Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Atije qe vuan nga kanceri me se miri i ndihmon ne coftese nuk e izolon nga jeta dhe rrethi.Ne shpesh e kemi zakon qe te semurit mos ti tregojme se cfare semundje ka,dhe keshtu e leme te besoj se nje dite do te behet mire dhe cdo gje do te jete ne rregull.Mirepo nuk eshte ashtu.Pacienti (i afermi)duhet te informohet per semundjen qe ka ne menyre qe te jetoje ate pjese te jetes qe i ka mbetur sa me mire dhe ne menyre sa me intensive.Me rendesi eshte qe keta pacient te kuptojne se cfare semundje kan,sepse vetem atehere do te mund te gjejne forca te mjaftueshme per te luftuar kunder semundjes.Keta lloj pacientesh nuk duhet trajtuar si invalid,se nuk jane te tille,por duhet lene te marrin pjese ne jeten dhe rrethin.
    Si sherohet?
    Kjo eshte nje pyetje e veshtire,pasi qe metodat jan shume komplekse.Varet nga shume,shume,shume kushte e rrethana.Ka disa lloje qe nuk sherohen,e ka disa lloje tjera qe sherohen.

Pacientit i uroj sherim;Te pershendes
    Ndryshuar për herë të fundit nga Daja-GONI : 02-10-2007 më 09:53

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga Sara_gr Lexo Postimin
    si mund ta perballosh kur di qe njeriu qe do me shum ka kancer?
    kancerin duhet "injoru" me harru me jetu si te mos kishte asgje ,mos te kundreshtojn se ngritet tensioni,me ec me punu mos me nejt tuj mendu.
    dhe ne fund
    bashkpunimi, pacient e mjek =sherim
    ka shum njerz qe jan sheru me fillozofi
    kjo ishte fillzofia ime me pervoj pune qe kisha ne ket degê disa vite dhe tani kam lexu dhe ndegju debate te njerzve qe kan shpetu nga diagnoza ndoj her e gabushme.
    kuptohet ka lloj lloj kancere ...metastaza asht tjeter .por asht e rrall .
    pra
    optimist dhe me harru qka ka ! asht fillozofi me e mira dhe kujdes ....
    fjala popullore belge ishte keshtu:gjat rinis ruhet pleqrija ...me duket shum fjalê me vendê.
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga Zombi Lexo Postimin
    E

Energjia pozitive ndihmon, besom.
    po...shum bile.....
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-12-2006
    Postime
    22
    Gjithashtu edhe une mendoj qe gjithqka mund te tejkalohet nese njeriu behet pozitiv, nuk brengoset per semundjen qe e ka (e di qe eshte e veshtir), te afermit e tij duhet te mundohen qe me qdo kusht ti krijojn rrethana te tilla ne menyr qe i semuri te harroj per semundjen, te dal e te punoj, te jete i lumtur per kohen qe i ka mbet te jetoj. Kjo i ndihmon shume ne shendet.....
    Sipas disa diskutimeve (qe kam bere me mjek vetem nga kurreshtja ime per te mesuar me shume per semundjen) me jane pergjigjur qe pacienti duhet te jete i qetë te besoj se semundjen qe ka do ti sherohet shume shpejt, thjesht te jetoj njesoj sikur te tjeret pa semundje...sipas mjekve kjo do ti ndihmonte shume (ka raste te sherimit keshtu).
    Uroje qe te kete sukses pacienti.
    FeeDoo

i/e regjistruar Maska e Sara_gr
    Anëtarësuar
    21-09-2007
    Vendndodhja
    ATHIN
    Postime
    59
    te gjitha keto qe thoni jan te verteta...
    po si mund ti thuash nenes qe do ik nga jeta?
    si mund te perballosh nje dhimbje kaq te tmerrshme?
    po e humba nenen jeta ime do jet e pa vlefshme......

i/e regjistruar Maska e Sara_gr
    Anëtarësuar
    21-09-2007
    Vendndodhja
    ATHIN
    Postime
    59
    kam besim tek zoti, jam e sigurt qe de me ndimoj..
    jam e sigurt qe te humbas nenen time ai sdo ta lejoj..

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    E dashur bashkohem me hidherimin tend ,por duhet te jesh e forte
    Te kuptoj shume shume drejt (gjendjen tende kam perjetuar 3 vite me radhe)
    duhet te jesh e fortttttt se ske cfare ben ,por sic the me larte zoti qofte me ty
    Skam fjale te them ,i kam perjetuar keto qe po thua,ndihesh e braktisur ,ndihesh e pafat ,dihesh shume shume keq ,por mos e lesho veten te pakten ne sy te saj ,vallait apo motres me te vogel qe mund te kesh ,(sa ere strukesha diku qaja ulerija dhe bota me dukesh ster dhe thoja o zote pse pse une ,pse une dhe vellai im te kemi kete fate,por kur shifja babin ndihesha fajtore sepse ai ndihesh me keq se ne dhe i delte detyre dyfish per te na mbajtur ne afer dhe mamit ti rinte pran cdo minut)
    Sara ki shpresen durim behu e forte sepse i sherben ne te mire (pra gjendjes shpiterore te mamit) dhe vet je me arsyshme.Uroj shpirterisht per mamin tend sherim ,zoti eshte i madh ..............dhe ben mbrekullira ,sic ndodhi me mua ,pas kaq vite vuajte fizike per mamin dhe shpirterore per ne te familjes ,ja dolem mban
    ajo i rezistoj cdo trajtimi mjeksore dhe pse teper te lodhshem dhe afatgjate ,ja doli mban ,ajo u sherua
    Te perqafoj miqesisht
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Të shumta jane veprimet te cilat mund te behen per te ndihmuar nje te semure me kancer. Te jesh prane personit te semure i jep nje kurajo te jashtezakonshme per te kaperxyer veshtiresite emocionale qe ai ose ajo mund te perjetoj ne ato momente. Ne vitin 2000 erdhi nje leter ne shtepi edhe atehere nuk para me binte rasti ti hapja une letrat. Hap letren une dhe aty ishte Diagnoza per te cilen ne ato momente nuk mu duke shume tragjike sepse te shkretit njeri nuk i shkon mendja se mund te ndodh dicka tek familja tij.

Familjes i hapen probleme te tjera sepse cdo njeri brenda familjes mendoj se perjeton emocione te ndryshme. Pershembull une u mbylla ne dhome dhe vetem lexoja Libra te shumte. Plaka ime ishte ne fazat e fundit mund te them te semundjes dhe doktorrat nuk i dhane shpres per te jetuar sepse te ishe ne ato faza duhej nje "Cudi".

3 here Narkoz per te vazhduar operacioni.
    nga 8-9 ore ne dite Kimjo dhe Radioterapi ... i dhane dhe paruke sepse do i binin floket (gje qe normalisht duhet te ndodh). Plakes time nuk i levizi as nje qime floku nga Koka, edhe vete doktorret u habiten. Sot e kesaj dite vazhdon shkon per kontrolle edhe eshte shume mire.

Atehere Sara Kurajo, Nxirreni sa me shume, evitoni argumente familjare, mos i leni te bej pune te ndryshme. Mbani njeri tjetrin forte, dhe nese dikush ne familje ndihet keq qofte Babi apo motra ose vellai, energjine tuaj me te madhe fokusoeni atje.

Mbi te gjitha Une ju uroj qe zoti qofte me ju ne keto momente te veshtira, por keni shpres dhe besim se cdo gje do behet mire.
    Jam JETUS jo TREGUS!.

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804

Si te ndihmosh...?

si mund ta perballosh kur di qe njeriu qe do me shum ka kancer?

Qe ne fillim te them se te ndjeje me zemer dhe deshirat me te mira te mijat per njeriun tend te dashur qe te sherohet..
    Te them se nese flasim ne pergjithesi per kancerin si s'mundje shpesh me perfundim fatal nuk ka me ate definicionin klasik qe do te thote perfundimi eshte vdekja( kjo detyrimisht eshte per te gjithe qenjet e gjalla).Por, sigurisht qe lloje te ndryshme dhe stade te ndryshme te kancerit kane nje perspektive te ndryshme jetegjatesie dhe sherimi..apo edhe sherimi te plote pas nje trajtimi te plote.
    Po qe se eshte rasti per nje stad perfundimtar (terminal) qe nga ana e mjekesise nuk jepen shpresa sa duhet ose fare shpresa nga perspektiva ime e keshilluesit ne kete rast te veshtire une do te them sa vijon: njerezit vuajn shume nga vetmia, mohimi, frika, josiguria, e papritura dhe te gjitha keto per nje njeri te shendoshe dhe kur flasim per nje njeri te semure apo edhe me keq per nje te semure terminal ketu te lartpermendurat jane shume me te shprehura.C'mund te bejme ne ne pamundesine tone per te shpetuar jeten dhe mos te leme te dashurit tone te vdesin. Nderkaq qe ne raste te veshtira ne mund te shtojme edhe jeten te dashurve tone duke dhuruar veshken, melcine apo trannsplantime te ndryshme ne rasin konkret te nje te semuri terminal mund te ndihmojme thuajse aq sa me dhurimin e nje organi ndoshta edhe me shume se per te gjitha rastet flasim per nje jetegjatesi dhe ne te gjithe se bashku si qenje te vdekshme qe jemi ne nje drejtim jemi duke levizur, dikush me heret dhe dikush me vone..
    Perkrahja morale, vetedijsimi se te gjithe do te vdesim, fitorja mbi friken se do te vdesim eshte nje qetesi dhe nje lumturi me vete per ate pak jete qe na ka mbetur.Shoqerimi i perditshem, plotesimi i deshirave ne kuader te se mundshmes dhe te pamundshmes disahere, dhe e gjithe kjo qe mos te shohim te dashurit tone te shkojne me shume deshira te paplotsuara, te bejme ate qe mundemi nga ana jone dhe ate jo per satisfaksionin tone por, per te dashurit tone.
    Tash perfundimisht nje intimitet dhimbje ta ndaj me ju qe une do ta keme me vehte deri sa te vdes vete dhe te shkoj atje afer vellaut tim: Vellau im ishte me i madhi nga ne (4 vellezer), ishte edhe me i miri, me puntori bile me i pashmi dhe me i shendoshi...i dedikuar qe s'di tjeter per familje dhe te gjitha keto e njeqindfishojne dhimbjen...por ta le kete..Pa qene kurre semure, as dhemballe bile,pa pasur kancer ne gjenetiken familjare ...u diagnostifikua me nje lloj kanceri te ashtit shume te rralle dhe shume agresiv qe per nje vit e ndau nga jeta, e ndau nga ne..Ai ishte ketu ne Amerike bashke me vellaun tjeter qe kujdesej per te , dhe motren time gjithashtu qe i rrinin mbi koke..3 muaj perpara se te ndahej nga ne , une erdha ne Amerike . Nuk punova per ata tre muaj nje kohe qe e shpenzova nate e dite me vellaun tim eshte nje kohe qe kurre s'do ta harroj, nje kohe qe edhe pse e shihja vellaun tim te me humbi edhe bukfalisht perpara syve te mij..ishte nje kohe e shtrenjte, ishte nje margaritar cdo fjale e fundit , cdo frymemarrje e vellaut..Ne nuk mundem te bejme gje, nuk mundem ti shpetojme jeten.( ne spitalin me te mire ne Bote)..ate qe mundem ne e beme, shpresoj se e beme deri ne frymemarrjen e fundit buzeqeshem dhe qame bashke, qendroi ne shtepi deri ne fund i rrethuar me dashuri.. ishte shume i forte deri ne frymen e fundit qe u nda nga ne..optimist i madh..ditet e fundit te jetes i kaluam se bashku ne spital aty bashke fjetem bashke qame deri sa u ndame..dhe tash qe e ndaj kete me ju une qaj.......Ishte vetem 37 vjec Ismaili ndjese past( 1993)...
    Kur nuk mund te shpetojme te dashurit tone qe te mbesin fizikisht me ne, mund ti shpetojme te shkojne nga kjo jete me dije se ishin dhe do te mbeten te dashurit tone te perjetshem derisa te bashkohemi perseri.........

Me nderime per te dashurit tone , dashurine tone te perjetshme,

bili99

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Sara !

Kur njerezit martohen urimi i pare qe behet eshte te trashegohesh apo te trashegoheni dhe me jete te lumtur .

Ky urim ka shume kuptim pasi e uron tjetrin, qe te jetoj nepermjet jetes se femijeve te tij , pra qe trashegohet gjenetikisht , dhe shum shpesh edhe fizikisht, nga ngjasia e madhe qe mund te kene, prandaj ata qe kane lene femije pra trashegimtare jane te lumtur per kete, keshtu qe edhe jeta juaj dhe te gjith ne merr nje kuptim te vecante , nga kjo pikepamje .
    Shpesh here femijet vazhdojne veprat e prinderve te lena pregjysem , apo realizojne ato endra qe ata nuk i realizuan dot , dhe do t'ju vinte shum keq , nese ne do tregohemi te dobet psikologjikisht duke shkateruar jeten tone dhe te femijeve tane.
    Dhimja eshte e barabarte me dashuri aty ku ka dhimbje ka edhe dashuri prandaj ju ruani dashurine per te dhe ajo do jete e pavdekshme trasmetoheni kete dashuri edhe tek femijet tuaj tek te afermit tuaj dhe do kuptoni aersyen perse nena juaj ju ka lindur e rritur .

Une muajin qe shkoj humba Babane pas nje semundje te gjate 13 vjecare edhe ai ishte me kancer por u sherua nga kanceri pas operimit 13 vjet me pare por kurat me kimio terapi dhe rrezet kunder kancerit ben qe ti dalin semundje tjeter derisa nderroj jete ne fillim te shtatorit .
    I kam shtrenguar doren deri ne castet e fundit qe te shkonte i qete , por asnjeher nuk kam menduar qe jeta ime eshte e pavlere perkundrazi do ti jap vlere duke nderuar edhe tim ate .

Prandaj forca mos u demoralizo, dhe mos i humb shpresat.

Me shkruaj c'far lloj kanceri ka, ca moshe ka, sa vjet qe vuan ne c'far stadi eshte etj... Ka mundesi qe t'ju ndihmoj nese ka nje rugezgjidhje .

Dardajan
    larguar forever

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. AIDS dhe pasojat e saj!
    Nga PLaku-i-Detit në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 24-09-2009, 12:13
  2. Sëmundjet e seksit, studentët në krye të listës
    Nga Xhuxhumaku në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 16-06-2009, 09:21
  3. Përçarja dhe pasojat e saj
    Nga Vista në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 06-03-2009, 17:56
  4. Virgjëria tek femrat
    Nga klandestini në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 260
    Postimi i Fundit: 03-05-2007, 16:37
  5. Sëmundjet e shkaktuara nga dëmtimi i pankreasit
    Nga Albo në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-07-2006, 10:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •