Fakti 1: Po supozojme per nje moment qe kjo cka thua ti eshte e vertete. Po supozojme qe Shiat i bejne keto gjera qe ti pretendon. Atehere me thuaj kush eshte gjykuesi i fese/feve? TI?
Ne momentin qe ti vehten e cileson si gjykues te gjynaheve dhe te besimit te Shiave ne pergjithesi, ti je duke i bere SHIRK Allahut. Kjo per shkak se ti beson qe eshte edhe dikush tjeter gjykues perpos tij. Dhe mjerisht mendon se ai je TI!!!
Fakti 2: Po ta perkujtoj qe BESIM eshte dicka qe ti e merr per te vertete bazuar ne logjike por qe nuk mund tja faktosh dikujt. Ketu hyn edhe besimi apo feja Islame, ortodokse, katolike, budiste etj. Po te ishte feja/Zoti dicka e faktueshme nuk do te kishte as besim fetare pasiqe askush nuk do te dyshonte ne ekzistencen e tij.
Fakti 3: Besimi nuk eshte dicka absolute. Secili Besim e ka perqindjen e mundesise te jete I gabuar. Une jam Musliman dhe e besoj me vendoseshmeri fene Islame por shikuar realisht kjo nuk do te thote qe une nuk jam gabim. Te pelqeu ty ose jo ky eshte FAKT te cilin ti nuk mund ta mohosh.
Fakti 4: Fete njeriu i gjen ne baze te lidhjes logjike te fakteve te ndryshme. Pasiqe logjika eshte baze e besimit, pasimi I verber eshte kunder bazes se besimit dhe kunder disa ajeteve kuranore.
Fakti 5: Pasiqe sic e shprehi Gostivari_usa, perqindja e autenticitetit te haditheve eshte 0.87% atehere kjo i bie se ti me pasimin e haditheve gjasat jane 99.13% qe ti po ben bidat ne fe duke ia atribuar ligjet jo-islame islamit si dhe atributet te cilat nuk jane te Pejgamberit je duke ia atribuar pikerisht atij ,gjithashtu je duke e reflektuar negativisht imazhin e fese.
Fakti 6: Askush ne kete bote nuk e ka zgjedh se ku do te lind. Secili njeri eshte pjelle e rrethanave ne te cilat rritet dhe formohet. Pra, Ortodoksi I cili lind ne familje Ortodokse I ka shansat shume shume me te vogla te behet musliman se dikush qe lind ne Arabine Saudite. Ky eshte vullneti I Allahut se kush ku lind. Nese mendojme se vetem feja/sekta e caktuar eshte e vertete atehere kjo I bie qe I linduri ne Arabine saudite eshte shume me afer shpetimit se ai I cili eshte I lindur ne familje Ortodokse i cili te vetmen shkendi te dijes per fene Islame e ka nga TV(bin ladeni, lufta sektare etj). Kjo I bie se Allahu ben dallime ne mesin e robeve te vet. Kjo I bie se Allahu diskriminon. Allahu na rujt te gjitheve.
Tregom cili prej juve mund ta deshmoje qe po te lindte ne familje Katolike nuk do te ishte tani ne forumin Katolik duke I share Muslimanet? Une per vehte nuk mundem per shkak se nuk jam introspektiv dhe nuk jam kryeneq por modest si e kerkon Islami. Kjo cka them tash eshte pjelle e rrethanave te cilat kam lind, I rritur ne tjera rrethana do ti kisha thene tjera fjale sigurisht.
Te gjitha keto te cojne drejt konstatimit se : Vrasja e njeriut per shkak se nuk beson ne menyren qe beson ti eshte cmenduri, shirk, injorance. Bazuar ne faktet e paraqitura larte, tregomani dallimin ne mes te atij qe vran ne baze te sektes/fese se te tij dhe nje vrasesi serik qe vran ne baze te besimit se vrasesi ka rol pozitiv ne uljen e popullates/ngritjen e ekonomise dhe duhet vrare nje te katerten? Cfare dallon I njejti nga nje Ortodoks qe e vran nje Musliman sepse mendon se eshte shejtan?
Ne anen tjeter, nese te gjithe do te vrasnin per shkak te besimit te tyre. Sa do te ishte numri I populates sot? Allahu te meson te shkaterrosh boten dhe njerezit qe ai I krijoi?
Musliman eshte fjale e madhe, mos I parkoni virtytet e juaja ne hadithe dhe sekta ashtu sic ju pershtaten, por pershtatini virtytet e juaja ne baze te ajeteve Kuranore. Eshte me veshtire por eshte me mire. Perndryshe gjithmone do te krijojme ambient te pershtatshem per okupim si sot dhe gjithmone do te jemi ne gjendjen qe jemi sot - te mjerushme. Allahu nuk e ndrron gjendjen e nje populli perderisa ata nuk e ndrrojne gjendjen e tyre.
Krijoni Kontakt