone, meshkujt ne pergjithesi arrijne me lart, jane me te paguar, jane me te privilegjuar. Kjo jo fale zgjuarsise me te madhe te meshkujve, apo forces fizike, apo vullnetit per pune, apo aftesite ne marredheniet sociale, por besoj une, (pervec diskriminimit sexual-gje qe diskutohet vecas) per aftesine dhe determinizmin qe kane meshkujt per te marre vendime. Mashkulli eshte ne njefare menyre i rritur nga shoqeria per te marre vendime, ajo eshte arma e tij me e forte.

Armet e forta te femres jane zgjuarsia, vullneti i jashtezakonshem per pune (per kete jua kam ziline vallahi) embelsia & rreptesia, dhe karizma.

nuk po zgjatem se e di qe do futem ne tunele te tjera.
    Summertime baby!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-08-2002
    Postime
    495
    Eshte shume e vertete ajo qe thote Ihti, meshkujt pagohen me shume per te njejten pune, edhe trajtimi qe i behet nuk eshte i njejte...nuk flas per miresjelljen sa per sy e faqe, por kur vjen puna ne respektimin e mendimit te femres apo te mashkullit per ndonje problem pune, mendimi i femres nuk para perfillet shume. "job security"? maybe...

****** Maska e I-PANJOHURI
    Anėtarėsuar
    18-06-2002
    Vendndodhja
    Neper male
    Postime
    38
    Eshte relative te thuash qe njeri sex e ka me te lehte se tjetri ne jete. Pra duhet pare ne aspekte konkrete nese do te duhet te ishim subjektive.
    Le te fillojme me ndjenjat , pra me abstrakten.
    Femrat dihet qe ndjejne me shume dhe me gjate, pra ne kete kontekst e kane me te veshtire te shkeputen nga dicka apo nga dikush, nderkohe qe meshkujt (jo qe jane pa ndjenja), jane me te adaptuar nga natyra qe gjerat shpirterore ti kapercejne me shpejt dhe me lehte. Shembull:Nje krize dashurie i kushon femres deri ne nje vit pas ndarjes , probleme shpirterore, kurse nje mashkulli vetem maksimumi 3 muaj, dhe cdo gje per te mbetet e harruar.(kjo gje eshte vertetuar shkencerisht)
    Le te marrim dicka konkrete tani:
    Ndodhesh ne mes te rruges dhe te prishet makina. Nje mashkull perseri do te kishte me pak veshtiresi per te gjetur nje zgjidhje se sa nje femer, nderkohe qe per femrat ne shumicen e rasteve te tilla vlen shprehja :"Femrat dhe teknika nuk pershtaten se bashku" (te me falin femrat por nuk kam qellim diskriminimi).
    Le te marrim nje rast tjeter:
    Perballe kanaleve burokratike nje femer eshte me shume "e mirepritur" se sa nje mashkull.Nderkohe qe nje mashkulli do ti duhej te trokiste ne shume e shume zyra per nje firme apo nje vule, nje femer do ta arrinte kete gje brenda disa minutave (sipas rastit me nje te qare te komanduar ose buzeqeshje te shtirur).
    Shembujt qe mund te sillnim jane te shumte , ndoshta te pafund.Keto qe solla me siper jane ndoshta "grimca" te vogla, pra smund te bejme pergjithesim. E perseris edhe nje here qe gjithcka ne lidhje me trajtimin objektiv eshte relative dhe varet nga situata apo marrdheniet e perditshme.
    JU FLMND
    I-Panjohuri

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    fluturon fluturon flutorooon....I panjohuri!
    Summertime baby!

i/e regjistruar Maska e ViVaci
    Anėtarėsuar
    02-10-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    45
    e gjete.........

i/e regjistruar Maska e ViVaci
    Anėtarėsuar
    02-10-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    45
    per mendimin tim (te kthehemi tek tema) duhet ta mbyllesh pak gjeresine gjeografike te muhabetit,sepse nqs flasim ne nivel toksore se besoj se ka nej ndryshim te madh.
    nje sex mund ta kete te lehte ne sektore te ndryshem,por kmpensohen sipas meje si domos tani qe jane shtuar shum dhe sektoret.

*Forever* Maska e malli
    Anėtarėsuar
    24-09-2002
    Vendndodhja
    Antwerpen
    Postime
    668
    une mendoj se femra eshte shume e forte
    dhe ne te vertet ne koherat e fundit grate jetojne me gjate sesa burrat
    kjo do te thote qe grate jane shume te forta
    a durohen dhimbjet e lindjes? une se kam provu, e kam degjuar nga motra
    kaq kisha
    **Gezimi , lumturia, deshperimi dhe loti im varet nga ti.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Objektet fluturuese tė paidentifikuara, UFO
    Nga Darius nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 1059
    Postimi i Fundit: 01-04-2024, 14:01
  2. Suedia, aty ku femrat jetojnė parajsėn
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 13-05-2012, 12:02
  3. Pse femrat jetojnė mė gjatė se meshkujt?
    Nga Lumis nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 25-09-2010, 17:58
  4. Femrat dhe meshkujt komunikojnė ndryshe
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 10:51
  5. Meshkujt vijnė nga Marsi, femrat nga Afėrdita’.
    Nga Tirana nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 07-11-2005, 13:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •