Postuar më parë nga
kiniku
Tentoj qe cdo here qe shkruaj te jem objektiv, t'i le emocionet anash. Une mbase kam rezerva ndaj UNMIK-ut dhe bashksise Nderkombtare, mirpo, realiteti flet ne favor te UNMIK-ut.
Cdo kund ka njerez qe marrin rryshfet e te korruptuar, pra, ka edhe ne UNMIK. Mirpo, UNMIK-u e ka nje te mire qe njerezit e tille i denon, ne mos dic tjeter, te pakten i dergon ne shtepite e tyre. Ne anen tjeter, familjaret e politikanve tone zihet me nga 1 milion e gjysme Marka (vellau i Thaqit) e askush nuk pyet per origjinen e ketyre te hollave. Presidenca ka qene e korruptuar, tjeret ngritnin shtepia me parate e popullit.
As mua nuk me pelqen fakti qe nje Danimarka p.sh vendos per jeten time, por, kur jam i bindur dhe e di se ky nga Danimarka eshte me i drejte se Shqiptaret, atehere, pse mos t'a them realitetin ketu??? Aq me ben nese preku ndjenjen tende patriotike apo te tjerve.
Nje shembull; Me shume te holla kane dale nga buxheti i Kosoves (pra, parate e popullit) duke paguar qirate-renten per objektet e Ministrive te vendosura ne shtepi private tash e sa vite (pronaret e te cilve kane lidhje te ngushte familjare me politikanet tone) sesa te i ndertonin keto objekte nga themeli. Keto nuk i harxhon dhe menaxhon UNMIK-u, por, Shqipet. Kam me miliona shembuj te cilet tregojne se te huajt ma shume e kane dashur Kosoven sesa vete Shqipet.
Kosova sipas te gjitha agjencioneve botrore te lajmeve quhet "vend i tenderve".
Une te ftoj TY dhe te gjithe TJERET forumiste, te me tregoni mua dhe tjerve nje SHEMBULL, nje SFERE apo nje pune te mire qe kane bere shqipet qysh nga vitit 1999 e deri me tani.
Pse pytje e nxehte? Te gjithe e njohim realitetin. Une vete kam qene ne Kosove edhe e di shume mire se cfare ka ndodhur, kush cka dhe sa ka bere. Mbase gjeneratat qe vijne mund te genjehet lehte nga 'memoaret' e heronjve, nga libra te ndryshem extrem te njeanshem, pa asnje grimce objektiviteti, etj etj.
Intervenimin e NATO-s mund ta lidhim me interese te tyre, por, pamvarsisht nga motivi i tyre i fshehte apo i hapur, e verteta eshte se luften nuk do ta fitonim.
Krijoni Kontakt