a mund ta postoje dikush tekstin e kenges Anjezes? shume me pelqen kenga...
Anjeza Shahini - Nxenesja me e mire
Miremengjes trishtimi me thote
a qenkam une e vetmja ne kete bote
qe dritaren lan me lot
te gjithe jane tak e vetem une jam tok
pse ne shkollen e loteve
vetem une se kam veshtire
une aty jam nxenesja me e mire
Shiko, shiko, shiko ne cka me shenderrove dashuri
shiko shiko me hije qe percjell e shkaterrove ti
shiko shiko e une dua te rrenqethem dua si dikur te jem
por me nuk te gezohem asgje seshte e njejte
e njejte.
Shiko sa kot mundohem ditet me te mira te vijne
ne shkollen e trishtimit jam nxenesja me e mire.
Djerse e ftohte me perkedhel, e plaga ime me as gjak nuk rrjedh
me shishe te vogla jeten pi, pike per pike prej kur shkove ti
a do te behem edhe une dashuria e dikujt
a ujdhese trishtimi do te mbetem une.
refreni - 2x
Shiko, shiko, shiko ne cka me shenderrove dashuri
shiko shiko me hije qe percjell me shkaterrove ti
shiko shiko e une dua te rrenqethem dua si dikur te jem
por me nuk te gezohem asgje seshte e njejte
e njejte.
Shiko sa kot mundohem ditet me te mira te vijne
ne shkollen e trishtimit jam nxenesja me e mire
dhe ne shkollen e loteve vetem une se kam veshtire
une aty jam nxenesja me e mire
As qe du me dit!
Aurela Gaqe ,kenge e mrekullueshme i lumte goja
Qilieta ,gjithashtu kenge e bukur per te ndegjuar ,edhe disa te tjera kan qene te mira
Qe nga perzgjedhja e pjesemarreseve, kallaballeku i ēmimeve te shpifura, juria provizore e deri tek menyra jotransparente e votimit- "Kenga Magjike" le shume per te deshiruar.
Thene shkurt, Arditi po na shet dushk per gogla. Kenga (e tij) Magjike eshte abuzimi me i paskrupull qe mund t`i behet nje gare muzikore.
Ka pasur kenge shume te mira ne Kengen Magjike kesaj radhe. Me ka pelqyer kenga " Fustani i bardhe" , pastaj " Nxenesja me e mire" kenga "Amerika " eshte kenge shume e mire gjithashtu. Dhe po se po harroj kjo kenga fituese "Hape veten "eshte kenge jo e keqe- degjohet.
Kush sme pelqeu aspak ishte Leonora Jakupi me kengen e saj edhe kjo kenga "ku jeton dashuria ime"
Duken kenge te vjedhura keto te fundit
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Auroraa : 02-12-2007 mė 23:03
Always do right - this will gratify some and astonish the rest.
Kenga Fituese ne "Kenge Magjike 2007"
E rikthyer nga Amerika enkas pėr kėtė festival tė mrekullueshėm me kėngėn Hape veten, kėngėtarja e njohur vlonjate, me zėrin e saj potent, ka ngritur nė kėmbė sallėn e Pallatit tė Kongreseve. Hape veten, njė kėngė e shkruar nga Timo Flloko, orkestruar nga Darko Dimitrov dhe me muzikė tė Flori Mumajezit, ka rrėmbyer pėrveē ēmimit tė parė me 529 pikė edhe ēmimin e kritikės.
I mbajtur midis “Top-Fest” dhe “Festivalit te Kenges ne RTVSH” , “Kenga Magjike” merr pak nga i pari e pak nga i dyti,qofte ne prurjen muzikore,qofte ne grupmoshen e shikuesve,qofte ne formen e mbajtjes.Problemi? Midis ketyre “te marrave” nuk shpeton te importoje edhe gabime te shumta.Po ashtu si Top Fest, dhe K.M ka nje seri cmimesh me emra spektakolare,vezullues,te pakuptimte etj. “Cmimi televiziv”? “Cmimi i internetit”,por pastaj dhe “Cmimi i publikut”? “Cmimi i interpretimit me te mire”, po pastaj dhe “Cmimi i vokalit me te mire” dhe “Cmimi i paraqitjes skenike me te mire”? “Cmimi diskografik” por dhe “Cmimi “Jon Music”? “Cmimi tendence”? Po “Cmimin Kot” si e lane pa dhene? Une kuptoj qe artistet duan te kenaqen,por kjo nuk eshte detyra e Arditit.Biles biles,besomeni,sa me pak cmime aq me mire! Te pakten ai qe e merr ndihet tamam i vlersuar dhe ai qe nuk e merr e di qe nuk e ka marr se nuk e meritonte dhe heren tjeter te punoj me shume.Personalisht,nuk ka burre nene qe me nxjerr ne skene te marre cmim per “Paraqitje Skenike”. Votimi serisht eshte berrnut.Pavarsisht sa nxehet Arditi e sa mundohet te shpjegoje blla blla blla, ai e di shume mire qe votimi ka deshtuar.Artistet votojne per cmimin e madh jo duke vlersuar kengen,por duke vlersuar simpatine per nje artist te caktuar.Nuk vlersojne si “artiste” qe jane,por si fansa adoleshente.Tek jepeshin rezultatet e votimit vura re se disa artiste nuk e kishin vlersuar me ASNJE pike Sonin dhe Florin. Nuk po bej tifo,por ASNJE PIKE? Hajdeeeee! Berkani fitoi “Cmimin e internetit”.Nuk di per cilin “internet” behet fjale, sepse ne anketat ne internet me se shumti votojne,Aurelen,Sonin&Florin,Elvanen dhe Besen. Leonora Jakupi fitoi cmimin e publikut.Hmmmm!!! TE CILIT PUBLIK!!!! Atij qe votoi nepermjet internetit e fitoi Berkani! apo behet fjale per publikun pa internet? OHHHH publiku me sms!!! Ju me thoni mua tani,se ka aq te merdhifur ne Shqipe qe te harxhojne qindarka per te votuar ate kenge? Cmimin publiku e dha naten finale.Sa here dilnin kengetaret me te preferuar te gjithe brohorisnin.T’ju rroje kupa lol.Anjeza Shahini fitoi “Cmimin e Kritikes”.EH????? Per cfare e mori,per te cirrurat? Anjeza duhet te gjej vetveten! Ajo perpiqet shume te jete cool aq sa nuk po di c’ben.Po Besa!!! Kenga e saj ishte PERFEKTE dhe e kenduar ne menyre PERFEKTE,dicka ka ndodhur ne prapaskena,sepse ajo kish ndryshuar dhe look!!!!! PSEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!! Shyqyr qe i dha nje cmim Arditi (Jon Music) se do kishin lene nam fare! Me pelqen shume Besa,di cka ben dhe e ben me se miri! Aurela gace fitoi “Cmimin e interpretimit” dhe “Cmimin e pare”, POR kritika ja dha cmimin Anjezes,publik_et,Leonores dhe Berkanit,shtepite diskografike Elvanes,televizioni Rezartes, “Joni Music” Beses,kenga hit me i mire Sonit dhe Florit,vokali Jehona Sopit,prezantimi skenik Ciljetes…hmmmm per cfare e mori “Cmimin e pare” Aurela??? Nuk ka kuptim or taj! Pse eshte kaq problem qe nje artist te vlersohet me me shume se nje apo dy cmime?Ah po! Te gjithe duhet te dalin te kenaqur! Sidoqofte,Aurela e meritonte cmimin e pare.Ishte e vetmja qe sa here kendoi, e mbushte sallen.Kenga veshtire te behet hit ne radio,por per festivalin kishte efekt 100%.Aurela prej Amerike eshte shume here me e formuar dhe me cool se Aurela qe mbaj mend ne Shqiperi.Me ne fund,nje kengetare qe profesionalisht largimi i ka bere shume mireMezi pres albumin dhe videon e saj.
Po ashtu si “Festivali i Kenges ne RTVSH”, dhe “K.M” ka nje skenografi qe le per te deshiruar.Kete vit skenografia ishte e frikshme.Nuk arrita te kuptoja c’ishte,vetem ….derrasa me ngjyra.Skenografia duhet te jete ne funksion te kengetareve,e nese kete gje nuk e ben,atehere me mire te mos jete fare.Sot,festivalet moderrNNEEE perdorin vetem zbukurime elektronike qe percjellin imazh te ndryshem per cdo kenge. Mendoni se e kam gabim? Atehere pse ndodh qe ne cdo edicion te ketij festivali dikush rrezohet? Orinda Huta,Rovena Dilo,Elvana Gjata … apo syri i keq thuaj lol.Ndricimi gjithashtu ishte skandal.Ashtu si edhe skenografia,supozohet qe ndricimi te ndihmoje ne performancen e kengetarit dhe jo qe te fshehe problemet teknike qe ndodhin gjate festivalit.Dua te them; Ne kengetaret i pame “normale” ne netet paraprezantuese.Ne naten finale ne duam ate MAGJINE qe premtohet ne emrin e festivalit.Cdo kenge duhet te kete nje skenografi dhe ndricim te vecante.Thuaj, Elvana Gjata duhej te kendonte me nje mikrofon ne shtylle,skena erresire dhe nje drite qe e ndriconte nga larte,e kur shperthen ne refren ndizen te gjitha dritat ne prapavije. Soni dhe Flori mund te kishin filluar, me nje imazh gjigand aeroporti dhe dere avioni qe hapet e Flori qe fillon kengen.E per idete e tjera,jua tregoj kur te me paguani hahahaha.
Kaq me kritikat ha! Cka fola me siper,nuk eshte per te prishur imazhin e ketij festivali,por per te ndihmuar qe ndoshta,vitin e ardhshem te ndryshoje dicka.Gjithmone shkruaj me idene per dicka me te mire,sepse e meritojne.Nuk shkruaj me idene,per sot per sot,por me veshtrimin ne te ardhmen.Nese pakenaqsite dhe difektet nuk korrigjohen qe ne fillim,neser do jete teper vone.Blero,Shpat Kasapi,Jonida Maliqi,Orinda Huta,Mariza Ikonomi,Bleona Qereti,Bertan Asllani,Adelina Ismaili,Ermal Fejzullahu,Nora Istrefi,Zanfina Ismaili…nuk po i afrohen me ketij festivali.Kapish? Ne nota me pozitive,mendoj se “Kenga Magjike” ka prurjet muzikore me te mira te vitit.”Top Fest” arrin gjithmon te sjelli dy-tre kenge super hit,”Mikrofoni i Arte” ndonje hit…tek-tuk,e ”Festivali I Kenges ne RTVSH” nga nje gjysem hiti.Me fat vitin e ardhshem!
Krijoni Kontakt