Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 82
    i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Ti pyet cila fe është e vërteta.. mendimi imë është se ideja e zotit nuk duhet lidhur fortë me fenë.

E dyta është se personi duhet të vendosi disa prioritete... prioriteti më i madh për mua është njeriu!!

Për mua njeriu duhet të shqetësohet kur kap veten të kushtojë më shumë rëndësi për zotin (akoma më keq për fenë!!) se sa për veten dhe njerëzit e tjerë.

Un po të isha babai i një fëmije do doja që ai të vendoste prioritet veten.. pas kësaj dashuria që ai do më tregonte do kishte më vlerë!

Për mua pak rëndësi ka zoti i qiellit për të cilin flasin fetë e ndryshme.. për atë anë të zotit mundë të le një dritare të vogël dhe aq! preferoj të hap derën gjerë tek prezenca e zotit që kam para syve: vetja ime, gjithë njerëzit e tjerë, kafshët, natyra, deti, dielli, hëna..

Është e lehtë të shikosh dorën e njeriut tek feja! pra feja ka brenda gjëra që nuk ja vlen ti bësh flamurë dhe të betohesh për to! disa këshilla të fesë vlejnë, të tjera për mua jo.

Pra si konkluzion un përsërisë këtë:

Po kapa veten të merrem shumë me fenë dhe zotin se sa me atë që kam para syve.. diçka nuk shkon mirë!

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Ketu ndahen gjerat Iktuus

Si kristjanet dhe Myslimanet ose besimtaret ne tersi besojne ne nje X krijues qe ka krijuar cdo gje dhe qe mban ne kontroll cdo gje. I vetmi problem i tyre eshte se kur gjerat dalin jasht kontrollit, ata i drejtohen njeriut duke e fajsuar ate, bile edhe duke e denuar ne shume raste si fajtore per prishjen e rendit qe Krijuesi ka vene. psh: Rasti i cunamit ne Indonezi, po te hysh ne forum Islamik do lexosh dhe shikosh cudira se si e komentojne me fjale dhe foto.

Fjalet jane : Allahu Egber ... Subhanallah, me ne fund e shperlau ate vend nga ndyrsira e prostitucionit dhe per ta ilustruar vendosin disa foto ku qendron ne kembe nje Xhami prej betoni e paprishur dhe cdo barake druri eshte therrmuar

E vertet per besimtaret zoti eshte nje. Por une qe gjendem ne mes te tyre nuk me del llogaria o miku im. Se per mua nuk eshte nje.
    Jezusi = 1 (zot)
    Allahu = 2 (zot)
    Pa u zgjatur me tej 1+1 per mua bejn 2. Ky eshte problemi im. Nga ketu nis replika ime.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 25-06-2012 më 12:14
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga user010 Lexo Postimin
    Ti pyet cila fe është e vërteta.. mendimi imë është se ideja e zotit nuk duhet lidhur fortë me fenë.

E dyta është se personi duhet të vendosi disa prioritete... prioriteti më i madh për mua është njeriu!!

Për mua njeriu duhet të shqetësohet kur kap veten të kushtojë më shumë rëndësi për zotin (akoma më keq për fenë!!) se sa për veten dhe njerëzit e tjerë.

Un po të isha babai i një fëmije do doja që ai të vendoste prioritet veten.. pas kësaj dashuria që ai do më tregonte do kishte më vlerë!

Për mua pak rëndësi ka zoti i qiellit për të cilin flasin fetë e ndryshme.. për atë anë të zotit mundë të le një dritare të vogël dhe aq! preferoj të hap derën gjerë tek prezenca e zotit që kam para syve: vetja ime, gjithë njerëzit e tjerë, kafshët, natyra, deti, dielli, hëna..

Është e lehtë të shikosh dorën e njeriut tek feja! pra feja ka brenda gjëra që nuk ja vlen ti bësh flamurë dhe të betohesh për to! disa këshilla të fesë vlejnë, të tjera për mua jo.

Pra si konkluzion un përsërisë këtë:

Po kapa veten të merrem shumë me fenë dhe zotin se sa me atë që kam para syve.. diçka nuk shkon mirë!
    Shkrimi yt eshte frut i nje monolugu dhe si i till ngelet i pa shqyrtuar.
    Ti ke perball temen dhe asaj do i rrotullohesh duke formuluar opinionin tend. Ne kete rast eshte Zoti. Eshte ai Zoti qe buron nga nje grup besimtaresh.
    Ti si individ si e shikon rrugen per tiu afruar zotit, e gabuar apo e sakt? Kush fe te ploteson me shume? Sepse ajo qe ne kemi perball eshte aftesia e perceptimin per llogjiken. Jo te gjithe jane te llogjikshem.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    E vertet per besimtaret zoti eshte nje. Por une qe gjendem ne mes te tyre nuk me del llogaria o miku im. Se per mua nuk eshte nje.
    Jezusi = 1 (zot)
    Allahu = 2 (zot)
    Pa u zgjatur me tej 1+1 per mua bejn 2. Ky eshte problemi im. Nga ketu nis replika ime.
    Ky eshte problemi, personalizimi i zotit. A kuptojne keta, se edhe sikur te argumentohet nje zot ne baze shkencore, ai nuk do i ngjane aspak zotit qe perfytyrojme ne.

Njerzit jane krijesa qe krahasojne vizualisht ndaj dhe kjo piktura me poshte eshte shume sqaruese per te treguar se ku qendron problemi.

JOE MY GOD!
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Ky eshte problemi, personalizimi i zotit. A kuptojne keta, se edhe sikur te argumentohet nje zot ne baze shkencore, ai nuk do i ngjane aspak zotit qe perfytyrojme ne.

Njerzit jane krijesa qe krahasojne vizualisht ndaj dhe kjo piktura me poshte eshte shume sqaruese per te treguar se ku qendron problemi.

JOE MY GOD!
    Hyber Van Eyck e ka bo kete? se qenka kryeveper. E njihte zotin ai qerrata

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Hyber Van Eyck e ka bo kete? se qenka kryeveper. E njihte zotin ai qerrata
    Michelangelo Buonarroti

Po pra, ka kopjuar fytyren e gjyshit tim ... haha

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Michelangelo Buonarroti

Po pra, ka kopjuar fytyren e gjyshit tim ... haha
    Dmth ti je nip i zotit hahahahaha

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Dmth ti je nip i zotit hahahahaha
    Me gjase po, duhet me pyt babin per siguri ... ku i dihet

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Ti si individ si e shikon rrugen per tiu afruar zotit, e gabuar apo e sakt? Kush fe te ploteson me shume? Sepse ajo qe ne kemi perball eshte aftesia e perceptimin per llogjiken. Jo te gjithe jane te llogjikshem.
    Un un përgjigja për këtë.. të përsëritem prapë? për zotin e qiellit që bën fjalë feja un kam lënë një dritare të vogël.. kështu që nuk merrem shumë me atë çështje.. sa për fenë që më plotëson.. nuk ka fe që më plotëson.. feja është diçka me pak rëndësi për mua, pra as për atë nuk kushtojë kohë.

Vlerë për mua ka dashuria për njeriun dhe natyrën.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga user010 Lexo Postimin
    Un un përgjigja për këtë.. të përsëritem prapë? për zotin e qiellit që bën fjalë feja un kam lënë një dritare të vogël.. kështu që nuk merrem shumë me atë çështje.. sa për fenë që më plotëson.. nuk ka fe që më plotëson.. feja është diçka me pak rëndësi për mua, pra as për atë nuk kushtojë kohë.

Vlerë për mua ka dashuria për njeriun dhe natyrën.
    User, je pergjigjur si nje agnostik perfekt!
    Urime

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •