Close
Faqja 12 prej 18 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 174
    i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! Maska e biligoa
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    Friday, 16 November 2007
    I dashur qytetar i Kosovës,

Demokracia formale askund nuk është antidemokraci sikurse në Kosovë. Mund të votosh sepse nuk do të zgjedhësh. Mund të keshë qëndrim sepse nuk do të marrësh vendime. Kuptimi i votimit në Kosovë është legjitimimi i sistemit aktual politik. Në Kosovë nuk votohet për ndryshime. Në Kosovë votohet pikërisht që asgjë të mos ndryshojë. Paradigma e UNMIK-ut nuk është progresi por stabiliteti. Në radhë të parë stabiliteti i vetes; në radhë të dytë stabiliteti i varfërisë suaj dhe jetës së vështirë. Të gjitha angazhimet e UNMIK-ut dhe partive politike në Kosovë janë që të ruhet status quo-ja. Atyre iu konvenon kjo gjendje. Janë pasuruar dhe janë kredhur në privilegje përtej ëndrrave të tyre.

Në këtë fushatë jashtëzakonisht të shtrejtë partitë politike evituan çështjen e pavarësisë. Ato bënë gara se kush do të shpik më shumë premtime për rrymë, autostrada e kompjuterë. Kjo fushatë ishte veçse trajnim për autonomi. Në kohën kur duhet folur për ministri të mbrojtjes dhe të punëve të jashtme, për ushtri dhe integritet territorial, për sovranitet dhe ulëse në OKB, partitë politike tregojnë përralla për çështje të dorës së dytë. Meqë premtimet e partive politike në rastin më të mirë janë kërkesa për UNMIK-un, këto parti për tri javë rresht bombarduan me kërkesa autonomiste. Nëse e përmendën ndonjëherë në të rrallë pavarësinë ata asnjëherë nuk folën për afatin apo përmbajtjen e saj. Kësisoj, ata e përforcuan degradimin e pavarësisë në logo për efekte psikologjike.

Ke dëgjuar të thonë se zgjedhjet janë një lloj referendumi për pavarësi. Këtë rrenë të kulluar dhe të dëmshme kanë filluar ta flasin disa politikanë dhe analistë që janë në shërbim të tyre. Mu tash me t’u përfunduar fushata, dhe atë me gjysmë zëri. Pse me gjysmë zëri? Për shkak se ata e dinë mirëfilli se kjo nuk është e vërtetë. Zgjedhjet në asnjë mënyrë nuk mund ta zëvendësojnë referendumin. Në referendum ti, dhe bashkëqytetarët tjerë të Kosovës, do të pyeteshit se në çfarë Kosove dëshironi të jetoni. Në këto zgjedhje krerët partiak po pyeten se cilat poste dëshirojnë t’i zaptojnë pas rezultateve. Prandaj tema kryesore e fushatës është cila parti do të fitojë – për shkak se me zgjedhje të tilla vetëm partitë fitojnë. E kur ato fitojnë, fitojnë në kurriz tonin. Pra, ne, qytetarët e këtij vendi, vetëm po humbim.

Ndoshta ke votuar në vitin 2004 dhe më herët. Ndoshta je në mëdyshje nëse duhet votuar (sërish). Kur ke dalur në zgjedhjet e 2004-it mund të mos e keshë ditur se do të bëjnë pazar me Kosovën. Mund të mos e keshë ditur se sa shumë do të të mashtrojnë e keqpërdorin. Mirëpo, tash këtë po e din. Andaj, mos voto. Mos ua arsyeto pazarin që po e bëjnë në llogari tënde me Serbinë. Mos ua justifiko rrenat dhe vjedhjet. Mos ua legjitimo koncesionet që ia kanë bërë Serbisë dhe përvetësimin e buxhetit të Kosovës. Këta po e duan vulën e qytetarit për duart e tyre të ndyra. Këta po e duan votën e qytetarit për duar të tyre të lira.

Politikanët në këtë fushatë u sollën thuajse ne nuk i njohim. Këta kërkonin që ne t’i vlerësojmë në bazë të këtyre premtimeve të tyre më të reja e jo në bazë të përmbushjes së premtimeve të tyre të vjetra (gjithsesi ta papërmbushura). Ata që kanë gënjyer pa skrupull për vite të tëra dhe janë shpërblyer për këtë nuk do të ndryshojnë. Kërkesa e tyre për votën e qytetarit është fyerje për qytetarin. Andaj, mos voto. Ata janë të korruptuar prandaj të shantazhuar. Ata janë të shantazhuar prandaj të korruptuar. Mos voto. Nëse nuk e ke ditur se çka duhet të bësh për ndryshime është fare lehtë ta dish se çka nuk duhet bërë për mosndryshime. Mos voto.

Kosovës, popullit të saj, ty dhe mua, nuk na duhen votimet për parti por referendumi për liri. Jo votime për pushtet të varur por referendum për shtet të pavarur.

Lëvizja VETËVENDOSJE!
    Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    MOS VOTO!
    Friday, 16 November 2007
    Parada e pestë me radhë e prezentimit të mashtrimeve dhe gënjeshtrave të partive politike, përfundoi. Dikush i premtoi popullit 24 orë rrymë e dikush 28, dikush e mashtroi me autostrada, një tjetër me mijëra vende pune, lugina silikoni që do ta bënin Kosovën fuqi të teknologjisë informative në rajon; dikush propozoi bile edhe ndryshime gjeografike, duke na siguruar fqinjësi me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ani pse na ndajnë shtete, dete, e oqeane me të… Premtimet qenë të njëjta si ato të më mëparshmet: mirëqenie më e lartë, shëndetësi më e mirë, arsimim cilësor, ekonomi e zhvilluar, infrastrukturë bashkëkohore. Premtimet qenë të njëjta sepse realizime nuk pati fare. Përsëritja e premtimit pa realizim e ka emrin mashtrim. Mund t’i thoni edhe gënjeshtër.

Pas këtij spektakli të cilit që në fillim po i vjen era, nesër, më 17 nëntor, do të hapet konkursi i UNMIK-ut - “Zgjedhjet 2007”. Nëpërmjet këtij konkursi, UNMIK-u si punëdhënës ofron plotësimin e vendeve të punës në Institucionet e Përkohshme të Vetë-Qeverisjes. Kushtet që kandidatët konkurrues duhet plotësuar tashmë do të mund t’i kenë lexuar në broshurën e UNMIK-ut 2001/9 – Kornizën Kushtetuese të Kosovës. Ai që nuk i përshtatet rregullave të vëna aty, nuk mund ta fitojë vendin e punës. Rrogat sillen diku mes 700-3000 euro. Dhe këtu përfundon qëllimi i angazhimit të këtyre njerëzve. Kompania e UNMIK-ut, IPVQ, menaxhon paratë e popullit. Punëdhënësi nuk çan fare kokën po qe se punëtorët vjedhin paratë e qytetarëve. Atij i intereson vetëm nëse punëtorët shkelin kushetutën e kompanisë – Rezolutën 1244, të cilën sot më shumë se të gjithë po e mbron Serbia, të cilës ajo ia ruan sovranitetin mbi Kosovën.

Institucionet tona politike kontrollohen prej UNMIK-ut, prandaj të votosh për to do të thotë që sundimit të tij në Kosovë t’ia japësh legjitimitetin vendor. Duke mos votuar ti thua: “Mbreti është cullak”. Duke mos votuar, padrejtësia mbetet e zhveshur, plotësisht e tejdukshme, lehtësisht e luftueshme.

E drejta e qytetarit për të votuar përnjëmend ka peshë: nëse kjo e drejtë shfrytëzohet duke mos votuar, atëherë ti ke treguar që nuk pajtohesh të qeverisesh prej atyre që nuk të pyetën kur lirinë e Kosovës e bënë çështje negociatash me Serbinë; se nuk pajtohesh me trajtimin që ta bëjnë vetëm si taksapagues, por asnjëherë si përfitues.

Por, Kosova kërkon shumë më shumë sesa të mos votosh. Asaj i duhet mobilizim i përgjithshëm gjithpopullor për përballje me regjimin e padrejtë politik. Kosovës i duhet vetëvendosja, prandaj asaj i nevojiten demonstratat masive kundër UNMIK-ut dhe atyre që për një grimë pushtet e privilegje personale po e shesin Kosovën. Por, që të ndodh kjo, fillo me diçka. Fillo duke mos votuar.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216

Demokracia formale askund nuk është antidemokraci sikurse në Kosovë. Mund të votosh sepse nuk do të zgjedhësh. Mund të keshë qëndrim sepse nuk do të marrësh vendime. Kuptimi i votimit në Kosovë është legjitimimi i sistemit aktual politik. Në Kosovë nuk votohet për ndryshime. Në Kosovë votohet pikërisht që asgjë të mos ndryshojë. Paradigma e UNMIK-ut nuk është progresi por stabiliteti. Në radhë të parë stabiliteti i vetes; në radhë të dytë stabiliteti i varfërisë suaj dhe jetës së vështirë. Të gjitha angazhimet e UNMIK-ut dhe partive politike në Kosovë janë që të ruhet status quo-ja. Atyre iu konvenon kjo gjendje. Janë pasuruar dhe janë kredhur në privilegje përtej ëndrrave të tyre.

Në këtë fushatë jashtëzakonisht të shtrejtë partitë politike evituan çështjen e pavarësisë. Ato bënë gara se kush do të shpik më shumë premtime për rrymë, autostrada e kompjuterë. Kjo fushatë ishte veçse trajnim për autonomi. Në kohën kur duhet folur për ministri të mbrojtjes dhe të punëve të jashtme, për ushtri dhe integritet territorial, për sovranitet dhe ulëse në OKB, partitë politike tregojnë përralla për çështje të dorës së dytë. Meqë premtimet e partive politike në rastin më të mirë janë kërkesa për UNMIK-un, këto parti për tri javë rresht bombarduan me kërkesa autonomiste. Nëse e përmendën ndonjëherë në të rrallë pavarësinë ata asnjëherë nuk folën për afatin apo përmbajtjen e saj. Kësisoj, ata e përforcuan degradimin e pavarësisë në logo për efekte psikologjike.
    Lexo më shumë...
    MOS VOTO!
    Parada e pestë me radhë e prezentimit të mashtrimeve dhe gënjeshtrave të partive politike, përfundoi. Dikush i premtoi popullit 24 orë rrymë e dikush 28, dikush e mashtroi me autostrada, një tjetër me mijëra vende pune, lugina silikoni që do ta bënin Kosovën fuqi të teknologjisë informative në rajon; dikush propozoi bile edhe ndryshime gjeografike, duke na siguruar fqinjësi me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ani pse na ndajnë shtete, dete, e oqeane me të… Premtimet qenë të njëjta si ato të më mëparshmet: mirëqenie më e lartë, shëndetësi më e mirë, arsimim cilësor, ekonomi e zhvilluar, infrastrukturë bashkëkohore. Premtimet qenë të njëjta sepse realizime nuk pati fare. Përsëritja e premtimit pa realizim e ka emrin mashtrim. Mund t’i thoni edhe gënjeshtër.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    Udhëheqësi i Lëvizjes “Vetëvendosje”, Albin Kurti apeloi tek qytetarët e Kosovës që të mos dalin në zgjedhjet e 17 nëntorit. Në konferencën e sotme për shtyp, Kurti akuzoi udhëheqësit e partive politike se "në këtë fushatë jashtëzakonisht të shtrejtë kanë evituar çështjen e pavarësisë duke bërë gara se kush do të shpikë më shumë premtime të parealizueshme".
    ..........

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Udhëheqësi i Lëvizjes “Vetëvendosje”, Albin Kurti apeloi tek qytetarët e Kosovës që të mos dalin në zgjedhjet e 17 nëntorit. Në konferencën e sotme për shtyp, Kurti akuzoi udhëheqësit e partive politike se "në këtë fushatë jashtëzakonisht të shtrejtë kanë evituar çështjen e pavarësisë duke bërë gara se kush do të shpikë më shumë premtime të parealizueshme".
    ndoshta e ka mir
    qka bohet nese nuk votohet
    po
    qka bohet me vazhdu kjo situat ????
    ---------------------------------------------------
    Kosva si ka punt mirê, kur njeriu nuk me fol te drejten nuk asht i lirê
    athu vall na mashtruan me ket lloj demokracie ekonomike .
    me shum kan drejt hajnat se njeriu normal !
    ----------
    duhet ndryshim
    hejr e boft zoti ka thon gjakovari.
    na sollen nji liri fallce
    na mashtrun
    sa shum besum.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dorontina : 16-11-2007 më 14:52
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Vetevendosje & kuq e zi Maska e ABytyqi
    Anëtarësuar
    19-05-2006
    Vendndodhja
    Belgjik
    Postime
    475
    Lirija nuk fitohet nga qudirat por ajo luftohet nga deshirat

Mjaft me vota ma Vetevendosje me vota ska
    Kosova është Zemra e Shqipërisë !

