Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 35
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Edhe nje here, pse ai qe humbet konceptin e zotit ndryshon ne menyre radikale dhe negative????Une nuk bie dakord me kete pohim,dhe ketu jemi qe te dy jashte teme,le ti leme replikat personale kunder Borix apo kunder meje,sepse une e di qe ti shume here ben shkrime shume te mira,por sinqerisht nuk e kuptova ku doje te dilje,Borix po i spjegonte me logjike te hekurt atij djalit qe nuk jane feja apo ateizmi qe percaktojne sjelljen e njeriut,sjellja e njeriut varret nga shume faktore te gjithe te komplikuar me njeri tjetrin.me respekt
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    hajde njerez, rony,borix,baptist,
    nuk ja vlen te diskutojme midis nesh, aq me teper per diēka te vogel.
    Baptisti e zgjati pak, mabse dhe pak jaste teme, por ate qe tha e tha mire,
    jam dakord me te gjitha perveē asaj pjeses ku thua se "te dy kane te drejte".

Behari me ate qe tha nenkuptonte se besimi ne zot dhe sjellja e nje njeriu jane te lidhura, dmth sikur ai te mos besonte ne zot do ishte ateist e per rrjedhoje do ishte i demshem e i pasjellshem per shoqerine.

Borix iu pergjigj drejt.
    Pastaj pjesa tjeter qe ti shkruajte , megjithese un bashkohem plotesisht , nuk kishte lidhje me diskutimin e meparshem. Le te themi qe keni te drejte te dy por po flisni per gjera te ndryshme dhe nuk ka kuptim te diskutohet per kete.

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar mė parė nga ronydestroyer Lexo Postimin
    Edhe nje here, pse ai qe humbet konceptin e zotit ndryshon ne menyre radikale dhe negative????Une nuk bie dakord me kete pohim,dhe ketu jemi qe te dy jashte teme,le ti leme replikat personale kunder Borix apo kunder meje,sepse une e di qe ti shume here ben shkrime shume te mira,por sinqerisht nuk e kuptova ku doje te dilje,Borix po i spjegonte me logjike te hekurt atij djalit qe nuk jane feja apo ateizmi qe percaktojne sjelljen e njeriut,sjellja e njeriut varret nga shume faktore te gjithe te komplikuar me njeri tjetrin.me respekt
    nuk kuptoj perse e germon pallen aq thell ti zotrrote!
    po lere Borix se ai besoj se eshte i zoti i vehtes te dal nga ky qorsokak ku eshte katandisur!!

problemi eshte krejt i qarte!une thash qe perkrah ekzistencen e zotit,sikur te beja te kunderten do humbisja shume, ky eshte koncepti im,dhe nuk detyroj njeri qe te vij pas meje!

kurse ti thua qe je ateist,por njehkosisht na thua qe na qenke antikomunist!!
    kjo eshte komplet kondradiktore,pasi komunizmi ka qene dhe eshte kundra feve!pra ti si ateist dhe si mbeshtetes i Borix je a po jo komunist pasi ateizmi dhe komunizmi jane nje!

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    ti e din shum mire se komunistet jane ateiste!
    Komunistet jane ateiste, por jo domosdoshmerisht e anasjellta. Si kundershembull po te jap vetveten. Ty mund te te duket absurde, sepse fle me foton e enverit nen jastek, por per mua eshte logjike. Tani, per t'iu kthyer temes, nese ai zot ku ti beson del te jete nje zot i nje dogme tjeter, c'do beje?

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga BEHARI Lexo Postimin
    po mir ore nuk ka randesi se cfar ka qen Elvis,drogmen apo tjeter gje!une thjesht kam qef dhe preferoj muziken dhe kenget e tija!ti tani se je ateist nuk do te na lesh te degjojm as muzik??kete ide kishte dhe xhaxhi enveri!!
    une te thashe qe nuk jam ekstremist fetar!por dhe i pa fe nuk mund te behem se te do qefi ty apo dikujt tjeter,jetojm ne vitin 2007 se cili ka te drejt te vendos se cfar i pelqen!iku koha kur njerzit vihnin ne vije dhe brisnin rrofte diktatura e proletariatit!ateizmi eshte shpetimi i njerzimit etj etj qe ti ruan akoma nostalgji!
    Jo jo nuk thashe ashtu,di dhe vete shume tekste te Elvisit permendesh,dhe te degjosh muzike jo vetem ate, por ēa te duash ti,shijet jane te ndryshme,une preferoj pink floyd p.sh;
    Po ai xhaxhi Enveri ē'yn ketu?dhe po ti lexosh te gjitha shkrimet me radhe,asnjeri nuk te tha qe te behesh i pafe.
    PS.Kam edhe une nostalgjite e mija po sigurisht nuk eshte diktatura e proletariatit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 05-09-2007 mė 09:06
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

zhapik buster Maska e drity
    Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Per tu rikthyer ne teme....

A mund te konkludojme qe e rendesishme per besimtaret eshte feja e tyre dhe jo e verteta e Zotit (krijuesit)?

Nisur nga e mesipermja, a mund te nxjerrim si konkluzion, qe ne rast se egzistenca e Zotit (krijuesit) provohej, nje besimtar do ta kishte shume te veshtire ta pranonte kete te vertete?
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Fine Wine Maska e ildushja
    Anėtarėsuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajėr
    Postime
    832
    Citim Postuar mė parė nga drity Lexo Postimin
    A do ndryshonte jeta juaj, dhe si, nese egzistenca e Zotit provohej, por per fat te keq do te ishte teoria e nje besimi tjeter fetar dhe jo e juaja?

Ju lutem qe para se te pergjigjeni te lexoni e kuptoni pyetjen.
    E fort kjo ne bold. Hahaha..

Un skam fe... feja ime eshte Shqiptaria.

Do ndryshonte jeta ime nese vertetoej qe kish zot? Po pasi te flisja vet me zotin qe tpakten t'me thonte ku isha dhe ku duhej te arrija.. nje tip plani... mgjse dhe jo se spara e kris shume.
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

* Yllėza e forumit *
    Anėtarėsuar
    02-10-2004
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    454
    Jeta ime nuk do ndryshonte...une jam e bindur se ka Zot...me rendesi eshte te kemi besimin se ka supremaci..se ka Krijues qe neve na ka krijuar...
    ArsGothicė

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Sepse beson qe zoti ekziston per shkak se ekziston ky vete. Dmth kur te vdesi ky celyy zoti do te zhduket.

Realisht,
    njera e dha pergjegjen e njeriut te bindur qe i ka thene arsyes "papa" para shume vitesh se "nuk do te ndryshonte asgje" as me ate rast.

Ajo tha se do te qedronte prane ritit te saj te skaduar me kembengulje edhe sikur te vinte zoti ne person dhe t'i thoshte: "vajzo, mos m'u lut arabisht se e marr vesh shqipen mire!" ose "mos me quaj krisht, se nuk jam krishti po zoti yt dhe i tij".

Kjo tregon qarte se besimi ne zot nuk mund te barazohet me religjion, ose pak me qarte -njeriu religjioz nuk i jep pese para per zotin dhe besimin ne te!

Konsekuencat e metejme nxjerrin edhe nje here ne pah vertetimin e asaj qe kam thene dhe perseritur disa here radhazi ne tema te ngjashme, se "njeriu religjioz nuk mund te jete edhe shqiptar i paster"!

Sepse religjioni eshte kulture, ndersa kultura eshte vecoria me e dallueshme etnike e nje kombi.

"Prandaj feja e shqiptarit eshte shqiptaria" nuk eshte fraze e thate, por e vertete faktike.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-03-2007
    Postime
    8

Question

Citim Postuar mė parė nga drity Lexo Postimin
    A do ndryshonte jeta juaj, dhe si, nese egzistenca e Zotit provohej, por per fat te keq do te ishte teoria e nje besimi tjeter fetar dhe jo e juaja?

Ju lutem qe para se te pergjigjeni te lexoni e kuptoni pyetjen.
    e kan pranuar edhe shum shkenctar ekzistencen e zotit, e mė pastaj i janė dhenė mė perkushtim studimit ne zbulim.E kupton pastaj,por ėshtė shumė vonė jeta ėshtė dever qė smbaron.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Mosekzistenca historike e "Muhamedit"
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 24-06-2015, 09:29
  2. Mosekzistenca historike e "Jezusit" dhe e "Pavlit"
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 153
    Postimi i Fundit: 06-03-2015, 11:37
  3. Cfare do donit qe te ndryshonte perfundimisht ne Shqiperi?
    Nga SKUTHI nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 29-06-2008, 09:07
  4. Ekzistenca e Zotit
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 23-03-2006, 14:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •