Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 73
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Cte mira ka sjelle Janullatosi???!!!!
    Cdo nje grek ne krye te kishes se pavarur shqiptare?!!!
    Pse katoliket moren pjese ne marshimin Cam kurse Janullatosi na nxorri pretekse fetare,ne nje kohe kur mbare ortodokset shqiptare ishin me zemer prane Cameve ate dite?!!!

Pak kohe me pare, kam postuar ne temen: Krypeshkopi Anastas... ne pritje te nenshtetesise.
    Pergjigja qe pytjet e tua meritojne jane po ato argumenta qe kam perdorur me
    posht, dhe po te jete e nevojshme shkojme edhe ne detale...

I nderuar, une di qe Kryepiskopi yne nuk refuzoi te lutej per viktimat e pafajshme ēame, por qe eshte e ndaluar qe te bejne nje lutje te perbashket midis feve te ndryshme..., sepse do te humbiste korrektesa dhe dhe sinqeriteti.
    Nuk do te quhej lutje e perbashket liturgjike...,por thjesht nje komedi liturgjike lutjesh. Sikurse ti e di fort mire, ne ortodoksi pershpirtjet ndaj te vdekurve te ēdo lloji jane shume te ndjeshme e me karakter te theksuar, rendesia qe i kushohet ketyre lutjeve nuk ka te beje aspak me komedine ose provokimet qe i behen Kryepiskopit tone!Eshte fakt dhe ( i referohem informacionit ), qe do te behen lutje dhe nderime per viktimat, por gjithmone duke i'u permbajtur rregullave dhe pa ate pompozitet ceremonial qe karakterizon fete e tjera te cilat si qellim kryesor vene reklamen. Nese do te ishte me te vertete qellimi lutja e perbashket per popullsine fatkeqe shqipetare-ēame,do te mjaftonin perfaqesuesit e qeverise dhe ata perfaqesues laike te religjoneve ne vend, thjesht si bashkeatdhetare pa ngatarruar ketu kreret shumengjyresh, se nuk ka nevoje per spektakel.........!
    Ne Perendim, shpesh shikojme te tilla "komedi liturgjike" por qe jane te ftohta dhe te padobishme.
    Sot per ne shqipetaret shtrohet detyra qe te rrespektojme kujtimin e viktimave te shumta te atdheut ne shekuj, duke kalur ne paqe dhe harmoni midis nesh dhe jo vetem, por edhe me fqinjet..., se keshtu e do mbarevajtja e vendit.
    Ju pershendes.

I come back
    Anėtarėsuar
    01-10-2005
    Postime
    345
    Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Une nuk pretendoj asgje. Une thjesht shoh faktet. Janullatosi sot po rri ne krye te kishes as me forcen e armeve dhe as me dhune. Fakti qe s'ka ndonje levizje te shumices ortodokse per ta zevendesuar, per mua do te thote se ata jane dakort me pranine e tij aty. Prandaj ideja qe dhashe me lart per marrjen e shtetesise shqiptare do te tregonte nese ai gezon popullaritet pozitiv ose jo midis besimtareve.
    Ai rri ne ne krye te kishes shqiptare sepse shqiptaret kane halle te shumta ekonomike dhe nuk duan te merren me ēeshtje feje.

Ne shqiptaret e respektojme ēdo lloj feje, por kjo nuk duhet te na merret per dobesi.

Citim Postuar mė parė nga qafezezi Lexo Postimin
    Ai rri ne ne krye te kishes shqiptare sepse shqiptaret kane halle te shumta ekonomike dhe nuk duan te merren me ēeshtje feje.

Ne shqiptaret e respektojme ēdo lloj feje, por kjo nuk duhet te na merret per dobesi.
    Ja duket qarte rrespekti... si trajtohet kreu i Kishes kombetare...
    Pale na qenka edhe "RREZIK I MADH" i Republikes tone...

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anėtarėsuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Interesante: Lojtari i kombetares tone p.sh te marim Besart Berisha per me pak se 72 ore ka mar pasaporten shqiptare dhe as ka lindur as ka jetuar as vepron ne Shqiperi e ēuditerisht Janullatosi qe 17 vjet qe i takon edhe me ligj nuk i jepet . Ku qendron arsyeja e refuzimit ?

Senior Member Maska e IL_DON
    Anėtarėsuar
    10-02-2003
    Vendndodhja
    ne mal
    Postime
    163
    1- Ka ndonje shqiptar qe per keto 17-vjet ka marr pasaporte greke me emrin e tij te vertete dhe me fene e tij te vertete? (me shume fjalen e kam per shqiptaret musliman dhe katolik ne kete rast) Po qe se ka atehere ja japim dhe ketij nenshtetesine.

2- Ekziston mundesia t“ja japim nenshtetesine keshtu qe automatikisht sic thane ca me lart i bie poshte nenshtetesia greke?
    Po qe keshtu une them ti japim nenshtetesine dhe ti fusim nje te qethur qe qeveria greke mos te na tregoje forcen kundrejt nesh
    GABIM 404

I come back
    Anėtarėsuar
    01-10-2005
    Postime
    345
    Besart Berisha eshte thjesht nje sportist qe nderon flamurin shqiptar. Ai flet shqip, ka gjak shqiptari. Ndersa Janulltosi eshte grek,ben pune te dyshimte, i perbuz shqiptaret etj, etj
    Detyra e Janutallosit eshte te aneksoje jugun e Shqiperise nuk eshte te ndihmoje Shqiperine.

Larguar
    Anėtarėsuar
    17-11-2006
    Postime
    282
    Nese Hiresia e tij Z.Janullatos BEN DIVORC ME POLITIKEN E JASHTME GREKE, JO VETEM ESHTE I MIREPRITUR ,POR "ESHTE NDER I MADH PER KOMBIN TONE TE KETE NJE NJERI TE MADH NE MES TIJ". HIRESIA E TIJ GEZON VETI TE LARTA NJEREZORE UNE E QUAJ ATKEQESISHT GREKE.MOS TE NGATEROJME INDIVIDIN ME MISIONIN QE PRESIONOHET TE KRYEJ.AI ESHTE NJERI I MADH DHE ESHTE FAT I KEQ QE DOLI NE PAH NE OPINIONIN SHQIPTAR SI PERFAQESUES I DOKSES ORTHIKE.
    ESHTE I ULET CDO KARAKTERIZIM TJETER PER PERSONIN JANULLATO, NESE JEMI TE SINQERTE PER SHQIPERINE E SHEK TE XXI ,PERSA I PERKET QENDRIMIT TE TIJ NE FRONIN E DREJTUESIT TE BESIMIT ORTODOKS SHQIPTAR AI E KA KRYER DETYREN E TIJ DHE ESHTE I BINDUR SE LESHIMI I FRONIT ESHTE TEME KOHE.
    RESPECT PER NJERIUN ZOTERINE HIERESINE E TIJ JANOULLATO !
    dITEN E NESERME PASI AI ESHTE LARGUAR NGA DETYRA E TIJ KISHTARE DO TE KETE NE DORE KOMBESINE SHQIPTARE I JAP GARANT JETEN TIME!

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Ti Rina per sa kohe nuk je ortodokse shqiptare nuk ke te drejte te flasesh fare per kishen ortodokse.
    Kush more te pyet ty se per cfare te flas une apo jo?! Ncncncn...cfare kalaveshi!!

Mos beni kot rolin e kompetentit pa e pasur idene per cfare po flisni dhe ne emer te kujt flisni.
    Une zakonisht flas ne emrin tim personal, e ti dhe te tjeret ndoshta flisni ne emer te tjeterkujt. Dhe, une kam te drejt te patjetersuar te flas per cdo gje qe ka te beje me emertim shqiptar/e apo shqip! Besoj qe e kuptove njehere e pergjithmone.

Kurse kur jemi te tema, mu kujtua nje thenie qe e kemi ne ketu ne Kosove:

"Qeni i keq e bjen ujkun ne torishtė*". Keshtu eshte puna e ketij Janullatosit.

*torishte = vathe

Dhe mundesisht mos me cito ne cdo postim, se ke filluar me m'shkuar ne nerva, dhe pastaj nuk i barti pasojat per sjelljen ndaj teje! Qeshtu!

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804

Ta gezoje...me jete te gjate...

Citim Postuar mė parė nga DAJO Lexo Postimin
    Nese Hiresia e tij Z.Janullatos BEN DIVORC ME POLITIKEN E JASHTME GREKE, JO VETEM ESHTE I MIREPRITUR ,POR "ESHTE NDER I MADH PER KOMBIN TONE TE KETE NJE NJERI TE MADH NE MES TIJ". HIRESIA E TIJ GEZON VETI TE LARTA NJEREZORE UNE E QUAJ ATKEQESISHT GREKE.MOS TE NGATEROJME INDIVIDIN ME MISIONIN QE PRESIONOHET TE KRYEJ.AI ESHTE NJERI I MADH DHE ESHTE FAT I KEQ QE DOLI NE PAH NE OPINIONIN SHQIPTAR SI PERFAQESUES I DOKSES ORTHIKE.
    ESHTE I ULET CDO KARAKTERIZIM TJETER PER PERSONIN JANULLATO, NESE JEMI TE SINQERTE PER SHQIPERINE E SHEK TE XXI ,PERSA I PERKET QENDRIMIT TE TIJ NE FRONIN E DREJTUESIT TE BESIMIT ORTODOKS SHQIPTAR AI E KA KRYER DETYREN E TIJ DHE ESHTE I BINDUR SE LESHIMI I FRONIT ESHTE TEME KOHE.
    RESPECT PER NJERIUN ZOTERINE HIERESINE E TIJ JANOULLATO !
    dITEN E NESERME PASI AI ESHTE LARGUAR NGA DETYRA E TIJ KISHTARE DO TE KETE NE DORE KOMBESINE SHQIPTARE I JAP GARANT JETEN TIME!

Ta gezoje shtetesine si qytetar i lire, e si misionar i fese orthodoxe ai dhe kushdoqoft bashke me Albon ketu si shume i perziejn ceshtjet. Orthodoksizmi eshte nje ngjyre ne spektrin e ylberit shqiptar dhe nuk eshte e kunderta andaj kur diskutojme dimenzionin kombetare dhe politik nuk folim per orthodoxismin por, per orthodoksizmin si maske per qellimet e felliqta greke qe dihen boterisht dhe faktografia eshte sjelle ne tema te ndryshme ketu ne "forum"
    Qe ne perkethim per Albon i bie keshtu : Ky eshte parimi,Cdo qytetare shqiptar jo orthodoks, shteti shqiptar,ligji shqiptar mund te vendosi mos ti japi shtetesine nje kleriku te kujtdoqoft konfesioni ne rastin konkret orthodoks,bile ta deportoj dhunshem nese vertetohet misioni kunder shtetit ku jeton( ketu une nuk do te gjykoj dhe paragjykoj..le ta bejne ata qe jetojne ne Shqiperine aktuale,duhet ta dijne me mire),Por, eshte absolutikisht e papranueshme te mohohet bile edhe diskutimi per nje dimenzion cfardoqoft vetem e vetem pse eshte permendur orthodoksizmi,dhe mos te shkojme me larg se SHTETI dhe KOMBI jane mbi te gjitha fete dhe mund te marrin vendime ne te mire interesit kombetare .
    Kush nuk eshte verberuar nga feja, kush ka logjike kombetare s;ka shpjegim tjeter per fanatizmin fetar,..Nga Amerika shkojne klerike ne te gjithe boten te shperndajne fene..dhe marrin shtetesite e vendeve ku jetojne..dhe ne disa vende shkojne edhe me rrezik per jeten e tyre .
    Me ka ra te lexoj se edhe ne Shqiperi ka misionar fetar te sektave te ndryshme, dhe njeri ka marre edhe familjen dhe te gjithe mesojne shqip atje ne Shqiperi,qe te kryejn misionin e tyre.
    Kisha orthodokse Greke eshte ajo qe ka djegur njerez te gjalle, ka there edhe klerike orthodoks pse kane predikuar ne gjuhe tjeter..po te besojne ata ne Zotin me aq naivitet sa besojne ketu disa , dhe nese besojne ne ndeshkim te zotit thua ti qe do te kryejn aq krime makabre. Keta jane gjera qe eshte dashur ti dij cdonjeri ne Shqiperi qe ne parashkollore.

Ata qe kerkojne ne Shqiperi shtetesi kane nje qellim te tyre, dhe vetem te tyre e jo te Shqiperise ,kush nuk shkon te jetoje ne vendin me te" varfer" ne Europe, dhe kjo eshte shume e thjeshte nuk do shkence qe te kuptohet(kur jane provat pa fund te krimeve te kishesh greke). Mos te kuptosh kete duhet te jeshe shume siperfaqsore ose fanatik fetar..baraz me ata qe vdesin per fene dhe ne emer te fese dhe Zotit( dhe kjo eshte hipokrizia me e madhe).
    Tjetra eshte se kur qytetaret e Shqiperise dhe Ballkanit kerkojne shtetesi ne vendet me te zhvilluara ,ka nje shpjegim logjik dhe nuk eshte standard i dyfisht.Keta qe kerkojne shtetesi ne vende te tjera ku hyje edhe une respektojme ligjin dhe gjuhen e shtetit ku jetojme , jemi qytetare lojal dhe perfundimisht jemi kontributor te barabarte me qytetaret e vendit per vendin ku jetojme..
    Ne fund nje klerik kush do qoft ai, le te themi nje arab qe ka ardhe ne sherbim te fese ne Shqiperi ( qe mos te ngacmohen senzitivet e fese orthodoxe), duhet te vertetohet qellimi, te vertetohet vepra, te plotesohen kushtet ligjore si qe eshte e rregulluar me Kushtetute te Shqiperise dhe ashtu te trajtohet.
    Nese Janullatos si nje klerik i tille nuk bie ndesh me asnje ligj te Shqiperise, dhe i ploteson te gjitha kushtet per shtetesi Shqiptare, e gezoft dhe me jete te gjate dhe te lumtur.

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Me sa di une statuti i Kishes Autoqefale Ortodokse Shqiptare, thote tekstualisht se:

Ne krye te kishes duhet te jete nje person me gjak dhe gjuhe shqiptare. Janullatosi nuk eshte as nga gjaku e as nga gjuha shqiptar.

Keshtuqe nenshtetesia shqiptare nuk legjitimon postin.

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulė Hotla (1875-1947), Njė Jetė Pėr Shqipėrinė
    Nga strong_07 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  4. Kristo Frashėri: Dilema pėr Himarėn
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  5. Letėrsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •