Postuar mė parė nga
deshmuesi
Mardhenia seksuale, ne nje cift bashkeshortor eshte nje detyre po bashkeshortore, me ane te seciles bashkshortet kenaqin njeritjetrin. Por njekohesisht ajo eshte edhe nje detyre midis njeri - tjetrit.
Persa i perket ngjizjes, natyrisht qe ajo eshte nje perzgjedhje ne liri te plote e dy bashkshorteve. Une mednoj se, kur nje cift i krishtere nuk ka rene ende dakort per te pasur femije, kjo eshte e drejta e tij ne perzgjedhje krejt te lire. Tani nese une, fjala vjen, dua te kem vetem dy femije, mos valle kjo eshte nje e keqe? Une mendoj se kam te drejte, njesoj si ai qe deshiron te kete pese apo gjashte femije. Pra si ai qe deshiron te kete dy femije, po keshtu dhe ai qe deshiron te kete gjashte femije, natyrisht qe ketu eshte perzgjedhja e tyre e lire, dhe keshtu gjithsecilit Perendia do ti jape bekimin, pasi Ai di qysh me pare vullnetin dhe perzgjedhjen tona. Shpesh here ciftet te cila perzgjedhin te kene shume femije, shikohen si me te privilegjiarit prej Zotit. Une mendoj se gjithsecilit Perendia i ka dhene ashtu si Ai ka dashur.
Persa i perket deshires per tu ruajtur qe te mos ngjizesh, mendoj se edhe ketu eshte e drejta dhe liria e ciftit, i cili vendos ate qe deshiron. Nese nje cift vertet eshte i krishter, natyrisht qe ai do ti beje punet ne kohen dhe momentin e duhur, dhe nuk do te ece kunder regullit te natyres.
Maredhenia seksuale natyrisht qe eshte nje kenaqesi edhe ne mish, por tek nje cift i krishtere ajo nuk shihet si nje permbushje e deshirave mishore. NE e dime se ne mish gjindet mekati, por mardhenia seksuale brenda ciftit eshte nje regull qe vete Perendia e ka dhene. Pra prej kesaj mardhenie jepet mundesia per te sjelle ne jete krijesat e Perendise. Po keshtu permes mardhenies, kalohen caste te kenaqshme mis burrit e gruas, dhe keshtu ata i permbushin detyrat e tyre, duke u mbrojtur prej tundimeve te djallit. Nese e sheh me ne brendesi momentin e mardhenies, do te shohesh se brenda saj ka mjaft elemente si shpriterore ashtu edhe fizike. Nje puthje dhe nje shtrengim ne kraharor, permban brenda saj realitetin vital te dashurise me te cilen Perendia i ka lidhur te dy keto zmera. Ne thelb te kesaj mardhene do te gjesh fjale te embla qe bashkshoret i japin njeritjetrit. Tek fjalet e urta thuhet: le te te kenaqin siset e bashkshortes sate. Pra kenaqu me to.
Martesa eshte nje bashkim qe kryhet prej Perendise, dhe natyrisht vete Zoti i ka vendosr ne kete bashkim, edhe keto detyra, ne menyre krejt harmonike, ku secili prej bashkshorteve duhet ti permbushe ndaj njeritjetirt.
Le te shohim nje ndryshim midis dy lloj mardhenieve seksuale. Me siper fola per mardhenie midis dy te martuarve. Por seks quhet edhe kur nje i(e) martuar shkon me nje dashnor. Nese partneri kryen nje merdhenie seksuale jashtemartesore, Zoti na deshmon se kjo mardhenie eshte nje mekat, i cili ka te beje direkt me veten tende. Pra ti ke mekatuar ndaj vetes. Po ti shohesh te dyja keto lloj mardheniesh seksuale, ato si veprim jane njesoj, por mardhenia midis burit e gruas, para syrit te Perendise shihen si nej pjese e dashurise qe Zoti ka dhene ne kete bashkim. Ndersa mardhenia mdis dy dashoreve, kur njeri kryen kuroreshkelje, atehe kjo mardheni quhet mekat i rende ndaj vetes tende. Pse? Sepse eshte kunder rregullit qe Pendia ka dhene ne nje martese. Dhe per kete Gjoni thote : cdo gje qe shkel regullin apo ligjin e Zotit, eshte mekat.
Une mendoj se tek nje cift i krishtere, mardhenia seksuale e forcon edhe me teper besnikerine ndaj njereitjetrit, si dhe permbush regullin harmonik qe vete Krijuesi ka dhene ne kete beslidhje zemrash. Prandaj dhe Pali thote: mos ja privoni njeritjetirt detyren martesore, sepse keshtu djalli nuk mund tju tundoje.
Jezusi Krishti ju bekofte me dashurine dhe miresine e Tij. vetem ne te dhe me ane te Tij, familja mer jeten dhe cdo gje kuptimin e vertete.
Deshmuesi
Krijoni Kontakt