Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 64
    Lavdi Deshmoreve! Maska e Hero i Popullit
    Anëtarësuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Ke Varrezat e Deshmoreve: Between Nowhere and Good-Bye!
    Postime
    385
    Kjo pune po merr permasat e HAPJES SE THESIT! Le te demshperblehen ata qe e meritojne me te vertete! Le te demshperblehen ata qe kane vuajtur kalvarin 50 vjecar (internime, pushkatime, burgje etj) per bindjet e tyre politike antikomuniste. Por ama te hapet barku kur degjon Liri Belishoven qe deri ne vitin 1960 vriste e priste.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hero i Popullit : 18-09-2007 më 02:16
    FLANGO MA NON FLECTO

Anëtarësuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Postime
    385
    Kam nje pyetje a duhet qe te ndahen edhe keta te persekutuar ne kategori? Pra ata qe kane qene ne luften brenda llojit si puna e Rrahman Perllakut duhen demshperblyer? Sepse ne qofte se demshperblehen neser keta te dy, do tu hapet syri jo vetem familjeve te tjera qe e hengren brenda llojit (Balluku, Shehu etj qe deri ne vitet 70 ne duart e tyre kane vdekur shume njerez per bindjet e tyre), por edhe shume te tjereve qe kane patur vetem qefmbetje ne Kohen e PPSH. Frika ime eshte se pas demshperblimit qe mund tu behet ketyre, do te hapet nje loje e madhe dhe per ish funksiopnare te tjere te cilet per nje mbetje qefi, kritike apo qarkullim ne pune ne kohen ne fjale, do te kerkojne demshperblim. Ne kete menyre numri i te persekutuarve do te kap shifra alarmante qe mund ti arrijne 3 milionet!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hero i Popullit : 18-09-2007 më 02:17
    FLANGO MA NON FLECTO

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Si more s'paska te drejte i persekutuari te kerkoje gjakun e vet...

Po ato pronat qe i bene prinderit e tyre e qe ja mori shteti kujt t'ja kerkojne ata qiellit... Pse se nje pasardhes paraziti pretendon se i takon atij toka se ai e ka punuar....Po 30 vjet burg ,kush tja kompesoje atij?apo vari leshte te persekutuarit
    vete e kruajti....
    Kemi17 vjet me keto dreq demshperblimesh dhe s'dihet a do mbarojne ndonjehere,problemi eshte fare i thjeshte,ti me spjego mua vetem nje gje,por ne menyre bindese ama,pse duhet ti paguaje populli keto para demshperblimesh?(sepse dihet qe shteti i gjen leket nga taksat qe paguan populli)nderkohe qe nuk ka qene populli ai qe i ka persekutuar keta,pse duhet te paguash ti edhe une per nje qe e ka persekutuar dikush tjeter?
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    pse duhet ti paguaje populli keto para demshperblimesh?(sepse dihet qe shteti i gjen leket nga taksat qe paguan populli)nderkohe qe nuk ka qene populli ai qe i ka persekutuar keta,pse duhet te paguash ti edhe une per nje qe e ka persekutuar dikush tjeter?
    Sepse si kriminelet, si viktimat ishin pjese e ketij populli.
    Pyetja e yte e ka nji te vertete. Krahas pergjigjes kolektive te shtetit, pse nuk kerkohet edhe pergjegjesia individuale? Fakte ka plot, por s'ka drejtesi.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Bravo,ikni pra kerkoni demshperblimet atij qe ju ka persekutuar direkt,lereni kte popull te vuajtur rehat,apo nje padrejtesi do ta zvendesojme me nje tjeter.
    PS.Po pra,kriminelet dhe viktimat ishin pjese e ketij populli,por gjithmone pergjegjesia eshte personale,sepse nese nuk do te ishte keshtu,i bie qe ti,une dhe Hyj-njeriu te paguajm demshperblime per viktimat ebraike te nazizmit meqenese jemi te gjithe europiane(dhe nazistet siç dihet ishin europiane),e kupton ku e kam muabetin.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    [QUOTE=land;1697991]Kemi17 vjet me keto dreq demshperblimesh dhe s'dihet a do mbarojne ndonjehere,problemi eshte fare i thjeshte,ti me spjego mua vetem nje gje,por ne menyre bindese ama,pse duhet ti paguaje populli keto para demshperblimesh?(sepse dihet qe shteti i gjen leket nga taksat qe paguan populli)nderkohe qe nuk ka qene populli ai qe i ka persekutuar keta,pse duhet te paguash ti edhe une per nje qe e ka persekutuar dikush tjeter?[/QUOTE]

Eshte politike lol.
    Askush nuk po paguan askend.
    Jane thjesht llogje per efekte politike. Kush i ha i ha.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Bravo,ikni pra kerkoni demshperblimet atij qe ju ka persekutuar direkt,lereni kte popull te vuajtur rehat,apo nje padrejtesi do ta zvendesojme me nje tjeter.
    1-Une s'po te kerkoj asgja. Nuk jam i persekutuem.
    2-Persekutori asht shteti shqiptar. Nuk kena te bajme me pushtim te huej ne menyre qe me e konsiderue nji flete tjeter te sotmen.
    3-Persekutimi ishte i lidhun direkt me perdorimin e te burgosunve si krahe punet pa pagese. Ne ekonomine e vendeve komuniste puna e te burgosunve kishte nji za te forte e mbi te bazohej planifikimi i veprave te medhaja. Me u pague per vitet e punes ne miniera e ndertime, te pashperblyeme me rroge asht e drejte e gjithkuj.
    Po te jap nji shembull: Te pelqen sot te udhetosh me avion nepermjet pistes se Rinasit. Sikur te mos ishte ti do paguaje per ndertimin e saj sot, bile njimijefish. Prano te paguesh ate qe ta beri. Paguaj ate qe te thau kenetat (do i paguaje sot njiqindfish tharjen e tyre). Por edhe ne se per marrine e udheheqjes shume vepra mund te ishin jo largpamese, gjithsesi prano te paguash punen e pashperblyeme. Ky asht nji gur ne themelet e drejtesise shoqnore. Do te ndihmoje edhe mbrojtjen e te drejtave tuaja sot e neser. Perndryshe, perse te mos tallen me punen tende sot?!

PS.Po pra,kriminelet dhe viktimat ishin pjese e ketij populli,por gjithmone pergjegjesia eshte personale,sepse nese nuk do te ishte keshtu,i bie qe ti,une dhe Hyj-njeriu te paguajm demshperblime per viktimat ebraike te nazizmit meqenese jemi te gjithe europiane(dhe nazistet siç dihet ishin europiane),e kupton ku e kam muabetin.
    Nazizmi s'kishte vule shqiptare. Gjermanet paguen e jo pak.
    Ndryshuar për herë të fundit nga shkodra13 : 18-09-2007 më 03:58

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Shqip po flasim dhe spo meremi vesh,sa per ato kenetat une te garantoj se nuk kam asnje lloj toke atje ku ato jane thare,sa per ate muabetin e rinasit,e paguaj bileten e aeroplanit,shume shtrenjt bile,me gjithe ato taksat aereoportuale e cazzate varie,ne kte kuptim qe e thua ti. gjith populli Shqiptar ka qene i persekutuar,apo i harove ata qindramijra vete qe shkonin ne aksionet per ndertimin e hekurudhave.
    Sa per drejtesi shoqerore,nu ka pse te paguaje populli krimet qe i ka bere nje regjim i kaluar.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anëtarësuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Postime
    385
    Po te kapin femijet dhe niperit e Enver Hoxhes, Hysni dhe Vito Kapos, Haxhi LLeshit, Dashnor Mamaqit etj. si keta. Ata i hengren dhe fituan me shume privilegje mbi punen e te burgosurve politike. Edhe sot ata zoterojne biznesin e madh shqiptar. Mirepo gjysma e ketyre jane ne politike apo prane saj! Le te veje tia kerkoj Sala Andi Bushatit (nipi i Hysniut dhe i Vitos) dhe familjes se tij! Por nuk mund tia kerkoj sepse andi i ka bere fushaten Sales.
    Nuk ka pse paguajne qytetaret e thjeshte. Boll kemi paguar harace! Le tua marrin atyre qe kane perfituar. Femijet e tyre jane ende gjalle.
    FLANGO MA NON FLECTO

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Citim Postuar më parë nga Hero i Popullit Lexo Postimin
    Kjo pune po merr permasat e HAPJES SE THESIT! Le te demshperblehen ata qe e meritojne me te vertete! Le te demshperblehen ata qe kane vuajtur kalvarin 50 vjecar (internime, pushkatime, burgje etj) per bindjet e tyre politike antikomuniste. Por ama te hapet barku kur degjon Liri Belishoven qe deri ne vitin 1960 vriste e priste.

Po te kapin femijet dhe niperit e Enver Hoxhes, Hysni dhe Vito Kapos, Haxhi LLeshit, Dashnor Mamaqit etj. si keta. Ata i hengren dhe fituan me shume privilegje mbi punen e te burgosurve politike. Edhe sot ata zoterojne biznesin e madh shqiptar. Mirepo gjysma e ketyre jane ne politike apo prane saj! Le te veje tia kerkoj Sala Andi Bushatit (nipi i Hysniut dhe i Vitos) dhe familjes se tij! Por nuk mund tia kerkoj sepse andi i ka bere fushaten Sales.
    Nuk ka pse paguajne qytetaret e thjeshte. Boll kemi paguar harace! Le tua marrin atyre qe kane perfituar. Femijet e tyre jane ende gjalle.
    HiP,
    e drejte. Por duhet me pase parasysh menyren se si dolem prej komunizmit me te gjitha pergjegjesite edhe te Perendimit. U mendue nji kalim paqesor me te gjithe padrejtesine e me amoralitetin ne garantimin e te privilegjuemve e krimineleve te djeshem. U preferue me nderrue sistemin a thue se nuk ishte veper e njerezve, tue i lane krijuesit e po atij sistemi me ndertue nji te ri. Idea se kane me u asimilue. Prandaj edhe mbas 17 vjeteve te persekutuemit e te shpronsuemit jane ende me gisht ne goje.

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vazhdojnë punimet e rrugës Durrës-Morinë
    Nga Iceberg në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 18-09-2007, 08:47
  2. Auditimi i Brendshëm
    Nga dodoni në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 26-08-2006, 05:45
  3. 1 ne nje milion
    Nga nitROSHI në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 24-09-2005, 18:12
  4. Implikimi i pushtetareve ne krimin e organizuar
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-08-2002, 04:36
  5. Zog I dhe Toptani sipas Durhamit
    Nga Bohemian në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 03-08-2002, 10:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •