Postuar më parë nga Gloria83
Ndarja,per cfaredo lloj arsye qe te ndodhe nuk eshte e mire.
Kur personin e ke dashur ,sigurisht qe eshte shume e dhimbshme(mjere kush i provon).
Shyqyr ,Zoti na ka dhene ,durim e force per te perballuar.
Postuar më parë nga Gloria83
Ndarja,per cfaredo lloj arsye qe te ndodhe nuk eshte e mire.
Kur personin e ke dashur ,sigurisht qe eshte shume e dhimbshme(mjere kush i provon).
Shyqyr ,Zoti na ka dhene ,durim e force per te perballuar.
JETEN TA JETOSH PA E VRARE
Vuajta nga ndarja e nje njeriu qe ke dashur pa arritur ta masesh (eshte e pamatshme sipas meje kur njeriu eshte me te vertete i/e dashuruar) eshte e madhe, pothuajse po aq sa dashuria qe kisheme pare.Postuar më parë nga Gloria83
Cudi eshte se si arrin ate kuptosh qe ti do me shume nje person tjeter sesa veten tende, dhe e kupton tani qe nuk e ke me.Vetem kur mendimi shkon tek ai/ajo te mungon ajri, tte mblidhet nje gulc ne fyt e 'arrin te percillesh. Vetem nje fjale e zakonshme te sjell ndermend qindra copeza te lidhjes suaj te bukura e ti lotet si mban dot.....
Dhe s'del dot nga kjo gjendje duke njohur menjhere dike tjeter. Gjeja e pare eshte te shihesh ne pasqyre e te thuash: mbaroi, qe shume e bukur por mbaroi mbase....pergjithmone. Po ti s'ke mbaruar - atehere merr ne telefon shoqet e ngushta me te cilat kishe kohe qe s'dilje per nje xhiro, beaty farm per te marre veten? tani ke kohe per te bere gjithe ato gjera qe sado qe te mundohesh vet i dyte s'i ndjek dot (kohet ne disposizion s'jane gjithmone njelloj)...
Kur ti te gjendesh mire me edhe vetem, qe s'ke frike te rrish vetem, nuk mendon cdo seconde ate qe shkoi, dhe ne rastin e pare qe e takon ish te dashurin tend e shikon ne sy e s'te vjen per te qare atehere po je e rrethuar me posivitet e kete e ndjejne edhe ata qe jane rreth teje. Atehere do te filloje rreth teje nje "xhiro" djemsh qe do te kortexhojne dhe do te shohesh kush eshte ai qe do te lidhet me ty....do te jete nje rilindje per ty, e do te vleresosh veten per shume gjera qe me pare ishin te zakonshme....
Nuk eksistojne njerezit ideale edhe ne nuk jemi ideale apo jo?
Kjo teme eshte shume e gjere dhe mund dte flasesh me dite te tera , por kryesorja pas nje ndarje eshte te gjesh vetveten e te shikosh gjithnje perpara. Njerezit e dobet nuk i do njeri, qaramanet jeta ei shkel me kembe.
Si chiude una porta ma ti si aprirà un portone-- kryesorja eshte te mos humbasesh shume kohe duke shikuar deren qe u mbyll se nuk arrin te shohesh gjithe dritaret qe te hapen para syve.
Gjithe te mirat e me falni qe u zgjata kaq shume....
Shume thnx Te Gjitheve .................
tani varet cfar ndarje
psh kur thua per njeriun e zemres qe ndahesh sepse ajo duhet te largohet nga shteti per ca kohe edhe kesaj i thon ndarje edhe do thoja ka me vuatje se sa te ndahesh me dike se psh 1 2 3 muaj e harove kur ndahesh po nje njeri qe do edhe e ke larg edhe ske cben
kesaj si i thoni ju ?
Partizoni
Natyra e njeriut eshte shume interesante. Nuk e kuptoj se si dy njerez, qe per nje kohe, te gjate apo te shkurter, ndajne cdo gje dhe duhen....thjesht si rezultat perfundimtar kane ndarjen. Dhe, cdo gje harrohet, fshihet.
Dhe, per me keq, fillojne me pas me nje person tjeter, per te kaluar ne te njejtin proces me te cilin kane kaluar me personin paraprak....
Keshtu, dashuria ose nuk ekziston, ose njerezit ende nuk e kane zbuluar.
Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.
E dashur Rina_87 , mendoj se per te ekzistuar dashuria ekziston por ndonjehere jo vetem dashuria i mban dy njerez bashke ose jo bashke .Shpesh dy njerez duhen , por ne pamundesi per te qene bashke (shkaqet jane te shumta )zgjedhin te ndahen(normal eshte nje zgjedhje qe te ben te vuash). Ndonjehere ndarjet ndodhin per kapriço, ego femer-mashkull e shume arsye te tjera(qe ne thelb jane te kota, teoria "e lagu se lagu").Kurse kujtimet qe ti ke me ne person ngelen , nuk mund te thuash se harrohen (fshihen),pasi jane pjesa e jotja i bie qe ne ate pjese jete ti mos te kesh jetuar.Pastaj cdo gje e mire e ka nje te keqe dhe cdo e keqe e ka nje te mire (po marr anen pozitive).
Te Pershendes...............![]()
Shiko, mua me vjen shume keq kur shoh dy njerez, qe ndahen. Une nuk mund te flas nga pervoja ime per kete, se une nuk kam pasur ndonje ndarje, mirepo njoh njerez, qe kane qene te dashuruar shume dhe tash jane te ndare.
Atehere, si mund te zhduket tere ajo dashuri, tere ajo cka ka qene ne mes dy personave?! Si eshte e mundur, qe dicka qe ndien per nje person te pare, mund ta ndiesh edhe per nje person te dyte? Apo, njerezit bien pre e rutines "Jeta duhet te vazhdoje". Atehere ketu dashuri nuk ka dhe si mund ta simulosh dashurine ndaj dikujt?
Per mendimin tim, mendoj se shumica e njerezve, nuk e din se cka eshte te dashurosh, dhe hyjne ne nje lidhje pa qene te sigurt, se ai ose ajo eshte personi i duhur dhe mandej ndahen nga tere kjo te lenduar. Dhe me pas, ata/o njerez lendojne te tjeret (une di nje rast te tille), se ju duket normale.
Pse per dy njerez, qe nese vertete duhen, barrierat e ndryshme behen shkak i ndarjes? Dhe, ne fakt, a duhet te kete barriera ne mes dy njerezve, qe duhen? Per mendimin tim JO!
Dashuria eshte e shenjte dhe po te ishte respektuar nga njerezit si e tille, atehere bota do te ishte nje vend me i mire. Por, njerezit dhe natyra e tyre, cdo dite e me shume po shkaterrojne anet e mira te jetes.
Ndoshta une edhe jam gabim, por keshtu mendoj tani per tani![]()
Mendoj se nuk mund ta njohesh nje njeri nese eshte i duhuri per ty apo jo pa jetuar ne lidhje me te dmth pa e pare dhe konsideruar ate si njeriun e jetes.Keshtuqe nuk ka siguri ne dashuri , gjithcka eshte te rrezikosh dhe duhet ta besh ne emer te lumturise.Me qene gjerat ne dashuri precize si ne matematike nuk do kishte replika .Gjithsesi te siguroj qe ja vlen te jetosh nje lidhje dashurie me njeriun qe do me shpirt sado pak kohe te jete .Une verte e kam provuar cdo te thote: te duash shume te jesh me dike ,te kuptohesh me dike (tenxherja dhe kapaku)por prape per arsye "banale" te zgjedhesh te mos ndash jeten tende me te . Zgjidhja me e veshtire e jetes ,dhe ndoshta ne momentet qe ndihesh me keq dhe ne ate qe ndihesh mire mendon se si do te ishte jeta jote te ishe me ate person, cfare niveli lumturie do te kishe etjjjjjjj!!!!!!!Mendoj se jane pyetje qe gjithmone do me mundojne .
Jo gjithcka qe lind e bukur perfundon e tille.
Tha njeri njehere:
Kur te dashurosh mos nderto pallate mbreteror. Nderto vetem nje parange qe mos te bej shume zhurem kur te bieri.
Krijoni Kontakt