Postuar mė parė nga
Daja-GONI
"Daja Goni" unė shkruaj shqip dhe kuptoj shqip dhe u bėjė thirrje tė gjithė atyre qė Zotit i lutėn arabisht qė t“i luten shqip! Edhe gjuha shqipe ėshtė po aq hyjnore porsi gjuhėt tjera, tė mėdha dhe tė vogėla, ndaj nuk duhet nėncmuar sic po e nėncmoni ju, gjoja se gjuha e jonė ka aftėsi tė vogėla shprehėse! Edhe t“i "Daja Goni" thua, vetė thua, se lutesh arabisht! Kjo ishte porosia ime miqėsore, dashamirėse pėr tė gjithė ata qė lutėn nė njė gjuhė tjetėr qė lė ta provojnė e tė lutėn nė gjuhėn shqipe! Lutja nė gjuhėn shqipe do tė tingėlloj po ashtu bukur, poashtu bindėse, do tė jetė poashtu e sinqertė sikur nė gjuhėn arabe apo nė ndonjė gjuhė tjetėr!
Unė nuk nxisė urrejtje fetare, unė nuk nxisė pėrcarje kombėtare, unė vecse thash se trysnia qė lutjet fetare tė bėhen nė njė gjuhė tė huaj ėshtė maskė pėr ckombėtarizimin e popujve tė tjerė ! Kjo trysni na ka dėmtuar ne, shqipetarėt dhe gjuhėn tonė tė lashtė, shumė tė lashtė shqipeI Urrejtje fetare dhe pėrbuzje kombėtare bėjnė ata qė e nėncmojnė gjuhėn shqipe dhe luten nė gjuhė tė tjera! Kjo ėshtė djallėzore, kėtė e di edhe "Daja-Gon", por...!
Eshtė mirė qė beson nė islam, por kjo nuk tė ngritė shumė lartė! Poashtu, nėse unė si i "krishterė" sic thua qė" jam" nuk jamė mė poshtė e as mė lartė se sa ti! Eshtė lartė, shumė lartė, vetėm ai qė ai qė beson nė Zot, e jo ai qė i pėrket ndonjė feje! Sidomos nuk duhet tė mburren ata qė pėr fe shesin gjėnė mė tė shtrejtė, traditat, gjuhėn, kombin e Atdheun!
Kjo ishte porosia ime pėr ty dhe tė tjerėt qė faleni dhe luteni nė gjuhė tė huaj!
Krijoni Kontakt