Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4

PHP -Bashkëpunimi i PHP me MySQL në XAMPP

Pershendetje te gjithe lexuesve te forumitshqiptar

A mundet dikush te me ndihmon ne startimin e 1 apo disa shembujve me PHP duke perdorur webserverin XAMPP.

Jam fillestar ne PHP mirpo HTML, CSS e njoh mire ndersa rreth webserverit kam pak njohuri.

php dhe mysql funksionon dmth konfigurimin e kam mire mirpo nuk po muj me kriju databze dhe me i lidh me webserverin.

Si mund ta krijoj nje formular kontaktimi dhe si testim kur ta plotsoj dhe dergoj prej webfaqes ku mund ta lexoj ne webserver?

BASTARDODENTRO Maska e reni00
    Anëtarësuar
    04-12-2002
    Vendndodhja
    * jetoje jetën sic e di unë :-) *
    Postime
    805
    vendosi filet ne kartelen www

hap phpmyadmin nga shfetuesi, nqs ke xampp e ke te preinstaluar nqs jo shkarkoje nga ndonje site dhe vendose ne kartelen www

shko hap shfletuesin shkruaj localhost dhe drejtohu karteles perkatese,

reni

XAMPP-in e kam te instaluar komplet apache, php, phpmyadmin dhe testimet po i bej po funksionon dmth filet po i vendos ne folderin htdocs mirpo nuk po dij:
    1. Me kriju databaza dhe me pa punen konkrete qka po ndodh (po e krijoj databazen dhe gjithashtu tabela mirpo spo mundem me i lidh me php dhe me funksionu ne server).

2. Me thjesht po due me be nje shembul si kontakt formular dhe me vendos ne faqen time e pastaj kur te shkruj mesazh , ku mund ta lexoj mesazhin dhe si?
    gjithashtu krijimin e llogarive dhe si me i menagju.

Ndoshta po pyes shume mirpo me duhet vetem startimi e pastaj kam ide se i njoh gjerat tjera mire dmth kam njohurie te pergjithshme per gjithqka mirpo nuk i dij profesionalisht.

Faqen qe dua ta zbatoj webserverin eshte www.gjiganti.com

BASTARDODENTRO Maska e reni00
    Anëtarësuar
    04-12-2002
    Vendndodhja
    * jetoje jetën sic e di unë :-) *
    Postime
    805
    Shpresoj qe kjo do te ndihmoj - gjithe te mirat

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •