Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 106
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2007
    Postime
    78
    Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    Gostivar , tani ku kam lexuar nuk me kujtohen literaturat, un per me shum rreth ksaj kam sjell material ne kete forum duke perfshi ketu edhe nje video, por si duket moderatorja i kish alergji shiat dhe fshinte postimet. Respekti ndaj te vdekurve eshte tjeter, dhe lujta eshte tjeter. Keta i kan te vdekurit si ndermjetsues tek Zoti, domethon keta luten indirekt mu tamam si benin pabesimtaret ne kohen e Pejgamberit a.s. Edhe ata e kan njoft Allahun, mirpo i kan shoqeruar zotra tjer, kinse si ndermjetsim tek Zoti. Keta i konsiderojn sunitet pabesimbtar, dhe per ata ti hyn ne sevap nese mbyt nje sunit. Ata marrin guximin ti fyejn shoket me te ngusht te Pejgamberit a.s, te cilet Zoti i pergezoi me xhennet per se gjalli permes Pejgamberit a.s, ata po ashtu marrin guximin ta kritikojn Muhammedin a.s se kinse Muhammedi a.s nuk eshte dasht te shoqerohet me Ebu Bekrin, Omerin, Osmanin. Bile disa fraksione te tyre thon se Aliu duhej te ishte Pejgamber e jo Muhammedi a.s.
    Gostivar ti vet po bje ne kundershtim me fjalet e tua. Ti ne nje an thua qe traditat nuk ndryshojn se ato percillen brez pas brezi, kurse ne anen tjeter mohon mbulesen ?. Edhe mbulesa eshte percjell brez pas brezi nga gjenerata e par (Muhammedi a.s dhe shoket e tij).
    Pra shijat jan pabesimtare, dhe ashtu si i kemi kundershtar krishteret dhe jahudit, poashtu i kemi kundershtar edhe shijat. Ne jemi larg prej tyre, un lus Zotin te na ruaj prej tyre sepse ata jan kriminela te mdhenj. Zoti i shkatrroft ata deri ne piken e fundit AMIN AMIN AMIN.

Esselamu Alejkum.
    Fakti 1: Po supozojme per nje moment qe kjo cka thua ti eshte e vertete. Po supozojme qe Shiat i bejne keto gjera qe ti pretendon. Atehere me thuaj kush eshte gjykuesi i fese/feve? TI?
    Ne momentin qe ti vehten e cileson si gjykues te gjynaheve dhe te besimit te Shiave ne pergjithesi, ti je duke i bere SHIRK Allahut. Kjo per shkak se ti beson qe eshte edhe dikush tjeter gjykues perpos tij. Dhe mjerisht mendon se ai je TI!!!

Fakti 2: Po ta perkujtoj qe BESIM eshte dicka qe ti e merr per te vertete bazuar ne logjike por qe nuk mund tja faktosh dikujt. Ketu hyn edhe besimi apo feja Islame, ortodokse, katolike, budiste etj. Po te ishte feja/Zoti dicka e faktueshme nuk do te kishte as besim fetare pasiqe askush nuk do te dyshonte ne ekzistencen e tij.

Fakti 3: Besimi nuk eshte dicka absolute. Secili Besim e ka perqindjen e mundesise te jete I gabuar. Une jam Musliman dhe e besoj me vendoseshmeri fene Islame por shikuar realisht kjo nuk do te thote qe une nuk jam gabim. Te pelqeu ty ose jo ky eshte FAKT te cilin ti nuk mund ta mohosh.

Fakti 4: Fete njeriu i gjen ne baze te lidhjes logjike te fakteve te ndryshme. Pasiqe logjika eshte baze e besimit, pasimi I verber eshte kunder bazes se besimit dhe kunder disa ajeteve kuranore.

Fakti 5: Pasiqe sic e shprehi Gostivari_usa, perqindja e autenticitetit te haditheve eshte 0.87% atehere kjo i bie se ti me pasimin e haditheve gjasat jane 99.13% qe ti po ben bidat ne fe duke ia atribuar ligjet jo-islame islamit si dhe atributet te cilat nuk jane te Pejgamberit je duke ia atribuar pikerisht atij ,gjithashtu je duke e reflektuar negativisht imazhin e fese.

Fakti 6: Askush ne kete bote nuk e ka zgjedh se ku do te lind. Secili njeri eshte pjelle e rrethanave ne te cilat rritet dhe formohet. Pra, Ortodoksi I cili lind ne familje Ortodokse I ka shansat shume shume me te vogla te behet musliman se dikush qe lind ne Arabine Saudite. Ky eshte vullneti I Allahut se kush ku lind. Nese mendojme se vetem feja/sekta e caktuar eshte e vertete atehere kjo I bie qe I linduri ne Arabine saudite eshte shume me afer shpetimit se ai I cili eshte I lindur ne familje Ortodokse i cili te vetmen shkendi te dijes per fene Islame e ka nga TV(bin ladeni, lufta sektare etj). Kjo I bie se Allahu ben dallime ne mesin e robeve te vet. Kjo I bie se Allahu diskriminon. Allahu na rujt te gjitheve.

Tregom cili prej juve mund ta deshmoje qe po te lindte ne familje Katolike nuk do te ishte tani ne forumin Katolik duke I share Muslimanet? Une per vehte nuk mundem per shkak se nuk jam introspektiv dhe nuk jam kryeneq por modest si e kerkon Islami. Kjo cka them tash eshte pjelle e rrethanave te cilat kam lind, I rritur ne tjera rrethana do ti kisha thene tjera fjale sigurisht.

Te gjitha keto te cojne drejt konstatimit se : Vrasja e njeriut per shkak se nuk beson ne menyren qe beson ti eshte cmenduri, shirk, injorance. Bazuar ne faktet e paraqitura larte, tregomani dallimin ne mes te atij qe vran ne baze te sektes/fese se te tij dhe nje vrasesi serik qe vran ne baze te besimit se vrasesi ka rol pozitiv ne uljen e popullates/ngritjen e ekonomise dhe duhet vrare nje te katerten? Cfare dallon I njejti nga nje Ortodoks qe e vran nje Musliman sepse mendon se eshte shejtan?
    Ne anen tjeter, nese te gjithe do te vrasnin per shkak te besimit te tyre. Sa do te ishte numri I populates sot? Allahu te meson te shkaterrosh boten dhe njerezit qe ai I krijoi?

Musliman eshte fjale e madhe, mos I parkoni virtytet e juaja ne hadithe dhe sekta ashtu sic ju pershtaten, por pershtatini virtytet e juaja ne baze te ajeteve Kuranore. Eshte me veshtire por eshte me mire. Perndryshe gjithmone do te krijojme ambient te pershtatshem per okupim si sot dhe gjithmone do te jemi ne gjendjen qe jemi sot - te mjerushme. Allahu nuk e ndrron gjendjen e nje populli perderisa ata nuk e ndrrojne gjendjen e tyre.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga A_C : 16-10-2007 mė 07:12

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar mė parė nga AC
    Fakti 1: Po supozojme per nje moment qe kjo cka thua ti eshte e vertete. Po supozojme qe Shiat i bejne keto gjera qe ti pretendon. Atehere me thuaj kush eshte gjykuesi i fese/feve? TI?
    Ne momentin qe ti vehten e cileson si gjykues te gjynaheve dhe te besimit te Shiave ne pergjithesi, ti je duke i bere SHIRK Allahut. Kjo per shkak se ti beson qe eshte edhe dikush tjeter gjykues perpos tij. Dhe mjerisht mendon se ai je TI!!!
    Shoku, per krimet e tyre flasin faktet historike, a mendon se un po shpif ??. Dhe pretendimi im se ata jan ne rrug te gabuar un kete se kam thene pi vetit, kete e kan thene dijetaret, e kur ata i thon dikujt pabesimtar mendojn 1000 her para se me fol, dhe per kete ata jan bazuar ne Kuran dhe sunnet.
    Qat faktin 2, nuk te kuptova hiq se qka deshte me thon.

Fakti 3: Besimi nuk eshte dicka absolute. Secili Besim e ka perqindjen e mundesise te jete I gabuar. Une jam Musliman dhe e besoj me vendoseshmeri fene Islame por shikuar realisht kjo nuk do te thote qe une nuk jam gabim. Te pelqeu ty ose jo ky eshte FAKT te cilin ti nuk mund ta mohosh.
    Besimin qe zbriti ne kohen e Pejgamberit a.s nuk mund te jete i gabuar, pra besimi ne baza ne burim ska shanc te jete i gabuar, edhe feja krishtere kur eshte shpall ne fillim ka qen e pastert por pastaj njerzit e shtremberuan. Pra neve Muhammedi a.s na ka paralajmruar se do te krijohen grupacione ne Islam (sekte) dhe vetem nje grupacion prej tyre do te je i vertet dhe i shpetuar, kur e pyeten se cili eshte grupi i shpetuar, ai iu pergjigj : ata te cilet e ndjekin rrugen time. Pra zoteri AC grupi i shpetuar qenka ai qe ndjek rrugen e Pejgamberit a.s, sunnetin e tij, ndersa ju ne anen tjeter qoheni dhe kundershtoni sunnetin e tij duke pretenduar se eshte shtremberuar apo diqka e till. Pra ne me at fuqi qe kemi mundohemi qe sa me shum te ndjekim sunetin e Pejgamberit a.s, ne nuk mund te jemi si ai dhe shoket e tij, mirpo duhet te veprojm ashtu si vepruan ata.
    Fakti 5: Pasiqe sic e shprehi Gostivari_usa, perqindja e autenticitetit te haditheve eshte 0.87% atehere kjo i bie se ti me pasimin e haditheve gjasat jane 99.13% qe ti po ben bidat ne fe duke ia atribuar ligjet jo-islame islamit si dhe atributet te cilat nuk jane te Pejgamberit je duke ia atribuar pikerisht atij ,gjithashtu je duke e reflektuar negativisht imazhin e fese.
    Kur jan mbledh hadithet, dijetaret kan vene kushte per vertetsin e hadithit. Kushtet kan qen qe te dihet zinxhiri i transmetuesve te hadithit, dhe te dihet per secilin transmetues sa ka qen njeri i devotshem etc etc. Pra venja e ktyre kushteve i ka veshtirsuar armiqve te Islamit qe te shpikin hadithe, per kete edhe un bazohem per nje hadith te caktuar se eshte i vertet. Ne qoftese vetem njeri prej transmetuesve nuk dihet hadithi bje posht. Prandaj zoterinj nuk kan mundur aq leht te shtremberohen hadithet ashtu si po mendoni ju.
    Fakti 6: Askush ne kete bote nuk e ka zgjedh se ku do te lind. Secili njeri eshte pjelle e rrethanave ne te cilat rritet dhe formohet. Pra, Ortodoksi I cili lind ne familje Ortodokse I ka shansat shume shume me te vogla te behet musliman se dikush qe lind ne Arabine Saudite. Ky eshte vullneti I Allahut se kush ku lind. Nese mendojme se vetem feja/sekta e caktuar eshte e vertete atehere kjo I bie qe I linduri ne Arabine saudite eshte shume me afer shpetimit se ai I cili eshte I lindur ne familje Ortodokse i cili te vetmen shkendi te dijes per fene Islame e ka nga TV(bin ladeni, lufta sektare etj). Kjo I bie se Allahu ben dallime ne mesin e robeve te vet. Kjo I bie se Allahu diskriminon. Allahu na rujt te gjitheve.
    Elhamdulilah qe Zoti ka dasht qe un me lind musliman, elhamdulilah elhamdulilah 1000 her. Kjo eshte nje dhurat shum e ēmueshme per mu, dhe per qdo musliman
    Te gjitha keto te cojne drejt konstatimit se : Vrasja e njeriut per shkak se nuk beson ne menyren qe beson ti eshte cmenduri, shirk, injorance. Bazuar ne faktet e paraqitura larte, tregomani dallimin ne mes te atij qe vran ne baze te sektes/fese se te tij dhe nje vrasesi serik qe vran ne baze te besimit se vrasesi ka rol pozitiv ne uljen e popullates/ngritjen e ekonomise dhe duhet vrare nje te katerten? Cfare dallon I njejti nga nje Ortodoks qe e vran nje Musliman sepse mendon se eshte shejtan?
    Ne anen tjeter, nese te gjithe do te vrasnin per shkak te besimit te tyre. Sa do te ishte numri I populates sot? Allahu te meson te shkaterrosh boten dhe njerezit qe ai I krijoi?
    Absolutisht e drejt, Islami nuk urdheron qe te mbyten njerzit vetem pse nuk jan musliman. Muhammedi a.s ka vene kushte kur ushtria eshte nisur ne luft, nje nder to ka qen : mos me vra gra e femij e pleq, mos me shkatrru pemet, mos me i mbyt kafshet (vetem per te ngren) etj etj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga celyy : 16-10-2007 mė 08:20
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2007
    Postime
    78
    Postuar mė parė nga AC

Shoku, per krimet e tyre flasin faktet historike, a mendon se un po shpif ??. Dhe pretendimi im se ata jan ne rrug te gabuar un kete se kam thene pi vetit, kete e kan thene dijetaret, e kur ata i thon dikujt pabesimtar mendojn 1000 her para se me fol, dhe per kete ata jan bazuar ne Kuran dhe sunnet.
    Qat faktin 2, nuk te kuptova hiq se qka deshte me thon.
    Per cfare krimesh e ke fjalen? Ti nuk po e konteston faktin qe e prezentova une. Une e kisha fjalen per faljen e tyre para vorreve e gjera te tilla qe ti I ceke me heret. Te thash se ne momentin qe ti mendon ta gjykosh besimin e dikujt ti ben SHIRK. Nese eshte e vertete kjo qe pohon ti atehere as une nuk e perkrahi, por gjykimi nuk eshte pergjegjesi e imja as e dijetarit por e Allahut. Ti kur ben Namaz, ate e ben per allahun jo per dijetarin atehere Allahu eshte gjykues per te. Pergjegjesi e imja eshte te mos e bej nje gje te tille nese e besoj te gabuar.
    Ne anen tjeter, mendimi I dijetarit nuk eshte FAKT. Dijetaret nuk jane te nje goje. Dijetaret gjithashtu kane sekte, pra nuk pritet dijetari sunit te flet kunder vet suniteve por kunder shijave. Gjithahtu ti si Sunit nuk pritet te lexosh dijetaret Shia por ata Sunit. Dhe gjithashtu dijetaret bazohen ne ato 0.87% te autenticitetit te haditheve.

Postuar mė parė nga AC
    Besimin qe zbriti ne kohen e Pejgamberit a.s nuk mund te jete i gabuar, pra besimi ne baza ne burim ska shanc te jete i gabuar, edhe feja krishtere kur eshte shpall ne fillim ka qen e pastert por pastaj njerzit e shtremberuan. Pra neve Muhammedi a.s na ka paralajmruar se do te krijohen grupacione ne Islam (sekte) dhe vetem nje grupacion prej tyre do te je i vertet dhe i shpetuar, kur e pyeten se cili eshte grupi i shpetuar, ai iu pergjigj : ata te cilet e ndjekin rrugen time. Pra zoteri AC grupi i shpetuar qenka ai qe ndjek rrugen e Pejgamberit a.s, sunnetin e tij, ndersa ju ne anen tjeter qoheni dhe kundershtoni sunnetin e tij duke pretenduar se eshte shtremberuar apo diqka e till. Pra ne me at fuqi qe kemi mundohemi qe sa me shum te ndjekim sunetin e Pejgamberit a.s, ne nuk mund te jemi si ai dhe shoket e tij, mirpo duhet te veprojm ashtu si vepruan ata.
    Edhe une mendoj qe Besimi qe zbriti ne kohen e Muhamedit eshte I drejte. Por faktimi eshte dicka tjeter. Per te faktuar ekzistencen e diqkafit duhet te kemi ndonje perceptim te saj. Perndryshe mbetet Brenda suazave te besimit. Pra ti e une besojme qe Allahu ekziston, qe Muhamedi a.s ka qene Pejgamber I tij etj me rradhe. Por si ja fakton ti kete ateistit qe I mungon ky besim? Ose si ja fakton kete nje Krishteri qe nuk e pranon Muhamedin si pejgamber? Dijetaret me te mdhej ne bote nuk kane arrit si do te arrish ti? Ne faktim nuk mund te ekzistoje kundershtimi. Fakt eshte qe ti ekziston, une mund mos ta besoje por ne momentin qe ti me del perpara atehere ti e fakton kete dhe nuk ka njeri I shendoshe mentalisht qe nuk e pranon ate.
    Perndryshe dicka qe ka ndodhe para 1400 viteve, dicka qe nuk shihet me asnje instrument – nuk mund te faktohet.

Bibla eshte ndryshuar, ashtu eshte. Bibla e perben ligjin e krishtere. Por prap se prap, kot qe Kurani nuk eshte ndryshuar kur ne besojme ne hadithe. Per shkak se se bashku ato e bejne Islamin, pra Islami ne te cilin eshte edhe hadithi nuk eshte I pandryshuar sic eshte ceke edhe me heret. Atehere I bjen qe Islami me hadithe te jete me I dobet per nga autenticiteti se fete tjera. Pra, me hadithe zhvleresohet Islami.

Citim:
    Postuar mė parė nga AC
    Kur jan mbledh hadithet, dijetaret kan vene kushte per vertetsin e hadithit. Kushtet kan qen qe te dihet zinxhiri i transmetuesve te hadithit, dhe te dihet per secilin transmetues sa ka qen njeri i devotshem etc etc. Pra venja e ktyre kushteve i ka veshtirsuar armiqve te Islamit qe te shpikin hadithe, per kete edhe un bazohem per nje hadith te caktuar se eshte i vertet. Ne qoftese vetem njeri prej transmetuesve nuk dihet hadithi bje posht. Prandaj zoterinj nuk kan mundur aq leht te shtremberohen hadithet ashtu si po mendoni ju.
    Atehere feja Islame nuk qenka fe Hyjnore, por e shkruar nga dijetaret - simbas teje.
    Po e marrim parasysh perqindjen e gjasave te saktesise 0.87%. Atehere per ta bere kete 100% duhen edhe 99.13% tjera. Keto I kompenzon “dijetari” yt. Atehere ky ligj I bie te jete 99.13% gjykim i dijetareve. Nese ksi lloj “ligjesh” mblidhen, atehere del se eshte nje ligj qe 99.13% eshte shkruar nga njerezit.

