Pervjetori i lindjes(8janar 1968)
Anita Bitri
From Wikipedia, the free encyclopedia.
(Redirected from Anita Bitri-Prapaniku)
Anita Bitri-Prapaniku (1968 - October 19, 2004) was a pop singer and violinist from Albania. She was found dead in New York City along with her mother and 7-year-old daughter. The three died in their Staten Island home due to an accidental carbon monoxide poisoning after boiler vents in the basement were stuffed with plastic bags to keep out concrete from construction work. Her husband, Luan Prapaniku, had recently died from cancer.
Anita started singing at the age of sixteen, and she became popular in Albania with her song "First Love." She emigrated to the United States in 1996. At the time that she died, she was in the process of recording two albums, one in Albanian and one in English.
EXPLORE: Deaths in 2004 - Dictionary of Famous People
... 19 Anita Bitri-Prapaniku, 36, Albanian pop singer;
www.explore-biography.com/ biographies/D/Dea
Ē`ka thėnė Presidenti Moisiu pėr kėngėtaren e madhe Anita Bitri
Presidenti Moisiu ngushėllon familjen Bitri.
29 Tetor 2004
Presidenti i Republikės, Alfred Moisiu, i ka dėrguar njė mesazh ngushėllimi
familjes Bitri nė tė cilėn thuhet:
"Lajmi i hidhur pėr ndarjen nga jeta tė Anita Bitrit, vajzės dhe nėnės sė saj na ka pikėlluar tė gjithėve. Si prind qė e di ēdo tė thotė kjo, marr pjesė nė dhimbjen tuaj, qė s'ka ngushėllim.
Anita ishte nė lulen e moshės dhe nė kulmin e shkėlqimit tė talentit tė saj. Iku
e re, tragjikisht, por la pas vetes portretin e qeshur, mallin e pashuar tė
viteve nė mėrgim dhe mbi tė gjitha kėngėt dhe zėrin e saj tė mrekullueshėm plot
dritė dhe gjallėri.
Vepra e kėsaj artisteje tė madhe nga Vlora do tė mbetet pėrjetėsisht nė thesaret
e shquara tė muzikės sė lehtė shqiptare".
Pjesė tė shkėputura nga faqja e re e internetit
WWW.anitabitri.com
(Kėngėtarja po pėrgatiste njė libėr autobiografik)
Telepatia
Nė fillim nuk e kam ditur dhe nuk e kam ndjerė se e kam atė dhunti, por me kalimin e kohės, jeta ma ka vėrtetuar dhe ndjehem mirė qė ajo fuqi, (qoftė dhe e pa vlerė pėr dikė) jeton te unė. Ndonjėherė pa dashje, mendimet tė ēojnė larg. Por siē e thashė mė lart, diēka qė ėshtė destini nga Zoti, qoftė edhe ti mos ta pranosh ose ta kuptosh, ose ta ndalosh me forcė, ajo pėrsėri do tė ndodhė, pasi ėshtė DESTINI.
Pa dashje po me njė dėshirė tė madhe, unė fillova fshehurazi tė mėsoj pėr Zotin dhe
tė besoj nė tė. Ndjeja njė fuqi tė madhe dhe besim nė vetvete. Dhe nga ai moment, kur unė e gjykoja jetėn nė kėndvėshtrimin e Tij, fillova tė besoj te vetja se unė isha e privilegjuara e Tij dhe vėrtet i meritoja komplimentet qė dėgjoja, pasi vetėm Ai e dinte se ēfarė kishte krijuar nė qėnien time. Sa herė mė kujtohej, kur kisha replika me nėnėn time, pas ēdo diskutimi e mbyllja duke i thėnė: Fillimisht mė ka krijuar Zoti, pastaj ti. Ajo sa herė habitej me thėniet e mija, pasi vetė nė atė kohė nuk e pranonte, qoftė edhe ta pėrmendte me zė tė lartė emrin e Tij. Por unė isha tani mė e kompletuar nė vetvete dhe me forca tė reja pėr tė nesėrmen.
Nėna
Ndjehesha mirė, por lodhja s'mė linte ti thoja asnjė fjalė nėnės sime. Gjithmonė shpirti tė ka falenderuar nėnė, por tani dua me fuqinė e penės sime tė them edhe njė herė: tė faleminderit nėna ime e dashur, pėr gjithēka qė ke bėrė dhe po bėn pėr mua. Ndonjėherė pa dashje mendimet tė ēojnė larg, por siē thash mė lart, diēka qė ėshtė destini nga Zoti, do apo sdo ti qė ta pranosh, edhe nėse dikush pėrpiqet me forcė ta ndalojė, ajo do tė ndodh.
Tani jam duke qeshur dhe mė pėlqen tė qesh, kur kujtoj atė pjesė tė jetės sime. E qetė tani kaloj nė kohė, duke sjellė nėpėr mend tė gjitha momentet mė tė bukura
dhe mė tė rėndėsishmet nė botėn e artit. Pėrmenda pak mė parė tė madhen dhe tė paharruarėn Vaēe dhe telepatinė time. Do tė vij shumė shpejt aty.....
Krijoni Kontakt