Vetmia e diteve kur ende jetoja ne qytetin tim ishte nje loje adoleshentesh, qe luaja me vetveten, sa here me qellonte ta haja i pashoqeruar ate cope bulevardi qe shkonte nga Skenderbeu tek bordurat e mermerta te Piramides. Atje kishte perhere nje ***** vend qe mund ta konsideroje tonin. Kur binte shi dhe nen pisha nuk rrezistonin as shitesat ambulante te misrave te pjekur, por vetem ndoshta oficeret e gardes, ata me koke te rruar, te veshur civila, bariqendra e grupit ishte lehtesisht e spostueshme ne kafenete me cati kashte a teneqeje te krahut pertej. Aty pinim shpesh ndonje gote e me shpesh akoma thjesht nje kafe, duke patur perhere kujdes te mos i binim ne qafe me teper se cduhej buxheteve tona te brishta prej studentesh te papune ne krize permanente egzistenciale. Koha kalonte duke diskutuar artikujt e pjerdhur te gazetave qe njoftonin lajme kot dhe duke bere sehir bukurite e xhiros qe ju qellonte ( per fatin tone! ) te bridhnin ne kembe e te pafshehura pas xhamave te erreta te makinave lluksoze.
Dikur, i merzitur nga gjuetia e pafryt prej kembesori, e ndava edhe une se isha nje nga te preret per fuoristrade dhe vendosa te perpiqem seriozisht ti siguroja vetes nje kater per kater, full-optional, qe te zoteronte magjine e duhur per ti bere fytyrat e lezetshme te adoleshenteve zbukuruar me tualet te ktheheshin ne drejtimin tim. Fatkeqesisht zgjodha menyren e gabuar per tu bere i pasur.
Iluzioni se me pune ( te ndershme ) edhe mund te arrish dicka, me hodhi ndonja dymije kilometra larg shkalleve te Universitetit. Jam ketu tani,me goten perhere plot, por pa nje fryme te gjalle te ciles ti bie ne qafe me mendimet, fobite dhe gaz-marazet e mia lehtesisht alkoolike. Askujt te pakten, te cilit te mund ti zbrazem ne te folmen time dialektale, te lemuar, si guret e hershem te kalldremeve, rrugicave te ngushta Tiranase.
Pasioni im, i lene menjane prej kohesh rilindi prej syve te tu, ne ate vend absolutisht anonim mes kodrave te Toskanes meridionale, ku duhej te kalonim, ne shoqeri te njerezve te huaj, 48 ore seminaresh te gjate e te merzitshem. Veshtrimi im bredharak te zbuloi gjate njeres prej shetitjeve te veta mikluese, qe kane zakon te hetojne shkujdesur linjat e fytyrave simpatike. Mu be menjehere te ti perkedhel, ne cast i dashuruar, dhe ato sy te shkeqyer, te zinj e te pafajshem me zune rob.
Nuk e dija akoma athere, se ishe Shqiptare edhe ti.
( ndoshta vazhdon, po me pelqeu edhe neser..kur te jem pak me ne terezi...)
Krijoni Kontakt