Keta dijetare cilin prej ketyre transmetuesve e kane njohur personalisht qe te dijne per devotshmerine e tyre? Ne anen tjeter, devotshmerine njeriu nuk mund tia mas tjetrit pasiqe devotshmerine e krahason me besimin e tij ne detaje. Vertete dalin aq shume probleme me kete zingjir sa qe me duhet te shkruj faqe te tera.
    Eshte krim qe Islamit te bazuar ne Kuran me 100% autencitet tju mveshet kjo. E zhvlereson shume.

Citim:
    Postuar mė parė nga AC
    Elhamdulilah qe Zoti ka dasht qe un me lind musliman, elhamdulilah elhamdulilah 1000 her. Kjo eshte nje dhurat shum e ēmueshme per mu, dhe per qdo musliman
    Kete e thote edhe psh. I krishteri per fene e tij. E them edhe une. Eshte e logjikshme qe secili besimin e tij e vlereson. Kjo nuk e ben ate besim me te logjikshem e te vlefshem se tjetri.

Citim:
    Postuar mė parė nga AC
    Absolutisht e drejt, Islami nuk urdheron qe te mbyten njerzit vetem pse nuk jan musliman. Muhammedi a.s ka vene kushte kur ushtria eshte nisur ne luft, nje nder to ka qen : mos me vra gra e femij e pleq, mos me shkatrru pemet, mos me i mbyt kafshet (vetem per te ngren) etj etj.
    Nuk ka kusht, ne te cilin ti e gjykon dikend per besimin fetar te tij. Njeriu besimin fetar e ka per Allahun jo per njeriun, pra eshte ai qe e gjykon.

Ne pergjithesi ti nuk e kundershtove asnje fakt qe e paraqita une.

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Citim Postuar mė parė nga A_C Lexo Postimin
    Ne momentin qe ti vehten e cileson si gjykues te gjynaheve dhe te besimit te Shiave ne pergjithesi, ti je duke i bere SHIRK Allahut. Kjo per shkak se ti beson qe eshte edhe dikush tjeter gjykues perpos tij. Dhe mjerisht mendon se ai je TI!!!.

Po marrim nje shembull, vjen nje hindus dhe do te mesoj per islamin, dhe ti fillon i shpjegon islamin .
    Me mbas ai te pyet, po hinduizmi im cfar esht , a adhurojme ne Zotin qe duhet?? ti me llogjiken tende qe paske i pergjigjesh ...ohh me fal por un nuk mund te gjykoj hinduizmin dhe asnje fe tjeter se gjykimi i takon vetem Allahut.

Dmth ti smundesh as ti thuash atij qe sben me adhuru lopen dhe delen se gjykimi i takon vetem Allahut. (sipas llogjikes tende gjithmon)
    As kristianit sben ti thuash mos e adhuroni Isen alejhi selam se po i the kshu (simbas llogjikes tuaj) i ke ber shirk Allahut se gjykimi i takon vetem Allahut.

As per shijat sben te thuash se ata shajn ebu bekrin , omarin ,aliun dhe othamanin.
    Sben te flasesh as per bektashit qe adhurojne varret, as per rufait ne kosove qe cpohen me shtiza.

Or mik mos i jep kuranit interpretimin tend , nese ti thua kristianet i bejn shirk Allahut ti ke then ate qe Allahu thot.
    Nese ti thua qe kush i ben shirk Allahut sic i bejn shijat ai person esht i shkaterruar ne kete bote dhe ne tjetren, ti ske then gje tjeter pervecse ate qe Allahu na meson ne kuran.

Gjykimi i takon Allahut dhe ska dyshim per ate, ne flasim vetem ate qe na ka mesu Allahu dhe i derguari i tij qe kush adhuron varret vendi i tij esht xhehenemi.

Edhe pse e shef dikend qe po i lutet nje varri ti nuk ke te drejte te thuash qe filani do shkoj ne xhehenem sepse cfar do ndodhi me ate person vetem Allahu e di, por themi qe nese filani vdes me ate besim vendi i tij esht xhehenemi.

Kini frik Allahun cfar nxirrni prej gojes sepse me goje njeriu hyn ne islam dhe me goje del prej tij.
    .

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Kjo temė duhet te mbyllet...sepse perpos perqarjeve,ofendimeve dhe shpifjeve te ndersjella nuk po verej tjeter...

Prej titullit te temes e deri te qellimi i saj,ka plotė absurditete...

Thjesht po diskutohet diqka ,qe sjell mosmarveshje,dhe mosmarveshja dihet se mund te prish vellazerin dhe prishja e vellazeris ne islam ka pesh te madhe...

Keshtu qe kerkoj nga La luna te mbyllet kjo temė sepse eshte vetem mund te humbasim dhe kursesi te fitojm....
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Per cfare krimesh e ke fjalen? Ti nuk po e konteston faktin qe e prezentova une. Une e kisha fjalen per faljen e tyre para vorreve e gjera te tilla qe ti I ceke me heret. Te thash se ne momentin qe ti mendon ta gjykosh besimin e dikujt ti ben SHIRK. Nese eshte e vertete kjo qe pohon ti atehere as une nuk e perkrahi, por gjykimi nuk eshte pergjegjesi e imja as e dijetarit por e Allahut. Ti kur ben Namaz, ate e ben per allahun jo per dijetarin atehere Allahu eshte gjykues per te. Pergjegjesi e imja eshte te mos e bej nje gje te tille nese e besoj te gabuar.
    Ne anen tjeter, mendimi I dijetarit nuk eshte FAKT. Dijetaret nuk jane te nje goje. Dijetaret gjithashtu kane sekte, pra nuk pritet dijetari sunit te flet kunder vet suniteve por kunder shijave. Gjithahtu ti si Sunit nuk pritet te lexosh dijetaret Shia por ata Sunit. Dhe gjithashtu dijetaret bazohen ne ato 0.87% te autenticitetit te haditheve
    Vetem pse them se ata luten neper varreza un po bej SHIRK ???. Zoteri un nuk po shpif kunder tyre, kjo qka po them un eshte e vertet, nese sme beson mua ateher kerko literatur rreth shijave, interesohu pak dhe do e shohesh se a luten ata me te vertet ne varreza apo jo.
    Zoti thot ne Kuran se te gjitha mekatet i fal mirpo shirkun JO. Pra ne nuk po gjykojm nga vetvetja jon, por ne po gjykojm me Kuran, dhe siq e dim un dhe ti dhe te gjith muslimanet se Kurani eshte drejtperdrejt nga ALL-LLAHU.
    Ēeshtja e dijetareve qe permende, sot e vertet qe kemi shum dijetar, por ti un dhe qdo kush qe ka nje logjikė te shendosh mund te gjykoj nder dijetar se cili ka qellimin e sinqert.
    Ne vet fen time un jam perballur me bidate, dhe disa prej suneteve as qe i kam njohur, dhe un kam menduar se un jam ne rrugen me te vertet dhe tjert jan ne rrug te gabuar. Perballja me keto sunete qe si kam njohur fare, dhe disa gjera qe un (ne) i kemi vepruar kan qen bidat, ishte nje sfid shum e madhe per mua, dhe me eshte dasht nje koh qe te kuptoj se me te vertet ato sunete jan te verteta dhe Pejgamberi a.s ka vepruar ashtu, dhe se ato gjera qe kam vepruar un kan qen gabim(bidat - risi) ne fe.
    Pra disa gjera shkojn me logjik, sepse jo qdo gje qe besohet mund te shihet. Tani un nuk mund ti sjell DVD atij ateistit qe Zoti ekziston, as nuk mund ti sjell DVD qe Muhammedi ka ekzistuar. Vet ekzistenca jon dhe tere kjo bot deshmon ekzistencen e Zotit, pastaj fakti numer dy eshte vet Kurani. Tani mund te thuash se Kuranin mund ta kete shkruar ndonje njeri, per te vertetuar kete ne duhet ta lexojm at, dhe ato mrekulli shkencore, ato mrekulli te rregullimit shoqeror a dot mund ti bente ndonje njeri ??.
    Pastaj edhe kjo qeshtja mbuleses, qe ju e kundershtoni aq shum. Po e zeme se hadithet gojore u paskan shtremberuar ? Te kemi te kjart po them "TE ZĖMĖ", por qfar thoni per traditen, vete Gostivari e pranoi se tradita nuk ndryshon, te pakten jo aq leht sa fjalet, pra grat percollen traditen nga grat e Pejgamberit a.s dhe te as'habeve te tij. Pastaj dijetaret qe e percjellin hadithin, qfar interesi material apo qfar do qoft kan qe ta mbulojn femren ?? nuk kan interes tjeter pos te mbrojn nderin dhe moralin e saj, pastaj fakti tjeter eshte se shumica dermuese e dijetareve mendojn kshtu, edhe ata kan shkri mend ne teologji, ndersa ktu disa ndoshta punojn kovaē, qohet edhe kundershton mbulesen, a nuk duket qesharake ??
    Nuk ka kusht, ne te cilin ti e gjykon dikend per besimin fetar te tij. Njeriu besimin fetar e ka per Allahun jo per njeriun, pra eshte ai qe e gjykon.

Ne pergjithesi ti nuk e kundershtove asnje fakt qe e paraqita une
    Un gjykoj me Kuran, Un gjykoj me fjalet e Zotit, kete ta ceka edhe me lart. Po te ishte kshtu si thua ti, Islami do kishte mbet vetem ne Mekė, dhe sdo duhej te perhapej pasi qe ne sduhet te gjykojm me fete tjera?. Nuk di sa e ke lexuar Kuranin, mirpo Zoti ne Kuran gjykon me te gjitha fete. (Me kete sdua te them qe jam ndonje studiues i Kuranit, mirpo nga ajo pak qe kam lexuar kam arritur te kuptoj kete)

Dhe per fund ta sqaroj se kur nje njeri ben SHIRK:
    Njeriu ben SHIRK kur i shoqeron Zotit shok ne besim dhe adhurim, e nuk eshte shirk kur gjykohet me fjalt e Zotit.

Esselamu Alejkum

p.s - Se kam ditur qe kemi kaq shum kundershtar te sunetit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2007
    Postime
    78
    Citim Postuar mė parė nga alDI Lexo Postimin
    Po marrim nje shembull, vjen nje hindus dhe do te mesoj per islamin, dhe ti fillon i shpjegon islamin .
    Me mbas ai te pyet, po hinduizmi im cfar esht , a adhurojme ne Zotin qe duhet?? ti me llogjiken tende qe paske i pergjigjesh ...ohh me fal por un nuk mund te gjykoj hinduizmin dhe asnje fe tjeter se gjykimi i takon vetem Allahut.

Dmth ti smundesh as ti thuash atij qe sben me adhuru lopen dhe delen se gjykimi i takon vetem Allahut. (sipas llogjikes tende gjithmon)
    As kristianit sben ti thuash mos e adhuroni Isen alejhi selam se po i the kshu (simbas llogjikes tuaj) i ke ber shirk Allahut se gjykimi i takon vetem Allahut.

As per shijat sben te thuash se ata shajn ebu bekrin , omarin ,aliun dhe othamanin.
    Sben te flasesh as per bektashit qe adhurojne varret, as per rufait ne kosove qe cpohen me shtiza.

Or mik mos i jep kuranit interpretimin tend , nese ti thua kristianet i bejn shirk Allahut ti ke then ate qe Allahu thot.
    Nese ti thua qe kush i ben shirk Allahut sic i bejn shijat ai person esht i shkaterruar ne kete bote dhe ne tjetren, ti ske then gje tjeter pervecse ate qe Allahu na meson ne kuran.

Gjykimi i takon Allahut dhe ska dyshim per ate, ne flasim vetem ate qe na ka mesu Allahu dhe i derguari i tij qe kush adhuron varret vendi i tij esht xhehenemi.

Edhe pse e shef dikend qe po i lutet nje varri ti nuk ke te drejte te thuash qe filani do shkoj ne xhehenem sepse cfar do ndodhi me ate person vetem Allahu e di, por themi qe nese filani vdes me ate besim vendi i tij esht xhehenemi.

Kini frik Allahun cfar nxirrni prej gojes sepse me goje njeriu hyn ne islam dhe me goje del prej tij.

O vlla Musliman.

Nuk jam kuptuar drejte nga ti. Mbase une mund ta kem shprehur gabim.

Tjeter eshte gjykimi tjeter eshte mendimi ose keshillimi. Ne rast se atij qe me pyet une i them se nuk duhet adhuruar lopa por Allahu, une po e keshilloj ate. Dhe eshte e logjikshme qe nese keshilla ime eshte plot frymezimi ajo do te shkoj ne vend te vehtin.
    Dicka tjeter eshte nese une mendoj se shijat gabojne qe luten para vorrit dhe une e vras apo ne nje menyre tjeter e denoj/sankcionoj ate. Nese ai falet para vorreve kjo ne asnje menyre ska te beje me mua. Ai do te pergjigjet para Allahut per veprimet e tija, nuk eshte e imja ose e njerezve ta gjykoj.

Gjykimi eshte per gjykatesin o vlla. Gjykates i vetem per qeshtje fetare eshte Allahu. Nese une e gjykoj/denoj atehere une i bej Shirk Allahut. Pergjegjesija jone e vetme eshte ti keshillojme njerezit. Perndryshe Kurani dhe secila logjike e ndalon secilen dhune ne fe.

A nuk pajtohesh me mua?

Selam Alejkum.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2007
    Postime
    78
    O vlla ndalu pak edhe dil prej kornizave te bindjeve tuja edhe logjiko me mendje te shendoshe.
    Vetem pse them se ata luten neper varreza un po bej SHIRK ???. Zoteri un nuk po shpif kunder tyre, kjo qka po them un eshte e vertet, nese sme beson mua ateher kerko literatur rreth shijave, interesohu pak dhe do e shohesh se a luten ata me te vertet ne varreza apo jo.
    Zoti thot ne Kuran se te gjitha mekatet i fal mirpo shirkun JO. Pra ne nuk po gjykojm nga vetvetja jon, por ne po gjykojm me Kuran, dhe siq e dim un dhe ti dhe te gjith muslimanet se Kurani eshte drejtperdrejt nga ALL-LLAHU.
    Jo pse thua, per shkak se ke drejte ne mendim cfaredo qofte ai. Por nese mendon se duhet denuar/vrare ose sankcionuar ti e merr ne dore rolin e gjyqtarit dhe gjykon perderisa neve as avokate nuk kemi te drejte te jemi.

Cka ka lidhje me ty nese shijat falen para vorreve? Nese Allahu i pret deri ne diten e gjykimit ose deri ne pendim, kush je ti te kundershtosh vullnetin e tij?

Ti gjyko me Kuran, por gjykoje vehten tende. Ti mos u fal para varrezave nese mendon se eshte e gabuar. Ose nese deshiron sevape atehere kshilloje vellaun tend Musliman. Lexoje prap qeshtjen e besimit dhe pastaj flasim prap.

Ēeshtja e dijetareve qe permende, sot e vertet qe kemi shum dijetar, por ti un dhe qdo kush qe ka nje logjikė te shendosh mund te gjykoj nder dijetar se cili ka qellimin e sinqert.
    Ne vet fen time un jam perballur me bidate, dhe disa prej suneteve as qe i kam njohur, dhe un kam menduar se un jam ne rrugen me te vertet dhe tjert jan ne rrug te gabuar. Perballja me keto sunete qe si kam njohur fare, dhe disa gjera qe un (ne) i kemi vepruar kan qen bidat, ishte nje sfid shum e madhe per mua, dhe me eshte dasht nje koh qe te kuptoj se me te vertet ato sunete jan te verteta dhe Pejgamberi a.s ka vepruar ashtu, dhe se ato gjera qe kam vepruar un kan qen gabim(bidat - risi) ne fe.
    Ti po i injoron te gjitha ato qe i thash une. Une shume mire te thash qe feja e cila baze i ka njerezit(ketu hyjne edhe dijetaret) nuk mund te quhet fe hyjnore. Atehere, ose beso Islamin qe eshte fe hyjnore dhe bazohu vetem ne Kuran ose besoj hadithet dhe dijetaret per ligje fetare dhe pranoje se beson ne fe jo-hyjnore ku perqindja me e madhe e ligjeve i takon gjykimit te njerezve e nje peqindje e vogel ligjeve te Allahut(Kuranit).

Pra disa gjera shkojn me logjik, sepse jo qdo gje qe besohet mund te shihet. Tani un nuk mund ti sjell DVD atij ateistit qe Zoti ekziston, as nuk mund ti sjell DVD qe Muhammedi ka ekzistuar. Vet ekzistenca jon dhe tere kjo bot deshmon ekzistencen e Zotit, pastaj fakti numer dy eshte vet Kurani. Tani mund te thuash se Kuranin mund ta kete shkruar ndonje njeri, per te vertetuar kete ne duhet ta lexojm at, dhe ato mrekulli shkencore, ato mrekulli te rregullimit shoqeror a dot mund ti bente ndonje njeri ??.
    O vlla, po te lus lexoje me mire postimin tim. Kjo krejt cka thua ti eshte BESIMI yt. Ti BESON se bota deshmon ekzistencen e Zotit. Por paraqite kete ne forumin ateist dhe do te shohish se ky nuk eshte fakt. Fakti nuk mund te kundershtohet me asnje teori, perderisa kjo cka thua ti mund te kundershtohet me teori te ndryshme. Nuk ka fakt qe e deshmon ekzistencen ne menyre te sigurte dhe nuk ka fakt qe e mohon ekzistencen, ka indikatore sic eshte jeta, krijimi etj.

Pastaj edhe kjo qeshtja mbuleses, qe ju e kundershtoni aq shum. Po e zeme se hadithet gojore u paskan shtremberuar ? Te kemi te kjart po them "TE ZĖMĖ", por qfar thoni per traditen, vete Gostivari e pranoi se tradita nuk ndryshon, te pakten jo aq leht sa fjalet, pra grat percollen traditen nga grat e Pejgamberit a.s dhe te as'habeve te tij. Pastaj dijetaret qe e percjellin hadithin, qfar interesi material apo qfar do qoft kan qe ta mbulojn femren ?? nuk kan interes tjeter pos te mbrojn nderin dhe moralin e saj, pastaj fakti tjeter eshte se shumica dermuese e dijetareve mendojn kshtu, edhe ata kan shkri mend ne teologji, ndersa ktu disa ndoshta punojn kovaē, qohet edhe kundershton mbulesen, a nuk duket qesharake ??
    Pajtohem me ty deri diku. Une e besoj se ne kohen e Muhamedit a.s femrat jane mbuluar dhe kjo ka qene tradite. Por, vetem pse ka qene tradite e tyre dikur nuk do te thote qe eshte ligj fetare? Te gjithe e dijme cfare vape eshte ne ato vise, dhe menyra me e mire qe ti rezistosh eshte te vishesh ne ato rrobat qe i kane pasur tradite ata. Perndryshe kodin e veshjes Kurani e paraqet shume bukur.

Un gjykoj me Kuran, Un gjykoj me fjalet e Zotit, kete ta ceka edhe me lart. Po te ishte kshtu si thua ti, Islami do kishte mbet vetem ne Mekė, dhe sdo duhej te perhapej pasi qe ne sduhet te gjykojm me fete tjera?. Nuk di sa e ke lexuar Kuranin, mirpo Zoti ne Kuran gjykon me te gjitha fete. (Me kete sdua te them qe jam ndonje studiues i Kuranit, mirpo nga ajo pak qe kam lexuar kam arritur te kuptoj kete)
    Ti tha qe e beson se Kurani eshte drejtperdrejte nga Allahu, atehere nese logjikon me mendje te shendoshe ti ne asnje menyre nuk guxon ti kundershtosh dhjetera ajete kuranore si:

87. E nė qoftė se njė grup prej jush ėshtė qė i besoi asaj me tė cilėn unė u dėrgova, e njė grup nuk besoi, duroni deri tė gjykojė mes nesh All-llahu, e Ai ėshtė gjykatėsi mė i mirė.

113. Jehuditė thanė se tė krishterėt nuk janė tė mbėshtetur nė asgjė (nuk kanė fé tė vėrtetė). Edhe tė krishterėt thanė se jehudit nuk janė tė mbėshtetur nė asgjė, e duke qenė se ata tė dy palėt e lexojnė librin. Po kėshtu si thėniet e tyre, thanė edhe ata qė nuk dinin (idhujtarėt pėr Muhammedin). Po nė ditėn e gjykimit pėr atė qė ata nuk pajtoheshin, All-llahu gjykon ndėrmjet tyre.

17. Ėshtė e sigurt se All-llahu do tė bėjė dallimin (do tė gjykojė) nė ditėn e kiametit nė mes atyre qė ishin besimtarė (myslimanė) dhe tė atyre qė ishin jehudi, sabejė, tė krishterė, zjarrputistė, idhujtarė. All-llahu di dhe vėshtron ēdo gjė.

69. All-llahu do tė gjykojė mes jush nė ditėn e kijametit pėr atė qė kundėrshtoheshit

78. E Zoti yt, vėrtet do tė gjykojė mes tyre me drejtėsinė e Tij, e Ai ėshtė i gjithfuqishmi e dijshmi

Atehere kush na qenka gjykuesi? Ti? A nuk po i atribon rolin e Allahut vetevehtes? A nuk eshte kjo shirk? A nuk eshte kjo si te thuash qe ti e krijove token?

A nuk e mendojne ne kete menyre krishteret per Isain a.s se eshte gjyqtare? Por ja qe ne jemi edhe me te zi, ne mendojme se secili prej nesh eshte gjykates suprem. Ashtu edhe i kemi punet.

Selam Alejkum.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Jo pse thua, per shkak se ke drejte ne mendim cfaredo qofte ai. Por nese mendon se duhet denuar/vrare ose sankcionuar ti e merr ne dore rolin e gjyqtarit dhe gjykon perderisa neve as avokate nuk kemi te drejte te jemi.

Cka ka lidhje me ty nese shijat falen para vorreve? Nese Allahu i pret deri ne diten e gjykimit ose deri ne pendim, kush je ti te kundershtosh vullnetin e tij?

Ti gjyko me Kuran, por gjykoje vehten tende. Ti mos u fal para varrezave nese mendon se eshte e gabuar. Ose nese deshiron sevape atehere kshilloje vellaun tend Musliman. Lexoje prap qeshtjen e besimit dhe pastaj flasim prap.
    Shiko, me ke kuptuar gabim, sepse un askund skam thene se duhet ti vrasim shijat vetem se luten ne varreza. Por nuk mundet nje qe i lutet vetem Zotit dhe ai qe lutet nepere varreza te jen vllezer, kjo eshte absolutisht absurde.
    Un pse e lus Zotin kunder tyre, kjo eshte e drejt e imja, por un kursesi smund te lutem mir per ta.
    Un te ceka kushtet qe Muhammedi a.s ka vene para se ushtria eshte niset per luft.
    Pra edhe njeher ta spjegoj: Gostivari po ben perpjekje tna bej vllezer me shiat dhe un kete e kundershtoj kategorikisht. Pastaj ti ketu me ke keqkuptuar si duket. Se tek e fundit sme intereson nese lutet ai ne varreza, por un smund
    ta konsideroj at vella nga feja.
    Shpresoj se jemi te kjart tani te kjo qeshtja e gjykimit

Ti po i injoron te gjitha ato qe i thash une. Une shume mire te thash qe feja e cila baze i ka njerezit(ketu hyjne edhe dijetaret) nuk mund te quhet fe hyjnore. Atehere, ose beso Islamin qe eshte fe hyjnore dhe bazohu vetem ne Kuran ose besoj hadithet dhe dijetaret per ligje fetare dhe pranoje se beson ne fe jo-hyjnore ku perqindja me e madhe e ligjeve i takon gjykimit te njerezve e nje peqindje e vogel ligjeve te Allahut(Kuranit).
    Shiko AC, jo te gjith njerzit mund ta kuptojn Kuranin, apo mund te gjykojn me te, apo mund ta zberthejn ate. Pershembull ne Kuran nuk ceken disa gjera qe jan te ndaluara por ate e permbledh me nje fjali.
    Pershembull duahni dhe droga, ne Kuran cekete vetem alkooli qe eshte i ndaluar, tani nese gjykojm ne kete menyr ateher del se Duhani dhe droga na qenka hallall, pasi nuk permenden ne Kuran ?? Absolutisht jo, ne Islam qdo gje qe shkakton dem ne trupin tend eshte e ndaluar, qoft edhe nese ushqehesh teper.
    Prandaj elhamdulilah qe Zoti ka dergu dijetar me na spjegu kete fe, te cilet gjykojn me Kuran dhe sunet.
    Kjo si po thua ti, ateher Zoti sdo kishte pas nevoj me dergu Muhammedin a.s, por vetem librin, po kujt me ja zbrit at liber?, kush me ja spjegu at liber, ate qe shkruan aty? Pra mos harro se Muhammedi a.s ka qen spjegues i ketij Islami,komentues I Kuranit.
    Por tani me qe se kemi Muhammedin a.s, ateher Zoti dergoi dijetaret dhe na urdheroi ne Kuran qe nese nuk dim ti pyesim dijetaret.
    Pra te jemi te qart, se dijetaret nuk predikojn ndonje fe tjeter , por ata qartesojn dhe spjegojn kete fe.

O vlla, po te lus lexoje me mire postimin tim. Kjo krejt cka thua ti eshte BESIMI yt. Ti BESON se bota deshmon ekzistencen e Zotit. Por paraqite kete ne forumin ateist dhe do te shohish se ky nuk eshte fakt. Fakti nuk mund te kundershtohet me asnje teori, perderisa kjo cka thua ti mund te kundershtohet me teori te ndryshme. Nuk ka fakt qe e deshmon ekzistencen ne menyre te sigurte dhe nuk ka fakt qe e mohon ekzistencen, ka indikatore sic eshte jeta, krijimi etj.
    Me duket shum e pavler dhe e kot te diskutoj per ateistet.
    Ateistet nuk besojn me larg nga ajo qe shohin, prandaj eshte e kot te merresh me ta.

Ti tha qe e beson se Kurani eshte drejtperdrejte nga Allahu, atehere nese logjikon me mendje te shendoshe ti ne asnje menyre nuk guxon ti kundershtosh dhjetera ajete kuranore si:

87. E nė qoftė se njė grup prej jush ėshtė qė i besoi asaj me tė cilėn unė u dėrgova, e njė grup nuk besoi, duroni deri tė gjykojė mes nesh All-llahu, e Ai ėshtė gjykatėsi mė i mirė.

113. Jehuditė thanė se tė krishterėt nuk janė tė mbėshtetur nė asgjė (nuk kanė fé tė vėrtetė). Edhe tė krishterėt thanė se jehudit nuk janė tė mbėshtetur nė asgjė, e duke qenė se ata tė dy palėt e lexojnė librin. Po kėshtu si thėniet e tyre, thanė edhe ata qė nuk dinin (idhujtarėt pėr Muhammedin). Po nė ditėn e gjykimit pėr atė qė ata nuk pajtoheshin, All-llahu gjykon ndėrmjet tyre.

17. Ėshtė e sigurt se All-llahu do tė bėjė dallimin (do tė gjykojė) nė ditėn e kiametit nė mes atyre qė ishin besimtarė (myslimanė) dhe tė atyre qė ishin jehudi, sabejė, tė krishterė, zjarrputistė, idhujtarė. All-llahu di dhe vėshtron ēdo gjė.

69. All-llahu do tė gjykojė mes jush nė ditėn e kijametit pėr atė qė kundėrshtoheshit

78. E Zoti yt, vėrtet do tė gjykojė mes tyre me drejtėsinė e Tij, e Ai ėshtė i gjithfuqishmi e dijshmi

Atehere kush na qenka gjykuesi? Ti? A nuk po i atribon rolin e Allahut vetevehtes? A nuk eshte kjo shirk? A nuk eshte kjo si te thuash qe ti e krijove token?

A nuk e mendojne ne kete menyre krishteret per Isain a.s se eshte gjyqtare? Por ja qe ne jemi edhe me te zi, ne mendojme se secili prej nesh eshte gjykates suprem. Ashtu edhe i kemi punet.
    Te sqarova me lart, se un nuk thash qe duhet gjykuar ne nje menyr apo tjeter ata qe jan jasht besimit Islam (per ti gjykuar ne vepra).
    Pra un skam thene se duhet ti vrasim shijat vetem pse luten ne varreza, dhe larg asaj.

Selam Alejkum.
    Alejkum Selam

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga only truth Lexo Postimin
    Une ty do te tregoj ēka lypi ketu tash;

Hobi e kam se nuk ju dua juve extremistave ,edhe ti kerko nga moderatoret ta bejn nje nenforum vehabist e mos shti hundet ketu.

Aē sa ke te drejt ti mefol per islamin edhe une kam te drejte ti them dy fjale , kur te hyni llugave pritni edhe pergjigjet apo burreria e juaj nuk pranon te kete kundershtim ,frigoheni diēka.

Shume mire e pranove se vetem te marret besojn se bin ladeni i rrezoi kullat . Ti ishe ne ate postimin tjeter qe thoje se i perkrah vllaznit e tu qe po luftojn kunder amerikes. E kush po luftojka pra me ameriken al qaida jo al zarkawi jo arabt e saudve jo e kush jane ata pra.

A spe din tash kush me kend eshte a , e ku te mbet vllaznillaku pra.

Nuk i dua as pseudo shiat as pseudo sunnitet ,ka extremista ne dy anet qe mendojn se prone e tyre eshte islami .
    hej only truth ju kete emrin Vehabi pe perdorin shum po e din dmth e fjales Vehabi fjala Vehabi do te thot Dhurues dhe ky eshte emer i Allahut dhe une quditem si mund ti quani nje grup te caktuar me emrin e Allahut

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Mbajtja e laptopit pėr njė kohė tė gjatė
    Nga PINK nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 30-06-2006, 20:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •