Të mirat e ujit :
1. Një gotë ujë largon ndjenjën e urisë gjatë natës në rreth 100% të personave që janë me dietë, tregon një studim i bërë nga universiteti i Uashingtonit.
2. Mungesa e ujit është faktori kryesor që shkakton lodhje gjatë ditës. Nga disa studime paraprake është nxjerrë përfundimi se 8 deri në 10 gota ujë në ditë mund të lehtësojnë dukshëm dhimbjen e shpinës dhe të nyejve tek 80% e njerëzve që vuajnë nga këto dhimbje.
3. Një reduktim prej 2% i ujit në trupin e njeriut mund të shkaktoj çrregullime në memorien e shkurtër, probleme me matematikën dhe me fokusimin e ekranit të kompjuterit apo një flete të printuar.
4. Pesë gota ujë në ditë ulin rrezikun e kancerit në zorrën e trashë deri në 45%, mund të ulin rrezikun e kancerit në gji në 79% dhe deri në 50% mundësinë që të zhvillohet në fshikëz.
Coca Cola :
1. Në shumë shtete në SHBA patrullat e shërbimit në autostrada ngarkojnë me vete dy fuçi Coca Cola çdo ditë për të pastruar gjakun në rrugë pas aksidenteve.
2. Nëse vendosim një kockë në një mbajtës më Coca Cola, pas dy ditësh kocka do të shpërbëhet.
3. Për të pastruar ujin hidhni në të një kanaçe Coca Cola dhe lëreni “të shplodhet” për një orë.
4. Acidi citrik që përmban Coca Cola heq njollat tek enët e kuzhinës.
5. Për të hequr ndryshkun nga paraurtet e kromuara të makinës fërkojini ato me një letër alumini (ajo që përdoret në kuzhinë për të mbështjellë ushqimet) të lagur me Coca Cola.
6. Për të zhvidhosur një vidë të bërrejtur vendosni sipër një leckë të lagur me Coca Cola dhe lëreni kështu për disa minuta.
7. Për të hequr njollat e lyrës nga rrobat hidhni në lavatriçe një kanaçe Coca Cola tek rrobat e pista, shtoni detergjentin dhe do të shihni se Coca Cola do ndihmojë në pastrimin e rrobave nga njollat.
8. Coca Cola ndihmon gjithashtu në pastrimin e erëpritësve të makinave.
Për dijeninë tonë!
Përbërësi aktiv tek Coca Cola është acidi fosforik. Acidi i tij prej 2,8 PH shpërbën një thua për rreth 4 ditë.
Acidi fosforik, për më tepër, i “vjedh” kalçumin kockave dhe është shkaktuesi kryesor në rritjen e osteoporozës (dobësimi i kockave).
Disa vite më parë në Gjermani u bë një studim për të zbuluar pse tek fëmijët, duke filluar që nga mosha 10 vjeçare shfaqej osteoporoza. Rezultati: teprimi në pirjen e Coca Colës, nga mungesa e kontrollit të prindërve.
Kamionët që transportojnë Coca Cola identifikohen me tabelën LËNDË E RREZIKSHME, e cila është e rezervuar për lëndët me veti të lartë gërryese.
Shpërndarësit e Coca Colës që prej 20 vjetësh përdorin Coca Cola për të pastruar motorrët e kamionëve.
Edhe një veçanti: Coca Light është konsideruar gjithnjë e më shumë nga mjekët dhe studiuesit si një bombë me efekt të vonuar për shkak të kombinimit Coca + Aspartame e dyshuar si shkaktues i Lupusit dhe dhimbjeve çrregulluese të sistemit nervor.
Duke përfunduar, këshillohet që asnjëherë të mos lani dhëmbët pasi të keni pirë Coca Cola sepse ju heq zmaltin, dhe jua heq përgjithmonë!
Qudi a !?
Krijoni Kontakt