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    JO NEGOCIATA, VETËVENDOSJE!
    Tuesday, 20 November 2007
    nga konferenca e sotme për shtyp

Akterët që kanë marrur pjesë në organizimin e zgjedhjeve të 17 nëntorit, qofshin qeveritar apo joqeveritar, janë duke gënjyer dhe duke i fryrë përqindjet e pjesëmarrjes së qytetarëve të Kosovës në zgjedhje. Sipas informatave që na janë dhënë nga njerëzit brenda koalicionit “Demokracia në veprim” pjesëmarrja ka qenë vetëm 37%. 40 deri në 45% është përqindje e cila është vendosur më vonë. Kjo përqindje është vendim politik – pra jo vullnet i qytetarëve, por dëshirë e imponuar nga regjimi politik.

Në zgjedhjet e kaluara në vitin 2004 patën dalur 49.5% në zgjedhje. Edhe atëherë të dhënat preliminare flisnin për një përqindje më të madhe, deri në 53%. Më vonë, pasi që u krijua përshtypja se shumica e qytetarëve iu paska përgjigjur daljes në zgjedhje, u publikua shifra e vërtetë e pjesëmarrjes. Të njëjtën gjë po e bëjnë edhe këtë herë: qëllimi është që të krijohet efekti psikologjik dhe nga qytetarët fillimisht të pranohet shifra 45%, që pastaj e vërteta të mos ketë vend në mendjet e njerëzve. Megjithatë tash është më vështirë: njerëzit po e dinë se pjesëmarrja ka qenë e ulët, për shkak se vetëm çdo i treti ka dalur të votojë. Vetë KQZ-ja nuk po e tregon numrin e vërtetë të votuesve. Në konferencën e fundit për shtyp zyrtarët e KQZ-së katër here i ikën pyetjes së gazetarëve për mosshpalljen e numrit të vërtetë të pjesëmarrjes në zgjedhje. KQZ-ja tha që rezultatet nuk do të shpallen deri më 1 dhjetor. Kjo po bëhet qëllimisht në mënyrë që shpallja e rezultatit të bëhet aq vonë kur efekti i pjesëmarrjes së ulët të qytetarëve në zgjedhje të jetë mbuluar plotësisht prej çështjes kush i fitoi këto zgjedhje, cilat do të jenë koalicionet, kush e fitoi cilën komunë…

Kjo është hera e parë që nga qytetarët e Kosovës u kërkua një mendim, sado formal, për procesin politik që e ka karakterizuar skenën politike në Kosovë qysh prej vitit 2006. Dhe qytetarët e Kosovës i thanë JO këtij procesi politik. Qytetarët e Kosovës i thanë JO decentralizimit dhe ‘eksterritorialetit’. Ata i thanë JO negociatave me Serbinë. Qytetarët e Kosovës i thanë JO cilësdo lidhje (federale apo konfederale qoftë ajo) me Serbinë. Mirëpo, mosdalja në zgjedhje është përmbushja e aspektit negativ. Kjo JO në zgjedhje nuk e ndal procesin. Tash është koha t’i themi PO vetëvendosjes dhe referendumit. Këtë do e bëjmë me demonstrata masive, gjithëherë paqësore, të përqendruara dhe të vendosura. Kjo do të jetë përmbushja e aspektit pozitiv të luftës për drejtësi dhe dinjitet.

Sipas analizës sonë, këto janë arsyet pse qytetarët e Kosovës nuk i janë përgjigjur ftesës së zhurshme për të dalur në zgjedhje:

* Politikanët bashkëpunëtorë me Serbinë – kjo është hera e parë që po dilet në zgjedhje pas fillimit të negociatave dhe pas koncesioneve marramendëse që këto politikanë ia kanë bërë Serbisë, duke ia rrezikuar kështu të ardhmen secilit qytetar të Kosovës. E tëra kjo në emër të pavarësisë e cila nuk po duket gjëkundi. Në këtë aspekt nuk kanë dalluar asnjëri prej politikanëve për shkak se ata ose kanë qenë drejtpërdrejt të përfshirë në procesin negociator, ose nuk e kanë kundërshtuar atë në parim, por e kanë kundërshtuar rrallëherë vetëm ndonjë modalitet të negociatave, apo vendin ku janë mbajtur ato! Njëkohësisht aferat korruptive të të gjithëve pa dallim, si dhe potenciali korruptues i ‘politikanëve’ të rinj, kanë bërë që qytetarët e Kosovës të neveriten nga kjo ofertë politike.

* Fushata e Lëvizjes VETËVENDOSJE! – ne kemi qenë kundërshtarë të të gjitha të këqijave që iu kanë përgatitur Kosovës përmes këtyre negociatave, dhe kemi qenë pranë popullit për ta vetëdijësuar atë për këto të këqija. Kjo fushatë vetëdijësimi më shumë se dyvjeçare po i jep frytet e veta. Natyrisht se nuk jemi duke deklaruar se të gjithë që nuk kanë dalë në zgjedhje pajtohen plotësisht me Lëvizjen VETËVENDOSJE!, por gjithsesi secili që nuk ka dalë në zgjedhje nuk pajtohet me këta politikanë dhe këto institucione.

Këto zgjedhje kanë qenë zgjedhje për tri shtresa të ‘pushtetit’ (kuvendi i Kosovës, kryetari komunal, kuvendi komunal). Kjo është bërë qëllimisht. Në bashkëpunim me listat e hapura, këto tri palë zgjedhje kanë angazhuar shumë më shumë kandidatë të agjitojnë për zgjedhjet. Kanë qenë diku afër 8000 kandidatë që kanë punuar që t’i masovizojnë këto zgjedhje. Nëse secili prej tyre i ka nga 50 vetë farefis ose të njohshëm të cilët i ka bindur të dalin në zgjedhje, atëherë fitohet numri 400 000. Shtoja kësaj shumat marramendëse të parave për fushatë (të cilat shumë më të dobishme kishin qenë po të investoheshin në bujqësi), ndihmën maksimale të mediave, pjesën më të madhe të shoqërive civile, të gjitha zyrat e huaja – asgjë nuk e bindi qytetarin të dal në zgjedhje. Për shkak se dështimet e kësaj politike janë shumë më të mëdha, dhe natyrisht se nuk mund të fshihen me fotografi dhe video me ngjyra të mira.

Qëllimi kryesor i këtyre zgjedhjeve ka qenë legjitimimi i institucioneve si të tilla, përmes të cilave strukturat e pushtetit shpresonin që rrejshëm ta legjitimojnë procesin politik. Këtu u votua për Rezolutën 1244 (sovranitetin e Serbisë) dhe Kornizën Kushtetuese (pushtet të UNMIK-ut dhe institucione pa sovranitet). Prandaj e keni vërejtur se gjatë fushatës, veçanërisht gjatë ditës së zgjedhjeve shumë më shumë është folur për domosdonë e daljes në zgjedhje se sa për atë se kush po fiton. Me 37% humbën të gjithë. Kjo është e rëndësishme. Prandaj janë dëshpëruar akterët e zgjedhjeve. E ky dëshpërim po shpërfaqet në deklaratat kuturu dhe në paaftësinë e tyre për t’u ballafaquar me të vërtetën (LDK thoshte 40%, Demokracia në veprim 45%! A nuk ishte dashur të jetë e kundërta, partitë ta fryejnë e OJQ-të të jenë reale? Kush ka dal në zgjedhje: partitë apo OJQ-të?).

UNMIK-ut dhe faktorëve të ndryshëm ndërkombëtar u duhej një legjitimitet formal i freskët për deputetët, ministrat, kryeministrin dhe presidentin e Kosovës para marrëveshjes për kompromis fatal me Serbinë. Të nënshkruhej një marrëveshje e tillë me njerëz për të cilët kanë votuar më pak se gjysma e trupit zgjedhor para 3 viteve thjeshtë nuk pinte ujë. Fatmirësisht këto zgjedhje dëshmuan se tash kjo pi ujë edhe më pak.

Lëvizja VETËVENDOSJE!

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216

Njoftim për demonstratë në Bruksel

Të shtunën, më 24 nëntor 2007, do të mbahet një demonstratë në Bruksel, Belgjikë.

Organizatorë të demonstratës janë:
    - Qendra e Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Belgjikë
    - Shoqata "Horizonti 2001", Bruksel
    - Shoqata "Abdullah Krashnica", Namur
    - Shoqata e Veteranëve të Luftës së UÇK-së, dega në Belgjikë

Kërkesat e demonstruesve do të jenë, ndaj tjerash, për:
    - referendum për vetëvendosje të popullit të Kosovës
    - pavarësinë e Kosovës
    - mosnegociimin e lirisë
    - ndaljen e kolonizimit serb të Kosovës
    - ndaljen e ekspansionizmit shovinist ruso-serb
    - lirimin e luftëtarëve të lirisë
    - lirimin e Albin Kurtit, etj.

Demonstrata fillon në orën 12:00 në Place Schuman, 1000 Bruksel.

Ftohen të gjithë bashkatdhetarët dhe miqtë liridashës të marrin pjesë.

Për informata më të hollësishme ju lutem kontaktoni Albert Jusufin në e-mail adresën: albertjusufi553@hotmail.com dhe vetevendosje_be@yahoo.com apo në numrin e telefonit: +32 484614963.

Qendra e Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Belgjikë
    Ndryshuar për herë të fundit nga biligoa : 24-11-2007 më 05:07

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216

KEK-u nuk është për shitje

Friday, 23 November 2007
    Kohëve të fundit menaxhmenti i Korporatës Energjetike të Kosovës kanë marrë vendim për shitjen e një pjese të pasurive të kësaj ndërmarrje, më saktësisht objektit të quajtur Toskana. Njëkohësisht po i njëjti menaxhment, i cili po i shërben më përpikmëri politikave të dëmshme të AKM-së (AKM-ja është Shefi i menaxhmentit të KEK-ut, duke qenë se është vendosur kundër vullnetit të Kosovës në krye të tërë pasurisë së krijuar nga djersa e popullit të Kosovës dhe resurset e vendit), kanë vendosur që t’i pushojnë rreth 3000 punëtorë aktual në KEK nga puna. Këto vendime janë marrë nën arsyetimin se do t’i ulnin shpenzimet në KEK. Natyrisht ky arsyetim nuk ka të bëjë asgjë me realitetin.

Shitja e ndërtesës së Toskanës është vendim në vazhdën e shkërmoqjes së korporatës në pjesë më të vogla dhe shitjes së tyre një nga një. Ky proces ka filluar para ca kohësh kur nga KEK-u janë ndarë një pjesë e ndërmarrjeve të ndryshme që kanë funskionuar nën ombrellën e këtij gjigandi industrial të Kosovës. Ato pjesë që janë ndarë vazhdojnë të funksionojnë në kuadër të AKM-së, por jo edhe të KEK-ut. Sipas sindikalistëve të KEK-ut shitja e Toskanës nuk do t’i mbulonte as shpenzimet operacionale që KEK-u i ka për një muaj. Pra me shitjen e këtij objekti në zemër të Prishtinës nuk po zgjidh kurrëfarë problemi të KEK-ut. Sigurisht një shitje e tillë do t’ia zgjidhte ndonjë individi situatën financiare. Prandaj menaxhmenti nuk po ngurron ta dëgjojë ‘këshillën’ nga AKM dhe ta shes atë. AKM-ja në anën tjetër me këtë është duke ia matur pulsin punëtorëve të KEK-ut, dhe qytetarëve të Kosovës, që të vazhdojë pastaj ta shesë atë të tërin. Kanë vendosur të shesin pjesë pjesë për shkak se si i tillë KEK-u do të kushtonte më lirë, si dhe për shkak se kështu rezistenca do të ishte më e vogël. Thënien e famshme ‘përçaj e sundo’ AKM ia e ka ndryshuar në ‘ndaj e sundo’.

Por privatizimi i sektorit të energjisë e ka qëllimin tjetër madhor: ndërtimin e Termocentralit Kosova C. Kjo është paraparë të jetë projekt privat. Mirëpo për të ardhur deri te ai duhet të mënjanohet KEK-u nga skena. Prandaj KEK-un e kanë përdhosur dhe tash po e shesin. Prandaj na e kanë paraqitur korporatën si problem e jo qeverisjen me të. KEK-u nuk është i keq, edhe pse ka qenë dhe ka mbetur i dëmtuar. Menaxhimi me të ka qenë përherë i gabuar dhe dashakeq. Prandaj nuk kemi rrymë. Jo pse nuk kemi kapacitet ta prodhojmë atë, por për shkak se ato kapacitete po na i kontrollojnë të tjerët. Ata që qëndrojnë në Kosovë nga gjashtë muaj, dhe gjatë kohës këtu kanë gjeneratorë të mëdhenj nëpër zyre e shtëpi.

Dëshirojnë t’i përjashtojnë 3000 punëtorë në mënyrë që t’i frikësojnë të tjerët, dhe ta parandalojnë revoltën e tyre kundër shitjes së KEK-ut. Punëtorët e KEK-ut nuk po përjashtohen për atë se ata shpenzojnë shumë para të KEK-ut por për shkak të potencialit të tyre. KEK-u është një ndër punëdhënësit më të mëdhenj në Kosovë. Përveç numrit të madh të punëtorëve, KEK-u ka edhe organizim të mirë sindikal. Prandaj këta duhen thyer – për shkak se të organizuar i pamundësojnë malverzimet me KEK-un.

Lëvizja VETËVENDOSJE!
    i përkrah me vendosmëri protestat e punëtorëve të KEK-ut të thirura nga sindikata. Kundër shitjes së KEK-ut duhet të protestojmë të gjithë qytetarët e Kosovës. Duhet t’ia bëjmë me dije AKM-së se pasuria e Kosovës është e popullit e jo e këtij institucioni kolonialist. Kjo pasuri është e kaluara, e tashmja dhe e ardhmja jonë. Kjo pasuri na ka ushqyer dhe do të na ushqejë. Prandaj mbrojtja e saj është çështje ekzistenciale. Pa këtë pasuri nuk mund të jetojmë. Këtu hyn edhe KEK-u, thëngjilli, plumbi, zinku, boksitet, ujërat, pyjet dhe të gjitha pasuritë tjera nëntokësore e mbitokësore të Kosovës.

Lëvizja VETËVENDOSJE!

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    Citim Postuar më parë nga biligoa Lexo Postimin

Të shtunën, më 24 nëntor 2007, do të mbahet një demonstratë në Bruksel, Belgjikë.

Organizatorë të demonstratës janë:
    - Qendra e Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Belgjikë
    - Shoqata "Horizonti 2001", Bruksel
    - Shoqata "Abdullah Krashnica", Namur
    - Shoqata e Veteranëve të Luftës së UÇK-së, dega në Belgjikë

Kërkesat e demonstruesve do të jenë, ndaj tjerash, për:
    - referendum për vetëvendosje të popullit të Kosovës

- pavarësinë e Kosovës
    - mosnegociimin e lirisë
    - ndaljen e kolonizimit serb të Kosovës
    - ndaljen e ekspansionizmit shovinist ruso-serb
    - lirimin e luftëtarëve të lirisë
    - lirimin e Albin Kurtit, etj.

Demonstrata fillon në orën 12:00 në Place Schuman, 1000 Bruksel.

Ftohen të gjithë bashkatdhetarët dhe miqtë liridashës të marrin pjesë.

Për informata më të hollësishme ju lutem kontaktoni Albert Jusufin në e-mail adresën: albertjusufi553@hotmail.com dhe vetevendosje_be@yahoo.com apo në numrin e telefonit: +32 484614963.

Qendra e Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Belgjikë
    ...................

Faqja 12 prej 18 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lëvizja VETËVENDOSJE!
    Nga vudi në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 22-04-2011, 15:55
  2. Levizja Studentore 8-12 Dhjetor
    Nga MaDaBeR në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 10-12-2008, 02:31
  3. Vlerësimi për Luftën Nacional Çlirimtare Shqiptare
    Nga Kryeplaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 05-11-2007, 20:10
  4. LËVIZJA EKUMENIKE ("Që të gjithë të jenë një")
    Nga Shpresmiri në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 29-03-2004, 17:05
  5. Koha dhe Levizja
    Nga Hyllien në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 02-02-2004, 17:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •