Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 35
    zhapik buster Maska e drity
    Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237

A do ndryshonte jeta juaj, dhe si, nėse ekzistenca e zotit provohej, por ...?

A do ndryshonte jeta juaj, dhe si, nese egzistenca e Zotit provohej, por per fat te keq do te ishte teoria e nje besimi tjeter fetar dhe jo e juaja?

Ju lutem qe para se te pergjigjeni te lexoni e kuptoni pyetjen.
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga drity
    A do ndryshonte jeta juaj, dhe si, nese egzistenca e Zotit provohej, por per fat te keq do te ishte teoria e nje besimi tjeter fetar dhe jo e juaja?

A ka rendesi nese zoti ekziston apo jo?
    jeta ime nuk do ndryshonte aspak.

...beyond Maska e Alienated
    Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    [b]Une besoj ne Zot dhe si rezultat besoj dhe ne ekzistencen e tij.

Per mua nje gje ka rendesi. Ekziston nje zot. Kaq. S'me duhen prova.

Teorite fetare burojne te gjitha nga Zoti. Menyre jetese si me thene.

Shume shtete kane kushtetutat e tyre ku te drejtat dhe punet i rregullojne
    me ligje. Ashtu jane dhe besimet fetare per mua.
    Koha ėshtė e maskarenjėve
    Por atdheu i Shqiptarėve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    [

po ju a jetoni ?apo prisni vertetimin e ekzistences se zotit per te filluar jeten.ne fakt vetem ai qe beson, pret.dhe kur vertetohet ajo te cilen e ka pritur, lumturohet.ky eshte edhe qellimi i jetes,apo jo.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga beatles : 01-09-2007 mė 09:24

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,971
    Postimet nė Bllog
    22

Une nuk pres qe te ma provojne te tjeret ekzistencen e Zotit, e kerkoj vete Perendine. Ashtu si jeten time e ndryshoj vete kundrejt raportit tim personal me Perendine, pa u ndikuar fare nga raporti i besimtareve te tjere qe i perkasin besimit tim apo besimeve te tjera te ndryshme nga i imi.

Me kane ndaluar plot njerez ne rruge apo ne jete per te me treguar se sa i madh dhe i mire eshte feja apo sekti i tyre, por deri me sot asnje besim qe kam hasur as nuk i eshte afruar bukurise dhe ushqimit shpirteror qe ofron Orthodhoksia, Krishterimi i Vertete.

Albo

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Po jap disa argumenta,do i lutesha moderatoreve te lexojne mire dhe mos e fshijne shkrimin.
    Argumentimi i zbulimit inkonsistent kundershton ekziztencen e divinitetit biblik mediooriental i quajtur zot ashtu siē pershkruhet ne shkrimet e shenjta,si tanakh ebraike,bibla kristiane,apo kurani mysliman,duke identifikuar kontradiksionet ndermjet shkrimeve te ndryshme,ato brenda te njejtit shkrim te shenjte,dhe fakteve te njohura.
    Problemi i te keqes ne pergjithesi,argumentimi logjik dhe evidencial i te keqes ne veēanti,kundershtojne ne veēanti ekzistencen e nje zoti qe eshte ne te njejten kohe omnipotent(i gjithfuqishem)dhe omnibenevol(i gjithemiresishem)duke mbeshtetur qe nje zot i tille nuk do te lejonte ekzistencen e te keqes dhe te vuajtjes se perceptueshme,te cilat lehtesisht mund te demostrohen se ekzistojne.Ky argument quhet dhe argumenti moral,nese zoti do ekzistonte do ishte jo morale nga pikpamja e kuptimit njerezor,keshtu qe nuk ja vlen ti referohesh.Gjithashtu duke qene zoti infinit per natyren e tij do te duhet ta permbaje ne vetvete te keqen,princip qe kundershton dogmen ortodokse qe deklaron se nga zoti del vetem e mira pa asnje prezence minimale te te keqes.
    Argumentimi i disenjos inteligjente i pa mjaftueshem,kundershton idene qe zoti ka krijuar jeten,duke u bazuar ne faktin qe llojet e ndryshme te specieve tregojne nje projektim te pamjaftueshem dhe keqedashes,i cili mund lehtesisht te spjegohet me evolucionin ose natyralizmin.
    argumentimi i mosbesimit kundershton ekzistencen e nje zoti te gjithfuqishem qe do qe te gjitha qeniet njerezore te besojne tek ai,duke mbeshtetur idene qe nje zot i tille do bente nje pune me te mire per te grumbulluar besimtaret.
    paradoksi i omnipotences(gjithefuqise)dhe paradokset e tjera teologjike jane nje nga argumentimet e shumta qe mbeshtesin qe percaktimi apo pershkrimi i nje zoti jane logjikisht kontradiktore dhe demostrojne keshtu jo egzistencen e tij
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 04-09-2007 mė 02:33
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e resina
    Anėtarėsuar
    19-05-2007
    Vendndodhja
    ne nje vend te bukur,ku cdo stine ka bukurine e vet
    Postime
    286

Gjithmone kam besuar se egziston nje Zoti dhe gjithmone jam lutur para tij,
    por asnjehere nuk jam ndikuar nga besimet e tjera.
    Besimi tek feja Ortodokse me ben te ndihem mire.
    JETEN TA JETOSH PA E VRARE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ndoshta ne pamje te jashtme duket se une nuk i jam pergjigjur pyetjes te hapesit te temes,por ne fakt une pikerisht asaj i jam pergjigjur.
    nuk ka asnje shprese te provohet ekzistenca e zotit sipas nje dogme te caktuar fetare(ebraike,kristiane apo muslimane).
    vini re se me ēfare absolutizmi flasin fetaret"krishterimi i vertete"nje mysliman mund te thote"myslimanizmi i vertete"nje hebraik"hebraizmi i vertete"pa llogaritur qindra sekte e nensekte tek secila prej 3 fefe kryesore,ku secili pretendon te verteten absolute dhe fene e vertete.
    po ju bej nje pyetje,e verteta eshte relative apo absolute?,ka nje te vertete apo disa te verteta?
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

KORCARE 4 EVER Maska e zhorzhi
    Anėtarėsuar
    09-01-2007
    Vendndodhja
    atje ku lindja e diellit te jep nje shprese te re....
    Postime
    610
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Une nuk pres qe te ma provojne te tjeret ekzistencen e Zotit, e kerkoj vete Perendine. Ashtu si jeten time e ndryshoj vete kundrejt raportit tim personal me Perendine, pa u ndikuar fare nga raporti i besimtareve te tjere qe i perkasin besimit tim apo besimeve te tjera te ndryshme nga i imi.

Me kane ndaluar plot njerez ne rruge apo ne jete per te me treguar se sa i madh dhe i mire eshte feja apo sekti i tyre, por deri me sot asnje besim qe kam hasur as nuk i eshte afruar bukurise dhe ushqimit shpirteror qe ofron Orthodhoksia, Krishterimi i Vertete.

Albo
    Shume bukur...............

per mua mjafton qe te besoj ne Jesu Krisht,

dhe feja me e bukur dhe me e paster qe mund te jete eshte orthodoksia.

me mjafton fakti qe jam ortodokse dhe nuk me ben pershtypje asgje tjeter.
    dont worry be happy

zhapik buster Maska e drity
    Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Une nuk pres qe te ma provojne te tjeret ekzistencen e Zotit, e kerkoj vete Perendine.
    Leri parrullat dhe pergjigju pyetjes. Ose injoro temen.
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Mosekzistenca historike e "Muhamedit"
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 24-06-2015, 09:29
  2. Mosekzistenca historike e "Jezusit" dhe e "Pavlit"
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 153
    Postimi i Fundit: 06-03-2015, 11:37
  3. Cfare do donit qe te ndryshonte perfundimisht ne Shqiperi?
    Nga SKUTHI nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 29-06-2008, 09:07
  4. Ekzistenca e Zotit
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 23-03-2006, 14:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •