Close
Faqja 9 prej 18 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 174
    i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! Maska e biligoa
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216

Traktati që keqinterpreton historinë për ta projektuar varësinë

I ashtuquajturi Ekip i Unitetit në çdo takim që zhvillon me përfaqësuesit e Serbisë në kuadër të këtyre 'negociatave shtesë' e paraqet njëfarë traktati si platformë. Sa i përket statusit të Kosovës gjithsesi më i avansuar është rekomandimi i Ahtisaarit për 'pavarësi të mbikëqyrur' sesa ky Traktati i miqësisë dhe bashkëpunimit në mes të Kosovës dhe Serbisë. Ndonëse 'Ekipi i Unitetit' thotë se nuk do të bëjë koncesione të reja, ky Traktat është dëshmi se ato tashmë janë bërë dhe mbase që do të bëhen edhe më tutje. Pasi që e copëtuan dhe stërkeqën Kosovën me Pakon e Ahtisaarit, tash nëpërmjet këtij Traktati, ashtu siç e ka vlerësuar me saktësi Ramush Tahiri, i vendosën bazat për konfederatë me Serbinë. Vetëm se kjo konfederatë sigurisht se nuk do të jetë simetrike por asimetrike, diçka ngjashëm propozimit të ish kryetarit të parë të Tribunalit të Hagës dhe ekspertit të së drejtës ndërkombëtare – Antonio Cassese. Ai thoshte se trupi i përbashkët vendimmarrës duhet të ketë katër përfaqësues të Serbisë, dy të Kosovës dhe tre të Bashkimit Evropian. Themelimin e organeve të përbashkëta, partneritetin e thellë insitucional, mënyrat e zmadhimit dhe të institucionalizimit të këtij bashkëpunimi, grupe punuese për çështje specifike, ndërmjetësime të palës së tretë në çështjet veçanërisht të ndjeshme me interes të përbashkët, Këshillin e përhershëm të bashkëpunimit Kosovë-Serbi, që të gjitha këto në vazhdimësi i përmend edhe Traktati i 'Ekipit të Unitetit'. Pra, tërësisht në frymën e shkrimit të Casseses të botuar në The Guardian më 28 shtator 2007 me dallimin që këta propozojnë që ky Këshilli i përbashkët të jetë me dhjetë anëtarë, pesë nga të cilët emërohen nga Serbia dhe pesë nga Kosova. Mirëpo, këta që kanë lëshuar pe aq shpesh dhe aq shumë natyrisht se do ta bëjnë edhe këtë 'sakrificë' të fundit duke pranuar që kjo konfederatë të jetë asimetrike. Zaten, konfederata e Kosovës me Serbinë as që mund të jetë simetrike: përderisa 'Ekipi i Unitetit' përmes Pakos së Ahtisaarit ka pranuar që Serbia të pyetet për Kosovën (kujto lidhjet vertikale në decentralizim, rolin që do ta ketë Kisha Pravosllave Serbe te 'eksterritorialiteti', pjesëmarrjen e Kosovës në borxhin e jashtëm të Serbisë dhe modelin e shumicës së dyfishtë (gjithsesi bllokues) në Kuvendin e ardhshëm të Kosovës), është e paimagjinueshme që Serbia të lejojë që Kosova të pyetet për territorin e Serbisë. Dallimi tjetër është se Traktati i 'Ekipit të Unitetit' në vend të BE-së e sheh Grupin e Kontaktit si ndërmjetësues. E kuptueshme: tash kur çështja e Kosovës u dëbua nga KS i OKB-së dhe nuk ka nevojë për rezolutë të re – ajo 1244 vetëm sa u përforcua – Grupi i Kontaktit që nuk është detyrues ndaj Serbisë por është më shumë se detyrues ndaj Kosovës mbetet adresa jonë (ndërkombëtare).

Në nenet 11 dhe 12 të Kapitullit V të Shtojcës I (me gjasë ka edhe shtojca tjera ende jopublike!) të këtij Traktati flitet për një sekretariat që do të lehtësonte bashkëpunimin dhe dialogun në mes të Kosovës dhe Serbisë si dhe dialogun në mes të deputetëve të Kuvendit të Serbisë dhe atyre të Kuvendit të Kosovës, përfshirë krijimin e grupeve punuese ndër-parlamentare për avancimin e bashkëpunimit legjislativ. Këso ndërmarrjesh Kosova nuk po bën me Shqipërinë por me Serbinë. Gjepurat e politikanëve për Serbinë si shtet fqinj asgjë nuk i demanton sikurse ky Traktat i vetë atyre. Ama, a është njëmend i vetë atyre?! Nëse lexohet me kujdes menjëherë kuptohet se ai është i përkthyer nga anglishtja. Ai gëlon nga shprehjet e llojit: 'mësimet e mësuara', 'të ndërtojmë në sukseset e njëri-tjetrit' etj. Aspak e rastësishme. Anëtarët e 'Ekipit të Unitetit' nuk e artikulojnë qëndrimin e Kosovës por zgjidhjen më të mirë sipas tyre. Ata nuk thonë se çka përfaqësojnë ose çfarë interesash mbrojnë por thonë se zgjidhja më e mirë për Kosovën do të ishte Pakoja e Ahtisaarit! Anëtarët e 'Ekipit të Unitetit' propozojnë - ata nuk kanë qëndrim (sikur përfaqësuesit e Serbisë). Dhe, propozojnë e flasin sikur të ishin zyrtarë ndërkombëtar. Fundja edhe janë të tillë. Korniza Kushtetuese, apo më saktë rregullorja e UNMIK-ut që mban numrin 2001/9, i bën të atillë: zyrtarë ndërkombëtar që flasin në gjuhën e vendasve duke përfaqësuar UNMIK-un kundrejt popullit e jo anasjelltas. Fjalët e tyre janë të huaja anipse janë në shqip. Ato janë veçse të përkthyera në shqip.

E gjithë kjo mynxyrë e ka burimin në keqinterpretimin proserb që i bëhet historisë më të re të Kosovës. Në Traktat shprehet keqardhje ndaj periudhave të konfliktit dhe luftës që, siç thuhet aty, 'na kanë ndarë, në veçanti ngjarjet që kanë të bëjnë me kolapsin e dhunshëm të Jugosllavisë në vitet e nëntëdhjeta'! Nuk thuhet që Jugosllavinë e shkatërroi Serbia në krye me Milosheviqin për shkak të aspiratave ekspanzioniste dhe hegjemoniste tw saj dhe, pwr mw keq, 'Ekipit të Unitetit' i vie keq që kolapsoi Jugosllavia e cila me të drejtë është cilësuar të ketë qenë burg i popujve. Përmendja disa herë e kthimit të refugjatëve para të të pagjeturve, flirtet për pajtim e falje, zgjatja e dorës së sinqertë të miqësisë, koncepti i ndarjes (jo shpërbëjes (sic.)) së Jugosllavisë gjatë të 90-tave, termi tipik serb për 'komunitetet joshqiptare' etj. etj. që qarkullojnë dhe e mbushin këtë Traktat janë vetëm pasoja të ndryshme të të njëjtit krim: harresës së krimeve të Serbisë në Kosovë.

Ky Traktat i 'Ekipit të Unitetit' është i padrejtë, i pavërtetë dhe i turpshëm. Ky Traktat i bashkëpunimit me Serbinë e kthen Kosovën nën Serbi. Ky Traktat i miqësisë me armikun, 'Ekipin e Unitetit' e bën veçse aleat të armikut. Ai nuk përfaqëson vullnetin dhe interesat e popullit të Kosovës. Ai nuk duhet pranuar dhe duhet luftuar në mënyrë të pakompromis. Mu ashtu siç është 'Ekipi i Unitetit' unik për Traktatin e tij ashtu duhet të jemi edhe ne unik kundër tij. Deri në fitoren tonë. Fitorja jonë është fitore mbi ta dhe mbi konceptet e projektet e importuara të tyre.
    Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216

(Pa)varësia që (nuk) negociohet

Pavarësia e Kosovës është e panegociueshme. Kështu vazhdojnë të (na) thonë negociatorët kosovar. Sepse, ata vazhdojnë të negociojnë. Më së shpeshti këtë e thonë në aeroportin e Prishtinës. Atëherë kur fluturojnë që të negociojnë ose kur aterojnë pas negocimit. Negocimit me Serbinë, natyrisht. Jo me bashkësinë ndërkombëtare. Bashkësinë ndërkombëtare e kanë në shtëpi. Atje ku ajo i sundon, sigurisht.

Sa më gjatë që negociojnë aq më shpesh thonë se si nuk po negociojnë. Ata po e dinë që ne po e dimë. Ose, së paku, që do të duhej ta dinim tashmë. Fjalët e tyre janë e kundërta e veprave të tyre. Fjalët e tyre rriten sikurse veprat e tyre. Veçse në anën e kundërt. Ato janë e kundërta e realitetit. Dhe, tentativë për perceptim të kundërt tonin. Meqë interpretim të kundërt të tyre.

Ndoshta po negociojnë për çështje teknike?! Oh, jo, kjo nuk pi ujë më. Askund dhe për askë. Ne e dimë që edhe ata po e dinë. Transporti, dokumentet, energjia, të pagjeturit. Jo vetëm që këto nuk janë çështje teknike. As që bëheshin negociata për këto gjëra. Atëbotë përgatiteshin negociatat. Që do të pasojnë e që pasuan. Krijohej ambienti për to. Çdo gjë po bëhej e negociueshme. Fshihej historia (edhe ashtu e suspenduar). Harrohej drejtësia (edhe ashtu e mohuar).

Decentralizmi, trashëgimia kulturore, ekonomia, forcat e sigurisë. Po. Për këto u negociua. Nëse nuk e kemi parasysh rezultatin! Sepse, më parë mund të thuhet që u modifikua 'lehtas' plani i Serbisë. Ajo i kërkonte 21 zona të veçanta rreth manastireve ortodokse. I fitoi 45 sosh. I kërkonte 19 komuna serbe. I mori 11 të tilla. Ama, vetëm deri më tani këto. Decentralizimi është proces i vazhdueshëm. 5000 banorë me 75% minoritarë sajojnë menjëherë komuna të reja.

Nuk pati asnjë fjalë për dëmet e luftës. Në vend të kësaj tash kemi borxhet. Jo borxhet e Serbisë ndaj Kosovës. Borxhet e Kosovës ndaj Serbisë. Kurse TMK-ja do të shpërbëhet. Jo, në fakt, do të shuhet. E patën korrigjuar këtë mandej (sic.). Mirëpo (do të thoshin ata). Parashihet njëfarë FSK-je. Edhe një kinse ushtri tjetër. Si bar qetësues për të pakënaqurit. Me 2.500 pjesëtarë të armatosur lehtë. Sërish më e dobët se policia. Se çfarëdo policie.

Në fund, megjithatë u patën ekzaltuar politikanët 'tonë'. Rekomandimi shtesë i Ahtisaarit fliste për 'pavarësi të mbikëqyrur'. Një letër kjo e cila i ngjante aq shumë atij referendumit pas tri vjetëve. Të premtuar para më shumë se tetë vjetëve (nga Albright në Rambouillet). Si e dëgjuan fjalën pavarësi nuk dëgjuan më. E neve na shurdhuan. Aq u bënte që 'pavarësia e mbikëqyrur' është pavarësi e mbikëqyrësit. Pavarësi e misionit të BE-së që zëvendëson e trashëgon UNMIK-un. Madje kjo në variantin më të mirë të mundshëm. Në variantin teorik. Realisht, nga pavarësia e mbikëqyrur duket se do ta kemi vetëm mbikëqyrësin. Pa pavarësi. Po, pra, mbikëqyrës mbi ne pa pavarësi për ne. Pavarësia e mbikëqyrur u bë mbikëqyrje pa pavarësi. Zaten, na u bë ajo që kishte qenë. Asgjë(ja e re).

Përkundër krejt kësaj negociatorët kosovar kanë të drejtë. Pavarësia e Kosovës njëmend është e panegociueshme. Ajo as që është në tavolinën e negociatave ku ndodhen ata. Ajo as që ishte aty ndonjëherë. Po e negociojnë veçse (kon)federatën e ardhshme (asimetrike) me Serbinë. Po e negociojnë autonominë nën Serbi. Përshtatjen në robëri të re, nënshtrimin e ardhshëm. Fundja, Kosova me Serbinë veçse nën Serbi përfundon. Këta politikanë nuk duhet ndjekur. Rruga e tyre është tatëpjetë e faqes së humnerës. Le të rrokullisen atje pa neve.
    Reply With Quote

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    Nëse duhet zgjedhur mes qyqarllëkut dhe dhunës, unë jam për këtë të dytën!
    ..........

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216

Ti Biem Drejtë:me Adem Jasharin Apo Marti Ahtisarin?

Sado që po mundohemi ti mbyllim sytë e veshët për të mos parë fatkeqësinë që po u ndodh dhe për të mos dëgjuar zërin e popullit që kërkon VETËVENDOSJE, aq më e madhe bëhet fatkeqësia dhe aq më i zhurmshëm bëhet zëri i popullit. Andaj, lus të gjithë ata që i mbyllën sytë dhe veshët përfundimisht ti hapin dhe mos të mashtrojnë vehten e me këtë të marrin në qafë një popull.
    Thonë e bardha dhe e zeza ka dallim, por në Kosovë janë bërë njejtë. Thonë që liria dallon shumë prej robërisë por në Kosovë nuk ka dallim, thonë që luftuam për çlirim e sot në Kosovë lufta quhet krim dhe në vend të çlirimit kërkohet riokupim.
    Vëllezër e motra, ashtu si di ni të zgjidhni të bardhën dhe të zezën duhet zë zgjidhni dhe të arrdhmen tonë dhe tuajën. Thonë që dita e parë shihet që në mëngjes dhe kjo e përkthyer në realitetin Kosovar do të thotë që andej nga jemi nisur, atje dot përfundojmë, andaj duhet menduar mirë se kah jemi nisur dhe pas kujt jemi rreshtuar.
    Duhet njëherë e përgjithmonë të vendosim se pas kujt do rreshtohemi dhe këtu kemi vetëm dy zgjidhje që janë krejtësisht të kundërta dhe që për fat të keq shumica në Kosovë akoma vazhdon mos ti dallojë.

A thua vallë ju duken njejtë kushtrimi i Adem Jasharit dhe ai i Marti Ahtisarit? Pas kujt do rradhitemi?

Unë nuk jam ai që mund të udhëzoj dikend se ku dhe si të rradhitet por e ndjej obligim moral që të gjithë atyre që harruan t'ua rikujtoj dallimet mes dy rrugëve që njëra na shpien atje ku na do zemra dhe tjetra na çon andej ka jemi nis symbyllur, drejt e në humnerë. Unë vetëm po ju rikujtoj dallimet mes dy prirësve që bënë thirje krejtësisht të kundërta dhe që janë krejtësisht të ndryshëm nga njëri tjetri.

- Duke u nisur nga vetë lufta e bacës Adem Jashari, luftë kjo që prej atëherë inkurajoi shqiptarët në rrugën drejt çlirimit të Kosovës ju rikujtoj se sot po ajo luftë për çlirim quhet krim dhe terorizëm nga Marti Ahtisari.
    - Thirja e Adem jasharit ishte për çlirimin e Kosovës dhe më pas të trojeve tjera shqiptare dhe bashkimin e tyre me Shqipërinë, ndërsa Marti Ahtisari këtë e quan nacionalizëm, ekstremizëm, terorizëm dhe një tendencë reptësisht të ndaluar.
    - Adem Jashari kërkonte Shqipërinë Etnikë, ndërsa Marti Ahtisari Union me Sërbinë.
    - Adem Jasharin e vranë sërbët, Marti Ahtisarin na sollën sërbët.
    - Adem Jashari na la amanet rrugën e tij drejt bashkimit kombëtarë, Marti Ahtisari na fton të shkelim mbi gjakun dhe amanetin e tij.
    - Adem Jashari ngriti flamurin kombëtarë shqiptar dhe u përkul përpara shqiponjës dykrenare, Marti Ahtisari na ndaloi këtë flamur dhe shqiponjën dykrenare.
    - Adem Jashari rra për të mirën e kombit të vet, Marti Ahtisari po jeton nga të mirat e kombit tonë.
    - Adem Jashari dëboi ushtrinë dhe policinë sërbe prej Kosove, Marti Ahtisari don të na kthej ata.

--- dallimet janë dhe më shumë, mjafton të mendoni vetëm pak!

Andaj, ti biem drejtë: Me adem Jasharin apo Marti Ahtisarin?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-09-2007
    Postime
    17

Thumbs up Rreth flamurit te bashkohemi

Pajtohem plotsishte me shkrimet e me siperme te biligoes, nuk ka tjeter rruge me keqardhje e them se zgjedhjet ne kosove jan per pakon e Ahtisarit. Pra, tradhtuam Adem Jasharin dhe gjithe deshmoret e kombit te te gjitha kohrave qe rane per trojet shqiptare,trdhtuam aspiratat dhe vuajtjet e popullit qe shekuj me radhe ka luftuar per ket ideale,harruam me mijra te zhdukur qe ende nuk i dihen varret,harruam qe me mijra nenat, motrat dhe qikat tona jane perdhunuar nga shkijet, e ne ja shtrijm doren e pajtimit ende pa na kerkuar falje dhe asgje pa arritur ne interes te popullit liridashes. E shiqoj te arsyshme pas disa shkrimeve qe kam shkruar ne ket faqe te internetit te jape nji historiat te shkurter per vetvetenam i martuar dhe kam pese femije,jam kater her gjyshe,per protestat e tetdhjet e tetes dhe tetdhjet e nentes,kam qene i denuar gjashte vite, ne cilsin e te izoluarit, tre muaj,si organizator i atyre ngjarjeve te njohura,veprimtarin e kam vazhduar edhe pas daljes nga burgu me veprimtari politike dhe ushtarake ne ate kapcitetin tim qe kame.Pra jam veteran i luftes se UCKse. dhe jame nji nder tetdhjetedy te plagosurve ne protestn e dhjete shkurtit per VETVENDOSJE.Gjithashtu ne organizaten ku veproj, jame sekretar per marrdhanje publike te nji zone. Ju pershendes veprimtari.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga SHULLANI Lexo Postimin
    Pajtohem plotsishte me shkrimet e me siperme te biligoes, nuk ka tjeter rruge me keqardhje e them se zgjedhjet ne kosove jan per pakon e Ahtisarit. Pra, tradhtuam Adem Jasharin dhe gjithe deshmoret e kombit te te gjitha kohrave qe rane per trojet shqiptare,trdhtuam aspiratat dhe vuajtjet e popullit qe shekuj me radhe ka luftuar per ket ideale,harruam me mijra te zhdukur qe ende nuk i dihen varret,harruam qe me mijra nenat, motrat dhe qikat tona jane perdhunuar nga shkijet, e ne ja shtrijm doren e pajtimit ende pa na kerkuar falje dhe asgje pa arritur ne interes te popullit liridashes. E shiqoj te arsyshme pas disa shkrimeve qe kam shkruar ne ket faqe te internetit te jape nji historiat te shkurter per vetvetenam i martuar dhe kam pese femije,jam kater her gjyshe,per protestat e tetdhjet e tetes dhe tetdhjet e nentes,kam qene i denuar gjashte vite, ne cilsin e te izoluarit, tre muaj,si organizator i atyre ngjarjeve te njohura,veprimtarin e kam vazhduar edhe pas daljes nga burgu me veprimtari politike dhe ushtarake ne ate kapcitetin tim qe kame.Pra jam veteran i luftes se UCKse. dhe jame nji nder tetdhjetedy te plagosurve ne protestn e dhjete shkurtit per VETVENDOSJE.Gjithashtu ne organizaten ku veproj, jame sekretar per marrdhanje publike te nji zone. Ju pershendes veprimtari.
    Pajtohem Shullani. Paketa Ahtisar eshte kapercyer ne kohe. Kosova duhet te shpalle pavaresine zyrtarisht , ne menyre te njeanshme. Serbia po te kete interes le te ta filloj e para luften.

Kam pare 27 kamionat qe shkonin nga Beogradi ne Kosove ne radhe ne 89 te mbuluar me mushama te zeze. Nje kamion kishte nje mushama pak te hapur ku u duken qarte 18 komando me mitroloza para gjoksit. Nuk kisha parre kurre me pare qe nje ushtri te nderhynte me armatime te renda brenda kujfijve te shtetit te vet. Kam pare protestat dhe huliganizmin masiv racist te Serbeve para ambasadave ne '89. Kam degjuar mbi studentet dhe studentet protestues qe pasi u nxorren syte, i shtypen te gjalle me tanke dhe i asfaltuan ne bulevardin e Prishtines.

Serbet jane indoktrinuar ne ate pike sa eshte pamundur te ndash me ta llogjike njerezore, pa le me drejtesi. Gjaku i bijvet te tu therret nga toka. Kosove, eshte koha qe marresh guximin dhe shpalles pavaresia "de facto" njelloj sic beri Mali i Zi. Dy muaj me pas eshte shume vone.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 03-11-2007 më 16:55
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216

Pse Të Dalin Në Zgjedhje Shqiptarët?

Sa herë që vjen koha e zgjedhjeve të “lira” e “demokratike”, pashmangshëm, të kujtohen zgjedhjet “institucionale” të “institucionalistëve” prej viteve të 90-ta e këtej. Sidomos, janë për t’u veçuar për të keq zgjedhjet e “lira” e “demokratike” të vitit 1998, kur digjej pjesa më e shëndoshë e trupit shqiptar, me të cilat zgjedhje i jepej një thikë pas shpine UÇK-së dhe luftës së drejtë të popullit shqiptar për liri e dinjitet kombëtar, luftës së drejtë SHQIPTARE, për ta bërë Shqipërinë – SHQIPËRI.

Por, shtrohet pyetja: Pse duhet apo nuk duhet të dalim në zgjedhje? E, përgjigjja është mëse e ngatërruar dhe e paqartë. Dhe, këtë ngatërresë e paqartësi e bëjnë sjelljet e papërgjegjshme të “udhëheqësve tanë”, të cilët, sapo marrin votat, i bien telit të vjetër “shqiptaro”-titist. Po, ç‘kuptim ka, ose, do të kishte, dalja në këto zgjedhje?... Përgjigjen në këtë pyetje do ta japim fare në fund të kësaj analize. Por, duhet ta themi këtu shtruar: Janë njëmijenjë arsye për të mos dalur në to. Dhe, është vetëm një arsye e vetme dhe e qëndrueshme për të dalur dhe votuar qytetari shqiptar.

Me të gjitha zgjedhjet e derisotme u manipulua dhe mashtrua rëndë populli shqiptar dhe këtë konstatim e vërteton gjendja e tashme në të cilën gjendet populli shqiptar në trojet e veta stërgjyshore, etnike. Por, këtu, duhet përmendur një të keqe shqetësuese, e, ajo e keqe është rënia në gjumë të plotë, thënë mëse buti, në gjumë polar, e pjesës dërrmuese të popullit shqiptar në trojet e pushtuara dhe jashtë tyre. Madje-madje, pjesa dërrmuese që u janë mbyllur sytë me shalin e zi të kohëve ibrahimrugoviane “shqiptare”. Madje, sot, ekziston rreziku, që po asaj pjese dërrmuese t’i mbyllen sytë me shallin e bardhë “qefin” të pasardhësve të tij. Madje, me “politikën shqiptare” të shallaxhinjve ‘qefinxhinj’ po i qitet fall dhe hi syve jo vetëm opinionit shqiptar e ndërkombëtar, por, edhe atij të shtetit Amë të shqiptarëve – SHQIPËRISË, politika e të cilit shtet, absolutisht, me asnjë kusht, nuk ka guxuar as guxon të bjerë pre e “politikave shqiptare” të pjesëve të saj të pushtuara, e cila politikë shqiptare, për fat të keq të shqiptarëve, u ndikua për të keq të popullit e Atdheut shqiptar në dy dekadat e fundit. Kjo, madje, është dëshmuar me qindra herë deri në ditët e sotme.

Po, shtrohet pyetja: Pse duhet të dalin apo të mos dalin shqiptarët edhe në këto zgjedhje të “lira” e “demokratike”? Kjo është pyetja që rrahet mëse shumti nga media e shkruar dhe elektronike, si dhe nga qytetarët shqiptarë, të interesuar jetësisht për fatin dhe ardhmërinë e tyre shqiptare dhe për ndryshime rrënjësore të kësaj “politike shqiptare” dhe të “politikave tjera shqiptare” që mund të vinë pas, si pasojë e drejtpërdrejtë e dhënies gabimisht të votës së qytetarit shqiptar. Po, çfarë dhe çka duhet bërë për të mos u përsëritur kjo e zezditë, që e ka pllakosur qytetarin shqiptar të viseve të pushtuara shqiptare, në këtë masë?!... Mos po e truan këtë popull gjaku i dërdhur i bijve dhe bijave më të mira shqiptare për lirinë e tij?!... Mos po na truan në këtë shkallë këtë popull gjaku simbol kombëtar i Adem Jasharit dhe shokëve të tij?... Gjaku i dërdhur për Liri e për SHQIPËRI?...

PRANDAJ, PËR TA ÇUAR AMANETIN E DËSHAMORËVE TË TË GJITHA KOHËVE NË VEND, VOTA DUHET T’U JEPET VETËM ATYRE QË E BËNË (BËJNË) LUFTËN DHE QËLLIM FINAL KANË BËRIEN E SHQIPËRISË-SHQIPËRI, QOFTË EDHE PËRMES NJË REFERENDUMI PËR VETËVENDOSJE TË LIRË DHE DEMOKRATIKE, QË DUHET T’I MUNDËSOHET POPULLIT SHQIPTAR, SIKURSE TË GJITHË POPUJVE TJERË TË EVROPËS DHE TË BOTËS SË CIVILIZUAR E DEMOKRATIKE. VOTA, PRA, DUHET TË SHKOJË PËR NDRYSHIME RRËNJËSORE, TË DOMOSDOSHME PËR KOHËN, NË KËTË DREJTIM DHE DREJTIME TJERA SHQIPTARE.

Po, kush po e shpërdorë dhe kush po e shkelë më shumë e më pabesisht këtë gjak të ndritur shqiptar më shumë se LDK-ja dhe aleatët e saj të hapët e të maskuar? Kush, vallë?(Bah!)… E, fatkeqësisht, kjo ka ndodhur në vazhdimësi dhe me paramendim të mprehtë “politikash shqiptare” të shqiptarëshkieve të Beogradit. Po, kush i zbatoi politikat antishqiptare të Beogradit në Kosovën e pushtuar shqiptare, më shumë se LDK-ja? Askush tjetër pos LDK-së dhe aleatëve të saj, që shpërdorin pamëshirshëm mjetet finaciare të popullit shqiptar.

Ajo që, detyrimisht, më bëri t’i hyjë kësaj teme, janë shumë rrethana të zgjedhjeve të “lira” e “demokratike” në trojet e pushtuara shqiptare, sidomos, zgjedhjeve që janë bërë pas luftës së lavdishme lirimtare të popullit shqiptar me UÇK-në në krye. Janë shumë parregullsi, kërcënime, shantazhe etj., të koordinuara dhe të dëmshme, gjithsesi, të dënueshme me çdo Kushtetutë dhe Ligj, me të cilat parregullsi, kërcënime dhe shantazhe do të duhej të merrej Prokuroria e Vendit, e cila, për fat të keq të shqiptarëve, i ka futur veshët thellë në lesh, madje, pjesa më e zezë e saj i ka mbështjellur veshë e sy me shallin “qefin” të zi të Dr. Ibrahim Rugovës, dhe, bile-bile, as nuk do të dijë as të shohë qime të zezë në “politikat kombëtare” të LDK-së dhe të aleatëve të saj.(Sic!)…

Imponim, kërcënime, shantazhe, mashtrime u bënë në zgjedhjet e “lira” dhe “demokratike” të vitit 1998, e, pastaj, të njëjtat vazhduan edhe pas luftës së lavdishme popullore të UÇK-së, në zgjedhjet e para, në të dytat, dhe, sërish, të njëjtat akrobatika “politike” po bëhen tash, para zgjedhjeve të tashme. Papërmirësueshëm, po shihen në horizont “politikat” e shallaxhinjve ‘qefinxhinj’ që popullin shqiptar dhe trojet etnike shqiptare i duan të mbështjella vetëm me ‘qefinin’ e tyre “kombëtar”…

Por, ju lutem, a keni parë në ndonjë vend të botës demokratike të rrihet, pihet e të bëhet “sehir” tërë vitin, dhe, në prag të zgjedhjeve të fillohen punë të ndryshme, duke filluar prej shtrimit dhe meremetimit të rrugëve e rrugicave, madje, edhe shesheve, shkallëve të fakulteteve etj. me mer(r)mer(r), me qëllimin e vetëm që të mashtrohet opinioni shqiptar dhe para syve të tij të shpërdoren e plaçkiten tagrapagesat e qytetarëve shqiptarë kaq më “marifet” dhe kaq haptasi?!(Sic!). Kjo, pra, bëhet për t’i plaçkitur pamëshirshëm tagrapagesat e qytetarëve shqiptarë dhe kurrë për të mirën e qytetarit. Madje, se çka është bërë për të “mirën” e qytetarit shqiptar, shihet edhe prej qiellit. Po kush dhe cili është ai shqiptar që mashtrohet pas karremeve të tilla “shqiptaro”-titiste? Po, qytetari shqiptar, tashmë, e di dhe e ka shumë të qartë se gjithçka që bëhet në këtë tokë shqiptare, bëhet nga xhepi edhe ashtu varfanjak i qytetarit shqiptar dhe jo nga “dija profesionale” e “udhëheqësve” plaçkitës “shqiptaro”-titistë dhe veglaritë e tyre, si dhe nga pjesa e zinxhirit të tyre “institucionalo-presidentist”.

Në një gazetë ditore të datës 29 shtator 2007, në fq. 11 të saj, lexova kërcënimin, kuzhtëzimin e zi të shallaxhinjve “qefinxhinj” dhe shantazhin e dënueshëm me çdo Kushtetutë dhe Ligj, citoj: “O me LDK-në, o mbetët pa ujësjellës!” Dhe, pashmangshëm kësaj, m’u kujtuan kërcënimet dhe shantazhet që LDK-ja po i bënte ndaj qytetarëve shqiptarë, madje, duke u thënë luftëtarëve të Lirisë e të Shqipërisë, atyre që lufta u kishte shkatërruar e djegur shtëpi e pasuri, sërish citoj: “O me LDK-në, o mbetët pa shtëpi!”, “O me LDK-në, o mbetët pa rrugë të asfaltuara!”, “O me LDK-në, o mbetët pa punë!”… etj. të ngjashme, për të cilat kërcënime e shantazhe do të duhej ngritur procedurë penale për shpërdorim të detyrës zyrtare, korrupsion dhe çka jo tjetër. Po, vallë, ku na qenkan Prokuroria dhe “Drejtësia” e Vendit?... Ajo Prokurori dhe “Drejtësi” që nuk bëzëka, madje, as kur sheh kërcënime e shantazhe të tilla edhe në shtypin ditor apo gjetkë? Ku, ë?(Sic!)…

Po, ku na qenka Prokuroria e Vendit, e cila është e obligueshme, automatikisht, që të shkojë gjurmëve të krimit të organizuar “politik e shtetëror” që bën LDK-ja dhe aleatët e saj me kompetenca dhe imunitet titisto-milosheviçist, “institucionalist”, ë?!... Pse heshtka para krimit të tillë të organizuar “institucional e shtetëror”?!... Madje, pse i mbyllka sytë dhe veshët para një krimi të tillë “institucionalo-shtetëror”, në vazhdimësi, madje, qe, gati, dy dekada?... Mos, vetëm pse nuk paska dhe nuk vleka ligj për “institucionalistët”, për t’i burgosur kryeprokurorë e prokurorë dhe aleatë të tyre ligjshkelës, pse nuk po e zbatokan ligjin dhe rendin e rregullat shoqërore?(!)…

Kemi arumente të shumta për të shkruar shumë gjatë për këto zgjedhje të “lira” e “demokratike”, në të cilat nuk meritohet të dilet. Nuk meritohet dhe nuk duhet të dilet për shumë arsye të shëndosha kombëtare. Por, nëse dilet, duhet ditur pse të dilet. Dhe, dilet, vetëm atëherë kur kemi vendosur të bëjmë, me votën tonë, ndryshime rrënjësore, të cilat na kthejnë në fillim, te pyetja fillestare: Po, ç‘kuptim ka, ose, do të kishte, dalja në këto zgjedhje?... Pse të dilet në zgjedhje?... Për t’ia zgjatur mandatin korrupsionit të organizuar “zyrtar” dhe “shtetëror” të “udhëheqësve” dhe aleatëve” të tyre “shqiptaro”-titistë e “institucionalisto-kosovarist”?... JO. ASSESI! Në zgjdhje duhet të dilet për të bërë ndryshmie rrënjësore, për ta bërë Shqipërinë – SHQIPËRI, me votën tonë, me punën tonë, me dijen tonë. Dhe, ky është kuptimi i vetëm dhe themelor i votës së lirë të qytetarit shqiptar, kudo që ai jeton, në trojet e tij (ende të pushtuara e të copëtuara si mos më keq) autoktone.

Përgjigjja e prerë dhe e saktë është: Dalja në këto zgjdhje ka vetëm një kuptim të vetëm themelor, nëse respektohet vota e lirë e qytetarit shqiptar, nëse ajo nuk nëpërkëmbet sikurse deri më sot, nëse ajo nuk shpërdoret nga “udhëheqësit zyrtarë e shtetëror” që po shihen me shalla e “qefina” të bardhë, në qafë, në këtë fushatë zgjedhore, nëse, vërtetë, udhëheqësit shqiptarë mirëpërdorin votën e qytetarit dhe gjakun e derdhur për LIRI e për SHQIPËRI.

Kjo votë, pra, ka kuptim të plotë vetëm nëse përdoret ekskluzivisht për bërin e Shqipërisë – SHQIPËRI. Ndryshe, të gjitha kuptimet tjera do të ishin të dështuara, sikurse që ndodhi me votat paraprake të qytetarëve shqiptarë. Dhe, të gjithë duhet ta kuptojmë, me përgjegjësi të plotë, se gjaku i dërdhur për Liri e për Shqipëri, ka vetëm një qëllim final: Bërien e Shqipërisë - SHQIPËRI. Dhe, radha është që vota e qytetarëve shqiptarë t’u jepet atyre që e bënë dhe po e bëjnë luftën për LIRI dhe për SHQIPËRI. ASKUJ TJETËR.

Vota e tillë, për hir të gjakut të dëshmorëve dhe familjeve të tyre, për hir të gjakut shqiptar të brezave të shkuar e të tashëm, ka kuptim madhor vetëm kur bëhet për të mirën e Shqipërisë dhe të shqiptarëve. Për ta bërë Shqipërinë – SHQIPËRI. Dhe, urojmë që të jetë kështu!...

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    PRANDAJ, PËR TA ÇUAR AMANETIN E DËSHAMORËVE TË TË GJITHA KOHËVE NË VEND, VOTA DUHET T’U JEPET VETËM ATYRE QË E BËNË (BËJNË) LUFTËN DHE QËLLIM FINAL KANË BËRIEN E SHQIPËRISË-SHQIPËRI, QOFTË EDHE PËRMES NJË REFERENDUMI PËR VETËVENDOSJE TË LIRË DHE DEMOKRATIKE, QË DUHET T’I MUNDËSOHET POPULLIT SHQIPTAR, SIKURSE TË GJITHË POPUJVE TJERË TË EVROPËS DHE TË BOTËS SË CIVILIZUAR E DEMOKRATIKE. VOTA, PRA, DUHET TË SHKOJË PËR NDRYSHIME RRËNJËSORE, TË DOMOSDOSHME PËR KOHËN, NË KËTË DREJTIM DHE DREJTIME TJERA SHQIPTARE.
    Vota e tillë, për hir të gjakut të dëshmorëve dhe familjeve të tyre, për hir të gjakut shqiptar të brezave të shkuar e të tashëm, ka kuptim madhor vetëm kur bëhet për të mirën e Shqipërisë dhe të shqiptarëve. Për ta bërë Shqipërinë – SHQIPËRI. Dhe, urojmë që të jetë kështu!...

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    Kur diktatura është një fakt, revolucioni bëhet një e drejtë.
    ............

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    Përse s'mund të jemi çfarë duam të jemi?
    Duam të jemi të lirë!
    ....................

Faqja 9 prej 18 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lëvizja VETËVENDOSJE!
    Nga vudi në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 22-04-2011, 15:55
  2. Levizja Studentore 8-12 Dhjetor
    Nga MaDaBeR në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 10-12-2008, 02:31
  3. Vlerësimi për Luftën Nacional Çlirimtare Shqiptare
    Nga Kryeplaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 05-11-2007, 20:10
  4. LËVIZJA EKUMENIKE ("Që të gjithë të jenë një")
    Nga Shpresmiri në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 29-03-2004, 17:05
  5. Koha dhe Levizja
    Nga Hyllien në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 02-02-2004, 17:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •