Po kur tash e 500 vjet nuk u asimiluam edhe pse jetuam nen pushtim te shteteve te ndryshme,as tani nuk do te asimilohemi
.
Asimilimi i popujve nuk bėhet brėnda castit, pra traditat, gjuha nuk shkrihen menjėherė porsi kokėrr krype a sheqeri nė ujė , por kjo merr kohė, shekuj e shekuj, varėsisht nga forca e trysnisė sė faktorit asimilues...500 vjet, qė i pėrmende ti, nuk janė shumė, por edhe nuk janė pak qė tė ndikohet nė gjuhė, traditė dhe nė shumėcka tė njė populli! Dhe pėr 500 vjet, e unė them pėr mė pak se 500 vjet, vetėm pėr 200-300 vjet, emėrat tradicional shqipėtarė u ndėrruan nė arab, veshja kombėtare shqipėtare u ndėrrua dhe tashmė ka elemente arabe, turke, pra islame! Gjuha shqipe ėshtė pėrplot arabizma e tuqizma, persianizma e "izma" tė tjerė! Shqipėtarėt, qė moti, Zotit i thoshin Zot, ndėrsa ju, predikuesit e fesė islame, ngulni kėmbė t“i thonė "Allah"dhe lutjet e suret i thoni arabisht, nė vend qė t“i thuani shqip...! A nuk ėshtė ky asimilim! Ndoshta as qė ju lė pėrshtypje kjo?!
Edhe ja ke fute tani fare kot.Ne baze te asaje qe shkruan nuk e njifke ti fene islame edhe aq shume.Nuk e di se qfare hoxhollare ke takuar ti por ata qe une i njof e dijne mire shume edhe arabishten edhe shqipen.
Vėrtetė nuk e njoh fenė islame dhe do tė doja ta njoh mė mirė se cfarė e njoh! Kam lexuar Biblen, por edhe Kuranin dhe, nėse i kam lexuar kjo nuk do tė thotė se tashmė tė mė jepet tė drejtė pėr tė shitur mend dhe tė flas pėr kėto dy libra tė shėnjėta, tė cilave u janė pėrulur dhe u pėrulėn miliarda besimtarė! Pastaj, t“i kuptosh kėto libra gjatė leximit, duhet tė jesh mė shumė se besimtarė i vėrb
ėt, apo shumė i sinqert, pra duhet tė jesh inteligjent, shumė inteligjent, ndėrsa unė, nuk mė vie turp qė e them, nuk jam nga ata! Dhe sa pėr hoxhallarė qė kam takuar unė, i kam takuar sish qė i ke takuar edhe ti: sish qė e njohin arabishtėn dhe shqipėn, sish qė e njohin shqipen dhe arabishtėn, sish qė bėjnė sikur e njohin fenė islame dhe arabishtėn dhe ia fusnin kot sikur ti! Fatkeqėsisht kam takuar shumė rrallė hoxhallarė, apo imam tė cilėt e dinin arabishten dhe e ndjenin nė shpirt gjuhėn shqipe!
Nese nuk te pelqen feja islame nuk ke nevoje qe ne cdo rast te hedhesh vrerin tend,posa te flitet a shkruhet per islam
.
Krijoni Kontakt