O Shen Albano, vallaj, une qekam Neandertal.
Nuk e di miku im, po une fola nga zemra dhe jo me fitu pike, karakteristike e imja qe gjithmone me hap telashe.
Jetojme ne shekullin e 21, natyrisht qe nuk mund te pretendohet qe ta kesh bashkeshorten ose te dashuren te virgjer.
Por, (gjithmone nje por) qe do te doja me shume po te ishte e tille, do genjeja po te thoja jo.
Si njeri i lindur dhe ritur ne vitet e formimit si njeri ne Shqiperi, i tille jam gatuar.
A duhet te ndryshoj?
Nuk jam i sigurt.
A ndryshoj dot?
Dyshoj.
Pranej miku im, ishte thjesht nje koment personal, se per ty kam respekt, se je nga te paktet me te cilet mund te diskutosh pa u shqetesuar per komente personale, se e di qe do diskutosh per subjektin e jo ideatorin.
Tashi per women's Lib representatives.
Women's Lib ishte nje nga bekimet me te medha per boten mbare.
Po ta shihni, aty ku Women's Lib aplikohet, mireqenja eshte shume here me e madhe se diku ku femra shtypet dhe is objectified(nuk e di ne shqip).
Tani me ne fund, dhe femrave ne Pernedim u eshte hequr e drejta ta paraqesin veten si viktima te meshkujve, pasi nuk eshte me e vertete. Kudo po bejen zgjidhjet e tyre, dhe po jetojne jeten qe kane zgjedhur vete, si single mothers, apo duke ndjekur karriere etj.
Ne Shqiperinuk e di sa e vertete eshte, pasi u be kaq kohe qe nuk kam vajtur, por brenda familjes time, midis prinderve te mi, ka patur gjithmone respekt reciprok, dhe nena ime ndoqi karrjerren e saj, sic beri dhe im ate, dhe te dy ishin te lumtur, pasi asnjeri prej tyre nuk mendonte se ishte me i mire se tjetri.
Nga eksperienca familjare, mund te them se femra ne Shqiperi ishte deri diku e emancipuar, por veshtiresit ekonomike e benin nganjehere ti thonte derrit daje.
Sot?
Kushtet ekonomike nuk kane ndryshuar shume, prandaj dhe detyrohen ti thone derrit daje perseri, ose te largohen prej atij vendi.
Femra dhe mashkulli duhet te jene dy njesi te barabarta, me vecantite e tyre.
Femrat jane me te predispozuara(nuk e di nga natyra apo shoqeria) te kujdesen per familjen, ndersa meshkujt te punojne sa tu dali shpirti.
Nese shihen gjerat ne kete kendveshtrim, per mendimin tim, do ishte shume me e lehte per te patur nje barazi reale midis femres dhe mashkullit.
P.sh. Mormonet, martesat e tyre zgjasin njesoj si ne shqiperi.
Te gjitheve u duket arkaike se si ata e arrijne kete gje, por qellimi e justifikon mjetin ne disa raste.
Krijoni Kontakt