Close

Rezultati i Sondazhit: Çfarë preferoni më shumë për të pirë?

Votues
65. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Ujë.

49 75.38%
  • Coca Cola.

10 15.38%
  • Tjetër.

6 9.23%
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 43
  1. #-9

Një gotë UJË apo një Coca Cola ?!

Të mirat e ujit :

1. Një gotë ujë largon ndjenjën e urisë gjatë natës në rreth 100% të personave që janë me dietë, tregon një studim i bërë nga universiteti i Uashingtonit.

2. Mungesa e ujit është faktori kryesor që shkakton lodhje gjatë ditës. Nga disa studime paraprake është nxjerrë përfundimi se 8 deri në 10 gota ujë në ditë mund të lehtësojnë dukshëm dhimbjen e shpinës dhe të nyejve tek 80% e njerëzve që vuajnë nga këto dhimbje.

3. Një reduktim prej 2% i ujit në trupin e njeriut mund të shkaktoj çrregullime në memorien e shkurtër, probleme me matematikën dhe me fokusimin e ekranit të kompjuterit apo një flete të printuar.

4. Pesë gota ujë në ditë ulin rrezikun e kancerit në zorrën e trashë deri në 45%, mund të ulin rrezikun e kancerit në gji në 79% dhe deri në 50% mundësinë që të zhvillohet në fshikëz.

Coca Cola :

1. Në shumë shtete në SHBA patrullat e shërbimit në autostrada ngarkojnë me vete dy fuçi Coca Cola çdo ditë për të pastruar gjakun në rrugë pas aksidenteve.

2. Nëse vendosim një kockë në një mbajtës më Coca Cola, pas dy ditësh kocka do të shpërbëhet.

3. Për të pastruar ujin hidhni në të një kanaçe Coca Cola dhe lëreni “të shplodhet” për një orë.

4. Acidi citrik që përmban Coca Cola heq njollat tek enët e kuzhinës.

5. Për të hequr ndryshkun nga paraurtet e kromuara të makinës fërkojini ato me një letër alumini (ajo që përdoret në kuzhinë për të mbështjellë ushqimet) të lagur me Coca Cola.

6. Për të zhvidhosur një vidë të bërrejtur vendosni sipër një leckë të lagur me Coca Cola dhe lëreni kështu për disa minuta.

7. Për të hequr njollat e lyrës nga rrobat hidhni në lavatriçe një kanaçe Coca Cola tek rrobat e pista, shtoni detergjentin dhe do të shihni se Coca Cola do ndihmojë në pastrimin e rrobave nga njollat.

8. Coca Cola ndihmon gjithashtu në pastrimin e erëpritësve të makinave.

Për dijeninë tonë!
    Përbërësi aktiv tek Coca Cola është acidi fosforik. Acidi i tij prej 2,8 PH shpërbën një thua për rreth 4 ditë.
    Acidi fosforik, për më tepër, i “vjedh” kalçumin kockave dhe është shkaktuesi kryesor në rritjen e osteoporozës (dobësimi i kockave).
    Disa vite më parë në Gjermani u bë një studim për të zbuluar pse tek fëmijët, duke filluar që nga mosha 10 vjeçare shfaqej osteoporoza. Rezultati: teprimi në pirjen e Coca Colës, nga mungesa e kontrollit të prindërve.
    Kamionët që transportojnë Coca Cola identifikohen me tabelën LËNDË E RREZIKSHME, e cila është e rezervuar për lëndët me veti të lartë gërryese.
    Shpërndarësit e Coca Colës që prej 20 vjetësh përdorin Coca Cola për të pastruar motorrët e kamionëve.
    Edhe një veçanti: Coca Light është konsideruar gjithnjë e më shumë nga mjekët dhe studiuesit si një bombë me efekt të vonuar për shkak të kombinimit Coca + Aspartame e dyshuar si shkaktues i Lupusit dhe dhimbjeve çrregulluese të sistemit nervor.
    Duke përfunduar, këshillohet që asnjëherë të mos lani dhëmbët pasi të keni pirë Coca Cola sepse ju heq zmaltin, dhe jua heq përgjithmonë!

Qudi a !?
    natural X

2. #-8
    jame per mendime ndryshe Maska e ibn_halduni
    Anëtarësuar
    13-07-2007
    Vendndodhja
    në Tokë
    Postime
    40
    qudi a, bash interesante po e vjen.
    na pi CC ata pastro udhet
    bjerni more ketu, se e shesim, hehehhe

mos pi CC kosumo Ujë
    Nuk ka punë urgjente, por ka njerëz të vonuar

3. #-7
    mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Rroft uji..pija me e mire dhe me e lire..(!).. Une i pij 3 litra per cdo dite pa perjashtim...te gjithe ju pini 1.5-2 litra ne dite pergjithesisht(nese nuk beni ndonje aktivitet fizik, temperaturat e larta etj..ku shtohet edhe konsumimi..) eshte i mjaftueshem per termorregullacion dhe shpelarjes te produkteve perfundimtare te zberthyera gjate metabolizmit...permes veshkeve...dhe ata hulumtimet lart qe sjelle ketu nismetari naturalx...per lukthin, traktin digjestiv ne pergjithesi ....

Gezuar* me uje per ujin..

4. #-6
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Uje dhe asgje tjeter
    Sui generis

5. #-5
    NoboDy Maska e besar_atb
    Anëtarësuar
    22-04-2007
    Vendndodhja
    T3TovA
    Postime
    281
    nuk zevendesohet uji me asgje

6. #-4
    i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Uji ujë dhe Coca- Cola coca-colë..
    Për mua dy gjera të ndryshme...Ç e pi atë jaranen colën...me masë ama ...dhe fshehurazi se na kap policija
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

7. #-3
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Perpara kam pi shum coca cola, ka ndodh qe 2 litra i kam pi per nje dit, kurse tani kalojn dit qe nuk fus ne goj coca cola.
    Uji te knaq be wlla, ani bash uji qe del nga guret i ftoht akull ne diellin percellues..
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

8. #-2
    i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Votoj per lenge pjeshke se ajo me pelqen
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

9. #-1
    KORCARE 4 EVER Maska e zhorzhi
    Anëtarësuar
    09-01-2007
    Vendndodhja
    atje ku lindja e diellit te jep nje shprese te re....
    Postime
    610
    Citim Postuar më parë nga BaBa
    Votoj per lenge pjeshke se ajo me pelqen
    Ti mor djale leri ato se nuk je ne Elbasan, por voto per leng rrushi me mire..................

se ngele tape gjithe diten.
    dont worry be happy

i/e larguar
    Anëtarësuar
    12-06-2007
    Postime
    131
    me mire me shijojme,,, kjo jetenje here jetohet

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •