Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile Pali dinte te jetonte

Pali dinte te jetonte ne ngushtic dhe ne bollek .Pali ishte drejtesuar nga hiri permes besimit nga gjaku i Krishtit dhe keshtu qe Pali ishte i drejte ne syte e Perendise .Prandaj ai duke ditur se i drejti do te rroje me ane te besimit , ai dinte te jetomte me besim ne ngushtice dhe ne bollek. Me besimin e Perendise sic e thot edhe bibla.Ne ngushtice me besimin se Perendia eshte dhe eshte plotesonjesi i nevojave te te gjith atyre qe besojne ne te , dhe ne bollek duke ditur dhe duke besuar se Perendia na pasuron neve per te qene dore dhene sic thuhet tek 2kor.9:11 .Jezusi tha nqs i kerkojme Atit peshk Ai nuk do te na japi gjarper ku peshku gjithmon simbolizon shu7mimin ose begatine dhe gjarperi mallkimin ne cdo fush te hetes.Por motivi me te cilin i kerkojme zotit eshte qe te jemi dore dhene . Ne ate mase qe ti jep ne ate mase do te te kthehet ty mbrapsht sepse Perendia nuk i ngelet borxhli askujt. Madje jo vetem besimtaret por edhe jo besimtaret sepse njeriu nuk do te rroje vetem me buke por edhe me cdo fjale qe del nga goja e Perendise , nqs e degjojne pra dhe i binden ata do te perfitojne falas nga fjala e hirit , dhe nga besimi ne Kreshtin/Dua te pershndes te gjith besimtaret e krishtere me keto vargje:2kor 8:9 dhe kol 3:16 .Fjala e Krishtit banofte ne me gjith begatine e vet.Perendia ju bekofte dhe hiri Zotit tone Jezus Krisht qofte perhere mbi ju te gjith amen.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Ka shume rendesi qe se pari te kupohet shkrimi, ne menyre qe dhe pergjigja te jete sakte. Me duhet tju them i nderuar orjon se, nuk eshte Pali ai qe shfajson homoseksualet. Lexoje drejt mesazhin e bibles, edhe pse je kundershtar i saj. Shfajsimi nga mekati kryhet vetem permes gjakut te Krishtit derdhur ne kryq, per mekatet tona. Arsyeja se perse ti nuk je ne gjendje te maresh mesazhin drejt, ku dhe nje femije e kupton fare qarte ate, ndodh per shkak se ti je nje kundershtar i verber ndaj Krishtit.
    Me duhet te ndalem ne tri ceshtje, te cilat kane te bejne me cinizmin e verber qe ti ke ndaj shkrimit te Perendise.
    Se pari: ti perpiqesh te nxjeresh sa me fallco deshmine e Palit ,ne lidhje me mrekulline qe Perendia ka bere tek te krishteret bile edhe tek homoseksualet.
    Se dyti ti perpiqesh te akuzosh Palin si nje mesues fallco, qe sipas teje shfajson homoseksualet nga mekati.
    Se treti: ti permes verberise sate periqesh te nxjeresh sa me fallco deshmine biblike ne ate qe ajo deshmon.
    Kam hasur dhe ne mjaft shkrime te tjera, ku ju Alislamistat perpiqeni me cdo kusht te mohoni biblen, duke menduar se keshtu kurani behet edhe me i besueshem. Ka mijera vjet perpjekje, ku cdo potence njerezore eshte orvaturur te zhvleftesoje biblen, duke sjelle male me shkrime kunder saj, por ne asnje cast nuk ka mundur tja arije ketij qellimi. Perse? Sepse kjo lufte nuk ka perballe njeriun, por ka Perendine e vertete Jehovah ( Une Jam).
    Ju do te vazhdoni ta sulmoni biblen, dhe kjo lufte do te vazhdoje deri ne fund, sepse per kete edhe jeni thirur. Ky fakt vertet qe me shqeteson, por kush jam une te gjykoj ate qe Zoti ka vendosur. Pali ne letren drejtuar Timoteut, na zbulon kete fakt, ne menrye qe kristiani te njohe dhe pranoje ate cka Zoti ke bere. Ne nje shtepi, thote Pali, nuk ka vetem ENE prej ari dhe ergjendi. Atje ke dhe ENE prej BALTE dhe DRURI, ku disa jane per te NDERUAR dhe disa per te mosnderuar. Pra me pak fjale do te thote se, ka kupe te ergjente per ti dhene mikut nje gote vere, por ka dhe poc prej balte (uturak), ku femija ben nevojen. Si mendoni ju: a eshte normale qe ti nxjeresh mikut veren me uturakun e femijes, dhe femijes ti japesh goten e ergjende per te bere nevojen? Jam i sigurt se vetem nje i cmendur mund te beje nje veprim te tille.
    Njeher nje miku im me beri nje pyetje te tille ku me tha: Nese bibla eshte fjale e shkrojtur e Perendise, atehere perse Perendia lejon qe bibla te sulmohet kaq barbarisht prej gjithe botes dhe feve te tjera? Ja si ju pergjigja mikut tim:Fuqija e nje ndertese provohet perballe termeteve dhe stuhive. Me lejoni qe tju pyes miku im i dashur: ka rrezistuar apo ka rene bibla perballe ketyre sulmeve mijera vjecare , dhe pse? Fakte na deshmojne se, per deshmine biblike jane vrare me miljona e miljona te krishtere, duke mos e mohuar vertetesine e saj. Jane torturiuar me miljona njerez duke e deshmuar ate. Kane ndryshuar rjedhen e jetes miljarda njerez, si dhe kane marre shpetimin e jetes se tyre, pikerisht prej ketij libir. Djalli, demonet dhe bashkepuntoret e tyre cdo dite ndjejne humbjen e tyre pikreisht perballe fjales dhe mesazhit qe bibla na shpall. Nuke e di nese ka nje liber tjeter i cili do te mund te krahsohet me kete liber.
    Aspak nuk jam duke ju gjykuar ju, ne luften e hapur qe beni ndaj bibles dhe kishes se Krishtit. Une e pranoj se ju per kete jeni thirrur, sepse atehere: kush do te gjykohet dhe te provoje liqenin e zjarrit??? Shikoni si i thote me poshte Pali Timoteut: "Nese dikush pastrohet nga keto gjera( dmth mekati), do te jete nje ENE nderi e shejnteruar dhe e dobishme per te zotin, dhe e pergatitur per cdo veper te mire".
    Por edhe kjo miresi vjen nga Zoti Krisht. Lum ai qe ka veshe per te digjaur dhe zemer per te besuar. Prandaj dhe JEzusi ju tha dishepujve te tij se, juve ju eshte DHENE per te kuptuar dhe njohur te VERTETEn , ndersa atyre JO.

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Ka shume rendesi qe se pari te kupohet shkrimi, ne menyre qe dhe pergjigja te jete sakte. Me duhet tju them i nderuar orjon se, nuk eshte Pali ai qe shfajson homoseksualet. Lexoje drejt mesazhin e bibles, edhe pse je kundershtar i saj. Shfajsimi nga mekati kryhet vetem permes gjakut te Krishtit derdhur ne kryq, per mekatet tona. Arsyeja se perse ti nuk je ne gjendje te maresh mesazhin drejt, ku dhe nje femije e kupton fare qarte ate, ndodh per shkak se ti je nje kundershtar i verber ndaj Krishtit.
    Me duhet te ndalem ne tri ceshtje, te cilat kane te bejne me cinizmin e verber qe ti ke ndaj shkrimit te Perendise.
    Se pari: ti perpiqesh te nxjeresh sa me fallco deshmine e Palit ,ne lidhje me mrekulline qe Perendia ka bere tek te krishteret bile edhe tek homoseksualet.
    Se dyti ti perpiqesh te akuzosh Palin si nje mesues fallco, qe sipas teje shfajson homoseksualet nga mekati.
    Se treti: ti permes verberise sate periqesh te nxjeresh sa me fallco deshmine biblike ne ate qe ajo deshmon.
    Kam hasur dhe ne mjaft shkrime te tjera, ku ju Alislamistat perpiqeni me cdo kusht te mohoni biblen, duke menduar se keshtu kurani behet edhe me i besueshem. Ka mijera vjet perpjekje, ku cdo potence njerezore eshte orvaturur te zhvleftesoje biblen, duke sjelle male me shkrime kunder saj, por ne asnje cast nuk ka mundur tja arije ketij qellimi. Perse? Sepse kjo lufte nuk ka perballe njeriun, por ka Perendine e vertete Jehovah ( Une Jam).
    Ju do te vazhdoni ta sulmoni biblen, dhe kjo lufte do te vazhdoje deri ne fund, sepse per kete edhe jeni thirur. Ky fakt vertet qe me shqeteson, por kush jam une te gjykoj ate qe Zoti ka vendosur. Pali ne letren drejtuar Timoteut, na zbulon kete fakt, ne menrye qe kristiani te njohe dhe pranoje ate cka Zoti ke bere. Ne nje shtepi, thote Pali, nuk ka vetem ENE prej ari dhe ergjendi. Atje ke dhe ENE prej BALTE dhe DRURI, ku disa jane per te NDERUAR dhe disa per te mosnderuar. Pra me pak fjale do te thote se, ka kupe te ergjente per ti dhene mikut nje gote vere, por ka dhe poc prej balte (uturak), ku femija ben nevojen. Si mendoni ju: a eshte normale qe ti nxjeresh mikut veren me uturakun e femijes, dhe femijes ti japesh goten e ergjende per te bere nevojen? Jam i sigurt se vetem nje i cmendur mund te beje nje veprim te tille.
    Njeher nje miku im me beri nje pyetje te tille ku me tha: Nese bibla eshte fjale e shkrojtur e Perendise, atehere perse Perendia lejon qe bibla te sulmohet kaq barbarisht prej gjithe botes dhe feve te tjera? Ja si ju pergjigja mikut timuqija e nje ndertese provohet perballe termeteve dhe stuhive. Me lejoni qe tju pyes miku im i dashur: ka rrezistuar apo ka rene bibla perballe ketyre sulmeve mijera vjecare , dhe pse? Fakte na deshmojne se, per deshmine biblike jane vrare me miljona e miljona te krishtere, duke mos e mohuar vertetesine e saj. Jane torturiuar me miljona njerez duke e deshmuar ate. Kane ndryshuar rjedhen e jetes miljarda njerez, si dhe kane marre shpetimin e jetes se tyre, pikerisht prej ketij libir. Djalli, demonet dhe bashkepuntoret e tyre cdo dite ndjejne humbjen e tyre pikreisht perballe fjales dhe mesazhit qe bibla na shpall. Nuke e di nese ka nje liber tjeter i cili do te mund te krahsohet me kete liber.
    Aspak nuk jam duke ju gjykuar ju, ne luften e hapur qe beni ndaj bibles dhe kishes se Krishtit. Une e pranoj se ju per kete jeni thirrur, sepse atehere: kush do te gjykohet dhe te provoje liqenin e zjarrit??? Shikoni si i thote me poshte Pali Timoteut: "Nese dikush pastrohet nga keto gjera( dmth mekati), do te jete nje ENE nderi e shejnteruar dhe e dobishme per te zotin, dhe e pergatitur per cdo veper te mire".
    Por edhe kjo miresi vjen nga Zoti Krisht. Lum ai qe ka veshe per te digjaur dhe zemer per te besuar. Prandaj dhe JEzusi ju tha dishepujve te tij se, juve ju eshte DHENE per te kuptuar dhe njohur te VERTETEn , ndersa atyre JO.
    Deshmues i bekuar sic do ta kuptosh edhe vete une nuk jam kundra bibles perkundrazi jam besimtar i krishtere dhe besoj tek triniteti.por dikush per te me akuzuar mua ka shpifur kunder meje per ta ulur poshte emrin tim.dhe dihet se ky eshte djalli i cili perdor te verberit kunder besimtareve.se si eshte futur tek profili im nuk e di .Por te dy bashke ne e denojme kete gjuhe qe ngrihet kunder meje ne emer te Jezusit dhe e shpall te lidhur keshtu qe ate qe e lidh ketu ne toke eshte e lidhur atje ne qiell.E flas realisht se jam i paster i bekuar me gruan time dhe i shenjteruar nga gjaku i krishtit .une e lexova dhe ne fillim u merzita por zoti me tregoi qe ta falja ate person dhe te lutem per te por te lidh ate gjuhe te neveritshme .Zoti te bekofte.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 20-02-2007, 22:21
  2. Kryeministri i Kosovės jep dorėheqjen
    Nga rudo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52
  3. 2006-a, era e “Homo urbanus”
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-05-2005, 20:10
  4. Aktakuza e tribunalit tė Hagės pėr Haradinaj
    Nga I-amėshuar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 14:58
  5. Haradinaj nuk do tė shkojė nė KS tė OKB-sė
    Nga mani nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 11-03-2005, 09:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •