Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 66
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

ADN-ja kundër Adamit dhe Evës

Pershendetje te gjithe anetareve, besimtare e jo besimtare.
    Po e hap kete teme si vazhdim te temes me te njejtin titull(pothuajse).
    Fatkeqesisht tek forumi i In-Tolerances Fetare, eshte dikush qe i fshin temat pa lajmeruar qofte edhe hapesin e saj.

Me sa mbaj mend une pyetja eshte kjo.

Nese njerezimi e ka prejardhjen nga dy njerez, e duke patur parasysh qe sipas bibles Eva u krijua nga njera brinje e adamit(i bie qe te jene shume te ngjashem midis tyre gjenetikisht), si ka mundesi qe sot kemi nje shumllojshmerite jashtezakonshme rracash njerezore?

Ose bibla dhe kurani ja fusin kot, ose duhet pranuar qe evolucioni beri punen e vet me bijte e bijat e adamit dhe eves.

Si e shpjegojne besimtaret kete?
    Natyrisht qe edhe jo besimtaret jane te mirepritur te japin mendimet e tyre si gjithmone interesante .

Kuptohet qe kjo teme u konsumua paksa ne forumin tjeter, por meqenese u fshi mu duk e arsyeshme ta rihap per hir te te gjithe atyre qe deshirojne te debatojne mbi kete çeshtje.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Une kam bindjen se nuk ka patur vetem Adam dhe Eve ,por ka patur raca te ndryshme njerezish,sic ka dhe lloje te ndryshme balenash,majmunesh,arinj,zogj ,bime ,fruta dhe peme.

Canna-log Maska e Artson
    Anëtarësuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Sipas kesaj teorie i vetmi shpjegim eshte magjia dhe e mbinatyrshmja.

Nuk ka asnje pike logjike qe mund te te coje nga Adami/Ademi dhe Eva/Havaja tek njerezimi qe sot shohim.

Une po mendoja ne fakt qe dikur ka patur vetem nje kontinent te quajtur Pangea dhe kur ky u shperbe ne kontinentet qe kemi sot, njerezit thjesht u pershtaten me kushtet e natyres. Pershtatja eshte cilesia me e vyer e njerezimit. Eshte me e thjeshte te mohosh njerezimin sesa kete aftesi te tij.
    Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi

Perjashtuar Maska e morrison
    Anëtarësuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Me pelqen si e shtron pyetjen melart folesja: perderisa zoti krijoi even dhe adamin si ka mundesi qe kemi kaq lloje racash.

Une do thoshja dhe kte tjetren : si ka mundesi kur ne pakemi ardhur nga majmuni dhe te jemi kaq shum lloj racash, a nuk duhet te kishim te gjith nje lloj evolimi.

Ka shume mundesi qe adami te ishte zezak dhe eva e bardhe. Dhe femijet dolen kush i zi kush i bardh e kush i verdhe ( shartim me nje fjale ). eshte per te qeshur por mund te qendroj.Po degjojme gjera me te cmendura nga kjo. Si pshm: njeriu e ka prejardhjen nga majmuni. deri me sot eshte gjetur ndonje majmun qe te flas, dmth te jet te pakten ne mes te atij evolimi drejt njeriut qe thote Darvini?

Nejse per mua ka nje krijues te kesaj bote Zoti apo jashtokesor besoj se pergjigjia ndodhet tek bibla e kurani ne nje far forme, thjesht duhet te presim akoma qe ti c`kodojme kto libra.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga morrison Lexo Postimin
    Me pelqen si e shtron pyetjen melart folesja: perderisa zoti krijoi even dhe adamin si ka mundesi qe kemi kaq lloje racash.
    sa per info, jam folesi

Ka shume mundesi qe adami te ishte zezak dhe eva e bardhe. Dhe femijet dolen kush i zi kush i bardh e kush i verdhe ( shartim me nje fjale ). eshte per te qeshur por mund te qendroj.Po degjojme gjera me te cmendura nga kjo. Si pshm: njeriu e ka prejardhjen nga majmuni. deri me sot eshte gjetur ndonje majmun qe te flas, dmth te jet te pakten ne mes te atij evolimi drejt njeriut qe thote Darvini?
    natyrisht qe mund te qendroje ajo qe thua ti. Vetem se feja e perjashton kategorikisht evolucionin. Ky eshte problemi. Nese ti pranon qe pasardhesit e adamit dhe eves ndryshuan tiparet per shkak te kuhteve te ndryshme klimatike, une jam dakord. Por kesaj i thone Evolucion. Pra ose ka patur nje adam dhe eve, dhe evolucioni beri punen e vet me bijte e tyre, ose nuk ka patur fare. Ne te dyja rastet feja ngel e humbur.
    pastaj sipas fese eva u krijua prej brinjes se tij, dmth ishin te ngjashem gjenetikisht. Ose ishin te dy te zinj, ose te dy te bardhe, ose te dy te verdhe.
    Por jo njeri i bardhe e tjetri i zi.

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Ket epyetje mund ta kthesh ne cdo drejtim te duash ti. Pra mund tja besh edhe evolucinisteve.

Si eshte e mundur qe nga nje grup majmunesh te lindin rraca te ndryshme? Perderisa njerzimi ka lindur ne afrike si ka mundsi qe kemi nje ndryshim kaq te madh rracash?

Kjo pyetje nuk ka te beje me krijimin aspak dhe me nje pyetje te tille nuk mund as ta mohosh e as ta provosh ate.
    Evolucioni ka nje emer shume te vogel ne krahasim me ate qe implikon. Te evolosh do te thote qe nga dicka eiksistente te behet nje perfeksionim i rradhes.

Nje makine mund ta evolosh duke i nderruarr motorrin, aftesite aerodinamike etj etj etj

Por nuk mund ta besh aeroplan.

Ne momentin qe e ke bere aeroplan atehere askush nuk do te thote me qe kjo eshte nje makine Pra ti nuk ke evoluar por ke krijuar.

Ku qendron tani puna e Evolucionit? Qe nga hici nuk evoloi dynjaja por lindi e ndaja ai tituli evolucion eshte pakez minimalist.

Po ta marresh nga keto teorite e krijimive i bie qe robi gjithashtu te kete evoluar se ka njerez ne bibel qe jetonin nga 1000 vjet ( perralla me mbret) etj etj or ama per tu lindur ka lee nga fryma e zotit.

Kshuuu si perfundim mbetem andej nga erdhem sepse tema nuk argumenton mohon apo provon dot asgje. Do kenaqen tek tuk besimtaret qe analogjia eshte e pavlefshme, por o benin mire mos qeshinin shume se qejfet e kesaj bote jane denim ne ate tjatren.

hajde per te mira

Rracat njerzore nuk kane lindur si pershtatje e tyre me mjedisin, pasi njerzit nese do te kishin bere nje gje te tille nuk do te ishin evoluar ne njeri. Te evoluarit ne njeri e beri majmunin shume pak me te mbrojtur nga bota jashte ndaj ka dhe probleme llogjike darvinizmi. Nuk eshte aspak e nevojsme per njeriun te kete ngjyre lekure te verdhe, te kuqe apo jeshile per sa kohe qe i punon truri per tu veshur ngjeshur e per tu ushqyer. Pra njeriu nuk eshte kafshe qe ka nevoje per ndryshime te fizikut per te mbijetuar.

kshuja kshuja muhabeti .... na ngeli mendja tek darvini e s'kemi as drita as uje ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga JestersWorld : 12-09-2007 më 11:05
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    JestersWorld,
    Pika ku une dua te dal eshte e thjeshte, a jane perralla ato qe thote bibla (dhe kurani) per krijimin e njeriut?
    Kaq.

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Cuq nuk jane perralla se perrallat jane me qellim edukativ. Keto jane me shume tip anekdodash dhe barcaletash ose perpjekja e nje populli per tu shpallur superior.
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga JestersWorld Lexo Postimin
    Cuq nuk jane perralla se perrallat jane me qellim edukativ. Keto jane me shume tip anekdodash dhe barcaletash ose perpjekja e nje populli per tu shpallur superior.
    mire e the

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    si ka mundesi qe sot kemi nje shumllojshmerite jashtezakonshme rracash njerezore?
    Ca i harruan ne furre dhe u poqen pak si shume ...keshtu lindi popullsia me ngjyre cokollate

-----

Adami dhe Eva nuk ishin njerezit e pare ne Toke. Eshte intersante DITA E TETE
    Ndryshuar për herë të fundit nga BARAT : 19-09-2007 më 15:57 Arsyeja: korigjim

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •