dont worry be happy
zhorzhi,
Jo, nuk i je pergjigjur pyetjes. Te besosh ne J&K eshte te besosh ne zot sipas teorise kristiane.
Meqe e do pyetjen te pershtatur sipas rastit tend specifik (pra si besimtare ortodokse); A do te ndryshonte jeta juaj, dhe si, nese egzistenca e zotit do te provohej, por teoria e vertetuar do te ishte ajo e nje besimi tjeter, psh. ajo myslimane?
When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.
per mua eshte zot vetem Jezu Krishti................as do me binte ndermend per tjeter zot
ate kam besuar qe kur kam lindur dhe ate do besoj deri sa te vdes....
dont worry be happy
uen personalisht jam dhe pranoj ekzistencen e ZOTIT!
po te pranoja te kunderten,nuk do isha ky qe jam,do demtoja vehten dhe shoqerine me sjelljet e mia!!pra besimi ne zot vetem te mira te sjell!
Ky eshte justifikimi yt per besimin ne Zot? Edhe une jam shume i sjellshem, vetja ime eshte me se ne rregull, truri i shendoshe (mendja gjithashtu), shoqeria e perkryer, shoqeria e ngritur, por jam ateist. Mund te ta mbush mendjen me keto vecorite e mia qe te behesh ateist?po te pranoja te kunderten,nuk do isha ky qe jam,do demtoja vehten dhe shoqerine me sjelljet e mia!!pra besimi ne zot vetem te mira te sjell!
ajo eshte zgjedhja e jote personale qe ti ke perkrahur ateizmin!!
une personalisht nuk jam ekstremist ne besim fetar,por pranoj realisht ekzistencen e zotit!
ateizmin e provuam per vite ne shqiptaret,tani te pyes une ty:kush ishte rezultati??diktatura?krimi?diskriminimi?fukaradhek u?shkatrrimi total ne cdo aspekt i shqiptarvet dhe shqiperise?
besoj qe ti si ateist kerkon cdo dite qe te hysh ne ket europen emir po realisht ne europ dhe ne bote kudo pranohet ekzistenca e zotit perjashto ketu nje perqindje fare te vockel te cilet kan rene viktime droges alkolit etj etj si pasoj e mos besimit ne zot!me gjith ate kjo eshte e drejte e secilit te zgjedhe ate qe ai mendon,ti je ateist por une nuk kam te drejt te te bej propogande qe te kthehesh ne nje ide tjeter!sikur dhe ti nuk munde te me kerkosh mua qe te mohoj ekzistencen e zotit!
flm!
Ta cilesosh ateizmin si burimin e ideologjive politike apo anasjelltas tregon shenja te nje mendje qe nuk e njeh perligjien e ateizmit apo te dogmes se vet fetare.ateizmin e provuam per vite ne shqiptaret,tani te pyes une ty:kush ishte rezultati??diktatura?krimi?diskriminimi?fukaradhek u?shkatrrimi total ne cdo aspekt i shqiptarvet dhe shqiperise?
Behar, sinqerisht me vjen keq per kete logjike qe ke. Duhet te lexosh me shume, te njohesh me shume, sepse te shtrosh konkluzione te tilla do te thote mungese intelekti ne ate fushe.mir po realisht ne europ dhe ne bote kudo pranohet ekzistenca e zotit perjashto ketu nje perqindje fare te vockel te cilet kan rene viktime droges alkolit etj etj si pasoj e mos besimit ne zot!
Droga dhe alkooli pasoje e ateizmit? - Abuzimi seksual, atehere, pasoje e fese.
Shumica besojne ne zot, prandaj edhe ti duhet te besosh? - Fakti qe nje opinion mirepritet nga te gjithe, nuk do te thote se nuk eshte teresisht absurd - B. Russell, evropian.
Ideologjite politike pasoja te ateizmit? - Inkuizicioni, konflikti protestant-katolik ne Irlande, konflikti Hindu-Musliman, pasoje e fese.
Pra, kundershembuj ke sa te duash. Kjo logjike eshte e gabuar, do s'do ti.
Je komplet gabim djali,une ne kte moment jam ne europen perendimore,ketu e 10 vjet, dhe kam qene me periudha te gjata ne 7 shtete,njerezit ketu ne europe jane afetare,shumica ateiste,njesoj si ne shqiperi,per kete arsye nuk ka dhe fondamentalizem kristjan.Arsyeja e problemeve ne Shqiperi nuk eshte ateizmi,perkundrazi,perveē arsyeve te ndryshme te problemeve, nje arsye me teper eshte dhe kjo remuja fetare qe te huajt kryesisht nga lindja(arabet) dhe nga jugu(greket )po perpiqen te instalojne ne Shqiperi.Problemi jot eshte se ti identifikon Komunizmin me ateizmin,psh,une jam antikomunist,por jam dhe ateist,si e spjegon ti?
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Te dy keni te drejte te barabarte nga porcioni i se vertetes konkrete.
Edhe BEHARI ka te drejte ne ate qe thote. Per nje lloj njerezish, morali eshte fasade. Eshte rrobe qe vishet siper trupit per ta mbuluar ate cfare eshte brenda ne te vertete.
Nje lloj njerezish, pavaresisht nga cila ane e botes apo cilit popull i takojne, nuk arrijne te edukohen, as te civilizohen kurre.
Kesisoji, nje pjese e shqiptareve, qe te njerezishmen e tyre e bazojne ne konceptin "fytyre", ta zeme -e qe ne perditshmerine tone i njohim si te sjellshem dhe te edukuar, ndoshta edhe zemergjere, -po patem fatkeqsine t'i takojme neper rruget e evropes, do te mund te traumatizohemi, ose se paku te mos u besojome as syve as vesheve tane nga paftyresite qe arrijne t'i bejne pa hezitim. Sepse "FYTYREN" e kane lene ne vendlindje! Sepse atje nuk i njeh askush dhe tani nuk ngushtohen as nuk ndihen moralisht te cenuar! Sepse vendi i huaj dhe njerezit e huaj si rrethane ua mundesojne ta konservojne "fytyren" pavaresisht veprave qe bjene, sepse sipas bindjes se tij intime atje nuk ka "fytyre" dhe nuk mund t'i perlyhet. Me bindjen se kur te kthehet ne vendlindje ate serish e pret i njejti respekt dhe "fytyra" e paperlimsur.
Bazuar nga ky fenomen i sijelljes shoqerore te individit, njeriu qe moralin dhe etiken e tij e konsideron si "petk" por jo si pjese te domosdoshme dhe te pandare te personalitetit te vet, -ne rast se ate e konsideron si pjese te fese te ciles i permbahet per nje arsye tjeter per te te dobishme, -kur ta kete humbur kete arsye ai do te dale "culak" para gjithe botes me gjithe paturpesie e tij qe e ka kultivuar gjate jgihte jetes ne intimitet.
Fatkeqsisht sortes se ketij konstituimi psikologjik i takojne mbi 70% te popullsise mbarboterore. Andaj humbja e besimit ne konceptet si "zoti", "fytyra", "nderi" etj., do t'i ndryshoje ata ne menyre radikale dhe tejet negative! Pasiqe ata kurre ne jete nuk kane menaxhuar veten dhe sjelljen e tyre nga brenda por jane bindur se jashtmi. Prandaj heqja e sanksionimeve qe imponojne keto koncepte do te nxjerrte ne siperfaqe tere ate qe eshte kultivuar perbrenda ketij petku intimisht si te paprekur dhe "ne formen e vet primare", per te mos ia thene emrin...
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Perkundrazi!
Kliko ketu dhe lexo kete deklarate.
p.s.: po sjell citatin sepse linkat nuk po funksionojne sakte si me pare.
"po te pranoja te kunderten,nuk do isha ky qe jam,do demtoja vehten dhe shoqerine me sjelljet e mia!!"
Andaj besoj se kjo deklarate e hapur e personit ne fjale e verteteon dhe nuk le asnje dyshim se:
"Andaj humbja e besimit ne konceptet si "zoti", "fytyra", "nderi" etj., do t'i ndryshoje ata ne menyre radikale dhe tejet negative"
Eshte e verte e hidhur!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 05-09-2007 mė 07:27
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Krijoni Kontakt