Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7

Adem Jashari dhe Hasan Prishtina së shpejti në Vushtrri

Adem Jashari dhe Hasan Prishtina së shpejti në Vushtrri

Ndryshimet pozitive në përmirësimin e infrastrukturës por edhe të jetës së qytetarëve të Vushtrrisë, fatmirësisht kanë shënuar hov të madh gjatë këtyre dy-tri viteve.

E mira e së mires në gjithë këtë është se qyteti i Vushtrrisë së shpejti do të jetë edhe më madhështor, pasi Komuna e Vushtrrisë në krye me Kryetarin Muharrem Shabani, kanë sjellur dhe aprovuar vendimin që edhe Vushtrria të ketë permendore për fugurat e njohura atdhedashëse, që në njëfarë mënyre edhe janë të lidhura me historinë e Vushtrrisë.

Lajmin për ngritjen e shtatorës së komandantit legjendar Adem Jasharit dhe të atdhetarit të mirënjohur me famë gjithëkombëtare Hasan Prishtina, i cili ka lindur në Vushtrri, qytetarët e këtushëm e kanë mirëpritur dhe konsideruar si njërin ndër projektet më me vend që ka bërë Komuna e Vushtrrisë.

Punimin e shtatorës së Adem Jasharit që do të pushojë i lirë në Vushtrri, do ta kryejë skulptori i njohur nga Shqipëria Muntaz Dhrami, ndërkaq është vendosur që ajo përurohet me 28 nëntor 2007, në ditëlindjen e komandantit legjendar dhe festën e flamurit.

Kryetari i Komunës së Vushtrrisë Muharrem Shabani ka kërkuar që kjo shtatore të vendoset në pikën më frekuentuese- zemrën e qytetit. Dhe jo vetë kaq Komuna është zotuar se shumë shpejt edhe Hasan Prishtinës do t’i vendoset permendorja në Vushtrri, dhe si vend ideal për vendosjen e saj Komuna ka bërë disa propozime, ndër të cilat më i miri ka qenë në qendër të qytetit, përpara Shtëpisë së Kulturës që mban emrin e tij.

Ky akt i të parit të Vushtrrisë Muharrem Shabani, është konsideruar si ngjarja më e madhe që nga paslufta e këndej, pasi Vushtrria asnjëherë në historinë e saj nuk ka pasur permendore të heronjëve shqiptarë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 30-01-2010 më 21:16

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Hajt per hajer, e meritojne te nderohen keto dy figura madhore te kombit.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    a duhet ne qdo qytet te ngrisum nga nje permendore,apo me mire do ishte qe te caktohet nje lokalitet ne kryeqytet dhe aty ne shej respekti te ndertohet nje lapidar per te gjith patriotet e kombit prej rilindjes e kendej,e jo ne qdo lagje kujt ti vie qefi te bej qfar te doj.Pra te rregullohet me ligj e jo te shesum patriotizum me te renet.

Ros Rosaku Maska e Tal Aga
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Fin
    Postime
    228
    Nevojën më të madhe Vushtrria e ka për UJË TË PIJSHËM!
    Kanalizimi i ujërave të zeza derdhet direkt në lumin Sitnica, duke e ndotur atë maksimalisht (deri para 35 vjetësh ky lum ka qenë më i pasuri në Europë për nga shumëllojshmëria e peshqve).
    Këto do të duhej të jenë PROJEKTET KAPITALE të komunës së Vushtrrisë në të ardhmen e afërt.
    Poashtu nevojë e madhe ndihet për shkolla (funksionale) dhe shtëpi shëndeti nëpër fshatra të kësaj komune.

Përmendoret e patriotëve/heronjëve/figurave historike do të mund të prisnin edhe pak, pasi të rregulloheshin së pari gjërat më të nevojshme/domosdoshme.
    të gjitha me masë!

jam habitur

Ju faliminderit per mesazhet e derguara
    Ndryshuar për herë të fundit nga Vicianum : 27-09-2007 më 15:47 Arsyeja: Pershendetje!

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga Hajdin Islami Lexo Postimin
    Ska gjo se per ju po menojm!

Tema të Ngjashme

1. Hasan Prishtina [1873-1933]
    Nga AuGuSt_ në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 28-11-2011, 15:53
  2. Figura te shquara te historise shqiptare.
    Nga gjergj arianiti në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 07-03-2009, 09:33
  3. Kadare: Lufta e parë morale u bë në Kosovë
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 122
    Postimi i Fundit: 03-01-2007, 10:27
  4. Mediat Ne Kosove
    Nga ARIANI_TB në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 26-03-2006, 19:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •