Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Multi universet ose universet paralele

Multiuniverset jane nje hipoteze e mundesise se ekzistences se universeve multiple(perfshire tonin)qe te gjitha permblidhen ne nje realitet fizik,ato jane te quajtura ndryshe dhe universet paralele.Struktura e universeve,natyra e secilit prej tyre brendaperbrenda dhe lidhja ndermjet universeve te ndryshme konstituente,varet nga hipotezat specifike multiverse te marra ne konsiderate.
    Multiuniverset kane qene te hipotizuara ne kozmologji,fizike,filozofi,dhe fiction,gjithashtu jane te quajtur,universet quantum,botet paralele,realitete alternative.
    Ju ēfare dini?dhe ēfare mendoni.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Nuk dini as i gjo,bravo,
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Universet paralele........
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Ca me te thene land?

Universet paralele, jane si puna e fantazive te femijeve. Skane asnje mbeshtetje shkencore.

Ja te nxjerr edhe une nje hipoteze timen: Ne Gjithesi ekzistojne shume universe pingule.

Perralla me i fjale

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Mendoj se universet paralele ekzistojne.
    ne ē'do moment krijohen versione alternative te realitetit.
    te cilat vazhdojne te ekzistojne te pavarura nga njera tjetra, e nga sejcila prej tyre krijohen versione te tjera, ne pafundesi.
    Multiverset jane nje koncept i rendesishem dhe i domosdoshem ne avancimin e botekuptimit tone mbi vete krijimin.
    Nuk e them kete sepse keshtu thote mekanika kuantike.
    Por vete llogjika me shtyn ne kete teori.
    Imagjino se si rriten dimensionet nga njeri tjetri.
    (shenim: *=shumezim,^=ngritja ne fuqi):
    pika 0 dimensionale.
    vija 1 dimensionale= pika *infinit
    plani 2 dimensional=vija * infinit=pika * infinit^2
    hapesira 3 dimensionale=plani * infinit=vija * infinit ^2=pika * infinit^3

kjo ishte pamja klasike e dimensioneve, dhe siē mund te shohim, nje dimension X eshte zgjatimi ne infinit i dimensionit (X-1).

Pas Ainshtajnit, natyrisht u pa se hapesira me 3 dimensione nuk ka kuptim pa kohen.
    keshtu qe u shtua dhe dimensioni i kohes.
    Vetem se, ndersa hapesiren e shohim si te perbere nga 3 dimensione, ku mund te levizim lirisht ne 3 drejtime, me kohen kjo gje nuk ndodh, e shohim si nje dimesion te vetem qe zgjatet drejt infinitit.

pra koha qe ne shohim eshte si vija ne hapesire.
    A nuk duket llogjike qe ne nje dimension me lart se dimensioni ku ndodhemi, koha te kete 2 dimensione.
    shtimi i dimensionit te 2 ne kohe ben te mundur krijimin e multiverseve.
    ne ēdo moment(ne ēdo pike te vijes kohore), lind nje vije tjeter ne planin kohor. Meqe ne vijen kohore kemi infinit momente, do te kemi rrjedhimisht infinit multiverse.

dhe kjo nuk mbaron me kaq. Instikti me shtyn te mendoj se koha duhet te kete te pakten 3 dimensione te saja ashtu si edhe hapesira.

koha me dy dimensione mundeson krijimin e universeve paralele ose si mund ti quajme realitete alternative. Me kete mund te heqim qafe edhe paradoksin e gjyshit me udhetimin ne kohe, qe nese ti shkon mbrapa ne kohe dhe vret gjyshin tend, ti nuk do lindesh ne te ardhmen, e nuk do kishe mundesi te vrisje gjyshin tend te te shkuaren. Nje gje e tille ishte. Me kohen ne 2 hapesira ne te vertete duke shkuar mbrapa ne kohe, qe ne momentin e pare qe ne "shkelim" ne ate moment ne te shkuaren, ne kemi krijuar automatikisht nje realitet alternativ, dhe veprimi jone do ndikoje vetem realitetin ku ndodhemi, jo ate nga kemi ardhur.
    Problemi me kohen ne 2 dimesione eshte se nese ne do donim te ktheheshim mbrapa ne kohe per ti dhene vetes rezultatet e ndeshjeve te futbollit per te fituar ne totofutboll, ne te vertete ne nuk do behemi kurre te pasur ne kete version te realitetit.
    Per tu kthyer mbrapsht ne realitetin tone origjinal na duhet dimensioni i 3 i kohes. nepermjet te cilit mund te kercejme nga nje realitet ne tjetrin.

natyrisht qe kjo lloj llogjike mund te vazhdoje ne infinit, nuk mund ta dime se sa dimensione ekzistojne ne te vertete.

Ajo qe ve re gjithashtu eshte se ndersa ne hapesire duket sikur jemi ne gjendje te levizim lirisht, ky eshte vetem nje iluzion, perderisa hapesira dhe koha jane te pandara, edhe nese ne nisemi nga pika A ne B, dhe pastaj kthehemi ne piken A , kjo do jete pika A pas T kohe, dhe nuk do jete e NJEJTA pike, perderisa mund te kete te njejtin pozicion ne hapesire por jo ne kohe.

Vetem ne nje realitet (qe duhet te jete i domosdoshem per vete ekzistencen) ku koha me 3 dimensione eshte vazhdimi i hapesires me 3 dimensione, gjithesej 6 dimensione, ne mund te levizim lirisht ne hapesire-kohe.

realiteti me 6 dimensione do ishte shuma e kombinimeve te mundshme te te gjitha realiteteve.
    Ashtu si hapesira (pa kohen) ne 3 dimensione jep shumen e kombinimit e 3 koordinatave nga (0,0,0) ne (infinit,infinit,infinit). Pikrisht nje pike e ēfaredoshme ne hapesire eshte nje nga kombinimet e mundshme ne kete dimension.
    ne dimensionin tone real, ku kemi dhe kohen, kemi kombinimet e (x,y,z,t) qe perfshin kombinimet e dimensionit te 3-te, per ēdo 0
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 11-09-2007 mė 10:48

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Nje nga subjektet e mija me te preferuara

Me pelcen preshkrimi apo krahasimi qe i ben John Titor Universeve paralele. Imagjono veten tende nje nje dhome ku c'do faqe e mureve, tavanit dhe dyshemese se saj te jete e veshur me pasqyre.Nga te gjitha anet do shikosh nje pafundesi pasqyrimesh te dhomes ne te cilet ndodhet dhe vetja jote.cdonjera nga ta eshte sikur te ishe nje univers tjeter paralel, te cilat vazhdojne pambarimisht deri ne pafundesi.

Shkencaret tashme jane te bindur se egziston jo nje, por nje numer infinit universesh paralele dhe ne momentalisht ndodhemi ne nje nga ta.Keta Universe permbajne secilin nga ne ne nje forme shume pak me ndryshe (psh me i/e rritur, me i/e vogel) Ajo qe e ben kete teori me interesante eshte se shkencaret besojne se Universet paralele ne fakt egzistojne jo me larg se nje milimeter nga ne !!!Sic mendojne ata, graviteti jone eshte vetem nje sinjal i dobet qe rrjedh nga nje univers paralel ne universin tone!!

Mbase eshte disi e veshtire ta marresh si dicka te besueshme po ne nje nga keto universe paralele Skenderbeu eshte akoma gjalle duke luftuar kundra hordhive Otomane, ne nje tjeter Enver Hoxha eshte po ashtu gjalle duke mbajtur fjalimet e tij.Ne nje tjeter femijet tane jane pabagjysher, e keshtu me radhe.Spekulime te tilla, kohe me pare jane hedhur poshte nga Shkencare serioze, duke u quajtur si dicka absurde.Por tani Shkencaret mendojne se te tilla spekulime nuk jane dhe aq apsurde sa mendohej te ishin.Tani shkencaret mendojne se universet paralele me te vertete egzistojne dhe jane me te quditshme se c'do liber imagjinar qe ndonje shkencar mund te kete shkruajtur ne te gjitha koherat tona.

Fatkeqesisht, c'do liber per universet paralel qe mund te jete shkruar, apo shumica e spjegimeve qe gjen ne internet ne lidhje me kete subjekt, jane shkruar ne nje gjuhe te tille, duke perdorur nje termologji te tille qe c'do njeri ordiner se ne e ka veshtire ti kuptoje!!!
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    John Titor eshte nje personazh qe u duk ne internet,ne nje forum Amerikan ne vitin 2000 duke deklaruar qe ishte nje udhetar ne kohe i cili vinte nga viti 2036.
    Ai zbuloi fakte dhe ngjarje me nje preēizion te mahnitshem qe do te kishin ndodhur qe nga lindja e tij dhe nisja e tij drejt te kaluares(qe eshte e sotmja per ne).
    Pasazhi i tij ne web ka ushqyer diskutime shume te forta per ate dhe te ardhmen e njerezimit,preēizioni i tij shkencor ishte i jashtezakonshem,pas pak kohe ai u zhduk nga interneti,qe siē e paratha me pare do te kthehej ne kohen e tij ne vitin 2036,ne realitetin alternativ te tij dhe ne universin paralel te tij.
    Ai ka perdorur makinen e kohes.Edhe sot e kesaj dite diskutimet jane te forta.
    Shikoni me poshte hapesiren dhe kohen sipas Njutonit,Ajnshtainit,dhe John Titor,me tej nje wormhole,pra kanali neper te cilin kalohet ne universin tjeter paralel,pra black hole,worm hole dhe white hole.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura    
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ketu poshte jane nje dark hole,makina e kohes e John Titor,dhe nje fotografi e John Titor
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 21-09-2007 mė 08:07
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Tema tė Ngjashme

1. Bashkėpjesėmarrja
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-04-2009, 09:02
  2. Strukturat paralele tė Serbiisė
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 20-03-2009, 04:27
  3. Serbia paguan strukturat paralele me donacionet e huaja!!!
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 14:09
  4. Ofertat me te reja per pune
    Nga ganoid nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 21-01-2005, 13:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •